Jaké pozadí?
To se mi právě moc nechce...raději bych zkusil nějakou černou tapetu...
nebo to natři černou barvou,to je také možnost černého pozadí
Kde seženu černou tapetu...koukal jsem v eschopech jsou samé s motivem rostlin atd.Nejlépe levně
Starší reakce
To budeš čučet sám na sebe
já tedy
0 24.02.2009 21:46 00fantomas skúšal niekto dať ako pozadie zrkadlo? Mám afriku a tam by to možno bolo efektné. Má s týmto niekto skúsenosť?
Starší reakce
Uplne nejjednodussi je si ho koupit
Ja treba volil polystyren vytvarovany trafopajkou a natrit cernym akvarijnim silikonem a popripadne posypat piskem. Odpada tak ředění, míchání, neutralizování ... epoxidu. A vysledek mi prijde stejny.
Jinak zkus pohledat vice na foru, je tu toho spousta! A i jinde na netu je takovych navodu ....
Anebo hledej ve fóru "pozadí, 3D, polystyren, epoxy, břidlice,..." podle toho jaké chceš - hledání je hned na úvodní straně.
Podívej se do sekce rady.Tam to jeden maník předvádí.A obstojně.
prosim kdo mi poradi jak a z ceho udelat pro svoje akvarko 150x50cm ,3D pozadi.nebo kdo by mi je vyrobil lacineji dekuji moc
Určitě by šlo černé dno, pokud to nebude ta ostrá drť
Jinak profil mám tady
rybicky.net/profil/575 jen se odsud nechci přihlašovat.
A jaké máš dno? Myslíš že by k té černé tapetě šlo tmavé dno?
Uvisíš sama, že rozdíl je dost velký. Určitě budou lépe vidět všechny rybky i rostlinky, než proti bílé stěně.
Díky, dobrý nápad... Já už myslela, že budu muset natírat zadní stranu akvárka
No a když chovám skaláry a neonky, je vhodné černé pozadí?
osobně mám za akváriem černou desku
takže na zelené vyniknou terčovci?? modrý a červený?? díky tak to udělám
3D pozaí, je 3D pozadí
Tmavě modrá nebo zelená. Prostě ty co se na zeď zrovna moc nehodí a za pozdější problémy s přemalováním to nestojí. Dal bych spíš tapetu na jednotlivá akvarka nebo bych udělal stojanu zadní stěnu a tu bych natřel
Starší reakce
S tapetou je to akva přeci jenom hezčí, třeba mě se nelíbí když vidím za akvárkem bílou zeď a kabely popřípadě hadice od filtrů a když není tapeta tak ani natření zadní stěny z venku není na škodu
No vidíš - a já mám zkušenost, že rybky jsou méně plaché s tmavým pozadím a ideálně ještě zatemněnou boční stěnou... Každá zkušenost dobrá...
Pokud je nádrž přiměřeně zarostlá, opravdu to nemá na chování rybek vliv. Věř mi, že vím o čem píšu, je to má vlastní zkušenost s průhledovým-oboustranným akváriem.
Z venku.
0 27.01.2009 19:51 Bexi mám takovej blbej dotaz - akva tapeta se dává do akvárka zevnitř nebo z venku?
barvu podle mě fakt neřešej
ale četla jsem, že je lepší, když se všechny stěny - kromě pohledové - nechají porůst řasami, protože ty tvoří právě přirozené ohraničení nádrže. jsou pro ně pochopitelnější, než najednou holé sklo.
Tapeta - pozadi je hlavne pro oko cloveka. Rybam vsak nejake 3D pozadi napodobujici "kus prirody" muze zprijemnit zivot ve vasem akvariu.
Já bych tak jistě netvrdil, že to na ryby nemá vliv. Cítí se většinou lépe, pokud je prostor z nějaké strany uzavřen. Také bílá barva (stěna) pro ně není v tomto smyslu příliš dobré pozadí.
Nepochybně, pokud se to líbí tobě, tak rybky si určitě zvyknou.
takze kdyz mam aq u jednobarevny zdi a nemela bych tam pozadi tak by to jako rybickym bylo jedno?
Záleží na to kde máš AQ umístěné, jak je velké a pod. Do velkého třeba, vnitřní pozadí, do malého raději tapetu na zadní stranu a do interiérového třeba bez pozadí,viz mé oboustranné.
Jde o vzhled nádrže
tapetka podmínkou není, ale vypadá to s ní daleko lépe
0 27.01.2009 19:04 pajik95 – pro koho to teda je?
mam takovej dotaz mozna se vam bude pripadat trapnej ale skusim to.Vadi rybickym kdyz nemaj zadnou tapetu? nebo si to tam davaj lidi aby to bylo hezci? jako jestli ta tapeta nak ty rybicky uklidni nebo ja nevim....
Našel jsem u uživatele peter123 tento odkaz: výrobca:
www.ekolnet.pl, dodavateľ aquamiren - ružomberok. Jinak doporučuji polské Allegro (u nás Aukro). Ceny jsou tam více než poloviční!!
www.allegro.pl/… Tak zrucnej jsem myslim dost (cca 10 let modelarske prace
nicmene v posledni dobe me hlavne tlaci cas a po pravde jsem si zvyknul uz na opravdu klalitni pozadi, takze by asi muj vytvor hned na poprve nebyl nic moc
Takze davam prednost odbornikum.
Jestli jsi alespoň trošku zručnej, tak bych si to být tebou udělala sama. Budeš z toho mít větší potěšení
Jinak se to poměrně často prodává třeba na Aukru
dekuji za info, to je presne ten styl, co hledam, takze nabidky podobnych typu velmi vitane. Bohuzel bych rad malawi a zrovna tento set ti polaci jeste moc nemaji, aspon dle e-shopu.
Já si nechal dělat pozadí od firmy JiMi,dá se vidět ve starších fotkách nádrže Romy2(dnes už skoro pozadí není vidět,jak je nádrž zarostlá),cena je dobrá,počítají si myslím 3500 za m2.Do budované 540 si nechávám dělat pozadí opět od nich.Takže spokojenost.
www.umeleskaly.cz Zdravim, po stehovani me ceka zalozeni akvarka a rad bych poridil kvalitni pozadi, idelane nejake dost kvaitni, penize nejsou vylozene rozhodujici. Uvitam odkazy i na zahranicni prodejce. Drive jsem mel kontakt na nejake polaky, ale bohuzel nemuzu najit.
Dekuji vsem za linky a nazory. Aktualne me nejvice zajima pozadi do akva 100sx50hx40v
Zkousel jsem i hledani na foru bohuzel nei konkretni me to neaslo
Starší reakce
Přesně takovou černou díru mám a neměnil bych... ;)
Tiež som za čiernu. Nič tým nepokazíš a naopak,všetky farby v akváriu vyniknú.
Mám jen strach když dám černou tapetu, černé dno, rámečky akvária jsou také černé, aby z toho nebyla "černá díra"
Myslim, ze cast jednoho dilu casopisu Akvarium ...
Jsem taky pro černou, nebo jinou jinak přírodně vypadající tapetu, líp vyniknou kytky a ryby... ale jak bylo řečeno, každýmu se líbí něco jiného. rovnováhu v akváriu tim nenarušíš, tak si vyber podle sebe
To záleží na vkusu dej tam to co se ti víc líbí koukni do nádrží jako inspiraci.
Jsem taky pro černou, mám to vyzkoušené, je to hezké a navíc docela dost akva tapet mají ty rostlinky nepřiměřeně rozměrama. Vypadá to nic moc.
Přidat reakci
1 ...... [7] 9 10
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 7883x