Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krevetky - parametry vody

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - parametry vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2014 23:48 Muž bluejack [5] – sepiová kosť
Zdravim Jak dlho mozem nechat napriklad sepiovu kost v akvarku aby sa nezvisila rapidne tvrdost vody? Alebo len obcas nastruhat dajme tomu 2 x za tyzden?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2014 22:45 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: zervan
Skúsili sme teda preniesť krevetky (zatiaľ 13 kusov) do môjho pomocného low-tech akvária, kde nehnojím, nehreje tam žiadne svetlo (je tam len pár-watová LED žiarovka) a je tam krycie sklo, takže odparovanie je nízke a voda nie je až tak tvrdá. Mám tam pár desiatok malých prísavníčkov a jednu maličkú Tetru čiernu, ktorá sa tam záhadne narodila :) Veľký koreň skoro cez celé akvárko, kokos, mach, kopa Anubiasov a Egerie budú určite pre krevetky fajn prostredie. Pokiaľ budú hynúť aj tam, tak asi to nemá nič s tvrdosťou a asi sú to oneskorené následky nahromadenej medi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2014 22:16 Muž FD [-4] - MiniakváriaRe: zervan
Tak hraniční nevím, ale u mě ( neměřím to ale přibližnou hodnotu vím ) jsou Sakury ve velmi tvrdé vodě s ph cca 8 kterou jsem sice začal upravovat amazonem ( obdoba Torbenu ) a vesele se množí jsou krásně vybarvené, čilé a svlékají se. A to byly delší dobu i bez té úpravy. A to jsou možná náročnější než red cherry. Nevím, ale jak u jiných...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2014 21:06 Muž zervan [1123] - Rostliny – tvrdosť vody
Máte niekto skúsenosti s hraničnými hodnotami tvrdosti vody pre Red Cherry? Viem, že náročnejšie druhy nevydržia tvrdú vodu, ale tieto sú také menej náročné, lenže asi nie nekonečne. Totiž.. Mime sa v rybicky.net/nadrze/19970 najskôr krevetky veľmi množili, bolo ich hádam aj viac ako sto rôznych veľkostí a nevedela, čo bude s nimi robiť, keď to takto pôjde ďalej. Akvárium bolo relatívne čerstvé, voda často menená.

Lenže potom akosi začínali hynúť, asi každý deň nejaká a v akváriu sme objavili nezmara. Mysleli sme, že v tom má prsty. Zničiť ho bolo veľmi náročné a potrebovalo to značnú dávku medi (v Stop-hydrin), lebo akvárium bolo silne zarastené. Krevetky to síce prežili, aj maličké, ale zjavne to malo následky, lebo odvtedy sa prestali množiť. Lenže priebežný úhyn pokračoval. Odvtedy už ubehla dlhá doba, tak neviem, či to môže byť tým, že sa do ich tela dostala pri zásahu meď a ešte i teraz priebežne vymierajú, no nejako sa mi to nezdá, lebo to by asi uhynuli naraz a problémy (i keď v menšej miere) boli i skôr. V poslednej dobe sa však intenzita hynutia stále zvyšuje. Vo vode som nikdy nič nenameral (myslím tým amoniak, dusitany, nadbytok dusičnanov, meď). Jediné, čo vyskakuje značne vysoko, je tvrdosť vody - v akváriu je až 25°dGH. Ni eje mi celkom jasné, ako sa môže tak zvyšovať - vodovodná voda má "len" 15°, teraz v lete sa síce veľa odparuje a dolieva sa za týždeň asi 2 l, ale zase týždenne sa mení asi 1/3 vody, to by malo držať nižšie.

Každopádne je to fakt a zaujíma ma, či môže takáto tvrdá voda spôsobovať úhyn krevetiek. Nevyzerajú, že by z vody "utekali", ale rady sa zdržujú na hladine v spleti plávajúcich rastlín. Rybky v akváriu žiadne nie sú.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 10:33 Muž michalOut [0] - Raci, krabi, krevetky
gošice napsala: Dusitany , amoniak, težké kovy a další jedy jsou pro krevetky smrtelně nebezpečné už ve stopových množstvích... důsledek je náhlý nevysvětlitelný hromadný úhyn..Proč?:
- otrava amoniakem NH3, dusitany NO2
- otrava kovy (měď, zinek, olovo)
- předávkování CO2
- otrava zkaženou potravou
- otrava insekticidy, rozpouštědly, nikotinem apod.

