Profi Gejzír CO2 - Rataj
Zdravím, po pár letech jsem vytáhla opět Gejzír CO2 od Rataje, naplnila lahev a při zkoušce těsnosti mi plyn začal unikat tudy. Prosím co je to? Je to taková plastová matka? K čemu to je? Teda on neunikal, on přímo syčel
Starší reakce
Nedovedu si představit co by to mohlo dělat jiného, pokud to nedělají budíky ale to se mě nikdy nestalo.
Děkuji. Takže pokud uberu kapalinu mělo by se to spravit?
Máš to moc plné a tlačí se ti do hadičky voda někdy více někdy méně a ta než se protlačí přes to čím rozpouštíš tak to mění průchodnost a počty bublin.
Ví někdo proč mi jdou takto nepravidelně bubliny (viz odkaz)? Včera jsem sice měnil bombu, ale už jsem si toho všiml dříve.
www.youtube.com/…Starší reakce
Zahřívání EMG ventilu je normální
Nemohu srovnávat s ostatními sety, ale říká se že je dobrý. Sám ho mám a jehlový ventil má velice jemné nastavení, není hlučný a nepozoruji že by se nějak zahříval.
Starší reakce
Za kolik? Základ seženeš viz můj rozpis.
Prve dna dni mi to bublalo tak ako malo a po tych dvoch dnoch to prestalo na dobro bublat.
Vyreklamovat sa to uz neda, je to po zaruke. Ale uz to neriesim, objednal som si iny set, od ineho predajcu dufam, ze kvalitnejsi.
Neměl jsi náhodou při otvírání plné flašky nastavený redukční a jehlový ventil jako původně? Redukčák musí být zavřený když otevíráš flašku, ten tlakový ráz to odrovná.
Už jsem pár takových případů zažil a jeden právě kdy to došlo za pár dní. Asi je protržená membrána v redukčáku nebo jinak poškozený, na to bohužel reklamace neplatí.
Článek co dával vaaclav doporučuju, jak jinak, dával jsem to dohromady já a je tam plno důležitých informací.
navic to vypada na netesnost ve spoji a to na nikoho ciziho hodit nelze. pokud pouziva standartni flasky, mely by jit doplnit kdekoli. taky pokud plni vymenou, tak krom cizi flasky se taky ziska flaska bez potreby revizi. pokud meni vymenou, meli by to rici predem.
Po prvej vymene flase isli bublinky asi dva dni a potom ani bublinka. Tlak vo flasi bol v norme. Bud sa pokazil elektromagneticky ventil alebo ihlovy alebo obidva. Pri otacani obidvoch ventilov vychadzaju neprijemne skripave a pisklave zvuky a nie lahko sa s nimi toci.
Flasu som si dal naplnit ratajovi cez akvaristiku, robi rozvoz kazde dva tyzdne. Ja som mu dal novu, zachovanu flasu a on mi poslal staru zahrdzavenu.
Za cely set som mu zaplatil vyse 200 Eur.
Zbytocne vyhodene peniaze.
Měl by jsi napsat proč, jinak ta tvá informace je o ničem.
0 05.01.2016 13:03 Zaratt Ratajov profi gejzir je velmi nekvalitny.
Starší reakce
Já ho kupoval osobně u Rataje a v krabici už bylo vše smontováno. Stačilo jen našroubovat na CO2 bombu a dát do zásuvky...dle návodu.
no nejspíše rozložený s návodem a to bych ti spíš doporučil šetřit a koupit a poskládat to zvlášť
viz můj článek
Zdravím
Když jsi objednám tento set, tak mi přijde již složený nebo si ho musím složit sám
Děkuji
Dekuji
Starší reakce
Omyl.Většina elmag.ventilů,používaných v Co2 setech,má krytí IP65,což znamená,že je chráněn proti tryskající vodě.Pro bezpečné dočasné ponoření do vody,by musel mít krytí IP67,popř.IP68,pro trvalé ponoření do kapaliny.
Nie tak celkom, mal by byť vodotesný a ak tvrdí niekto opak tak nevie prečo
To buď rád,že jsi ji nenašel.To by nebyla odvaha,ale blbost.
