Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvaristický výlet do Hradce Králové-10/02/2007

 

Články » Akvaristický výlet do Hradce Králové-10/02/2007   Vytisknout tuto stránku 

Akvaristický výlet do Hradce Králové-10/02/2007

Publikováno: 11.02.2007 • Autor: © Roman • Rubrika: Zábava

Všichni víme,že připravit nějakou hromadnou akci bývá občas problém. Pravidelní i náhodní návštěvníci místního chatu vědí, že jsme se s Romanem chystali na výlet na akva výstavu do Hradce Králové a k tomu jsme se snažili přemluvit co nejvíce lidí, jako třeba Marfi, Zikyho a další aquaristy. Původně jsme měli jet práve s Marfi, ale ta ve finále nemohla...tak Roman nadhodil myšlenku Tauovi a Yamě. Ti se jako správní nadšenci okamžitě chytli,tak jsme mohli v sobotu 10/02/2007 kolem 10:30 vyrazit směr HrKr.
Ještě než jsme vyjeli z Prahy, stavovali jsme se v Karlíně v autoservisu. Od Romana jsem měla za úkol vzít foťák, abych tam mohla pořizovat krásné snímky aquarií a hlavně taky odhalit pravou Mrakošovu tvář. S Mrakošem jsme byli domluveni, že se tam možná sejdeme.
Když mi Roman položil cestou po Poděbradské otázku "Máš foťák???" a já mu z náhlého vnuknutí odpověděla "Ne..." - myslela jsem, že dostane infarkt nebo že mě zabije. Foťák jsem samozřejmě měla v batůžku. Ptal se mě, jestli to myslím vážně, tak jsem mu odpověděla, že jasně, že jsem ho asi nechala připravený na stole. Měla jsem co dělat, abych se nezakuckala smíchy a Yama tu komedii hrála se mnou. Cestou byl Romča pořádně namíchnutý, páč si myslel, že jsem ten foťák fakt nechala doma. Ještě že svítilo slunko a já měla sluneční brýle, protože kdyby viděl ty veselý plamínky v mých očích, určitě by mu to došlo. Ale takhle mi to "žral i s navijákem".
Mezitím nám Mrakoš psal, že na nás počká před budovou, neb uvnitř je hrozné horko. Do Hradce jsme po dálnici dojeli skoro za chvíli a po chvilkové projížďce městem jsme zaparkovali u Aldisu, kde se výstava konala. Když jsme přicházeli od parkoviště, zvedl se z lavičky takový milý sympatický človíček a představil se nám jako Dušan "Mrakoš". Po krátkém seznámení jsme vešli do Aldisu.
Vlezné na výstavu vybíraly dvě postarší dámy, takže jsme chvíli čekali a pak jsme se konečně dostali dovnitř. Já jsem jemně oddělila od kolektivu a vytasila svůj doposud ukrytý foťák. Pak jsem ho ukázala Romčovi...v tu ránu jsem fakt myslela, že mě zardousí, že jsem ho takhle celou cestu tahala za nos...jsem mu řekla, že zkrátka vedu 1:0...
Výstava probíhala ve dvou místnostech, v jedné byla aquaria, pod nimi pokojové květiny (moc hezké!!!) a prodejní pulty Sera a Rataj, ve druhé místnosti byly jenom prodejní pultíky s veškerým aquaristickým (krmení, filtry a další technika, rostlinky, chemie,...) i neaquaristickým ( opět pokojové květiny, kaktusy, zdobené perníky,...) zbožím.
Co se týče vystavovaných ryb, byly zde zastoupeny menší druhy rybek (čichavci, akarky, spousta druhů tetřiček, paví očka, betty, parmičky, malé cichlidky), afrika (tlamovci z malawi a tanganiky), terčovci, anténovci a velké cichlidy (managuenzy,synspilly,oceláti,...), trnuchy, jehly,....Byly zde k vidění skutečně krásné kousky právě Parachromis Managuensis, Pseudoplatistoma Fasciatus, Placidochromis Milomo a moc pěkně zařízené společenské nádrže tlamovců. Na společenské nádrží discusů mi trochu vadilo, že se hejno drželo v koutě - prostě se asi nechtěli předvádět.
V této fázi se naše skupinka rozdělila a šli si všichni po svém. Tau s Yamou, Roman s Mrakošem a já jsem tam tak bloudila a tam, kde se zrovna moc nehemžili lidé, jsem fotila. Škoda jen, že do této rubriky zatím nelze přidat reportážní fotky.
Na závěr se mi povedlo sehnat skupinku dohromady a pořídit několik společných fotek, na kterých je konečně Mrakoš jako Mrakoš a ne jenom jeho lebka...
Po odchodu z výstavy se Mrakoš s námi rozloučil a my pokračovali v návštěvě města. Jelikož to už bylo dlouho po poledni, rozhodli jsme se, že zajdeme někam na něco dobrého k jídlu. Náhodně jsme zvolili restauraci Escobara skoro v centru. Tam jsme si dali výborný obídek a můžu tuto restauraci s klidným svědomím doporučit každému, kdo by nevěděl, kam v Hradci zajít na oběd. Je to velice příjemná restaurace, ceny za oběd jsou zhruba stejné jako v Praze. Obrovské plus bylo, že tam vůbec nebylo zakouříno.
