Fórum » Focení a úprava fotek
Fórum » Focení a úprava fotek  

. Když udělám fotku celého akva, tak je to v pohodě ale když jdu na detaily, je problém
. Když udělám fotku celého akva, tak je to v pohodě ale když jdu na detaily, je problém 
 Prosím berte v potaz velkou nádrž, nikoli nějakou šedesátku, kde bych také problém neměl
 Prosím berte v potaz velkou nádrž, nikoli nějakou šedesátku, kde bych také problém neměl  Problémem je prosvítit velký sloupec vody
 Problémem je prosvítit velký sloupec vody
 . Oni mi to dělaj snad naschvál
 . Oni mi to dělaj snad naschvál    . Problém je právě v tom ostření, protože než namáčknu spoušť, ryba je na druhým konci akvárka
 . Problém je právě v tom ostření, protože než namáčknu spoušť, ryba je na druhým konci akvárka   .
 . Je vidět, že nejsem zrovna nejnáročnější.
 Je vidět, že nejsem zrovna nejnáročnější.   Ale aspoň je vidět, jak jsem na začátku psal, že není potřeba nejsvětlejší objektiv. Stejně se to pak nevyužije. Jak jsem ostřil netuším.
  Ale aspoň je vidět, jak jsem na začátku psal, že není potřeba nejsvětlejší objektiv. Stejně se to pak nevyužije. Jak jsem ostřil netuším. ! To ti ostřil autofocus nebo manual? Ale s tou hloubkou jsi to možná už trošku přehnal, ocasní ploutev už není ostrá.
 ! To ti ostřil autofocus nebo manual? Ale s tou hloubkou jsi to možná už trošku přehnal, ocasní ploutev už není ostrá. Nejhorší je že ve foťáku to vypadá dobře a na monitoru už to je hnusné
 Nejhorší je že ve foťáku to vypadá dobře a na monitoru už to je hnusné 
 tedy nad hladinou
 tedy nad hladinou 

Chce to trpělivost a případě si vyhrát s bleskem. Nastavit ho třeba na nejnižší úroveň a fotit a fotit.
 Chce to trpělivost a případě si vyhrát s bleskem. Nastavit ho třeba na nejnižší úroveň a fotit a fotit.   Fotit třeba 2 cm neposednou rybku je také paráda. =D
  Fotit třeba 2 cm neposednou rybku je také paráda. =D

Stačí trochu fotku ztmavit a doostřit a i z docela obyčejné fotky se může vyklubat celkem slušný snímek.
 Stačí trochu fotku ztmavit a doostřit a i z docela obyčejné fotky se může vyklubat celkem slušný snímek.  
 . Jen nevím proč je taková do modra a ne mechová
. Jen nevím proč je taková do modra a ne mechová  .
 . .
 .

Takhle ostrá se mi nepovedla, nestihne to zaostřit. Holt mám rychlý rybky
 Takhle ostrá se mi nepovedla, nestihne to zaostřit. Holt mám rychlý rybky  .
 . 

nicméně u mého akva při hloubce 60cm, a jeho osvětlení by jsi fotku tak krásně prokreslenou neměl. Je problém prosvítit takovou hloubku a dole je jiná intenzita světla jak nahoře. Jak už psal "dvorak" je to vše o světelných podmínkách, které panují v akváriu.
 nicméně u mého akva při hloubce 60cm, a jeho osvětlení by jsi fotku tak krásně prokreslenou neměl. Je problém prosvítit takovou hloubku a dole je jiná intenzita světla jak nahoře. Jak už psal "dvorak" je to vše o světelných podmínkách, které panují v akváriu. Je to prostě kompromis mezi tím, aby nebylo zbytečně ostré pozadí, byla ostrá co největší část ryby a nebylo to moc zašuměné a mázlé..
 Je to prostě kompromis mezi tím, aby nebylo zbytečně ostré pozadí, byla ostrá co největší část ryby a nebylo to moc zašuměné a mázlé.. 
 nejlepší kresby dosahují objektivy stejně až u clony 10-11. Což už je cca. na půl otevřená/zavřená clona u většiny objektivů. A zase jsme u světla
 nejlepší kresby dosahují objektivy stejně až u clony 10-11. Což už je cca. na půl otevřená/zavřená clona u většiny objektivů. A zase jsme u světla 
 Právě proto se chystám na objektiv s clonou 2.8 v celém rozsahu zoomu. Kresba lze také doladit v počítači, pokud je v rozumné míře a je foceno do formátu RAW.
 Právě proto se chystám na objektiv s clonou 2.8 v celém rozsahu zoomu. Kresba lze také doladit v počítači, pokud je v rozumné míře a je foceno do formátu RAW. 
 Takže údaj velikosti Mpx není vše a je to jen pozlátko pro něvědomé. Jedině pokud jste schopni dostat na snímač dostatek světla, odměnou vám bude i kvalitní fotografie.
 Takže údaj velikosti Mpx není vše a je to jen pozlátko pro něvědomé. Jedině pokud jste schopni dostat na snímač dostatek světla, odměnou vám bude i kvalitní fotografie.   

Ale každé akvárium je jinak osvětleno a každý foťák má jiné možnosti nastavení. Já na svém Canon ISO neměním a na Canon CoolPix nebo tak nějak, co mají naši, bych se beze změny ISO nikam nedostal
 Ale každé akvárium je jinak osvětleno a každý foťák má jiné možnosti nastavení. Já na svém Canon ISO neměním a na Canon CoolPix nebo tak nějak, co mají naši, bych se beze změny ISO nikam nedostal  Mnoho štěstí
 Mnoho štěstí 

Zpět na obsah sekce Focení a úprava fotek • Zobrazeno 20772x