Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Obří akvárium HK

 

Články » Obří akvárium HK   Vytisknout tuto stránku 

Obří akvárium HK

Publikováno: 15.02.2009 • Autor: © Luciferda • Rubrika: Zábava

V sobotu 14. 2. 2009 se konala výstava akvarijních ryb. Společně s přítelem, který je vášnivým akvaristou, jsme hned ráno vyrazili. Já, ač nejsem akvaristkou, jsem se těšila jak na rybičky, tak na lidičky. Co bylo a nebylo na výstavě se určitě dočtete jinde. A jak jsem psala, já jsem amatér. Ale chci Vám přiblížit další dění.
Po prohlédnutí všech akvárií na výstavě se začalo dohadovat co podnikneme dál. Sestava byla jasná. Danila, Zikyc, Rap, Voky, Isamik, Zuzka, Mrakoplash a moje „maličkost“ Luciferda. Danila navrhla návštěvu obřího akvária. Po pravdě jsem přiznala, že jsem tam nikdy nebyla a Rap taky ne, tak bylo rozhodnuto.
Voky nás ovšem upozornil, že je zvyklý obědvat v 11.00, tak na obří akvárium máme 13 minut. Pod pohrůžkou násilí byl přesvědčen, že se nají až pak. Bohužel se mu náš návrh lovu ryb přímo z akvária nelíbil.
A jedém, byla slova Zikyce, když se i s Rapem narval na zadní sedadlo Mrakova auta. Když jsme se rozjeli, tak si Zikyc všimnul malé E.T. želvičky, která se Mrakovi houpá v autě u stropu. No a tím bylo o zábavu postaráno. Vyklubal se z něj želvofil. Všechny ochránce zvířat rovnou uklidním, byla zachráněna. Před obří akva jsme dojeli relativně v pořádku. Jen Zikyc si stěžoval na nedostatek místa pro nohy. Pravda, za Mrakem moc místa nebylo, ale já byla narvaná na palubovce, aby si je mohl strčit za mě.
Ven, ven, ven, velel Zikyc po zaparkování. A tak se z auta s Rapem vysoukal. Se zbytkem bandy jsme se sešli před vchodem do akva. Došlo samozřejmě na skupinkové foto. Nejdřív bylo víc fotografů než „modelů“, ale nakonec jsem vyhrála a všechny vyfotila. Danilinu nohu namířenou k nebesům se mi podařilo vyfotit hned 2x. Fotečka byla, tak se mohlo jít dovnitř. Danila byla jednohlasně zvolena za vůdce i když se nehlasovalo a šla ke kase. Zjistila, že paní tam není a průvodce má 15 minut zpoždění. Tak jsme čekali a rozpočítali se. No bylo nás pět, teda vlastně osm. Tak jsme chtěli slevu. Polovina se začala vydávat za děti a druhá polovina za držitele karty ZTP. Uvnitř bylo plno, tak jsme mrzli venku. Když se konečně vrátila paní do kasy, šla Danila koupit lístky. Isamik šel s ní a dožadoval se hromadné slevy pro idioty. Dostali jsme ji. Paní se ani moc nebránila a trochu nám slevila. Po chvilce přišel i průvodce a tak nás pustili dovnitř.
První místnost plná rybích lebek se mi opravdu líbila. A naprosto mě odrovnal jeden tatínek, který na otázku ratolesti „Jaká je to rybička?“ odvětil „Mrtvá!“. Pak se šlo do tropické zahrady. Bylo tam krásně! Koukali jsme do vody na rybičky a nad vodu na kytičky. Když jsme se dostatečně pokochali, mohlo se jít do akvária. Je to takový tunel ve vodě. Pan průvodce nám poskytl cenné informace o hloubce vody (3-4 metry), tloušťce skla (6 cm) a množství ryb (přes 400ks). Pak už jsme jen koukali na ladné pohyby přežraných ryb, které lze po zakoupení krmení, z lávky v tropické zahradě krmit. Já byla paf hlavně z těch největších ryb. Colossoma váží prý kolem 24 kg. A pak se mi líbily krunýřovci, Arowany a Astronotus ocellatus. Samozřejmě jsem se dozvěděla co má kdo doma, co měl, co by chtěl a co Zikyc zbaštil. Myslela jsem, že to bude všechno, ale opak je pravdou. Ještě jsme vyšli pár schodů venkem a koukli se na rejnoky a želvu, která poněkud vyrostla z krunýře. Pak už se jen čekalo na Danilu a Zikyce. Byla jsem vyslána kouknout co dělají. Seděli v kavárně před akvárkem piraní. Mají nové domácí mazlíčky, tak se chtěli podívat, jak vyrostou.
Všichni jsme se sešli venku a jediný aktivní kuřák Rap byl vykázán za silnici, aby nám nekazil vzduch.

Závěrem bych chtěla všem výše jmenovaným poděkovat za úžasný zážitek.
Fotky z akce jsou k vidění na http://mrakoplashovazviratka.ic.cz

F

F

F



 

Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 3x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 15.02.2009 Upraveno: 15.02.2009 Přečteno: 2824x

Schválili: Bob66 ** 15.02.09 • alpaka *** 26.11.12

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Zábava
07.04.2012*****Úspěchy a něco jako rodičák...486x
27.03.2011*****Ruducha - mňamka pro akvarijní ryby2697x
28.10.2010*****Ve městě je nový šerif aneb jak jsem se stal spolupracovníkem :-)1987x
29.03.2015*****ZOO MOŘSKÝ SVĚT Praha výstaviště404x
01.03.2011*****Akvaristickej bůh....1820x
30.12.2012*****Ženská neakvaristická.....aneb, jak dostat opušťák...1264x
12.04.2012*****Moderní komunikační kanály a jejich význam pro akvaristy510x
20.01.2012*****Kterak správně urážeti oponenta svého slovem či písmem aneb průvodce tvorbou trefných urážek588x
22.02.2011*****Ekonomicky a různý jiný fígle...1410x
29.01.2007*****Převoz vánočního kapra830x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
Žádné další články



© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/237-obri-akvarium-hk