Výtečně nabaštěni a napiti jsme pokračovali do Obřího akvária. Tam jsme dorazili skoro přesně na prohlídku - jelikož nám přeci jen pár minut zbývalo, šli jsme se podívat do promítacího sálu "U Rejnoka", kde zrovna běžel film o lvech. V sálu mají i 2 aquaria-v jednou jsou dvě trnuchy, pár octofasciátů a carpintů a jeden vypasený "papoušek". V tom druhém je velká kajmanka (pozor na prsty!!!). A taky je tam pohovka, kterou okamžitě zabrali Yama s Tauem...Zpočátku jsme tam byli sami, ale pak přišlo pár důchodců a rodinka s dětma, tak jsme vyklidili pole. Stejně už byl čas na prohlídku.
Prohlídka začíná v místnosti, kde jsou pod skly preparáty lebek různých velkých ryb-mají tam i lebky potvor, co má Zikouš. Zkoušela jsem tam pořídit pár snímků (za foto je příplatek ke vstupnému!), ale moc se mi nepovedly, pro foto je to naprosto nevhodně nasvícené. Potom vyjdete po schůdkách do tropické džungle-tam se mi pro změnu rosil objektiv tak, že fotky jsou taky částečně nepoužitelné (ať žije digitál!!!). V "džungli" je lávka, po které procházíte nad obrovským aquárkem, pod kterým potom jdete tunelem.
V tomhle obrovským aquárku žije několik metrových arowan, velikánské piraně, cichly, oceláti a další druhy, včetně několika krásných "giboušů". Jak nám slečna průvodkyně potom v tunelu říkala, celé aquarko má asi 135000litrů.
Celou prohlídku zakončíte v malé prodejničce, kde si můžete koupit jednak drobné upomínkové předměty, plyšového Nema nebo třeba i některé menší druhy rybiček. Měli tam i kančíky příčnopruhé, které Romča sháněl pro Paulinn, ale měli jenom mrňousy a Pau chce pořádnýho samce. Mezitím se Roman dal do řeči se slečnou průvodkyní, dal jí nějaké rady ohledně odstranění zelené řasy.Asi po 20min strávených v krámku jsme se rozloučili a navštívili kavárnu "Piraňa",která je taktéž součástí Obřího Aquaria.Tam jsme si dali kaffčo a neodolali ani kousku něčeho sladkého.
Po kaffíčku a zákusku jsme se už pomalu vydali na zpáteční cestu.V Hradci jsme se ještě stavili v tamějším Hornbachu,abychom zkontrolovali,co tam mají za rybičky.Cestu z Hradce do Prahy moc popisovat nemůžu,protože jsem zcela regulérně chrupala...
Probrala jsem se až chvíli před Černým Mostem-tam jsme ještě navštívili nový PetCenter (jsou všude stejné)a pak už hurá domů.Tau s Yamou nás dovezli až před barák.To bylo lehce po 18.hodině.
Hnedle po návratu jsme museli jít nakoupit a po krátké večeři jsem se vrhla na zpracovávání asi 150 pořízených fotek.Museli jsme to zpracovávat společně,protože jsem samozřejmě nefotila postupně a ani jsem nijak moc nefotila cedulky.Takže já jsem probírala a korigovala fotky,Roman je hledal v atlase a v přehledu vystavovatelů a jak je to vzteklík vzteklá,tak jsem několikrát dostala vynadáno,že v tom mám binec.Mezitím jsem ještě-jak je mým zvykem-korespondovala po icq a mailu.
A byla jsem docela ráda,když jsem v 22:30 skončila...Pokud budete chtít někdo vidět pár fotek z této akce,napište Romanovi vzkaz s emailovou adresou a něco pošlu.
Byl to krásně strávený den a doufám,že zase brzy něco podobnýho podnikneme.
Mějte se fine,pa,vaše Bee*:-))



 

Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 3x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 11.02.2007 Upraveno: 11.02.2007 Přečteno: 762x

Schválili: Bob66 **** 13.11.12 • alpaka ** 30.11.12

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Zábava
10.10.2011*****Kýma, Bíma hárvestr... aneb téměř po prázdninách!752x
11.01.2010*****Akvaristiko, jaká si byla a kam kráčíš ?1379x
20.06.2011*****Jak sem žehlil vodu...840x
09.06.2014*****Pes akvarista...596x
16.01.2013*****Jací jsme, aneb akvarijní abeceda...72x
23.09.2010*****Tři prvňáci1415x
15.06.2011*****Vejlet a jak se něco povedlo a něco mínˇ...583x
24.02.2012*****Trojky, aneb když se daří...1323x
07.08.2013*****Od parmiček až k pokoji plném zvířat - 1. část - Jak to všechno začalo759x
18.03.2011*****Tolerance1165x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
27.05.2008*****Noční cvičení - 27.5.2008 01,15h1167x



© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/68-akvaristicky-vylet-do-hradce-kralove10022007