Přihlásit se RYBICKY.NET »

Akvarijní kryty

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Akvarijní kryty
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucky005 Re: Maurik
ale i po oddelani krycich panelu tam jsou snad zarivky ktere prekazi ne?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaurikRe: kofejn
Nemusím, jen když bych chtěl sundat ten rám, kde jsou ty díry. Jinak to ma takové jakoby poklopy. Ten rám je nasazeny na akvárko, zevnitř na každém boku je taková rýha do které jsou nasazeny dvě rampy se zářivkama a az na tom rámu jsou ty poklopy dva. Plus ještě takový hliníkový předěl, do kterého jsou ty poklopy nasunuty, pak se jen otevírají.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kofejn Re: Maurik
Když chceš sundat kryt, musíš odpojit hadice, kabely.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaurikRe: micz
Proč nešťastně?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - micz Re: Maurik
Určitě je to na hadice případně na kabely, i když je to trochu nešťastně řešený... hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaurikRe: romant
No já spis myslel taky, zda to nemá byt vzadu, ne kvůli estetice, ale kvůli tomu, zda těma dírama nemají vést hadice. Protože nyní všechno vedu jednou dírou z boku, proto jsem si říkal, zda to nemám špatně a nemá to byt vzadu. Ale musel jsem se radši zeptat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Maurik
Z hlediska estetickýho bych to dal spíš dozadu, na funkčnost jestli vpředu, nebo vzadu to mít vliv nebude.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Maurik – kryt/rám akvária
Fotka k příspěvku Zdravím.
Mám ram na akvárium ve kterém jsou otvory na jedné z delších stran. Ptal jsem se bráchy ňák to táta měl. Zda téma otvorama dopredu, nebo dozadu, bohužel so to nepamatuje. Věděl by někdo z vás, pořád mi to vrtá hlavou.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: dimmur
dimmur napsal: Promin, ale ja tam konretne pro tento kryt nevidim T5,
lampy t5-t8, takhle to tam kluci polský píšou, rovnou v názvu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dimmur Re: fido16
Promin, ale ja tam konretne pro tento kryt nevidim T5, ale jinak dekuji....slo mi hlavne o to, aby byly zarivky standardni delky a ne specialky...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: dimmur
Koupíš v každým slušným elektru jsou to klasický T5 zářivky o délce 60cm.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: dimmur
Máš tam napsaáno že jsou to T5 které normálně seženeš i u nás
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dimmur – zarivky
www.aquario.pl/…
jake jsou v tomto osvetleni zarivky? daji se standardne obejdnat u nas? Ja radeji klasiku 840/865
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: Táborita
Je pravda že to není moc šťastně vyřešený. Já osobně jsem čekal že to máš vyřešeno podobně jako jiné akva kryty. Tím že vyklápíš celou horní desku i s lampama. Což si myslím že je lepší řešení kryt pak neváží tolik. Asi bych ho ještě upravil :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Táborita
Po přečtení tvého požadavku mě na první dobrou rovněž napadlo to nábytkové tlakové kování. Není to sice na "motůrek", ale nedávno jsem to montoval v kuchyni na horní výklopná dvířka a byl jsem překvapen jednak jednoduchostí řešení a dále pak velmi dobrou funkčností. Chce to jen vybrat vhodný typ, nejlépe se poradit s někým od firmy co v každém větší městečku ty věci pro truhláře prodává.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala
Jak zmínil kofejn, mám něco podobné a vyjde to na pár desítek korun, jsou různé délky a síly (nosnost).
tady i ve skříňce aby dveře líp drželi rybicky.net/nadrz/10574/189.jpg
rybicky.net/nadrz/10574/182.jpg
rybicky.net/nadrz/10574/259.jpg
rybicky.net/nadrz/10574/257.jpg nezabíraj ani moc místa, cca 3cm z každé strany
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Táborita Re: fido16
dala sem to jen k sobě do prezentace, protože sem nechci dávat nějakou nedotaženou věc. kdyby to pak náhodou bylo blbě řešený, tak bych byla nerada, kdyby někdo tu mojí chybu zopakoval. Ale už ted vim, že to neni ideální
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Táborita Re: kofejn
tyjo, to je paráda. tohle mě ani nenapadlo :) a přitom je to takový jednuduchý a elegantní
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: Táborita
Koukám, že si šikovná, tak co použít nějaké nábytkové kování? Třeba: www.kovani-mkupr.cz/…
Truhlář kousek od Tábora nám dělal obývák , tak můžu poslat kontakt. Používá kování Hettich.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Michal J.
Tak potom nejaky 12DC motorcek, par prevodov, malu prevodovku a 3polohovy vypinac. V strede neutralny stav. Hore packa, motorcek otvori kryt. Dole packa, motorkcek zavre kryt. + ako bonus mozes dat aj poistku v podobe kontaktu (v zavretej a amximalnej polohe sa motorcek sam vypne). ;-)
počkej zkusim to blejsknout (ale je to jen první verze) potřebuju si nejdřív odzkoušet co je u krytu důležitý a pak bych si chtěla smontovat až ten finální
Nemáš někde foto toho krytu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Táborita Re: Michal J.
tak jako řešení to neni špatný, ale já bych to přeci jen chtěla připojit přes nějakej ten motůrek
Z auta to váží max do kila. Ale musela bys to nainstalovat nějak z boku. A to si nedovedu nějak představit jak by to vypadalo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Michal J. Re: Táborita
rybicky.net/fotogalerie.php…

