Kam na živé krmení - Praha
Abych pravdu řekl tak jsem o tom ještě nikdy neslyšel jestli chceš živé krmení dojdi si na Prosek Metro Stříškov jestli tam něco teda bude asi je ještě brzo.
Děkuji a nemáte někdo vlastní zkušenost s tím, že byste jí chytili? Klidně i jinde v ČR.
Nevíte prosím, kde bych si mohl chytit ramenatku velkou? (nejlépe Praha a okolí) Děkuji
Starší reakce
Na Proseku v parku přátelství je pořád dost perlooček, na jedno nabrání akvarijní síťkou tak decka, stačí najít misto kde se shromažďují
Starší reakce
Dneska jsem tam byl kouknout a už se to místy hemží. Ale žádný mraky zatím. A chce to jít od fontány podél kanálů. Fontána je obsazená jinou havětí - psi, děti a kdovíco ještě. Takže i voda až dolů byla celkem zabordelená. Což ale bývá nějaký čas po napuštění i bez koupání, než se soustava po zimě propláchne...
Musíš až nahoru k vodotrysku, když se tam koupou psi tak sejít kousek níž k těm přepadům. Letos jsem tam ale nebyl ještě mě to v akvárkách skáče od loňska.
Tak teď už tam voda je. Ale dafnie jsem neviděl žádné.
Starší reakce
Zajímalo by me, jak je to tam s rybami, pac kdyz sem tam byl v létě, tak tam zili rutilus rutilus, pseudorasbora parva. A v zimně toto ještě bylo celé zamrzlé, řekl bych że jestli něco přežilo, tak tak, 15%původní populace.
Tak zatím je to bez vody.
Starší reakce
To asi udeš muset zkusit radnici. Loni to napoušteli tuším až někdy v květnz/červnu (?) a dost dlouho tam byl bordel ve vodě. A kdoví, jestli to napustí, když jsou ty sucha...
0 14.03.2019 16:08 VladimirHul Ahoj zajimalo by me kdy bude zas fungovat park pratelstvi na Proseku, a kdy by tam meli jit lovit dafnie. Nevite?
Starší reakce
Starší reakce
0 03.07.2018 14:14 RAP Tak jsem se dnes dokopal a zajel si na Prosek. Nalovil jsem si trochu na zkoušku, teda ve 2lahvích to tak vypadalo. Ovšem v akváriích je toho nějak moc.
Co jsem si stačil prohlédnout, tak spodní nádrž(u hospody) plná rybek, o kousek výš jsem viděl několik pavích oček!
Starší reakce
Pokud je tam zákaz lovu, tak se vztahuje na všechny vodní živočichy. Tedy i plankton. Takže se může stát, že pokud při lovu planktonu narazíš na komisního pracovníka rybářské stráže, může to klidně skončit i pokutou. A aby sis nemyslel, že jsem si to vycucal z palce, pročti si informace z odkazu:
www.rybarskyrozcestnik.cz/… Pozor na to, ryby jsou výborní přenašeči různých onemocnění, tedy lovíš-li ve vodě kde je přítomna rybí osádka je to rizikovější než lokality bez ryb.
Se zákazem lovu bych to nebral tak vážně. Nejdu přece na kapry.
Dnes jsem se tam byl podívat a nalovil jsem tolik až mi málem síťka praskla. Rostliny a plavoucí bordel je nepříjemný ale nic co by se nedalo vyřešit. Lovu zdar!
Starší reakce
Tak jsem se tam byl před chvílí podívat. Rybník zarostlý lekníny a dvěma druhy rostlin. Navíc plno kaprů i ve velikosti, kdy ještě žerou plankton.
Byl jsem se podívat i na nádrž kousek proti proudu Botiče. Bohužel taky ryby a dokonce i potěr. Pohled na hejno potěru proplouvající rostlinama hezký, ale ulovit plankton bez šance. Odpoledne zkusím projet kolo kolem přehrady.
Ten první odkaz má jednu vadu, plavou tam ryby a je tam zákaz lovu.
Taky jsem videla lidi se sitkama v miste, kde se Botic vyleva z Hostivarske prehrady (takovy betonovy bazenek), ale nevim jaky je soucasny stav, uz je to par let zpet. Nevim, jestli se mi povede vlozit odkaz:
www.google.cz/…
A kdysi taky chodili do Milicovskeho lesa, do Milicovskeho rybnika, ale to je jeste dyl...
0 15.06.2018 11:49 Raigo [0] Starší reakce
Však já neříkal, že jsou červený
Mně to hejno přišlo do oranžova, ale světle hnědá je taky ok
Dneska jsem jich hrst vypustil do "8" v práci, tak jsem zvědavej, jak dlouho přežijou
Musím tě zklamat, tohle červené dafnie nejsou to jsou klasika, taková ta světle hnědá (dneska jsem si je přivezl). Opravdu červené vypadají jinak.
