Akvarijní kryty
to by ti bohatě stačilo krycí sklo a samostatné těleso
potřebuji udržovat teplotu 28C..kdybych chtěl otevřené akva pak mám doma asi ještě 2 sady závěsných halogenů na lankové zavěšení..zavěsil bych to nad akva a světla by v něm byla jak na rovníku v moři....mám disky..vyhodil jsem dno, kytky..je tam už jen pár kořenů a jak jim to šmakuje..rostou jak z vody z té přemíry volného prostoru..stačí jen malé světlo, malá zářivka..pár watů..jen aby měli pojem o tom kde je nahoře a kde dole...
Potřebujete nutně kryt? Nestačilo by stojanové (+ závěsné) osvětlovací těleso?
Mám tohle v provedení 80cm a spokojenost.
www.aquario.pl/… letecká překližka vodu vydrží, zvlášť pokud se prolakuje lodním lakem..problém je s tím, že nemám vhodnou pilu na řezání překližky a pižlat to ruční lupénkovou pilkou se mi nechce...
0
[411] - Rostliny 28.07.11 08:58 Kusma Já mám kryt z 5mm překližky a absolutně bez problémů.
Udělano to je tak, že jsem vytvořil obdelník z laťek 40x20mm pro celý obvod akvária. Ten slouží jako nosník - je posazený na sklech. Na nosník jsem v mém případě přilepil nařezané desky z překližek aby kryt byl z vnější strany pod úrovní akvária.
I víko je z této překližky - měl jsem strach, že se to bude kroutit, ale absolutně žádný problém.
A celý kryt na 150litrové akvárko váží maximálně 3kg. Navíc je kryt až na držáky zářivek absolutně bez šroubů - vše je slepené Herkulesem a přes prvotní obavy to byla perfektní volba drží to jak přibité a nikde nejsou vidět nevzhledné hlavičky šroubů.

jde mi především o to, že kryt z lamina který jsem si sám navrhoval a vyrobil se ukázal jako příšerně těžký a po roce jsem ho vyhodil..akvárium touto váhou trpělo a manipulace s ním při údržbě akvárka se ukázala jako nemožná...hledám jinou volbu..teď jsou ryby "po tmě" protože jsem jim zakryl akvárko polystyrenem....
...co som sem dal ten odkaz -kadeco vhodne maju v Baumaxe -treba mrknut
a popritom ako som hladal som nasiel toto
www.poziadavka.sk/…
tam su "zadara"

...teda urcite by sa tam nieco vhodne naslo

Materiál super, člověk nemusí na nějakou tu kapku hledět, ale cena bohužel vražedná

jeste je jedna moznost, je to tady primo v tomto tematu o par stranek z5, zalezi jak mas razene forum, ja to mam na 10. strance a vyrabel to uziv. Hoplik z materialu PSH.....
rybicky.net/forum/11039… 
díky, to by mohlo být ono....kouknu na to...už jsem vyuvažoval, že bych kryt udělal z polystyrénu a jako světlo použil ledkové pásky....
Poraďte kde sehnat plastové deskové profily ze kterých vyrábí např JUWEL ? Dekl z tohoto materiálu je vidět napři tady.
aukro.cz/… Až budeš mít ten kryt od truhláře (pokud se pro něj rozhodneš) doma, tak nahoď prosím nějaké fotky. Sám momentálně bastlím dekl nad akva 70x30 v. 35cm. Jinak elektrokrámy na 2x24W T5 výjdou i s trubicema Osram HO na cca. 700,- Kč.
proč tam nedát pl trubice ? a nebo normální úsporky? (pište proč ne

)
830,840,865
kup si vsetky 3 a zabavaj sa...-vsetky su dobre
osobne pouzivam najcastejsie 830+840
este ti pridam odkaz...mozno sa ti neoplati ani nic vyrabat...
www.aquario.pl/…
inac nieco podobne -aj konstrukciou -aj dlzkou na 2x24W bolo u nas v elektre a stalo cca 25eur
z malou upravou rovno na akva -nemalo to to uchytenie na akva
...preto najprv skoc pozret co vies kupit hotove
lebo ked vsetko zratas co ti na to treba + cas na vyrobu?
55cm + patice
tak ze to ti pravdepodobne vlezie presne...
...tie 15W su trochu problem
tazsie sa zhanaju a aj vyber je slabsi
tiez EP na 2x15W zohnat je des...
pre to bude urcite lepsie pouzit 2x24W T5
a to uz nebude obmedzovat pouzitelnost rastlin
Starší reakce
Třeba toluen, či jiné podobné rozpouštědlo, v kterém rozpustíš plexisklové piliny.
Starší reakce
Je to normální..bát se musí ti, co mají v krytech dodělaný Glomat (jako třeba já) nebo ti, co tam mají bastlené světlo s normálními paticemi. U originálních krytů bych to neřešil vůbec.
Tohleto mám úplně běžně, hlavně v zimě, kdy je v místnosti chladněji a voda je teplá, tak se odpařuje, na krytu se sráží a kape zpět do akva. Myslela jsem že je to normální, nebo ne?
Dalším řešením je nevzduchovat, ve většině případů to není nutné.
Tvoje pomoc se jmenuje "krycí sklo(a)". Prostě tu hladinu od ostatního prostoru musíš tzv. odizolovat, zakrýt a tím se ta vlhkost bude držet jenom pod těma sklama.
EDIT:
rybicky.net/forum/4282 Dobrý den; jsem začátečník a mám problém se spodkem krytu aq; jak stoupají bublinky od vzduchování k hladině, tak stříkají až na spodek krytu a ten je celý mokrý; vadí mi že je mokré světlo a voda stéká po stěnách zpět do aq; jde mi o bezpečnost(el. proud ve světle) ale i estetiku; mám ubrat vzduchování,aby to tolik nestříkalo nebo kryt nadzvednout nebo instalovat nějaký mezikryt přímo nad hladinu; můžete nějak poradit? děkuji Jiří
Starší reakce
se sklem jsem vždy měl jen trápení, pač mi to vždy ruplo