Mohl by mi prosím někdo přidat nějaká konkrétní čísla? Zvláště hranice těžkých kovů, dusitanů, dusičnanů, uhličitanů a amoniaku.Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2011 15:32 Muž Dejmon [64] Re: Tamarila
Tvrdost vody na www.scvk.cz/… pro Severní Čechy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 19:01 R Muž romant [27987] Re: Tamarila
Velmi často používaný jsou testy od Rataje a firmy Aquar. Podívej se na jejich weby. Jejich dostupnost je také na burzách. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 18:56 Tamarila Re: romant
Poraď nějaký kapkový test.Tam kde nakupuju,mají jenom papírkové testy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 18:35 R Muž romant [27987] Re: Tamarila
Těm papírovejm testům bych věřil rozhodně néně než kapkovejm, přeci jenom ty papírky jsou velmi orientační, to ovšem neznamená, že Tvoje naměřený hodnoty nebudou pravdivý. Pro přesnější měření bych rozhodně doporučil pořídit nějaký kaplfový testy a teprve z nich odvozovat, jaký hodnoty tam vlastně máš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 18:32 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Tamarila
Zvýšit tvrdost je mnohem jednodušší než ji snížit, hodně lidí by s tebou určitě rádo měnilo :-) I když na pití není měkká voda tak dobrá
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 18:25 Tamarila – Velmi měkká voda
Všichni potřebujou snížit tvrdost vody,ale co když máme velmi měkkou vodu?
Celková tvrdost 3,uhličitanová tvrdost snad 0.Já jsem t těch barevnejch proužků na testu blázen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 20:53 schayze Re: katterinecka
Je to možný, ale kvůli toho nebudu odtahovat akva. Jedna "šušenka" mě zase nazabije :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.03.2011 20:46 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: schayze
Tak tohle už vůbec neřeším :-D Ještě abych je v tom hledala.
Když akvárko dobře funguje a není tam "moc mrtvol na počet litrů" tak se v akvárku skoro nic nezmění. Stejně tak když umře nějaká ryba. Stejně to funguje v přírodě, je to samočistící schopnost díky bakteriím, mrtvolka se rozloží, ožerou ji ostatní živočichové a vyrostou z toho kytky, prostě příroda ;-)
Voda se nekazí ani nesmrdí, ale ve tvém akvárku by to takhle asi moc nešlo, i když jedna krevetka by to nevytrhla.
Edit: Nemohla ta cherryna utéct z akvárka? někdy to dělaj když se jim tam nelíbí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 20:19 schayze Re: katterinecka
To jo máš pravdu, ale když nějaká chcípne a je zrovna nějak za kytí? A než to zjistíš atd.. Mě se zrovinka teďko nějak záhadně ztratila poslední cherryna a nikde ji nemůžu najít.. tone

Říká se, že když zdechne krevetka, tk se má okamžitě vytáhnout, protože to kazí vodu atd... To mi chceš říct, že když ti nějaká chcípne a ty na to nepřéjdeš, tk ji necháš v akva to je mi jasný a dál..? Voda se ti nekazí nebo tak něco?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 20:15 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: schayze
Tak jestli musíš v každým okamžiku vidět všechny krevetky... :-) Já jsem spokojená a vždycky nějakou najdu. Hlavně nemám vůbec strach kdyby se vypl filtr nebo když nestihnu vyměnit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 20:14 schayze Re: romant
Promiň, za špatné vyjádření... Začlo to zhruba před měsícem a půl, kdy jsem si koupila poprvý krevetky. Začli mi chcípat jedna po druhé, tak jsem je dala do provizorka, vypustila vodu z akva a jak jsem už psala, nechala ho zaběnout něco přes 14 dní, bez krevetek atd.. Před tím mi chcípali krevetky vždy přes noc a prakticky hned na druhej den co jsem je koupila, tak začli chcípat. Teďko v tom zaběhnutým akva mám nový krevetky týden a až dneska jsem našla jednu mrtvolku bílé perly. Ta byla od chovatele, né z obchodu, tam bych už nikdy nekupovala. Možná umřela stářím a já jen zbytečně vyšiluju, protože jsem od toho samého chovatele kupovalal minulej tejden Caridina simoni simoni a ty se drží v pohodě. "musím zaklepat na dřevo"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 20:01 R Muž romant [27987] Re: schayze