Na tejto foto to mam tak spravene.

Prve dve trubice su na tej casti, ktora sa otvara. Pod nimi je vidno ciaru kdeje vlastne ten pant.
mám ve stojanu jednu volnou pozici, takže budu lobbovat za každou cenu za ten poloautomat :)
jak je "to" z toho auta velký? já jen, aby to nevážilo 5kg :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Michal J. Re: Táborita
433 ma na zaciatku moznost pre speci kod. Aby nedochadzalo k vzajomnemu ruseniu :) Ale to je uz zbytocne. ako som pisal, pouzi klavirovy pant + kryt rozdel na 1/3. Tu 1/3 otvaras, ostatne 2/3 su napevno na akvarku.
No to by se dalo vyřešit nějakou tou stahovačkou z auta ale ideální by byla taková ta z tě spirály, ne lanové
to by šlo :) plus nějakej ten motůrek nahoru dolu
A nepřemýšlela si o tom kryt rozdělit na 2 části? že by jsi otvírala třeba jen jednu půlku? Nevím jak máš kryt udělaný. Ale zkusil bych se podívat po nějakých pneumatických vzpěrách které by ti částečně usnadnily zvedání :-) Něco jak máš v autě na zadních dveřích. Myslím si že by to tam šlo docela dobře dodělat
Vyzkoušejte
ee, na týhle frekvenci mi už jede ta horní rozstřikovací rampička... :(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Michal J.
Treba pouzit 433mhz vysielac + prijimac. Nejaky ten hydraulicky piestik + par obvodov a vybavene. Po priblizeni sa ku krytu dojde k zachyteniu signalu z klucenky a nastane automaticke otvorenie krytu potlesk

Ako uz bolo povedane, zbytocne sa uz nehraj a supni tam klavirovy pant ;-)
ty fide, poraď mi něco :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Táborita Re: romant
jenže ty si silák, na mě je 170cm dlouhej kryt totálně za limitem mých sil :) s vypětím to zvedám, ale neni to ono :) ( a to nejsem žádnej cimprlich)
Tohle mi spíš přijde jako rozežranost :-). Si tam dej stahovačky z auta :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Táborita
Tak to nemohu sloužit, já používám ten klavírovej pant a lidskou sílu. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Táborita Re: romant
já bych to chtěla zvedat spíš pomocí tlačítek :) (jako to máš u auta když jdeš s nákupem, jednim tlačítkem otevřeš kufr nahoru druhým pouštíš dolu)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Táborita
Klavírovej pant, nainstalovabej ve 2/3 víka a zvedáš jenom tu vrchní část víka, kterou chceš. Prostě je to rozříznutý a je tam vsazenej ten pant po celý dýlce a je po srandě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Táborita – Automatické zvedání krytu
zdravím všechny příznivce akvaristiky,

