Pestřenec červený - pohlaví
No podle téhle fotky to můžu říct ještě jistěji-samička.
0 07.07.2008 16:24 honky – pestřenec
A mohli byste prosím poradit mně, jestli je tento pestřenec samec, nebo samice? Omlouvám se za kvalitu fotky, ale je to foceno mobilem. Děkuji.
Starší reakce
0 25.06.2008 17:49 Mato00 – dakujem
Prosim vas poslite mi niekto fotku samice, ale detail. Ked sa da!a este nejake znaky podla ktorych sa to da nejako lachko spoznat.
!
Je to samec
100% samec
0 25.06.2008 13:42 Mato00 – samica?
Starší reakce
v dobrým obchodě ti prodají jak to budeš chtít, třeba jednoho samce a tři samice.
A to v v obchodě mě prodají v páru?
Koukám, že máš skaláry. Moji pestřenci (resp samec starající se o zhruba 5ti týdení dorost) skaláry vyloženě terorizuje a to i když jsou ve druhým rohu - není línej tam za nima vyrazit a pořádně je pocuchat..takže jestli je chceš do té 112, tak si nejdřív rozmysli, jak moc ti záleží na tvých skalárách!!!
Jinak já bych byl pro pár - můj samec si vybíral stejně jen podle připravenosti samice ke tření a dominantní samice nakonec "tu slabší" utloukla. Ať se daří
Jinak je lepší jeden samec a třeba dvě samice, protože trefit u pestřence pár, který se k sobě bude mýt to je horší-- samci jsou vybíraví.
0 28.09.2007 18:47 dan – Pestřenec Červený
Čaute prosím vás Pestřenec Červený se kupuje v páru?Diky
Starší reakce
Jak píše "oldkiwi":samičku poznáš tak, že má na ocasu a hřbetní ploutvi žlutočerné kroužky a sameček má jen 1 a to na hřbetní ploutvi ==> tak to nemusí být vůbec pravda,jedná se pouze o zbarvení a u různých jedinců může být úplně jiné!!!
Zde je sameček:
www.aquavip.wz.cz/…
a samička:
www.aquavip.wz.cz/…
Jednoznačný rozdíl je ve velikosti ploutví.Sameček je má protáhlejší,je celkově větší oproti samičce.
Párek(sameček nahoře):
www.aquavip.wz.cz/…..........
0 21.02.2007 12:34 oldkiwinka –
Re: Nika Samičku poznáš tak, že má na ocasu a hřbetní ploutvi žlutočerné kroužky a sameček má jen 1 a to na hřbetní ploutvi. Sameček je méně barevná ale za to větší. Samička mívá až krvavě červené bříško a je to tlouštík.
Na obou fotkách máš samce, kup 2 samičky, ne 1 páreček, protože bys měla 3 samce a 1 samici, to je divné, ne?
V kroužku máme krásný páreček, samička má červené břicho a sameček tam má na konci hřbetní ploutvi ocas do špičky.
Má tam přerybněné akvárko a tak je mozná dostanu.az mi zmizne krupička, která už možná zmizela.tak už to hlavně kup správně.
Starší reakce
Tak to jo..
Dik, ale Velkej si to odskace
chudinka Mala je z nej vystresovana, schovava se, neji s ostatnima..skoda ze nemam sanci odchovat mali...jaksi pred 15cm skalarami by nemeli sanci..
Tj. normalni, ze samec je agresivni vuci samici, ID roman by mohl vypravet.
Hsou to dost "zly" ryby.
Samička pestřence je zpravidla menší a zavalitější,ocasní ploutev má většinou zakulacenou.Sameček je větší a štíhlý,teda pokud není zrovna přežraný a ocasní ploutev mívá do špičky.
0 12.02.2007 21:00 Nika – Koupě pestřence
Ahojky...asi před 3 týdny jsem si koupila 2 pestřence v domění že kupuji pár,a vyklubali se z nich 2 kluci..tedy předpokládám, jelikož jeden docela prohání toho druhého. Chtěla bych vědět, jak poznam v akvaristice zda se jedna o samce ci samicku?Koukala jsem na ne, prohlizela jsem si je, ale barvy byli vybledle a vybarvili se mi az doma.Mohu k nim koupit další pestřence či raději ne, opravdu v chovu těchto ryb se nevyznám, jsou pro mě novinkou..Děkuji za jakoukoliv radu..
Přidat reakci
1 ...... 3 ...... [4]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 3798x