Nejlepší hnojivo
...3,78g Tenso koktejlu a 4,62g K2SO4...
Vážíte na laboratorních váhách?
pmdd.mrp-cz.com Tady kupuji PMDD. Používám jen Tenso coctail (je to směs mikroprvkůobsahující i železo) a síran draselný- K2SO4. Připravuji si tyto složky oddeleně- každou v jiné sklenici a mám je uložené v lednici. Vezmu 120ml destilované vody a v ní rozpustím 3.78gramů Tenso koktejlu. V druhé sklenici také 120ml dest. vody a v ní 4.62gramů K2SO4. Poměr by měl +- odpovídat tomu, jak se to doporučuje na 500ml. Míchám jen menší dávku z toho důvodu, protože se prý může časem namíchaný Tensococtail znehodnotit- plíseň. Denně dávám do asi 48l měreno čistý objem vody akvária ( jinak je 54l) 0,4ml každé složky (o víkendu dávku vynechávám). Tenso coctail přestanu dávat až mi test od Rataje ukáže, že už je železa dost..Většinou ho dávám stále a železo se i tak udržuje v rozumných hranicích. K2SO4 dávám denně. Toto je moje dávkování, které se mi osvědčilo. Na těch stránkách je hodně informací, však uvidíte... mi tak rychle rostou rostliny, že je nestíham stříhat a prodávat... ted jsem prodal Blyxi jap. za 380Kč...
At to roste Pipu
Edit: A ještě něco moje hnojivo je podle mě nejlevnější na trhu...protože jsem za něho dal celkem 125Kč i s poštovným a mám tolik množství že mi vydrží 1150dní..jsem to počítal což jsou 3 roky hop
Kdo nevěří at nevěří, tento recept používá 10 známých akvaristů... a všem to roste a ani jednomu nerostou řasy!!! O co tu přece jde...
Ani Magdalena Dobromila Rettigová by to nenapsala lépe.
Ale co s tou tabletou
, rozpustit ve vodě a nalít to tam
Mam s tim dobre zkusenosti. Pouzij E15 jednou za dva tydny - jedna tableta na 100 litru. K tomu davaji V30, to pouzij za dalsich 14 dni po E15. 2 x striknuti z lahvicky na 100 litru. Takto se to strida - E15 a V30. K tomu kazdy tyden S7 Vitamix - opet 2x striknuti na 100 litru.
0 24.10.2009 17:33 Fanda – xy
Ahoj,v obchodech ty maličké flaštičky jsou moc předražené,namíchejte si to sami,vyjde to na pár haléřů.
Asi hloupý dotaz: Horácomatka je co?
...
nic nevyhadzuj ...
- "nieco" v tom urcite bude...-len ty potrbujes vediet CO a NA CO...
...dufam ze ti niekto poradi....
Já bych spíše uvítala konkrétní zkušenost s tímto výrobkem, když už ho mám doma
Jsou ho plné obchody, tak se divím, že ho nikdo nevyzkoušel
Než přidat něco, o čem skoro nic nevím, tak to raději vyhodím
...no takto..... Rolala a Ludwigia ma "chabe" korene - vecsinu zivin prijimaju listami...
...presne neviem aky "mas-nemas" problem???....
- az mas radsej tam nedavaj "nic"...
Pokud bych doporučoval dávat rašelinu jako hnojivo, tak jen smíchanou v hrubozném štěrku.
Ty jsi to zkoušel? Chtěla jsem přilepšit Ludw. repens Rubin a Rotale rotundif., které nyní nemají takovou barvu jako kdysi, ale jelikož je průběžně zakracuji, takže do dna se mi nechce nic dávat, protože to stejně brzy vytáhnu i s Horácomatkou
...ono pouziva sa to vecsinou pri zakladani aqua...
...pouzi to na spodok - a co najhlbsie....
...a este zalezi "co" tam mas .....alebo chces mat...
...pod Echinace. mozez dat viac...
Jenže právě proto se majitel výrobku ptá jiných, protože nic víc v té krabičce napsáno není
Ještě jinak, český návod tam není pro jistotu vůbec, takže louskám z netu a nemohu na nic přijít
Tak to nebyla ale vina výrobku, ale majitele.
Nedávno tu někdo psal, že použil hnojivo od Dennerle a vychcípaly nějaké ryby nebo co to bylo...
