Tetra - chov
bo presne potrebujem aj plavajuce rastliny koli zmirneniu svetla
JASne ja nechcem umeliny akvarko ma byt kus prirody takze neonky este sest a viac rastlin okej a dake visie rastlinky??? asi jj
to je jj ale pls povedzte ci je dobre moje riiesenie
Ale na moje neonky nastastie neutoci tak co poradite podla mna dokim viac neoniek a stlmim svetlo..
Aha tajže si musia iba zvynkúť ale aj tak asi kúpim viac nenoniek aj tie rastliny uz mam vzadu kamene tak lepšie viniknú...
Aj mne sa zda lebo ked rano zasivetim tak sa ihned stiahnu tak spravim to takto kupim viac ryb a stlmim svetlo moze byt???
0 05.04.2010 18:53 PPro – Re: deno151
Pokud je máš v tom akváriu, co je v prezentaci, tak důvodem bude asi přesvětlené akvárium, příliš světlé dno a málo rostlin.
no tak som to myslel aj ja... ze dakych sedem tych neonovych a 5 ciernych
no tak som to myslel aj ja... ze dakych sedem tych neonovych a 5 ciernych
0 05.04.2010 17:15 listicka80 – Re: deno151
Pokud budeš mít 10 neonek obecných a 10 černých, tak už budeš mít přerybněno. Já bych to viděl tak na max.15 ryb dohromady
okej dekuji... a moze byt ich 10???
0 05.04.2010 17:00 listicka80 – neonky
Ještě by šlo nějaké neonky přidat. Udělej z nich hejno.(7ks)
Aha dakujem to bude tým lebo ich mám len sedem podla teba na 70L akvarko mozem kupit este dasie tetry???
Tetry jsou hejnové rybky, pokud je jich málo, schovávají se.
Ahoj,mal by som problém z tetrami neonovimi a ciernimy stále sa skrývajú .. a mam este jednu bojovnicu a tá je v akvariu dlhsie a ona sa neboji mozu sa bat betty??? par krat sa na nich aj roztiahla... poradte prosím...DAKUJEM vopred...
Starší reakce
však mutací rostlin je, že v životě nedáš do kupy všechny variety - už si myslíš, že to máš a najednou... přibudou další - třeba pupečník má přes sto přírodních variet a ta se mezi sebou dál kříží...
...mna len tak napadlo...co tak GMO -akva rastlin??? -toto bi som celkom bral
...ved rastliny na rozdiel od zivocichov maju ovela jednoduchsiu genovu strukturu...
0 02.04.2010 10:42 RAP – Re: provokater
Kdyby se jednalo o tentýž druh, prosím. Ale dva rozdílní živočichové
0 02.04.2010 08:05 kreten – Re: RAP
To je celkem fuk, technologicky to není nepodobné umělému oplodnění u člověka
a taky se nad tím nepohoršujeme.
0 02.04.2010 08:02 RAP – Re: Utahraptor
Mluvili jsme o GMO dániích a tam je kombinace ryba + medúza.
3 01.04.2010 08:50 kreten – Re: arnošt
To si říkalo mnoho Číňanů, když začali jiní přetvářet karase v závojnatku. Pokud se někde závojové neonky "kyndají", jako že se neunesou, je to spíš nekvalitou chovu, než tím, že by se ryba neunesla. Znám chovy, kde plavou ryby stejně svižné, jako krátkoploutvé
Problémy se závojovými ocasy mají i jiné druhy ryb ze slabších chovů. Jinak k těm komentům nade mnou - závojová neonka není divná, ani jinak podobně definovatelná ryba. Závojová neonka je prostě vyšlechtěná podoba přírodního druhu, která se může líbit a nemusí. Nedělá se pro ekoakvateroristy, ale pro obchod. Pokud se dělá dobře a prodává se, pak je jen na každém, zda si ji chce koupit či ne, a kecy nemaj cenu, rozhodují peníze
. Je tomu tak u všech nějak odlišných akvarijních ryb a vždycky vydělává ten, kdo vytvoří něco, co ten druhý nemá. A neplatí to jen v akvaristice. Viz třeba barevné mutace u papoušků a cena u těch prvních a po určitém čase, než je začnou množit všichni
v představách, že to bude "rejže".
