Pestřenec červený - pohlaví
Tak jsem mrkla na ty skvrny, ale ani u jednoho jsem žádnou nenašla.Pořád jse ta jedna rybka strašně bledá, tak ji zatím fotit nebudu, taky se pořád schovává před tou barevnější.
Jsou ještě docela mladí, hlavně ten jeden co je takový nevybarvený. Upřimně si jistej nejsem ani u jednoho. Sameček bývá větší většinou a podlouhlejší. Samička má výraznější červenou skvrnu hlavně ve tření a je menší a taková naducanější. Neni tak podlouhlá
A přijde mi, že bývá i hezčeji vybarvená. Jinak je skus vyfotit chvilku po tom až se kulidní. Nyní jsou podle zbarvení docela vycukaní, takhle to moc nepoznám. Jo a jedna z takových větších rad je se podívat na ploutvičky zadní. Sameček tam má čtyři skvrny samička jednu. Aspoň ti moji
Já bych to taky tak viděla, jenže všude se píše, že samec má ploutev do špičky, ale u mých rybek to nemá ani jedna. Ta zbarvenější pořád doráží na tu bledší.
Taky mám pestřence, a podle fotky to máš naopak. Druhá fotka je samička, první je sameček.
Konečně jsme si po dlouhém očekávání koupili do našeho akva pestřence červené. Byli jsme ujištěni, že kupujeme páreček, ale jak jsme rybky dali do akvaria, tak si nejsem jistá, co je co, nebo jestli je to stejný druh. Fotky mám v profilu. Tak poraďte.
Starší reakce
navzájem snad ne, ale ostatní by sežrat mohly, což se stalo i mě
A nemuze se nahodou stat, ze se pak navzajem sezerou, kdyz se sestavi par takhe natvrdo?
já bych řekl že jde o samičku Pestřence červeného, sameček je daleko výrazněji zbarven a na ocasu má jak já říkám"OKO", ale jak zde již stálo je to mladý kus a může se teprv vybarvit
je fakt, ze na samicku je malo "kulata v brisku", ale horni ploutev ma ukoncenou taky dokulata a bezbarve, stejne jako ocasek, samec miva oboje spicatejsi a s horni barevnou linkou... ja bych vsadila na mladou samicku
nebo jeste chvili pockat
a rozhodne do paru dokupovat rybicku podobne velikosti, prvnich par dni nez si na sebe zvyknou se muzou pekne prohanet a pokud je stresovej faktor (u nas treba ze sumec sezere poter) muze jeden druhyho zabit...
S těmi procenty opatrně, je fakt, že takovýchto pestřenců je docela dost druhů, ale co se týče tohoto, spíše bych se přikláněj na samce, a proč, nelze totíž říct jestli je to samice protože se jedná o docela maldý kousek, taky samice bývají v bříšku o dost buclatější, a mnohdy i více zbarvené, kdy samec ma zbarvení slabší, avšak tělo protáhlejší, a nejvíce určujícím aspektem jsou ploutve, které pouze u samce mají vrchni a spodní do špičata, co se týče toho zbarvení tak se může stát, že to bude i naopak. Taktéž bývají samci docela znatelně větší, ale to vše poznáte až u starších kousku, kdy se jim začnou měnit ploutve, tady u te fotky bych řek, že to bude samec. Tyto informace jsou podloženy z osobních zkušeností, kdy sám jsem měl možnost toto zkoumat u odrostlějších kusů, u mladých to vážně jde poznat docela špatně, nejednodušší, je vždy koupit pokud možno dva a co nejvíce odlišné, ale vím, že se dají koupit i odrostlejší na kterých to jde krásně poznat
Na 99% je to skutečně samice...
0 23.05.2009 16:12 macabrova –
Re: JaP Ahoj, pestrenci se u jidla vzdycky hezky zbarvi, podle ocasku (kulaty a bez ocka) jde o samicku, ale klidne posli jeste jednu fotku.
0 23.05.2009 14:29 JaP – Pestřenec - pohlaví
poradí mi někdo, jakého pohlaví je můj pestřenec, abych mu koupila druha do páru? z ostatních debat si nejsem jistá. mám podezření na samičku... dík (při krmení se velmi sytě zbarví, jinak je jako na fotce)
Starší reakce
Jednoznačně samec, ještě jsem totíž neviděl samici pestřence se špičatýma ploutvem.
Jo je to pěknej samec, ale měl bysis tam nechat jen jednoho aby se nezabili
Děkuji za odpověď. Teď už vím proč se rybky tak proháněly v akvárku - mám dva samce.