Tak pokud je ten filtr v akva měsíc a po tu dobu jsi ho neprala, tak by měl šlapat, tak jak má. Měl jsem z Tvého vyjádření dojem, že je to nějakej pár dní starej filtr. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   28.03.2011 20:01 R Muž Silent [5949] Re: schayze
Proprání nové filtrační hmoty ve vodě ze starého akvárka není na nic. Muselo by se to provést ve vodě kde byl před tím vyprán jiný zaběhlý filtr. Nitrifikační bakterie se totiž v nádrži usidlují na substrátu, rostlinách a dekoracích, protože žijí přisedle. Ve vodním sloupci se prakticky nevyskytují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 19:58 schayze Re: katterinecka
Já mám strach tam mít víc rostlinek, protože potom nevidím na krevetky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 19:57 schayze Re: romant
Novej filtr je prostě nově koupenej filtr a v akva je přes měsíc. Propírala jsem ho ve vodě z akvárka, kde mám rybky, aby se to urychlilo
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 19:45 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: schayze
Já bych tam přidala víc rostlin, ani nemůžu uvěřit že to má 35 litrů, já mám ve stejně velkém o milion víc kytek. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 19:05 R Muž romant [27987] Re: schayze
Co znamená "novej filtr", jak je v tom akvu dlouho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 19:03 schayze Re: romant
Akva je starý rok, jen filtr "bublifuk" je novej a akva běželo už před tím, než mi začli chcípat po prvý... No2 a No3 jsou podle testů v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 18:57 R Muž romant [27987] Re: schayze
A nebude ta chyba v nedostatečně zaběhnutým akvárku? Po čtrnáctidenním záběhu je to právě ta kritická doba kdy vyrcholí proces přeměny škodlivých dusíkatých látek. Jak často a kolik vody v tom akva je měněno? Co hodnoty NO2 máš přehled jak to vypadá s dusitany?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 18:50 schayze Re: katterinecka
Chyba bude, ale někde jinde, jenže já už opravdu nevím kde.... Předtím co mi chcípaly krevetky, tak jsem je dala do provizorka a akva jsem nechala zaběhnout přes 14 dní... Krevetky mám v AQ týden a dneska ráno jsem našla zase jednu mrtvolku. Co je špatně, že pořád umíraj... sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 15:44 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: schayze
Nevím kolik máte v ostravě zdorjů vody, ale je tam hodně chovatelů krevetek a vodu prý mají ideální.
Rozhodně mi tyhle hodnoty nepřipadají příliš vysoké na takový nenáročný druh, aby to způsobilo jejich smrt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 15:10 R Muž romant [27987] Re: schayze
Krevetkám sice moc nehovím, ale podíval bych se na třeba ny tyto stránky a odpovědi na Tvoje otázky tam jistě nalezneš.
www.shrimps.ic.cz/…
krevetky.wbs.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 15:03 schayze – Tvrdost vody
Ahojky, mám takovej dotaz. Jsem z Ostravy a volala jsem na Ostravské vodárny a kanalizace ohledně tvrdosti vody, kvůli krevetkám. Bylo mi řečeno že je to mezi 7,5-8 není to moc? Jestli ano, tak jak snížit krevetkám tvrdost vody? Chemii žádnou používat nechci, protože s tím mám špatné zkušenosti.
Krevetky v akváriu mám asi týden a až dneska jsem ráno našla mrtvolku "bíé perly" AQ jsem nechala zaběhnout přes 14 dní.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2010 17:42 Muž hop [26] - RostlinyRe: Semtex
hele já na to prdím a množí se o 106, vodu dolívám.....sem tam odkalím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2010 16:56 Muž DrBolíto [254] - RostlinyRe: Semtex
No to já také měním stejnou vodu a přitom jsem si všiml jak sem psal níže. A rozdíl to je pokud je voda již lehce znečištěná a naliješ tam čistou, ano nicméně stejně se jim daří lépe ve starší vodě. Nevím čím to, zda baktérie nebo něco jiného prostě jsou lépe zbarvené. hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2010 16:05 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: DrBolíto
O přehnané péči nemůže být řeč. Zanedbávané taky nejsou.