Protože:
1) GMO nemusí být jen genová manipulace dvou druhů
2) rozdíl mezi GMO a tradičním šlechtěním je především ve způsobu práce
3) GMO nemusí narušovat životaschopnost organismu (a většinou ani nenarušuje, protože cílem vytváření GMO je naopak organismus snadno se plodící a odolnější)
Prosila bych nedávat do jedné skupiny parroty a tetované ryby s GMO danii, ty první dvě jsou skutečně zvěrstva, to třetí nikoliv
Jinak odchov neživotaschopných živočichů nebo živočichů omezených tím, co bylo na nich vyšlechtěno (jako třeba kočky, co kvůli zkrácenému čumáku nemohou pořádně dýchat nebo ryby co díky ploutvím nemohou pořádně plavat) je týrání chovem a člověk s láskou k přírodě by je neměl rozmnožovat dále
PS: Název tématu je zavádějící, nejedná se o nové druhy ryb, závojnatá forma je pořád stejný druh jako nezávojnatá, mohl by to někdo opravit? Jsem sem vlezla protože jsem si chtěla přečíst něco o nově objeveném rybím druhu
)
Také nejsem jejich příznivcem,nebyl jsem,a ani nikdy nebudu,ale přijde mi to stejné,jako by se rostlináři rozčilovali nad kultivary rostlin třeba Echinodorus,Vallisneria,nebo Alternanthera ...a rozdílné názory jsou základ diskuse...
6 30.03.2010 23:37 Romy [1839] - Cichlidy Nepatřím mezi milovníky závojových forem,ale ono je to těžké,kvůli prodejnosti se dělají horší věci než je,,long fin",co takhle GMO dania,tetované ryby,nebo parroti?To je větší zvěrstvo. Každopádně,,long fin" je jen šlechtění přírodní cestou narozdíl od jiných pokusů.
Většině mladých a nezkušených akvaristů se závojové formy líbí,jak akvaristicky zrají,přecházejí většinou na přírodní formy,protože v nich je největší krása.No a některé akvaristika uchvátí natolik,že se z nich stanou profesionální chovatelé,genetici,nebo odborníci na přírodovědu.
Chci tím říci,že závojová forma je to nejmenší,a když díky svému vzhledu přitáhne k akvaristice víc lidí,je i větší pravděpodobnost,že mezi námi vyroste opravdový odborník,který třeba svými znalostmi a ,,uměním odchovat",zachrání nějaký velmi ohrožený druh.
A to se myslím za tak malou cenu vyplatí,i když by se to mělo dělat s mírou.Některé ryby co jsem viděl,ať to byly šlechtěné dlouhoploutvé Poecilia reticulata,latipinna,nebo velifera,už skoro nebyly schopné pohybu.
0 30.03.2010 22:17 radim – Re: Martex42
u nas je maji za 110,-
ty neonky mě moc nelákaj,ale ty zlatý ancíky zavojnatý mám a čím víc rostou,tím jsou krásnější a pomalý teda vubec nejsou,akorád plavou takovým ladným tempem,podobně jak žraloci
v obchodech uz dlouho jsou
Ahoj, dnes sem videl v novinách toto :
...už se těším, až se dostane ta závojnatá neonak na trh
...
Starší reakce
v tom co jsem kdysi planovala jako porodnicku ted bydli betta
natrvalo...ale budu mit k dispozici tu mega zavarovacku od okurek
0 25.03.2010 22:09 RAP – Re: Sirah
Stačí ho dát do porodničky pro živorodky. Fyzicky zůstane v nádrži, ale nemůže napadat ostatní.
jojo, uz jsem o tom premyslela a dostala jsem i takovou radu, soupnu ho do nahradniho bydleni na par dni...ale jak rikas, muze tam nastoupit dalsi samec...
0 25.03.2010 22:04 RAP – Re: Sirah
Možnost by tu byla, na pár dní ho separovat. Nezaručuji, že na jeho místo nenastoupí další samec.
no co jsem se kde docetla a vypatrala, tak tohle akva jim male neni...to urcite ne, ale netvrdim, ze vetsi akva by nebylo lepsi...jenze ja si holt vetsi dovolit nemuzu v 1 + kk...takze az nekdy priste
zadnou sablonu nehledam...od zacatku, jak tu pisu, jde mi o zbytek osazenstva, holt to neni prijemny pohled na zbytek rybek co se mackaji v leve casti a na to, jak pancici dostavaji na frak
0 25.03.2010 20:44 RAP – Re: Sirah
Při jejich velikosti v dospělosti by bylo lepší delší akva. Inu, oni se ty potvory nechovají podle šablony
.
ja tomu rozumim, ja samozrejme tomu nebohemu agresorovi nehodlam odeprit milostne radovanky, ale nemusel by mi pritom zabit pulku osazenstva :P
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 16
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12886x