(přece jen to byly skla doma řezané a staré...) zajedu ke sklenáři děkuju za rady

Přesně to jsem už chtěl napsat taky.
...vysoká vlhkost a stále přicházím o rybky, protože vyskakujou...nevím jak to mam vyřešit...
Dobře padnoucí krycí skla a "závěsné" nebo "stojánkové" osvětlení.
no jo jenže stěna se začíná kroutit... vysoká vlhkost a stále přicházím o rybky, protože vyskakujou... nevím jak to mam vyřešit ... asi pro želvu postavím jezírko}rohové doma) a nastěhuju se do 160l ^^
Tím spíš bych do krytu nechodil. Jak budeš to akva udržovat.
No to je právě problém nejsem zrovna moc zručnej a jelikož mam akvárium ve stěně tak je problém že mam asi tak +/- 10cm od vrchní desky bál bych se toho že bych ty chuděrky moje už nenakrmil

Radši si ho udělej, ty kupované jsou stejně nanic.
Ahoj lidi,
Doma mam akvárium 70*30 a chtěl bych vás požádat, jestli někdo nemá nějaký tip na kryt. Online-obchody jsem projel ale bez úspěchu. Kdyby jste mi pomohli moc bych to ocenil.
Děkuji Lukyn.
tomu nerozumiem
www.pet.cz/… 1x 18w..a foto je dvojžiarivkové

..asi sa treba vopred informovať
2*15W je v pohodě. Taky prodávajíí jen rampy co se dají nad akvárko a drží za hrany akvárka. Pak už na akvárko krycí sklo nebo nezakryté. S takovými rampami se mnohem líp dělá něco v akvárku a nemusíš sundávat celý kryt a případně je poději můžeš použít i na jiné rozměry nádrže

Mel bych jeden dotaz ohledne osvetleni. Mam klasicky set z hornbachu 64l s mizernym krytem a osvetlenim (15W)a potreboval bych nejakou radu co s tim. Prochazel jsem starsi prispevky a jak se zda, tak vetsina lidi to resi vlastni vyrobou krytu. Na to nemam cas a predevsim zkusenosti, tak bych spis neco zakoupil. Nasel jsem toto:
www.nakupzdomu.cz/… - kde na tech 60cm je alespon 2x15W. Taky zadna slava, ale porad lepsi nez to co mam ted. Nebo by mel nekdo lepsi typ. Co se taky vysky tak je to akvarko 30cm, nehodlam tam mit nejakou dzungli - nicmene rostlinek bych tam par chtel mit (byt teda asi jenom nejaky anubise a dalsi mene narocne na svetlo:(. Diky za rady...
Starší reakce
tak kecam... jsou tam 15w 45cm t8
www.osram-shop.cz/…
t5 by se vejit mela, je o chlup kratsi a kryt domaci vyroby by na to mohl byt pripraven...
edit: k dotazu, jsou mozna pouzity nejake specialky. pokud ano, tak cena bude natolik premrstena, ze bych o tom ani neuvazoval... klasika t5 je 14w he a 24w ho na rozmer 55cm
edit2: ty puvodni 15w jsou 60cm t8
Zdravím, těžko se tam vejde zářivka o délce 60cm když má ten kryt stejnou délku

Takže je to určitě na klasické 45cm dlouhé trubice

a záleží na tom co pěstujete za rostlinky nebo máte v plánu pěstovat

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu zkušenější akvaristy. Zdědil sem akvárium o rozměrech 60x35cm a výšce 40cm. Již ho mám osázeno rostlinakmi a i rybičku už plavou

. Původní osvětlení odešlo do věčných lovišť, tak uvažuji o novém. Našel jsem tyto:
http://shop.aquatica.cz/katalog/sladkovodni-akvaristika/osvetleni_19/osvetlovaci-kryty/produkt/kryt-akvarijni-glo-lite-60-x-35cm a
http://shop.aquatica.cz/katalog/sladkovodni-akvaristika/osvetleni_19/osvetlovaci-kryty/produkt/kryt-akvarijni-glo-lite-60-x-35cm. U obou je napsáno 2x15W ale u jednoho je v popisu, že se tam dají použít i 20W. Tak jak to je? Můžu použít 2x20W. Nebo byste poradili něco jiného? Díky za odpověď
Starší reakce
ja tomu moc nerozumim...alektrika,zarivky atd tak jsem myslel ze mi nekdo pomuze a poradi...
vsetko sa da ide len o to ake mas moznosti
Přidat reakci
1 ...... 25
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 31379x