Jestli se to tu už někde řešilo, tak sorry, ale - co se stane, když se ponoří zapnutý el-mag ventil pod vodu? Nějak jsem nenašel odvahu to zkusit.
jojo, když se pořádně rozdělá EMV tak jde, ale neotestuju jehlák za ním
asi si vemu pozitřku nový těsnění a přetěsním to celé, je to otázka pár minut
ale jasně, ale když to nejde ponořit je každý pokus dobrý.........
jarová voda je k ničemu
lepší je to celé ponořit
vyzkoušet opatlat štětcem jarovou vodou, jako plyn, jestli to nepomůže najít...
ták ták, já na to stejně ale nemužu přijít, 6kg 2 měsíce pod 300l s pH kontrolérem, provoz cca 12-14h denně, pH srážím o 1.0, dřív vydržela i půl roku. Je to někde tak malý únik že to není pod vodou vidět a EMV ponořit nejde. Resp jde, ale možná to utíká až za ním.
Po každé kompletaci systému CO2, (tedy i po výměně tlakové láhve), je žádoucí provést zkoušku těsnosti, nejlépe ponořením do vody.
Někteří by mohli vyprávět, kudy všude a jak rychle dokáže plyn ze systému prchnout.
Jenom kdyby to někoho zajímalo, plyn utíkal na přechodu elmag. - jehlový ventil. Ověřeno tak, že jsem pustil vzduchování do výstupu jehláku a ponořil (nezapnutý elmag samozřejmě) to pod vodu. Vyšrouboval jsem jehlák ven z elmagu a našrouboval to zpátky a do závitu jsem dal gumovou hadičku. Trochu řešení ve stylu Pat a Mat, ale zatím se to tváří že to těsní.
Starší reakce
Odpojte elmagventil, redukční ventil (uzavřený!) připojte k láhvi, uzavřete jehlový ventil a pusťte do systému tlak. Pak udělejte zkoušku těsnosti ponořením do vody a podle výsledku se zařiďte.
Ahoj, nikde jsem nenašel nějaké pořádné schéma zapojení těch jednotlivých komponent. Láhev jsem nechal naplnit a po asi týdenním provozu je prázdná. Napadne někoho, kudy by to mohlo utíkat? Nebo co jsem podle fotek zapojil špatně? U redukčního ventilu je takový vývod s plastovým "šroubem" - to jsem nechal jak bylo, ani netuším, k čemu to je vůbec dobrý. Tak možná to utíká tímhle? Nebo je blbě ten jehlák přilepený rovnou na elmag?
Starší reakce
ono ve finále stačí nastavit bubliny hned ze startu - hadičkou do akva, pak už to jede samo
Já třeba počítadlo bublin spolu s externím atomizérem používám úplně bez problému. Sice mám teď tlak lehce nad 2 bary ale i při 3 barech bylo všechno v pohodě
potřebuješ už jen počítadlo bublin a máš to komplet
Prosím Vás, já mám asi naprosto dementní dotaz, předem se omlouvám
Ale když mám Profi Gejzír od Rataje s elektr. ventilem, externí atomizér, hadičku na přívod CO2 do atomizéru, co ještě potřebuji? Jak je to s počítáním bublin atd? To množství CO2 se reguluje přímo na bombě nebo mi chybí ještě nějaká proprieta? Nemůžu najít na netu návod, prostě nevím, jak to zprovoznit.
Starší reakce
tam je rozdíl myslým jen 0.01% nebo 0.1% čistoty, do akva to je fuk a i do piva a sycených nápojů
Ok. Už jsem jim psal jestli to naplní, za jak dlouho a za kolik. Pokud dají obyč, tak to klidně nechám i tím obyč.
"stejné", technické má jen o nějakou desetinu % menší čistotu a i do piva se dává při čepování normální, potravinářské mají málokde
To vypadá zajímavě. Napíšu jim jestli to naplní. Ještě rybičkám se dává stejné CO2 jako na sváření? Nebo je to nějaký potravinářský?
trochu z ruky, ale plni i Olbrecht ve Frýdku, vždycky co 2 týdny v úterý dopoledne(23.4.), mění kus za kus, cena za 1,5 kg bombu je 250 Kč
Starší reakce
diky clanek urcite prectu, momentalne bublam z burcaku (3,5l) bubla to relativne stabilne 15b/min, pernamentni test je svetlounce zeleny, pridavam 2ml pmdd komplet a 2,5ml pmfe od plantagrow, 56w s reflektory, kytky nadherne bublaji...
zkus si přečíst můj článek, budeš chytřejší a stejně na něj odkazuju
Přidat reakci
[1] 3
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 9910x