Mohou být krevetky spolu s ***?
Já mám ve velkém akva beťáka i krevetky a ty se množí docela slušným způsobem.Úplně první várku krevet mi sice beťák doslova vylovil,ale dneska už je to v pohodě.Zrovna dnes ráno jsem pozoroval jednu těhuli a odpoledne čerstvýho mrňouse(chtěl sem ho vyfotit,ale byl rychlejší
).
Jenomže u mě maj krevetky ideální podmínky(Ledové neonky).
U nás to bylo tak, že krevetky 1cm a víc byly v poho, ale menší to měly spočítané
Třeba japonicy by to přežít měly, o menší krevetky bych se bál.
ono záleží na veľa faktoroch, napríklad u mňa sa cheriny množia v v akváriu- mrkni tretie vaňa, kde sú spolu s mečúnkami, bojovnicami, sú tam dokonca aj 4 veľké guramy perleťové- čichavce. aj malé gupky, mečúnky prežívajú v akva totálne v pohode, je tam dosť microsoria, tak to asi bude aj tým, ale v malom akváriu je to s krevatkami+ ryby zložitejšie
Dočteš se zde že ano, tak i že ne. Bude to záviset na tom jak bude akvo vypadat, na povaze beťáka, na krmení atd.
3 03.11.2013 13:40 christ Doporucuju ke krevetkam zivorodku slicnou, jsou vetsinou u stredu, nebo u hladiny a krevetek si vubec nevsimaj a krevetky se jich nebojej. No ve vysledku nektery krevetky jsou vetsi jak oni;) krevetky se mnozej a zivorodky taky a nezerou svy smlady. Idealni sestava pro maly akva.
Starší reakce
Od jistý doby už je ancák taky masožravec, tedy spíš, tak bych si i na něj pozor dával, ale ne že bych to nějak zásadně řešil, inu kdo jednou zkusí, už nemůže jinak, to je příroda.
Taky jsem měl chvíli krevetky s Endlerkama. Endlerky jsou velcí lovci malých krevetek. Velkých si moc nevšímají, ale za malými by se zbláznily. Proto mi musely z domu, i když jsou to krásné rybky.
Ok, tak se priste pokusim vyfotit malou krevetku. Ty maly jsou vetsinou v houstinach, a to vyfotit fakt nejde
Jaffi napsala: Já mám momentálně pocit, že krevetkám "vadí" i endlerky.
Pocit bude správný. U gupek a endlerek jsem si všimnul snad až posedlosti v lovu na kreveťule, kdy se byly schopné pro prcky vyloženě zavrtat do chomáče jávského mechu. To už i ty zde probírané neonky považuji za ,,lepší,, volbu.
Já si pořídil kravetky proto, aby rybky měly živé celoročně. Zatím jsou tedy ještě v miničku než se trochu namnoží, než ve velkém zase trochu obrazí trávník a zbavím se řasy, abych mohl dát šutr s mechem. Blyxa na schovky pro krevetky asi moc stačit nebude.
Mě tohle ale připadá,že není v pořádku něco jinýho,já mám v akva přerybníno,krmim jednou denně,víkendy držej ryby hladovku(když jedu pryč) a krevetek spoustu...
Souhlasím s Burikem, to, že vyfotíš neonku a gupku vedle krevetky, nic nedokazuje. Já mám momentálně pocit, že krevetkám "vadí" i endlerky. Mám je ve společném akvárku a už dlouho jsem žádnou malou krevetku neviděla, ani jsem si nevšimla, že by samice nosila vajíčka. Svlečky vídám často. Jednu dobu se mi krevetky množily pěkně, teď je už delší dobu klid. Sice jsem si žádného "nepatřičného" chování ryb vůči krevetkám nevšimla, ale asi se něco děje...
Důkaz čeho? To, že ty útoky na malé krevetky nevidíš neznamená, že se nedějí
Jeden malý důkaz snášenlivosti krevetek a neonek...
Starší reakce
maalamut napsal: mám tam jednoho samce Ancistrus sp., 6x Živorodka Wingeova, 6x Neonka diamantová, 2x Neonka obecná a asi 30x Krevetka červená var. Red cherry, a asi 30x Krevetka Neocaridina palmata sp. Green. Do měsíce mám v plánu tam dát ještě tak 16 neonek.
