Fórum » Focení a úprava fotek
Fórum » Focení a úprava fotek  

ale, kdyz ji otevrete na webu, tak se ukaze cela jeji sirka hned a ne az po nacteni cele fotky. Protože mám ale velmi rychlé připojení tak se mě i dost datově objemná fotka taky zobrazí hned ikdyž se musí v prohlížeči zmenšit, což se většinou děje právě až po jejím úplném načtení.
ale, kdyz ji otevrete na webu, tak se ukaze cela jeji sirka hned a ne az po nacteni cele fotky. Protože mám ale velmi rychlé připojení tak se mě i dost datově objemná fotka taky zobrazí hned ikdyž se musí v prohlížeči zmenšit, což se většinou děje právě až po jejím úplném načtení. Inak nič v zlom, len technická poznámka vzhľadom na dnešnú dobu.
 Inak nič v zlom, len technická poznámka vzhľadom na dnešnú dobu.

Přesně tak, na cvakání dostačuje
 Přesně tak, na cvakání dostačuje  . Možná že takhle je ten čichavec lepší, ale vlevo už nerosta ta heterantera, takže černy pozadí.
 . Možná že takhle je ten čichavec lepší, ale vlevo už nerosta ta heterantera, takže černy pozadí. Abych to tady trošku oživil, přidávám fotku z kompaktu XZ2. F/4.5, ISO 640 a 1/50s, manuálně zaostřeno, bez blesku. Kresba na úkor hloubky ostrosti .. Nechám si poradit od zkušenějších, ale opakuju že je to kompakt
 Abych to tady trošku oživil, přidávám fotku z kompaktu XZ2. F/4.5, ISO 640 a 1/50s, manuálně zaostřeno, bez blesku. Kresba na úkor hloubky ostrosti .. Nechám si poradit od zkušenějších, ale opakuju že je to kompakt   
 stařičký Olympus E-500, Zuiko 14-45
 stařičký Olympus E-500, Zuiko 14-45 Prostě to o té cloně není z mojí hlavy a ani jsem na to nepřišel(takže to není jisté), jak už jsem napsal níže, řekl mi to někdo odbornější, než jsem já. Jinak řečeno ... jak jsem koupil, tak prodávám. Nemusí to být pravda, není to 100% tvrzení
 Prostě to o té cloně není z mojí hlavy a ani jsem na to nepřišel(takže to není jisté), jak už jsem napsal níže, řekl mi to někdo odbornější, než jsem já. Jinak řečeno ... jak jsem koupil, tak prodávám. Nemusí to být pravda, není to 100% tvrzení  ... proto jsem použil slovo "údajně".
 ... proto jsem použil slovo "údajně". ale z hlavy někoho odbornějšího, než jsem já
 ale z hlavy někoho odbornějšího, než jsem já  a většina také neznamená všechny. Nikdy bych si nedovolil tvrdit že všechny a že je to na 100% tak jak jsem to napsal
 a většina také neznamená všechny. Nikdy bych si nedovolil tvrdit že všechny a že je to na 100% tak jak jsem to napsal 
 Nie je nutné držať sa zovšeobecnenia "údajne", dá sa to pekne pozrieť napr. na www.dxomark.com/… (napr. môj obľúbený Panasonic 20 mm F/1,7 je najostrejší v rozsahu F/2-5) - dobrý objektív by mal začať byť ostrý čo najbližšie dolnej hranici F, veď práve za ňu si človek priplatil
  Nie je nutné držať sa zovšeobecnenia "údajne", dá sa to pekne pozrieť napr. na www.dxomark.com/… (napr. môj obľúbený Panasonic 20 mm F/1,7 je najostrejší v rozsahu F/2-5) - dobrý objektív by mal začať byť ostrý čo najbližšie dolnej hranici F, veď práve za ňu si človek priplatil pořád mi utíkaly ze záběru
 pořád mi utíkaly ze záběru 

pokud na makro,tak ja dopooručuji sigmu 150mm 2.8,s kresbou v této třídě asi nejlepší objektiv,pak se blíží Canon 100mm
 pokud na makro,tak ja dopooručuji sigmu 150mm 2.8,s kresbou v této třídě asi nejlepší objektiv,pak se blíží Canon 100mm  

Nemáte s ním někdo čirou náhodou zkušenost ?
 Nemáte s ním někdo čirou náhodou zkušenost ? Asi tak
 Asi tak  , reagují hlavně na pohyb, ať už utěkem, nebo žebráním žrádla
, reagují hlavně na pohyb, ať už utěkem, nebo žebráním žrádla  Na blesk přes den nereagují skoro vůbec ani ryby noci, jako jsou třeba eLka
 Na blesk přes den nereagují skoro vůbec ani ryby noci, jako jsou třeba eLka
 .
 .

měníš vodu 3x týdně, nehnojíš, nepřidáváš rašelinu pro zabarvení vody a podobně
 měníš vodu 3x týdně, nehnojíš, nepřidáváš rašelinu pro zabarvení vody a podobně  

a protože mám pocit, že blesk ryby může stresovat, snažím se dát pro focení trvalé světlo.
 a protože mám pocit, že blesk ryby může stresovat, snažím se dát pro focení trvalé světlo. když fotím makro,zásadně bez blesku,v tomhle případě využiji okolního světla a fotky vypadají potom přenádherně
 když fotím makro,zásadně bez blesku,v tomhle případě využiji okolního světla a fotky vypadají potom přenádherně 

taky nemám holou nádrž,tahle neonka je focená bez blesku a nikde nevidim nepřirozené odlesky,chce trpělivost a ne tam za každou cenu rvát umělé a nepřirozené světlo.
 taky nemám holou nádrž,tahle neonka je focená bez blesku a nikde nevidim nepřirozené odlesky,chce trpělivost a ne tam za každou cenu rvát umělé a nepřirozené světlo. v den výměny je voda krásně prozářená
 v den výměny je voda krásně prozářená  ... jedině fotit bezprostředně po výměně vody
 ... jedině fotit bezprostředně po výměně vody 
 viz. prezentace
 viz. prezentace a tohle je důvod,proč se mě nelíbí fotit s bleskem.  Tohle je prostě můj názor a nikdo mi ho nevyvrátí
  a tohle je důvod,proč se mě nelíbí fotit s bleskem.  Tohle je prostě můj názor a nikdo mi ho nevyvrátí 
 třeba tyhle potvůrky jsou skoro u dna a neustále se hýbou,jdou vidět,že jsou osté a světla  vypadá,že je tam mrak,ale houby,slopec vody 50cm a světla 3w
 třeba tyhle potvůrky jsou skoro u dna a neustále se hýbou,jdou vidět,že jsou osté a světla  vypadá,že je tam mrak,ale houby,slopec vody 50cm a světla 3w je to prostě zašuměné a už to má problém ostřit, když není kontrast
 je to prostě zašuměné a už to má problém ostřit, když není kontrast  Zašumění se dá potlačit ale na úkor ostrosti.. Zkoušel jsem halogeny 2x200w ale ještě to není ono. Nahoře je světla dost ale dole je už pro detaily problém. Zkoušel jsem i externí blesk nad hladinou ale ty fotky jsou takové divné
 Zašumění se dá potlačit ale na úkor ostrosti.. Zkoušel jsem halogeny 2x200w ale ještě to není ono. Nahoře je světla dost ale dole je už pro detaily problém. Zkoušel jsem i externí blesk nad hladinou ale ty fotky jsou takové divné 

Zpět na obsah sekce Focení a úprava fotek • Zobrazeno 20772x