Kam na živé krmení - Praha
A co Stromovka? Tam jsou taky nějaké rybníčky.
A co ten rybníček u estakády na Prosek ?Nebo v parku na Proseku ?
No já to řeším sudem na chatě. Letos jsem lovil larvy i menším dětském bazénu. Děti se na něj
vykvajzly a to byl lov. Bohužel ho už zase "vyčistily"
No jo no. Nemá někdo okolo Vysočan či Libně kus pozemku mimo dosah nenechavců, na kterým by mu nevadil sud s komárama?
Klidně si ten metr čtvereční pronajmu za desetinásobek obvyklé ceny
ja su na vesnici, ale vsude na vodu mame kazdej rok komari larvy.... ale bydlival jsem v panelaku a v jedenactym patre jsme moc komaru nemeli....
Petentky, stejně jako nitěnky, jsou infekcemi prolezlé svinstvo z odpadních vod. To se na bakterie citlivějším druhům dávat nedá.
Ten kýbl na balkoně funguje? V jakém jsi patře? Já jsem jednak bez balkonu (ale to by snad poresil parapet, soused ma k paraopetu prisroubovane kaktusarium), ale obavam se, ze do pateho patra komar proste nedoleti.,,, No muzu to zkusit, take mi nejde o velka kvanta.
klasicky komary jsem jeste nevidel prodavat zivi, ale mezi tema patentkama byly i dost maly jedinci... jinak snad sud na balkon.... pokud nejsi moc vysoko
patentky a nítěnky mají v kdejaké akva prodejně..kdyby tam měli to co jsem navrhoval už před půl rokem pak bych tleskal..třeba ty komáří larvy..já je mám tedy v kýblu s vodou na balkoně...nejsou toho hromady ale stačí to na přilepšení...
v nouzi si muzes zajet do akvaristiky v Nuselsky ul. ty posledni dobou prodavaj i zivi - patentky a nitenky
akvaristika108.cz
ale radsi si tam zavolej jestli je zrovna maj
Pokud ty lokality máš zmapovaný, tak asi víš o čem mluvíš. Já chodím už nějakej čas na rybník kde je taktéž protékající voda a jsou tam dafnie a společně s nima i komáři. Je pravda, že tohle deštivý léto jim asi moc nevyhovuje, jej jich míň než jiný roky, ale jsou. Ten rybník, ale není v Praze, což není výsměch, to je jenom moje zkušenost s lovením komárů na vodách kde jsou i dafnie, proto jsem Ti to doporučil.
Bohužel ne. On taky komár obvykle vyhledává podstatně zelenější a stojatější vody, než průtočné rybníky s čistiou vodou.
Tak to zkus na tý lokalitě co jsou ty buchanky a dafnie. Je velká pravděpodobnost, že tam uspěješ. Alespoň já mám tu zkušenost.
0 11.08.2011 21:28 Parosphromenus – Kam chodíte v Praze na komáry?
Kam chodíte v Praze na komáry?
OPS: Ten systém dvojího hledání před založením tématu je pěkně otravný. Zvlášť když se tu stejně nic nedá najít kvůli ustavičnému slučování nepříliš souvisejících témat dohromady.
Starší reakce
Šeberov- 2 autobusové zastávky od stanice -M- C Opatov. Je tam asi 5 různě velikých rybníků s různou čistotou vody a využitím. Chce si to všechny projít a vybrat si, což zabere trochu času, ale na jaře se to dá spojit s příjemnou procházkou...
tady
rybicky.net/profil/447&akce=osobnifoto se podivej jak to je u nás přes zimu,posledni fota
bylo -14 ten den a už asi týden...sice dafnie fuč,ale koreter dost,posledni týden po otepleni je už i prach...a co tady vim o vodách s živou,tak skoro všude je(jen je zamrzlo,ten ''náš'' jsme celou zimu vysekávali,ale bylo furt krmeni),takže spiš sednout do auta a zkusit objet rybničky
No pravě ta čistota vody.A když se oteplí a lidi se tam začnou koupat tak to bude katastrofa.
Bohatý na plankton je Džbán. Čistotu vody nedokážu posoudit... Teď v zimě ho tam asi moc nebude.
0 10.02.2009 11:20 karlos55 – kam na plankton (Praha)
Nalezl jsem doma sítku na plankton.Která už odpočívá asi 15let ve skříni.Chtěl bych rybkám trošku zpestřit jídelniček.Ale netuším kam s prahy vyrazit na lov.
Starší reakce
Aha, tak možná to bude tím. Já to zkoušela ve skleněné pětilitrovce
Tak dík
Zkusím teda pěstování v nádobě, ale až potom co se za měsíc přestehuju. Teď bych jim ale ráda něco nalovila. Babička chodila za mlada lovit na rybník v Praze Krči u autobusové zastávky Michelský les (je u toho restaurace Bílá Labuť). Máte někdo s tímto místem zkušenost ze současnosti? Nebo znáte lepší místo?
zkus tmavou nádobu, mají rádi starou vodu
Zajímavé, že já jsem se o to samé taky pokoušela a nic se nestalo
0 03.04.2008 11:18 tufiki –
Re: ŠDK Já vždycky nkdy uprostřed jara do velké mísy natočím vodu a dám ji někam do stínu, ven - a pak v ní jsou po celé léto komáří larvy.
Víte někdo o nějakém osvědčeném místě pro lov živého krmení v Praze?
Přidat reakci
1 ...... ...... [3]
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 5029x