No, tuhle debatu jsem tu někde četl
A asi proto je u vodotrysku cihlově oranžová masa viditelná i z vesmíru jen tam, kde dopadající voda čeří hladinu,
I před a pod každým jezem je větší menší hejno. Ale barva je vidět jen když je jich hodně...
Jinak když jsou dafnie hodně červený, je to známka malého množství kyslíku ve vodě.
No takhle dnes sem zamrazil tak půl kila dafnií.takže mám tak na 2m vystaráno.
Ale můj záměr bylo je chovat. takže zítra tam asi pujdu zase vezmu jich mín a rychleji vypadnu.
2 litrová lahev lze celkem dobře použít, taky to většinou odnosím v petkách, akorát si toho musíš nabrat prostě míň a jet co nejrychleji domů, kde to přendáš aspoň do nějakého kýble. A oddělíš živé od mrtvých. Pokud chceš vozit velké množství na zamrazení, tak je asi opravdu lepší transport ve vlhkých novinách bez vody, ideálně v termoboxu, protože při teplotách jako byly dnes to máš chcíplý za chvilku.
No ne, když bude na ležato a bude tam dostatečná vzduchová bublina a bude na ležato dostane se tedy k hladině mnohem více dafnií.
U zašpuntovaný flašky je asi jedno, jestli je nastojato nebo naležato, si myslím...
Ok díky.
Já je totiž narval do 2l flašky a hotovo. samozřejmě sem jí měl v tašce na stojato takže plocha hladiny byla fakt malá.. příště dám flašku na bok
at se můžou nadechávat. Díky moc!
smím se zeptat kam všude chodíte na vodní breberky na praze
8,7 a9?
V tomto případě méně znamená více, tedy více nádob s méně dafniema, je to o ploše hladiny, tedy o kyslíku, jak vyrobíš hustou polívku, je to pouze na několik minut. Dokonce jsem větší úspěchy zaznamenal jenom s mokrejma novinama, kam jsem jich hrstičku zabalil a dvě hoďky mě to v pohodě vydrželo, ale bude tam hrát roli i teplota, tedy čím vyšší, tím rychleji to všechno musí proběhnout.
Chce to mít co nejvíc vody a k tomu přiměřené množství dafnií.
Pamatuji dobu bezplastovou a živou dafnii jsem v akvaristice kupoval v papírovém kornoutu.
Díky
byla to opravdu dobrá výprava mám jich dost
Ale bohužel mi ty dafnie zahynuly při transportu, nějaký tip aby nezahynuly?
Jestli je to tam jako obvykle tak stačí větší jemná akvarijní síťka nebo si něco ušít (20x10-15cm)a nejvíce jsou u břehu, nedělej žádné osmičky jen jednou hrábni jedním směrem kdyby jsi se vracel nabereš kal. Obvykle je to tak třikrát máchnout a jít domu. Dá se tam zaparkovat autem hned vedle toho vodotrysku.
Dneska jdu poprvé lovit plankton.Konkrétně dafnie na prosek.Je něco co bych měl vědět? jdu lovit opravdu poprvé..
tam se loví ze břehu, většinou stačí nějaká jemnější akvarijní síťka, na 3 osmičky je plná.
0 08.06.2018 15:21 Pudloslava Tak jsem pořídila na Petřinách včera - Akvaristika Kásim, Křenova 439/17 - za 30 odměrka od Nutrilonu (docela málo).
Díky za tip na Carrasius, to budu mít blíž.
A ten prosek, to by chtělo extra výpravu, ale zase by to děcka mohlo bavit . Máte na to nějakou dlouhou násadu, nebo lezete vodou?
No to je přesně ono. Sluníčko, hloubka dost na to, abych nezvířil dno, rychlej proud před přepadem jezu, takže se tam nedrží bordel a třikrát otočím akvasíťkou a mám plno...
podle mě se nejvíc stahují vždy těsně před ty terasovité stupně, je tam i rozumná hloubka, takže nenabereš bordel, ale chce to omrknout, oni ty dafnie občas trochu migrují, když je slunko, tak nejlíp tam kam svítí. Dost často se mi stávalo, že nebyly skoro nikde, ale těsně pod tím velkým vodopádem uprostřed parku jich byly mraky.
Proč tam? Jsou tam nejvypasenější?
Já lovím v kanálu za prvním vodopádem od vodotrysku. Zdálo se mi to tam nejčistší.
Nejlepší je to úplně nahoře u toho vodotrysku.
V které části se dobře loví? Źe bych jim tam v neděli pro něco došel.)
Mají to živé krmení za pultíkem
Je potřeba se zeptat, co zrovna mají. Za posledních pár let se mi ale jen párkrát přes zimu stalo, že by neměli vůbec nic...
Na Praze 6 mívá akvaristika Carassius na Dejvické. Je to pár metrů od Kulataku.
Mívá koretry, patentky a občas nitenky.
Jo tu jsem myslel, já na to úplně zapoměl, že to přestavují
na Ládví zrovinka cely ten blok, kde byla, vybourali az na kostru
pokud tedy myslíme tu samou, u metra
Přidat reakci
[1] 3
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 5029x