Tetra - chov
A co to zkusit. Každý může mít jinou zkušenost. Já dával do tření zaplněnou samičku a 2-3 samce. Někdo může mít úspěch s párovým třením. Vyzkoušej co vyhovuje tvým rybám.
0 22.09.2009 19:55 R Silent [5949] 0 21.09.2009 13:34 Martex42 – Tetra červená - rozmnožování
Dobrý den mám dotaz jestli mohu dát k vytření zaráz dva páry tetry červené a nebo se vytírají jenom v párech? Děkuji
Starší reakce
Na burze v Ostravě jsem viděl prodávat neonku zlatou. Prý je to taky jen mutace tetry neonové.
Jenze zavojove danio vypada prirozene. Tato neonka ne! Ploutve vypadaji pokrivene a proste na neonce nesedi.
Kdoví jaké byly první reakce akvaristů na vyšlechtěnou závojovou formu Danio rerio. V současné době je brána jako běžná akvarijní rybka a nikdo se nad ní nepozastavuje, rozmnožuje se dobře, je poměrně odolná. Pokud se neonka závojová obchodně ujme, stane se běžnou rybkou, tak si na ni zvyknou i ostatní akvaristé.
4 14.08.2009 11:23 RAP Pokud vím, tak tato mutace se náhodně vyskytla v chovu normálních neonek. Majiteli se povedlo ji udržet a rozmnožit. U samců nejde ani tak o neplodnost, ale díky závojovým ploutvím špatně oplodňují jikry.
Starší reakce
0 01.07.2009 08:14 warra Mrkni sem:http://www.cesky-cichlid-klub.org/SKALARY/viewtopic.php?f=9&t=145
Starší reakce
My jsme je kdysi měli, ale vůbec se jí nedařilo. Koupili jsme je v osvědčené akvaristice společně s kardinálkama, měli jsme ještě 5 černých neonek+1ancistruse, těch teter jsme koupili stejně jako kardinálek 5, ale začali po 14 dnech pomírat, a po 1/2 roce jsme neměli ani jednu, přitom tvrdili, že nepotřebují žádné zvláštní podmínky, přitom ty kardinálky žily nejméně 2 roky v našem akvišku a ty neonky jsme měli nejméně 3 roky.
Starší reakce
Fotka je zo stránky
www.vivarium.cz / vivárium Mělník.
Chová niekto túto nezvyčajú tetru neonovú?
Starší reakce
jinak já mam jako hejnové rybky nejradši razbory... jsou krásně vybarvené, když je jim dobře... ale do neonek č. pujdu časem také... razbory měli dneska po 8 kč ve strašnicích tak jsem jich pár dokoupil. . ;]
0 08.09.2008 22:34 F – Re: akvarista
Závojové tetry neonové mají momentálně v prodeji ve viváriu Mělník - stačí kontaktovat pana Tomáše Kučeru , jsou za 95 kč - 1kus.
0 07.09.2008 17:56 akvarista – tetra neonová
Zdravím , mám zájem chovat tetry neonové typu LONK FIN , ale volně v prodeji nejsou vidět. "Setkal" se s nimi už někdo z vás ?
Starší reakce
Zdravím, dnes jsem si všiml, že se u pár mojich neonek červených oběvil na hřbetu jakýsi oranžový pás, skoro přes celý hřbet, mají to jen některé a předtím jsem si toho nevšiml, je to normální?
Starší reakce
Mě už se neonky sejdou jen při krmení, to čekaj u skla na páníčka
0 04.05.2008 11:22 dado Tetru Červenoustu mam a mozem potvrdit ze chodia stale v hufe,je to krasne,díky vsetkym
Mohu potvrdit.
Jako "pravá" hejnová rybka (predátor-nepredátor) se chová např. tetra červenoústá (Hemigrammus rhodostomus). Moje oblíbená.
Já mám teda odlišnou zkušenost. Pokud nejsou ve stresu (přelovení, práce v akváriu, predátor), tak se neonky v hejnu nedržej. Jedno jestli se jedná o obyčejnou (otec) nebo červenou (já). Byl to (mimo jiné) jeden z důvodů, proč jsem je nakonec dal pryč.
0 03.05.2008 15:45 dado díky
ahoj, neonky jsou v hejnu hlavně v případě, že se cítí ohroženy. Pokud mají pohodičku a nikde nikdo, tak se roztahujou a maj relax. Jak se u tebe zabydlely, tak už se nebojí.
