Jaké pozadí?
grunda napsal: jakákoliv barva je nepřirozená (rozuměj hnusná)
Celkem radikální odsudek ... mně se zase nelíbí ta fólie ... a určitě bych ji za černý nátěr či tapetu nevyměnil ...
zkrátka ... nechal bych to na vkusu toho kterého soudruha :o) ...
jakákoliv barva je nepřirozená (rozuměj hnusná), když tam dáš neprůhlednou fólii, tak akva se jakoby prohloubí, vypadá to takto:
www.youtube.com/… černá je dobrá vše před ní krásně vynikne, kromě černých věcí a podle mne i akva působí hlubším dojmem
Já pro Grundovu.
Já sem chtěl dát puvodně černou, ale pak sem koupil v akvaristice pozadí, je hodně tmavé ale jsou tam vidět linie kamenů.... vzhledem k tomu že mám akvarko zarostlé a moc tam nevidím tak je to idealní
. ale jinak za B
Já hlasuju pro černou. Sice miluju modrou barvu, ale černá prostě vypadá líp... lépe na ní vyniknout rybičky i rostlinky... Neumím to vysvětlit, prostě černé pozadí se mi líbí víc než modré.
Ale zároveň napsal, že kdyby to muselo být, tak ta folie. Když, tak tmavě modrá, nebo černá
Černou jsem měl, uvažuji o ní znova, ale láká mě taky tmavě modrá. Jsem ti neskutečně pomohl, já vím
No
Já řeším barvu....a koukat na zeď za akváriem není můj vkus, ale děkuju za názor. Pozadí určitě bude, asi to natřu černým silikonem...
C je správně, žádné pozadí. jinak pokud to musí být tak samolepící fólie:
s-tap.cz/… Ahoj lidičky : anketka co preferujete, co se vám líbí, co se vám osvědčilo?
prosím hlasujte - A - modré pozadí
B - černé pozadí
Díky
Starší reakce
Pak to bude nádherné.
Ano vím, ale když to bude přímo na tapetě...
Na tom pozadí ale žádný přechod barev není. Pozadí je modré a to ostatní je jenom světelný efekt.
Potřebuji ten perfektní přechod barev černomodré až bílé. No jedině si nechat vytisknout velkoformátovým tiskem. To by tako šlo.
Ved na tej fotke to vidno ze je to pozadie cisto modre.A k tomu slusne osvetlenie dobry fotak a fotograf.
Co z toho potrebujete?
Background: Blue card with t8 backlight.
Takže přeci jen nasvícení...
Jste si jistý, že jde tapetu? Může jít o efekt vzniklý nasvícením.
EDIT: Tak ne.
blog.daum.net/…Starší reakce
Hlavně není třeba si ubírat litry 5cm fošnami. Na pozadí z dřeva-masivu ti bude stačit 1cm.
Ano, ale Ty budeš(chceš) mít dřevo čerstvé a o tom se tam taktéž píše a to že má jinou strukturu, to bych neviděl jako překážku.
jo jo, četl jsem ho, ale ten pojednává o kořenovém dříví, které má trochu jinou strukturu, neboť je pod zemí, ale i tak děkuju, honza
Počítejte s tím, že i suché dřevo obsahuje látky, které bude třeba vylouhovat, aby nebarvily příliš vodu. Na druhé straně je dubové dřevo hodně odolné vůči hnilobě a díky váze nebude tak velký problém s plaváním na hladině. Takže bych asi utvořil definitivní podobu pozadí a to pak delší dobu zatížené kameny máčel v nějakém sudu s vodou.
0 23.09.2012 08:33 janturek – vyschlý dub jako pozadí do akvária?
Dobrý den,
je-li to možné požádal bych vás o radu. Mám na zahradě vyschlý dub (asi 5 let starý), kmeny do 40cm průměr a chtěl bych vertikálním řezem z těchto kmenů vytvořit krátké tzn. do jednoho metru a asi 5cm silné fošny a ty bych potom rád různě plasticky upravil a udělal z nich pozadí akvária. Dokážete odhadnout jak dlouho mám dřevo máčet abych ho mohl vložit do akvária aby se rybičkám nic nestalo? Pěstuji cichlidy z Malawi a v další nádrži živorodky, čili poměrně dost odolné a běžné ryby.
Předem velice děkuji za vaší ochotu a přeji klidnou neděli. Jan Turek
Starší reakce
Na to by měla stačit ta cca 3/4 kg plechovka, to vyjde na necelý dvě stovky.
Tak to znám.j
.Balakryl uni také doporučuji, je dobrej a celkem levnej.
Zkusil bych zajít do dílny, kde lepí folie na autoskla, mají i černou neprůhlednou. Ale chápu, že je to další stěhovaní.
Balakryl UNI nebo Eternal (obě barvy mají atest pro styk s potravinami, ten Balakryl i na hračky). Já mám černej Eternal, vrstva vodorovně, vrstva svisle a třetí vrstva jen tak pro sichr. Nech to vždy před další vrstvou zaschnout, ať se barva pod štětcem "nehrne".
