Akvarijní kryty
ale i po oddelani krycich panelu tam jsou snad zarivky ktere prekazi ne?
Nemusím, jen když bych chtěl sundat ten rám, kde jsou ty díry. Jinak to ma takové jakoby poklopy. Ten rám je nasazeny na akvárko, zevnitř na každém boku je taková rýha do které jsou nasazeny dvě rampy se zářivkama a az na tom rámu jsou ty poklopy dva. Plus ještě takový hliníkový předěl, do kterého jsou ty poklopy nasunuty, pak se jen otevírají.
Když chceš sundat kryt, musíš odpojit hadice, kabely.
Určitě je to na hadice případně na kabely, i když je to trochu nešťastně řešený...

No já spis myslel taky, zda to nemá byt vzadu, ne kvůli estetice, ale kvůli tomu, zda těma dírama nemají vést hadice. Protože nyní všechno vedu jednou dírou z boku, proto jsem si říkal, zda to nemám špatně a nemá to byt vzadu. Ale musel jsem se radši zeptat.
Z hlediska estetickýho bych to dal spíš dozadu, na funkčnost jestli vpředu, nebo vzadu to mít vliv nebude.

Zdravím.
Mám ram na akvárium ve kterém jsou otvory na jedné z delších stran. Ptal jsem se bráchy ňák to táta měl. Zda téma otvorama dopredu, nebo dozadu, bohužel so to nepamatuje. Věděl by někdo z vás, pořád mi to vrtá hlavou.
Starší reakce
dimmur napsal: Promin, ale ja tam konretne pro tento kryt nevidim T5,
lampy t5-t8, takhle to tam kluci polský píšou, rovnou v názvu.

Promin, ale ja tam konretne pro tento kryt nevidim T5, ale jinak dekuji....slo mi hlavne o to, aby byly zarivky standardni delky a ne specialky...
Koupíš v každým slušným elektru jsou to klasický T5 zářivky o délce 60cm.
Máš tam napsaáno že jsou to T5 které normálně seženeš i u nás
www.aquario.pl/…
jake jsou v tomto osvetleni zarivky? daji se standardne obejdnat u nas? Ja radeji klasiku 840/865
Je pravda že to není moc šťastně vyřešený. Já osobně jsem čekal že to máš vyřešeno podobně jako jiné akva kryty. Tím že vyklápíš celou horní desku i s lampama. Což si myslím že je lepší řešení kryt pak neváží tolik. Asi bych ho ještě upravil

Po přečtení tvého požadavku mě na první dobrou rovněž napadlo to nábytkové tlakové kování. Není to sice na "motůrek", ale nedávno jsem to montoval v kuchyni na horní výklopná dvířka a byl jsem překvapen jednak jednoduchostí řešení a dále pak velmi dobrou funkčností. Chce to jen vybrat vhodný typ, nejlépe se poradit s někým od firmy co v každém větší městečku ty věci pro truhláře prodává.
0
[799] - Rostliny 03.01.13 01:00 matlala dala sem to jen k sobě do prezentace, protože sem nechci dávat nějakou nedotaženou věc. kdyby to pak náhodou bylo blbě řešený, tak bych byla nerada, kdyby někdo tu mojí chybu zopakoval. Ale už ted vim, že to neni ideální
tyjo, to je paráda. tohle mě ani nenapadlo

a přitom je to takový jednuduchý a elegantní
Koukám, že si šikovná, tak co použít nějaké nábytkové kování? Třeba:
www.kovani-mkupr.cz/…
Truhlář kousek od Tábora nám dělal obývák , tak můžu poslat kontakt. Používá kování Hettich.
Tak potom nejaky 12DC motorcek, par prevodov, malu prevodovku a 3polohovy vypinac. V strede neutralny stav. Hore packa, motorcek otvori kryt. Dole packa, motorkcek zavre kryt. + ako bonus mozes dat aj poistku v podobe kontaktu (v zavretej a amximalnej polohe sa motorcek sam vypne).

počkej zkusim to blejsknout (ale je to jen první verze) potřebuju si nejdřív odzkoušet co je u krytu důležitý a pak bych si chtěla smontovat až ten finální
Nemáš někde foto toho krytu?
tak jako řešení to neni špatný, ale já bych to přeci jen chtěla připojit přes nějakej ten motůrek
Z auta to váží max do kila. Ale musela bys to nainstalovat nějak z boku. A to si nedovedu nějak představit jak by to vypadalo
rybicky.net/fotogalerie.php…
Na tejto foto to mam tak spravene.
Prve dve trubice su na tej casti, ktora sa otvara. Pod nimi je vidno ciaru kdeje vlastne ten pant.
mám ve stojanu jednu volnou pozici, takže budu lobbovat za každou cenu za ten poloautomat