To je podstatná informace
malých krevetek vám sežerou víc ty neonky a endlerky, než skleněnci. Ale nejsem si jistý jestli budou vyloženě jásat nad tou sestavou spolubydlících...Samé poletuchy a ve stovkové nádrži zarostlé zátiší pro ty sumce asi moc neuděláte...Navíc dalších 16 neonek...Já bych dal ty neonky a na sumce se vyprd. Oni jsou sice zajímaví, ale zase takoví krasavci, bez kterých byste se v této nádrži neobešel, to nejsou...
malyLibor napsal: No, to záleží na tom, jak velké to akvárko je. Lepší je si to dopředu spočítat než doufat.
Kdyby pán četl téma, tak by věděl...
maalamut napsal: To akvárko má 112l
...Typická ukázka grafomanské závislosti, o níž se zmiňoval nedávno dr. Hofmann..."nevím, ale píšu"
No, to záleží na tom, jak velké to akvárko je. Lepší je si to dopředu spočítat než doufat.
no já doufám že né
Nebude to moc?
mám tam jednoho samce Ancistrus sp., 6x Živorodka Wingeova, 6x Neonka diamantová, 2x Neonka obecná a asi 30x Krevetka červená var. Red cherry, a asi 30x Krevetka Neocaridina palmata sp. Green. Do měsíce mám v plánu tam dát ještě tak 16 neonek.
maalamut napsal: To akvárko má 112l
To mně je celkem fuk kolik má, ale co v něm je mimo zamýšlených skleněnců, to mne zajímalo...
Zkus vybrat nějakou rybu co nemá 10cm
Je sice blondýna, ale blbá uplně není
Tak to nove nech nahore par cm bez vody a prohlas, ze je to paludarium, o kterem nebyla vubec rec, natoz zakaz
.
Ksakru...... Mám zákaz pořídit druhý akva. No nějak to budu muset vymyslet. Díky
Drahý krmení.
Tak se taky zeptám,
Co Hrbohlavci Africký? Nebudou napadat krevetky? Díky
O.K.
Měl jsem je ve společenském akváriu asi tři roky...
No,jestli máš zkušenost přímo s těmito sumečky...pak prosim,já to bral z tak nějak všeobecnýho pohledu.
Přikláním se k Vaškovi...neznám moc lidí, kteří by tyto sumce dokázali dotáhnout k maximální velikosti. Neznám dokonce ani moc lidí, kteří by je dokázali dlouhodobě chovat. Většinou se tyto ryby po vypuštění do nádrže stáhnou do rostlin a nejsou to nějak výrazní plavci, natož lovci. Nevím co si představit pod pojmem " Mam větší společenské aq s krevetkami ", neb není aktivní prezentace, ale s tímto sumcem si krevetky opravdu dovedu představit.
Tohle téma už bylo probíráno snad tisíckrát,mě taky žijou krevetky spolu s ostatníma rybama,ale koukni se na mý akva-tam maj fakt mraky úkrytů.Ze začátku,když nebylo ještě tolik zarostlý,krevetky nepřibývaly-spíš naopak.A teď?Krevetka kam se podívám.Takže z toho si může každej vzít příklad.
Dovolím si nesouhlasit ..když budou ukryty a budou spolu odmala někdy to soužití funguje.
Pokusný krmivo?
Velký by ty sumečci třeba nesežrali,ale mimina určitě.
Nemyslím si že by to s nima úplně nešlo...zkus někde sehnat vyřazený krevetky a uvidíš jestli to půjde.
JJ moc děkuji
Sumečci sice většinou sbíraj potravu ze dna a skrevetkami jsou v pohodě,ale tenhle je bude určitě lovit-já bych tuto kombinaci neriskoval.
Prosím, neví někdo jestli Sumeček sklovitý se snese s krevetkami? Mam větší společenské aq s krevetkami a přemýšlím o pořízení tohohle sumečka, a nechtěla bych aby mi je sežral.
Starší reakce
Pokud se nepletu tak ta rybka má tak 10cm ne? tak to by asi krevetky moc rády nebyly
Jestli je to teda ta co myslím
Pokud chceš přilepšit stravu osazenstvu či redukovat počet krevetek tak není problém....
0 16.08.2013 16:15 DanielGroger – Živorodky
Ahoj. mam akva, kde mám paví očka, tetry neonové jednoho rájovce a pancéřovku ( pancéřovka se bude ale stěhovat) . potřeboval bych se zeptat, jestli bych k nim mohl přidat nějakou tu cherry krevetku z krevetária, nebo opačně ( do krevetária nějakou rybku) . předem díky za rady
Přidat reakci
1 ...... [9] ...... 19
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 22559x