Má někdo zkušenosti s tímto výrobkem
www.akvarista.cz/… ? Dostala jsem ho k substrátu, jsou to tablety, ale návod k použití je udáván na litry vody
Má se to zahrabat
nebo rozpustit ve vodě a nalít do akva nebo raději vyhodit, ať něco nepokazím? Červené rostlinky začínají být nějak méně červené, tak bych jim chtěla trochu přilepšit železem, když už mám toto doma
Starší reakce
Používám Bivoj ke kořenům, dává se hodně hluboko, aby se nedostal do vody a dalo se odkalovat. A pak PMDD s Plantex CSM+B bez KNO3. Mám ho ve dvou nádobách, zvlášť Plantex CSM+B a K2SO4 s MgSO4. Nejúčinnější je Bivoj, ale rostliny musí mít kořeny, což všechny bohužel nemají. PMDD je nejlepší kombinovat s CO2, jinak podporuje růst řas a musí se s ním opatrně. V rostlinném akváriu s malou rybí posádkou se musí používat PMDD s KNO3, ale to je spíš výjimka, většinou se musí přidávat ještě CO2, aby se KNO3 využilo. A hlavně je potřeba hodně světla.
Z komerčních hnojiv má PMDD tři obrovské přednosti před ostatními - známé složení a z něho vyplývající možnost podávat rostlinám živiny podle potřeby, a velmi příznivou cenu.
Bohužel dřive či později zpravidla dojde k deficitu některé živiny a dohnojování je pak nenahraditelné. Zvláště jsou-li v akváriu i jiné rostliny, než málo náročné.
I když mám akvo relativně krátkou dobu,tak o jediné hnojivo,které používám,se mi starají rybičky.Kytky rostou jak divoký,jednou za týden jich hromadu ostříhám.Takže asi tak...
Ja mám veľmi dobrú skúsenosť s JBL hnojivami,tekuté Ferropol a do dna Florapol. Ale cena je trochu vyššia.
a co tak sera florena tu poživam zase ja jsem spokojen
tak jo, děkuju. Zkusím se obhlídhnout po tom Biofloru
Pridavam se k vaclavovi, mam velmi dobre zkusenosti s Bioflorem. V Brne se da sehnat snadno a i docela levne - napr. u Minarika 2l lahev pod 300 kc (pres internet).
Jedno z nejlepších hnojiv je bioflor od Rataje ale je poměrně drahé a ne všude k sehnání.
Teď používám Pmdd ale s ním musíš velmi opatrně.
A ještě bych někdy doplnil PMDD.
0 23.12.2008 20:34 Aňula – nejlepší hnojivo
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké kdo máte zkušenosti s hnojivem pro akva rostliny a jestli byste mi moh někdo nějaké doporučit? Či jaké myslíte, že jsou dobrá.. jaké považujete za nejlepší?
Starší reakce
Osobne bych to tak resil dal, poctive odkalovat... Pripadne pak laborovat s pmdd rozdelenym na slozky, ale to jsem nezkousel. Jak rikam jestli to funguje a rostliny rostou
no prave ze mam tech ryb celkem dost...na hranici...)) a cetl sem ze kdyz je hodne vykalu tak se udela hodne fosforu a kdyz chybi zelezo a draslik tak rostliny nejsou dobre schopne zpracovat ten fosfor...takze jsem myslel ze se hnojiva rozdeluji na druhy podle zarybneni nadrzi...ale v kytkach sem velkej zacatecnik a vse sem doted resil castejsi vymenou vody....
nevim jestli zrovna ve vašem případě by bylo dobré hnojit. možná tak řasám!!!
Dobrym hnojivem je pravidelna vymena vody a rybky. Jestli mas nenarocne rostliny a jak rikas moc jich tam nemas melo by jim to stacit... Resil bych to az by bylo na rostlinach videt, ze necim stradaji.
0 25.01.2008 12:31 amazonstar – Poradte mi ktera hnojiva jsou dobra ...
Mam celkem zarybnena akvaria a kytek tm enmam moc,spis plovouci a v prendavaci v kvetinacich,tak predpokladam ze pro me budou dobra hnojiva v malym obsahem Fosforu zato vetsim obsahem Drasliku,sodiku a zeleza??dost sem toho precet,ale trosku v tom plavu..
takze kdybyste mi to trosku osvetlili budu rad....
Přidat reakci
1 ...... ...... [5]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 13721x