jak je "to" z toho auta velký? já jen, aby to nevážilo 5kg

433 ma na zaciatku moznost pre speci kod. Aby nedochadzalo k vzajomnemu ruseniu

Ale to je uz zbytocne. ako som pisal, pouzi klavirovy pant + kryt rozdel na 1/3. Tu 1/3 otvaras, ostatne 2/3 su napevno na akvarku.
No to by se dalo vyřešit nějakou tou stahovačkou z auta ale ideální by byla taková ta z tě spirály, ne lanové
to by šlo

plus nějakej ten motůrek nahoru dolu
A nepřemýšlela si o tom kryt rozdělit na 2 části? že by jsi otvírala třeba jen jednu půlku? Nevím jak máš kryt udělaný. Ale zkusil bych se podívat po nějakých pneumatických vzpěrách které by ti částečně usnadnily zvedání

Něco jak máš v autě na zadních dveřích. Myslím si že by to tam šlo docela dobře dodělat
ee, na týhle frekvenci mi už jede ta horní rozstřikovací rampička... :(
Treba pouzit 433mhz vysielac + prijimac. Nejaky ten hydraulicky piestik + par obvodov a vybavene. Po priblizeni sa ku krytu dojde k zachyteniu signalu z klucenky a nastane automaticke otvorenie krytu
Ako uz bolo povedane, zbytocne sa uz nehraj a supni tam klavirovy pant

ty fide, poraď mi něco

jenže ty si silák, na mě je 170cm dlouhej kryt totálně za limitem mých sil

s vypětím to zvedám, ale neni to ono

( a to nejsem žádnej cimprlich)
Tohle mi spíš přijde jako rozežranost

. Si tam dej stahovačky z auta

Tak to nemohu sloužit, já používám ten klavírovej pant a lidskou sílu.

já bych to chtěla zvedat spíš pomocí tlačítek

(jako to máš u auta když jdeš s nákupem, jednim tlačítkem otevřeš kufr nahoru druhým pouštíš dolu)
Klavírovej pant, nainstalovabej ve 2/3 víka a zvedáš jenom tu vrchní část víka, kterou chceš. Prostě je to rozříznutý a je tam vsazenej ten pant po celý dýlce a je po srandě.

zdravím všechny příznivce akvaristiky,
neměl by tu někdo nějaký eso v rukávu a nebo fajnovej tip jak bez námahy a s hrdostí zvedat vrchní část krytu? po zapojení všech světel, větráku a spínacích hodin, je docela fuška dostávat se pod ten kryt

Starší reakce
Zdravím, může někdo poradit kde v ČR sehnat tento kryt? T5 Diversa 100x50 4x39 W
Starší reakce
Ahoj, chtěl bych se zeptat, chci si koupit plastový kryt
www.zoo-hobby.cz/…. Uvádějí tam, že je to na zářivky 2x15w. Když bych tam dal jednu t8 15w 45cm tak ta bude ok, a přidat k tomu ještě 24W-43,8cm t8, utáhne to?? Nebo už je to moc?? Nejde mi o to, jestli je kryt vhodný atd., jen jestli by to takto správně fungovalo a svítilo, nebo tam nacpat 2 zářivky jen po 15w.
Předem moc díky za reakce . . .

Starší reakce
OK, díky za tip.
To Beastie: jasně dám vědět.
a až to všechno zjištíš tak mi dej vědět, jsem na to taky strašně zvědavá a nemůžu se rozhodnout

Starší reakce
0
[6] 29.10.12 16:27 Váza Tak jsem ještě začal zvažovat, že bych místo klasického krytu koupil rampu s přichycením na kraj akvária. Do stropu to doma dát nemůžu.
www.aquario.pl/…
Nemáte někdo fotku, jak to vypadá připevněné na akváriu? Ty vyumělkované fotky na netu vypadají hezky, ale zkutečnost je často jiná... A jak jste s tím spokojeni? Jak moc vysoko je rampa nad hladinou a neoslňuje světlo bokem? Vršek akvária budu mít docela vysoko (cca 1,36 m).
Dají se nějak specifikovat výhody a nevýhody krytu akvária a takto zavěšené rampy?
To Sid: Ano, s tou tmou po stranách počítám.

Celkem mě to štve, ale zdá se, že jiná varianta není. Závěsné osvětlení použít nemůžu.
To azonic: Cifry to jsou šílené, ale zručný na výrobu krytu opravdu nejsem a ani nikoho z okolí neznám. Proto se tu ptám jestli někdo neví o obchodě nebo výrobci, kde by se dal sehnat za rozumnější peníze.
Přidat reakci
1 ...... 25
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 31379x