Jaké pozadí?
Tak včera jsem to nastříkal sprejem, je to perfektní, jako autolak, hladké jednolitá plocha
Myslím, že lepší než tapeta
Stejně tam časem přijde ještě 3d pozadí.
Ještě jednodušší je černá folie, třeba z pytle na odpad. Tam při montáži a demontáži nehrozí nic.
Jinak je toto téma docela dostatečně rozebráno zde:
rybicky.net/forum/p57
kam také doporučuji do některého z vláken toto nové připojit.
Taky si myslím, že ta černá samolepící tapeta by byla lepší. Akorát bych oponoval v tom, že až to budeš chtít odlepit, tak to nebude: "jen odlepíš". Ono to lepidlo se po čase toho skla chytí a odlepit to nepůjde "jen" tak
Ale ta tapeta bude lepší. Akvarista Horác zase rozpatlával na zadní stěnu černý tmel <- také možnost ;)
a este pred lepenim nastriekaj purovu vodu staci kvapka do rozprasovaca a krasne to tam nalepis
A nebylo by lepší tam dát černou samolepící tapetu, účel stejný a když budeš chtít odstranit jen odlepíš a je to.
Zdravím, chtěl bych natřít zadní stěnu akvária na černo. Koupil jsem si sprej černý, ale netuším, jestli lze sprejem rovnoměrně a bez map nastříkat sklo, už jste to někdo dělal sprejem, nebo si mám raději koupit váleček a tu barvu rozetřít tím?
Starší reakce
Pokud máš dost peněz tak si ho klidně kup.S vývodem filtru není problém-pokud nemáš nějaký spešl vývod
já bich si dal pozadí fakt jen za akvárko, protože gdiš to dáš dovnitř, tak ti to zabere hodně místa = o to mín tam máš vody = o to mín je tam ryb = o to mín jetam potěru = o to mín je tam staBilita, takže já bich to do akva 100% nedával
0 12.05.2012 17:33 Rastty – 3D pozadi
Ahoj, nemate nekdo zkusenost s takovym nebo podobnym 3D pozadim ?
www.shopakva.cz/… Potreboval bych veet, zda je mozne dat za nej vyvod externiho filtru. Diky
Starší reakce
Jedna obecná rada: hlavně nedávej nic nevratného, čili napevno nalepeného, nastříkaného, natřeného.
Nikdy nevíš, kdy to budeš chtít změnit a uvedené příklady se mění těžko, nebo i s možností poškrábání nádrže.
Chtěl bych tu rozpoutat takovou kreativní diskuzi, protože vybírám pozadí do akva co budu v nejbližší době zakládat (hned jak dorazí poštou objednané věci).
První varianta je nastříkat zadní stranu akva černým lakem a nic nevymýšlet.
Druhá možnost je pozadí nedávat žádné protože akva bude stát ve skříňce a za ním je tmavě hnědá dřevěná deska.
A třetí možnost - ta proč sem píšu - je vymyslet něco netradičního. Netradiční podle mně neznamená vždy špatné, a může to být příjemná změna.
Prolezl jsem barák a mám 3 varianty. Zadní stěnu akva napaplat silikonem a posypat ji směsí malých kamínků a hrubého písku (tzn pozadí bude mít skoro stejnou barvu jako dno). Varianta dvě je nalepit silikonem dlaždičky - mám takové světle šedé se vzorem - napodobenina mramoru?? Třetí varianta je podobná jako celkem běžně lepené plátky břidlice - mám doma spoustu střešních tašek, cihlově červených. Napadlo mně s nimi fláknout o zem ať se rozpadnou na menší kousky, a těmi pak polepit zadní stěnu akva.
Zatím je pro mně favorit ta střešní krytina. Dno bude dost tmavé (tmavě hnědé kuličky páleného jílu smíchané s křemičitou směsí 1-5mm). Obyvatelé budou zelené krevetky Neocaridina Heteropoda var.Green, a potěr živorodek. A zelené rostliny samozřejmě
. Tak si říkám že oproti tmavému dnu a zeleným rostlinám a krevetkám by to cihlové pozadí mohlo být tak akorát správně kontrastní a zajímavé.
Co vy na to říkáte?
Starší reakce
Určite tam daj čierne. Všetko Ti pekne vynikne
černé,nebo tmavý antracit vypadá nejlíp,dle mého názoru.
klidně tam dej černou tapeu, aspoň líp vyniknou rybky a rostliny
Starší reakce
Jakmile pojedu nekam tak to kopim nevite jak to tam mam prilepit ?