Nevím pokud to nepůjde, nebudu to nějak řešit. Když půjdou, půjdou. Když ne, tak se nedá nic dělat. Prioritu mají bojovnice. Chovatelelům krevetek a milovníkům Nano nádrží můžeme alespoň nabídnou Živorodky trpasličí a svítivé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2010 15:47 Muž hop [26] - RostlinyRe: DrBolíto
Pokud měníš starou za novou se stejnými parametry tak to šok není ne Zaleží na tom jak často vodu měníš...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2010 13:07 Muž DrBolíto [254] - RostlinyRe: Semtex
Jen jestli to není přehnanou péčí, hodně jsem slyšel, že vyměňují až 50% vody což se mě zdá zbytečné. Pro krevetky to musí být šok tak prudká změna i když jde o čistou vodu. Já měním ve 30l 5l odstáté vody (20l Kanystr) co 2-3dny. Když jsem měnil rázově 10l tak se mě krevetky zdály takový uťápnutý a i zbarvení nebylo moc výrazné, ale šlo o Cherry. Uvidím jak se bude dařit CR/CB ale to, že jedna po necelém měsíci nosí a jeto ještě dorostenec mě udělalo radost má ale asi cca 7 vajec. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2010 10:24 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: hop
Myslím, že to není jen o tvrdosti vody, vodivosti.
Sám jsem měl CRS, CBS, BT, vodu ředil na 10-12 dGH a stejně to nepomohlo. I když byli krevetky v samostatné nádrži, v zařízeném akvárku, ne nikdy nic.....
Teď se mi nedrží ani WP, Yellow, dokonce ani N.p. co jsem měl mraky jsou skoro fuč.... Nevím čím to je....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2010 09:58 Muž hop [26] - RostlinyRe: Chem
Já ti nějaké přivezu, mám něco ve 300mS což je tady vodovodní voda. Množí se krásně, uspěšnost cca 70%.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2010 23:23 Muž Chem [837] Re: DrBolíto
Problemy s mnozenim vsech variet C. cantonensis. V tomto druhu se vubec necitim dobre. OK, nejaky odchov jsem zaznamenal, ale posledni cca rok jsem na ne zanevrel. Osmozu si nosim z prace a zkratka potrebuju s vodou trochu zaexperimentovat, ale neni cas a momentalne ani nadrze...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2010 22:52 Muž hop [26] - RostlinyRe: Raviolka
600mS? to jsou krevetky horolezci :) z vodovodu u nas teče cca 300mS chovatelé se pohybují od 100-300mS palec každý jinak a nejde to upřesnit, jaká krevetka v jaké vodě, někomu se množí ve 120mS někomu ve 220mS. záleží na tom v čem si zvykala jako malá. pozor na kolísání Ph ahoj ideál cca 6,5-6,8. a samozřejmě chovatelé mlží takže zkoušet zkoušet a zkoušet co funguje, ale je fakt že jsou chovatelé co je mají ve studniční vodě tvrdé jako kámen
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2010 16:30 Muž DrBolíto [254] - RostlinyRe: Chem
A jaké problémy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2010 12:57 Muž filipsi [1295] Re: Chem
Ja naopak mel s cherry v hodne mekke vode problemy. Co vim z okoli, v tvrdsi se jim darilo nadherne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2010 12:47 Muž DrBolíto [254] - RostlinyRe: Raviolka
Já taktéž potvrzuji, 13-14 °dGH a 8 dKH, simense nevím nemám měřák. Na výstavě v RK zakoupeno 12ks Crystal red/black, stále plný počet a mám první nosnici, Grade A/B. Žili v odchovně s vodou o polovičku měkčí, adaptace na novou vodu cca 13hodin. Krevetky jsem po příjezdu domu z RK opatrně vložil do kanystru od destilky s uříznutým vrchem a opatrně rozřízl pytlík a vyndal jej. Kanystr jsem postavil vedle akvária a vzd. hadičkou se škrtítkem jsem nastavil kapání vody z akvárka do kanystru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   05.10.2010 11:33 Žena Raviolka [2154] Re: Chem
Já tak úplně nesouhlasím - bratislavská voda má cca 500-600 mikrosiemens a tvrdost 13-14 °dGH, pokud mě paměť neklame. Měnilo se to prý, ale k horšímu. "Pruhované Caridiny" nejenže bez problémů v takových podmínkách žijí (a jsou v dobré kondici a krásně vybarvené, a to i 1,5-roční kusy), ale dokonce se i rozmnožují. Konkrétně Red Crystal, jak je to s BC a s tygry apod. nevím (s tím rozmnožováním), ale tygři mám dojem že tam také jdou dobře.