neměl by tu někdo nějaký eso v rukávu a nebo fajnovej tip jak bez námahy a s hrdostí zvedat vrchní část krytu? po zapojení všech světel, větráku a spínacích hodin, je docela fuška dostávat se pod ten kryt :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Beastie Re: daakon
Na googlu preci - www.zoo-hobby.cz/…

Ale ta cena, uff
 Reagovat na tento příspěvek 0  - daakon – Kryt Diversa
Zdravím, může někdo poradit kde v ČR sehnat tento kryt? T5 Diversa 100x50 4x39 W

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Machy – Silnější zářivky do plastového krytu 2x15w
Ahoj, chtěl bych se zeptat, chci si koupit plastový kryt www.zoo-hobby.cz/…. Uvádějí tam, že je to na zářivky 2x15w. Když bych tam dal jednu t8 15w 45cm tak ta bude ok, a přidat k tomu ještě 24W-43,8cm t8, utáhne to?? Nebo už je to moc?? Nejde mi o to, jestli je kryt vhodný atd., jen jestli by to takto správně fungovalo a svítilo, nebo tam nacpat 2 zářivky jen po 15w.
Předem moc díky za reakce . . . ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Váza Re: grunda
OK, díky za tip.

To Beastie: jasně dám vědět.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Beastie Re: Váza
a až to všechno zjištíš tak mi dej vědět, jsem na to taky strašně zvědavá a nemůžu se rozhodnout:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda
obecně jou lepší rampy než kryty, dá se lépe reguovat světlo dopadající do akva zvedneš, snížíš). Jinak tyhle rampy pokud vím používá Sid, zkus mu napsat SZ.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Váza
Nikdo nemá zkušenosti ani názor na rampa vs. kryt?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Váza
Tak jsem ještě začal zvažovat, že bych místo klasického krytu koupil rampu s přichycením na kraj akvária. Do stropu to doma dát nemůžu.
www.aquario.pl/…

Nemáte někdo fotku, jak to vypadá připevněné na akváriu? Ty vyumělkované fotky na netu vypadají hezky, ale zkutečnost je často jiná... A jak jste s tím spokojeni? Jak moc vysoko je rampa nad hladinou a neoslňuje světlo bokem? Vršek akvária budu mít docela vysoko (cca 1,36 m).
Dají se nějak specifikovat výhody a nevýhody krytu akvária a takto zavěšené rampy?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - azonic
To Beastie: Taky jsem při zakládání akva nešetřil ale raději jsem ušetřené peníze za osvětlení investoval do CO2 setu. Navíc chápu že jsem jen lidi a každý prostě nemůže umět vše.

To Váza: Když jsem řešil osvětlení tak tu někdo nabízel, že za nějaké drobné kryt s osvětlením zhotoví, zkuste trochu pohledat (i když je to asi hledaní jehly v kupce sena). Kouknul bych na Atman je za docela dobré peníze.
Mimochodem ze začátku jsem měl taky světlo Atman s cca 20W zářivkou na 85l vody a taky tam něco rostlo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Váza Re: Sid
To Sid: Ano, s tou tmou po stranách počítám. :-( Celkem mě to štve, ale zdá se, že jiná varianta není. Závěsné osvětlení použít nemůžu.

To azonic: Cifry to jsou šílené, ale zručný na výrobu krytu opravdu nejsem a ani nikoho z okolí neznám. Proto se tu ptám jestli někdo neví o obchodě nebo výrobci, kde by se dal sehnat za rozumnější peníze.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 25

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 31379x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11039-akvarijni-kryty?od=316