0 03.05.2008 14:45 dado – Tetra Neonova
Ahoj,mam cca 30ks Tetier neonovich a ked som ich prvi krat vypustil do akva tak tvorili krasny huf
ale trvalo to cca 2 dni a teraz chodia roztrusene po celom akva
,poradte preco niesu v hufe?
Starší reakce
0 20.04.2008 09:13 0 – Re: kočička25
Z nemocných ryb bych nadšený nebyl . Z té fotky se nedá poznat , jsou-li nadmuté , nebo zaplněné jikrami.
0 20.04.2008 05:41 kočička25 TAk to oni plavou normal ale bříška mají stále nafouklé
ak je nafúknutá a pláva normálne,tak by som to na zánět plynového mechúra nevidel. Pri zánete plynového mechúra rybka nedokáže plávať normálne,pláva buď hlavou nahor,alebo nadol-nedokáže udržať stabilnú polohu vo vode-nadnáša ju.
Michal9® : Yirka® máš pravdu je to možný ještě lepší fotku by to chtělo pak se pozná více
Já bych jednoznačně na nemoc nepoukazoval. Neonky jsou pěkně žravé a pokud byly krmeny třeba patentkami, tak bříška do druhého dne splasknou. Teprve pokud je to permanentní stav je možno hovořit o nemoci.
0 18.04.2008 18:58 kočička25 – Tetra neonová
Ahoj mám tato ryby,ale mají nafouklá bříška co můžou mít zannemoc???
Starší reakce
0 06.04.2008 11:29 RAP – Re: Šámes
S krunýřovcema v rostlinném akvu opatrně
.
0 06.04.2008 09:57 Šámes takže už sem promyslel co tam všechno bude takže 15-20 T.Bleherových,2x akara hnědá,3-5 pancéřníček panda,2x krunýřovec a pořád uvažuju na fantomem ale sem na vážkách..mám sním špatné zkušenosti..pořád byli vybledlí..no nevím..
0 05.04.2008 08:13 Šámes dík moc..budu dělat jedno rostliné akva takže sem si tam představoval tyhle 2 druhy ryb..popř pancéřníčka ale to ještě nevim..
To bude v poho ... A.hnědá neudělá nic ani neonkám. Jednak je mírumilovná, jednak má hrozně malou hubu :o) ...
0 04.04.2008 22:13 Šámes – Tetra Bleherova+Akara hnědá
bude to fungovat ve 100l..teter 15 a akary 2..???spíš se bojim aby si akary nepochutnali na tetrách
Starší reakce
0 31.01.2008 20:49 tibil no zatial mam len dve,a nejaky ten cas budu v 80 litrovom akva same. Krupicka mi po zle zvladnutej liecbe skantrila 20 ryb.Takze zacinam odznova ale tento krat uz budem s karantenou novych ryb opatrnejsi.
0 31.01.2008 17:03 tibil Dakujem.Zatial su v malom akva,a nejavia sa velmi zivo.Uz asi hodinu stoja na jednom mieste,dufam ze sa rozplavaju.Dal som im tam javsky mech,aby mali do coho dobat.
0 31.01.2008 16:32 Turok [18] zdrAVÍM POKUD TATO RYBA VYPADÁ TAKTO:
images.google.cz/…
tak ty jsem kdysi dávno měl dvě jsou to hezké rybky, sice trochu větší ale hezké, jejich jedinou nevýhodou je že ožírají tostlinym jemnolisté nemají šanci. ale že by byl jejich chov obtížný tak to potvrdit nemohu u mě to bylo bezproblemové. možná že když je dneska budeš krmit krmivem s přísadou rostliných složek tak ti ani nebuduou žrát tak moc kytky. kdysi tohle nebylo.
Tato ryba se dříve jmenovala Metynnis Schreitmuelleri, dnes Metynnis Hypsauchen Tetra Býložravá ( někde také Rostlinožravá ).
Dorůstá 14cm. Je skoro stéjně vysoká jak dlouhá. Vyžaduje hojnost rostlinné potravy. Jsou klidné, plaché a potřebují žít v héjnu. Pochází z jižní ameriky
0 31.01.2008 15:47 tibil – Metynnis (Tetra Schreitmüllerova)
Ahojte,
dnes som si tieto rybky kupil. Predavajuceho som sa pytal na nejake info o nej. Povedal mi len,ze je to tetrovita ryba a co sa chovu tyka,nie je nicim vynimocna.Na tejto stranke je pri nej poznamka CHOV: OBTIAZNY, Nikde som sa nedopatral dalsich informacii a preto sa pytam tu:
V com je jej chov obtiazny,co tato rybka vyzaduje okrem toho,co je pri nej napisane na tejto stranke ?
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12886x