Nedávno jsem natírala taky (a jsem nadmíru spokojená)
Už je to dole. Část šla odstraňovačem, na asi půlku nakonec stačila škrabka. Akorát jsem to mydlila hlava nehlava a nejsem si jistá počtem škrábanců
Uvidíme. Zjistila jsem, že na čelní straně je pořádný škrábanec - asi to někdo vzal šutříkem při čištění
Takže možná nakonec zadní strana půjde dopředu a natírat budu to čelo. Uvidíme. Manipulace s tou obrovskou věcí není zrovna snadná. Takže.. poradí mí někdo čím to natřít? Klasika - černý nátěr, ale jaký? Do tapety se mi nechce. Je to plocha 150x65 a lepit takovou tapetu je (aby to zůstalo bez bublin) peklo.
Nebo škrabkou, co je na sklokeramickej sporák, to jsou ruce v bezpečí
A co takhle obyčejná žiletka. Žádná chemie a výpary jen sloupnutý bordel. Já takhle sundavala nátěr balakrylu a laksilu. Šlo to dobře jen si musíš dát pozor na poškrábání skla a rukou.Nevím, jak veliké akva máš, ale víc jak pár hodin to nezabere.
Silikonem nic nenatírej, je hutný, takže neudělá hladký povrh, ale bude tam vidět, každý tah a když ho budeš chtít sundat. Pak ti pomáhej bůh.
Zkus žiletku a šikovný ruce.
Tak ostraňovač starých nátěrů je skutečně všemocný. Jde to sice pomalu, ale jde to. Akorát se mi kapka dostala na boční spoj (ať se snažím jak se snažím..), tak se tiše modlím. Černý silikon v záloze....
Jojo mám s ním téměř intimní zkušenost. Renovovala jsem dvě staré skříně a ať jsem se snažila jak jsem chtěla, měla jsem mírně popálená předloktí. Ale asi mi nic jiném nezbude. Jen doufám, že když jsem to hladký neporézní povrch (sklo), půjde to snadno. Díky.
Benzín nezabere, ale zkusil bych ten odstraňovač starých nátěrů, jen si dej hodně bacha je to strašnej driák. Použil jsem ho na odstranění několikavrstvého nátěru podlahy a šlo do krásně dolů, jen se s ním nesmí v plechovce kvedlat, jinak bouchne, jako Cola
zničil jsem s tím doma stropnice a popálil lehce obličej. Lepených spojů, se to samozřejmě nesmí ani dotknout.
Každopádně silikon už dolů nepůjde a bude nafurt. Benzín na odstranění starého nátěru je dost šetrný ale klidně bych zkusil. Dál líh, perchlor, toulen, aceton případně "odstraňovač starých nátěrů". Pro jistotu bych se s rozpouštědly vyhýbal lepeným spojům (naštěstí budou na boční stěně), případně je zakryl izolepou.
Tapeta to není. Je to nějaký nedefinovaný nátěr, zkusím to očistit benzinem. Ale bude to práce, je to 150x60...Černým silikonem bych to eventuelně mohla natřít i zevnitř, ne? akorát se to lhece prodraží, řekla bych
Horác natíral zvenku černým silikonem
www.horacovoakvarium.cz/… . Jestli je to samolepící tapeta, tak by neměl být problém ji sundat s pomocí horkovzdušky či fénu a zbytky lepidla umýt lihem či perchlorem.
Ví někdo, zda existuje způsob jak přetřít pozadí zevnitř akva? Koupila jsem akvárium z druhé ruky a vůbec jsem si neuvědomila (a to jsem akvárium viděla na vlastní oči...), že má modré pozadí, které tam nechci, ale sundavat ho bude asi totální horor. Poradí mi někdo? Vím, že by se to dalo řešit 3D pozadím, koupeným nebo vlastním, ale na kupované nejsou peníze a na vlastní výrobu čas. Nejraději bych to jednoduše něčím přetřela. Ale.. čím? Díky.
Starší reakce
Dost dobrej pohled je na zarostlý akvárium rotlinama na černým pozadí. Takže bych neřešil pozadí, ale kytky, ale to je jenom můj názor.
Podívej se na mojí prezentaci, tu tapetu od Juwelu (kameny) tam mám. Dnes bych tam dal černé pozadí, protože to stejně není vidět
, kvůli kytkám.
Tak potom "slim" pozadí. Je tenké a nezabere tolik místa jako 3D, ale pravda, stojí víc než tapeta.
www.afstyle.eu/… tak v tom případě bych radil obejít osobně ještě Obi, Baumax apod., výběr tam určitě je, ještě k té neprůhlednosti - když na ni po instalaci navrstvíš další jakoukoliv tapetu nebo papír nebude co řešit, .... jinak bez telelevize by to u nás doma asi nešlo
WARENKOREN: mam momentalne cerne pozadi, ale jsem, nejen svoji profesi, dost estet. Takze bych rada neco, na co se budu kazdy den divat s pocitem, ze me to uspokojuje na sto procent... kdyz uz jsem prosadila, ze mi do bytu nesmi televize.
georg: ano, tohle je jedine, co jsem taky nalezla :(
napadlo me jedine nechat si vytisknout velkoplosny tisk podle fotky, ale to se clovek asi nedoplati.
3D pozadi se mi zda, ze zbytecne bere prostor.
peníze místo tapety dej do kytek a nech zarůst
..... přinejhorším jak výše psáno černá z pytle na odpad
snazim se hledat po internetovych obchodech nejakou opravdu peknou nepruhlednou tapetu s kameny nebo korenem. zadna modra voda, ciste jenom balvany, max. drevo. nemate nejaky tip? rozmery akvaria 130x50cm. dekuji predem
Starší reakce
...Stejně tam časem přijde ještě 3d pozadí...
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 9 10
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 7883x