Záleží na vkusu. Černé je klasika ... vyniknou rostlinky a rybky. Modré pozadí vypadá u některých akvárií také moc hezky.
Starší reakce
Starší reakce
Samozřejmě můžeš
ale tu modrou tam muzu dat bude vypadat jako more si myslim
Můžeš dát prakticky jakoukoliv, avšak mysli na pohodlí ryby aby to bylo aspoň trochu přirozené a napodobovalo to aspoň trochu přírodu, bo moc křiklavé a nepřirozené barvy by mohly ryby i stresovat.
0 01.02.2011 15:11 Kocajs – Tapeta
zdravim mam taky takovy problem mam tam tapety s roslinamy a pripada me to prelacane takze mozu dat tmavomodrou ?
Starší reakce
Jak už tu bylo napsáno, nejlepší je černá, ale záleží na vkusu, modrá také není špatná. U plakátů s potiskem je problém, že po čase odejdou, sloupou se a navíc málo který je věrohodně nafocený a rozměry rostlin neodpovídají skutečnostem.
Černá se používá nejčastěji, vyniknou více rostliny a ryby
ved ciernou nic nepokazis,kludne
dobry den mam v akva takovou tu tapetu s rostlinami ale zda se mi ze pusobi nejak preplacane nemam tam dat radeji cernou tapetu?
Starší reakce
Přesně tak.
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
A nebo,nalep samolepící tapetu na plexi desku nebo něco podobného,a to potom přidělej ze zadu na akvárko.
Baumax, Hornbach, OBI ap.
no to nevím, já ji kupuju v brně ve Sklorexu, možná by ji mohli mít třeba v Hornbachu, ale fakt nevím
musíš koupit samolepící tapetu/folii, na jedné straně je lepidlo (jde ale pak normálně sundat a na akvárku lepidlo nezůstane).
Strana s lepidlem se potře vodou s jarem aby to nelepilo hnedka a šly vytlačit bubliny, zadní strana akvárka se může taky namočit. Pak se folie nalepi a třeba kreditkou se vytlačí bubliny a přebytečná voda. Do druhého dne se většina vody odpaří (zbytek možná o něco později) a pak už vypadá dobře. Po zaschnutí se může ořezat přebytečná folie, jestli nebyla na míru
lepila jsem ji takhle asi na 6 akvárek, od 10ti litrů až po 400, kde měla tapeta rozměr 150x50cm a nikde žádný problém
a jak jste to tem lepili? já jsem to tam s tátou nalepila oboustranou lepící páskou a nějak to tam zateklo (viz foto nádrže)
já mám všude černou tapetu zvenku, a žádný problém s tím nemám, neleskne se ani za ni nemůže nic zatéct protože je přilepená. Nepoužila si nějakou špatnou, nebo jsi ji špatně nepřidělala?
Žádné nátěry nedělej. Je to nepraktické a hlavně nevratné. Jednou budeš chtít pozadí změnit, nebo akvárko otočit kvůli škrábanci a bude pozdě. Raději si s tou tapetou nebo folií vyhrej.
Starší reakce
Docela by mě zajímalo, čím je ta rašelina slepaná.. Teď sem to patlal PU pěnou a docela očistec.. =P
0 28.11.2010 11:42 Trdej Zdravím,máte někdo zkušenosti s rašelinovým pozadím do paludária ? Konkrétně tady s tímto
www.teraechis.cz/…Starší reakce
Myslím že bude 100% tapeta, černá nebo tmavozelená, fakt bych byl rád za tmavozelenou ale mám obavy že ta se nesežene
Přikláním se k té černé tapetě.Buďto si s tím vyhrát a namáznout zadní stěnu nějakou černou barvou a nebo jednodušší způsob koupit černou fototapetu.
Ani bojovnice nemohou mít zrcadlo trvale umístěné v akváriu.
Hlavně ne perský vzor
.
koberec mě nikdy nenapadl, ale možná by to nevypadalo zle.
Koberec nevím, ale kdyžtak mám kousek schovaný ;) Uvidíme co se najde
pripadne lze pouzit jakakoliv cerna folie ci kus koberce prichyceneho na zadni cas akvarka
Mě se líbí černá tapeta, sama ji v akvárku mám, tmavozelená určitě taky nebude špatná.
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 9 10
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 7883x