0 15.04.2009 11:24 Ditusa – určení pohlaví pestřence
Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli někdo ví jakého pohlaví je pestřenec na obrázku nahoře (tuhle fotky jsem sice nefotila,ale ryba je úplně stejného zbarvení). Já osobně si myslím,že je to samec. Ale paní v akvaristice mě ujistila, že je to samice.
Děkuji všem za odpověď Dituša
Starší reakce
Tak dobry, kupuval jsem je v HK na výstavě a rikali ze je to par. Ale moc se k sobe nemají .
jo to je samice určo
Vyzera to na samicu.
Díky. A tohle? (doufam ze samice)
Samec.
Je to samec či samice?
Starší reakce
moc se v tom teda nevyznas
vim jak vypadaj pestrenci v pul roce a taky vim, ze pomerne spolehlivy znak je zluty pruh na ocasni ploutvi, ktery ani samice nemaji. Po vytvoreni tohoto znaku se teprve zacnou spicatit ploutve. A jak vypada samice? Treba nacervenaly brisko, tady jsou jasne videt barvy, jake muze mit jen samec. Prikladam par fotek, koukejte na stavbu tela, barvy a ploutve...
rybicky.net/nadrz/3310/183.jpg
rybicky.net/nadrz/3310/222.jpg
rybicky.net/nadrz/3310/185.jpg
rybicky.net/nadrz/3310/184.jpg
Doufam, ze uz vite, jak poznat samce od samice
EDIT: u samce je to uz pozdejsi stadium, pruh je tedy syty...
Pokud je ryba statá půl roku, tak je to samice. Páč i samice mají skvrnu na ocasní ploutvi. A navíc není zřetelně zašpičatělá hřbetní ploutev.
Tak zkusim ještě jinou fotku.
ja bych rekl ze samec, podle kresby na ocasni ploutvi. Ryba je stara asi tak pul roku
Děkuju za názor. Stáří bohužel nevím, kupovala jsem rybku na akvatrzích minulý týden a zapomněla se na to zeptat.
Podle mého je to samice. Jak je rybka stará?
Starší reakce
0 19.11.2008 09:55 kotka02 pestřenec je urcite samicka a vyzera tak nieak ze by mohla byt aj pripravena k pareniu bo moja ked mala tak silno cervene brusko aj do cierna jej islo tak sa mi vytrela ale este si s samcekom predtym zatancovali
Starší reakce
Myslis, ze by ho zabil?A keby bol dominantnejsi?
A s timy samicami, nechaj mu tam vsetky az kym sa neviberie par sam!Inak im to nebude klapat!
Ne, to ať tě ani nenapadne, ten samec, kterého tam teď máš by toho nového honil a potom i zabil.
Nech mu tam jenom 1 samici a ty ostatní zanes do akvaristiky.
No neviem ako vy, ale moj samec samici nezahibal!
Ked sa vytrel s dominantnov samicov tak vobec nemal zaujem o samicu ktora bola na trenie 100% pripravena, naopak hnal ju akvarkom ako divy!
to se řekne když jsou jak dvojčata.opravdu to vadí když tam má 2 samice?a když bych sehnal ještě jednoho samce,poperou se?
Nech mu tu vybarvenější a větší.
Jenže kterou mu tam mám nechat, když plave s oběmi. Abych neroztrhnul pár.
10000000% samec. Sfarbenie zalezi na tom, ci ma samicku, aka je teplota, ci ma dost ukrytov, ci su v blizkosti ine cichlidy.
Nie je dobre mat viac ako jednu samicku s jednym samcom. To zistis, ked sa ti zacnu rozmnozovat. Budu mat mlade a samec strati zaujem o mlade pretoze zacne dvorit inej samicke. p.s: Ihned oddel ostatne samicky.
Samičky tam má 2 nebo 3.jedna ryba se stále skrývá,takže nevím co to je. Stále plave v zadní části akva. Máš nějaký návod jak je přivést co nejdříve do tření?
A je to normální,že je takhe nevýrazný? Nevíš co by mu mohlo chybět?
Samec na 150,85%
1) Samička má červené bříško.
2) Samec má špičatou hřbetní ploutev.
Taky jsem je choval, vím jak to s nima je.
samec na 99%
0 26.10.2008 18:17 balty – pestřenec
zdravím všechny.chci se zeptat zda někdo pozná jestli je to samička,nebo sameček
Starší reakce
No fakt nekvalitne foto!Ale ma aj skvrnu na hornej plutve ktoru maju vetsinov samice!Ale plutvy su zaspicatele!No neviem!
No a moj novy par sa uz vyterl!
Ikier je asi 100kusov!Celkom good na malu samicu!
spatna fotka, ale vypada to na samce (protazene spicky ploutvi)
0 18.10.2008 17:32 vvvvv – vvvvv
Poradíte mi s pohlavím?
Přidat reakci
1 ...... ...... [3] 4
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 3798x