Tím nechci vyvracet, co už tu zaznělo. Spíš bych radila shánět krevetky v místě bydliště nebo tam, kde mají podobné parametry vody. To bez ohledu na to, jestli máte vodu měkkou nebo tvrdou...
P.S. A pozor, ne každé Red Crystal, které koupíte v Bratislavě, tam taky ve vodovodní vodě vyrostly ;-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.10.2010 20:46 Muž Chem [837] Re: xenotoca
No, neni to uplne vhodna voda pro krevetky - zkus to redit osmotickou vodou, nebo destilkou. Kazdopadne myslim, ze zluty a cerveny heteropody, nebo modry ci bily zhangjiajiensis, nebo zeleny ci pruhledny palmaty by v tomto mely fungovat. Macrobrachiim by to taky nevadilo a gracilirostrisky s multidentatama v tom taky prezijou bez ujmy. Jakykoli pruhaty Caridiny (tigři, crystalky) by to skoro urcite nerozchodily.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2010 19:56 Muž xenotoca [34] - Živorodky – krevetky do tvrdé vody
Prosím o sdělení zkušenějších chovatelů krevetek,které druhy jsou vhodné do akvárií s tvrdou vodou.vodivost 550 až 600 mikrosiemens,tvrdost 15-16 st něm. Zatím chovám bez problémů přírodní Neocardinia denticulata. Ve většině dostupných materiálech se píše že mají raději měkkou vodu. Děkuji předem za rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2010 16:45 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Pipet
to jsou, ale chachari.... maj tam spatne napsany jednotky.... teda neuplne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2010 16:45 filipsi Re: Eff
V posledni dobe ne. Ale uz mam jen par kusu, a neresim to. Az zkusim krevetnik v praci, uvidim, jak to pujde tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2010 16:35 Muž Eff [417] - RostlinyRe: filipsi
Ani ti nenosí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2010 16:24 filipsi Re: Pipet
U me to tedy vadi. Ale to mam vodu mnohem, mnohem mekci, nez ty. Diskutoval jsem jeste s par dalsimi lidmi s extremne mekkou vodou, kde se take zda, ze to moc nejde (cherry). Na druhou stranu nekolik lidi s mekkou tvrdi, ze vse ok.
Ale ja si jinak neumim predstavit, proc jini je "vyhazuji lopatou" a ja mam radost z kazdeho vyrostleho maleho, a spis ubyvaji, nez naopak. Pritom, kdyz jsem vodu bud pritvrzoval chemicky, nebo si vozil na michani hodne tvrdou, situace se zlepsovala. Ale to uz mi prislo pres limit, jak bych to chtel delat, tak lennost zvitezila, a krevety asi prohraji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2010 16:02 Pipet Re: JuraS
Vodu máme z Kružberka, jsem se Studénky, musím doplnit ten profil. Mno ty stupně jsou takhle uvedené na webu SmVaK, přesně "°dH (°N)".
Takže by to vadit nemělo, hurá=) Jo určitě budou nějaký nenáročný druh, vysoce pravděpodobně Red cherry.
A kdyby náhodou potom nějaký problém nastal, přijdu se poradit, zatím díky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2010 13:50 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: JuraS
uhlicitanova tvrdost (°dKH) co uvadish je dulezita pro rostliny, pro zivocichy je "dulezita" celkova (°dGH)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2010 13:41 JuraS Re: Pipet
V akvátku mám jak krevetky tak i šneky..pH a tvrdost tlačím dolů jak to jen jde..pH na 6,5, GH mám 5 a KH 3-4 akrevetky neběhají "nahulato" a šneci mají furt domečky...když se bopjíš dej tam kousek sepiové kosti jak jsi uvažovala...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [3] 4

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 5560x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9278-krevetky-parametry-vody?od=101