Netradiční krmiva
Neviete inak že prečo? Ten článok som inak čítal keď som hladal informácie o prípadnej toxicite
No nevim. Když měli sraz ve tři odpoledne, to toho asi moc nenašli
Ale v sedm u piva se mohli plácat po ramenou, že bojovali
Komunistická propaganda ju vyhlásila za imperialistický útok a obvinila Západ, že ju na na území ČSSR umelo vysadzuje z lietadiel alebo prostredníctvom diverzantov (úplne boli ignorované podobné kalamity v celej Európe), často bola propagandisticky nazývaná imperialistický či americký chrobák.
radsej nie - ani vtaky "to" nechcu
upload.wikimedia.org/… Zdravím, čo by ste povedali na krmenie rybiek mandelinkami a ich vývojovými štádiami?
A čím je krmíš teď? Pokud tou okurkou a oni jí konzumují, tak jim tam klidně jeden plátek nech. Pokud jim tam nic nedáváš a rostlin si nevšímají, tak tam už nic nedávej.
já si taky myslim že hlady určitě nechcípnou ale bojim se toho že my začnou ožírat listy rostlin. Píšou to na těchto stránkách v popisu
Nedávej jim nic. Aspoň budou akva pěkně piglovat od řas, který se vždycky najdou.
...neviem - ako chces
ale "měchýřovky" som od hladu este nevidel zdochnut
odjíždím na dovolenou mam 126l. akvárko a v něm 3 měchýřovky chci se zeptat když jim tam hodim 2 plátky okurky stihnou to sníst aby to v akvárku nezplesnivělo?
Starší reakce
)) No je pravda že jsem to mohl napsat lépe, ale holt odpověděl jsem v práci při fofru a takhle to pak dopadá
Káva a tabak, to už vyzerá na Latinskoamerický biotop
0 04.06.2010 17:54 kreten – Re: PaDa
pulce rády arowany
Mravenci jsou v pohodě, když nějakého chytím, šup s ním ke štikovci
Z exkrementů snad ještě ne...
...tak treba pridat do filtra list tabaku...
Já taky. Ale káva se dělá i z hub, rostlin atd...
...no ja "ostavam" pri standartnej kave
-pre istotu
A co krmeni pulcama? Je mozne?
...později se z jejího trusu získává nejdražší kafe na světě...
Takhle, jak jste to napsal, to vypadá, že se to kafe z jejího trusu vaří...
A ony se z něj "jenom" vybírají nestrávená kávová zrna poté, co cibetka ztrávila dužinu...
Další úprava zrn je už "standardní".
Já jsem včera někde četl, že lze krmit
živýmí mravecni. Má s tím někdo zkušenost? My jich máme teď na dvoře všude mraky, ale bál bych se tý jejich kyseliny...vždyť ono to umí i člověka zabolet
O rybách nevím, ale taková Cibetka se tím žíví, a později se z jejího trusu získává nejdražší kafe na světě.
No len išlo mi hlavne o to či by im to mohlo uškodiť alebo nie
0 04.06.2010 11:45 kreten – Re: RadioactiWe
To není tak teoretická otázka...
čekanka -cikorka - a ryby a plži ji konzumují docela v poho...Žerou všechno ovoce, z kořenu pampeličky toho moc nezbude....kafe na tom bude stejně....
Ďakujem za pomoc s mojou teoretickou otázkou
Už jsem se lekl, že bys jim dával kafe
. Myslím, že by to ani nežrali nebo maximálně ochutnali a vyplivli. Jinak kofein by určitě působil stejně a vzhledem k tomu, že to je alkaloid by mohl být pro ryby i toxický. Na druhou stranu se vyskytuje v různých plodech které nepochybně padají i do vody, takže nějaké ryby je asi konzumují.
Myslím ju vážne, ale podávať rybkám to nemienim
Len ma to tak zaujímalo, či by mal kofeín na ryby rovnaké účinky ako na suchozemské teplokrvné živočíchy
A neexistuje žiadny druh ktorý by sa v prírode živil kávovými zrnami?
Bude jim bušit srdíčko a když jim to budeš dávat častěji tak by mohli mít vysoký tlak a nakonec infarkt myokardu
. Tu otázku myslíš vážně? Co tě vede k tomu podávat rybám kávu?
Stalo by sa niečo rybkám keby zjedia kávu? Také malé mletú a väčšie, vybavené silnou čelusťou, celé zrno.
Starší reakce
pokud se poradne omeje tak by to melo stacit....
0 16.05.2010 11:39 defisa Moucha napsal: tedka jestli tenky platky nebo rozmackat... u slupky pozor na pesticidyMyslíč že pokud je slupka omytá tak v ní něco zůstane??
tedka jestli tenky platky nebo rozmackat... u slupky pozor na pesticidy
0 16.05.2010 11:10 defisa Takže můžu bez problémů zkusit, že?
Nevidím v tom problém. Mala by si to ale podávať asi len ako doplnkové krmivo.
Nedávno sem niekto dal odkaz, ktorý som si odložil
www.loaches.com/…
Jednou z ingrediencií je práve spomínaný banán
no ja mam vyzkousenou jen slupku od bananu, podporuje to vyskyt nalevniku, diky tomu mi prezil poter 14dni bez jinyho krmeni!!!
0 16.05.2010 10:50 defisa – Banán
Je možné ryby jako Paví očka, Mečovka, Ancík a sumečci krmit banánem nebo jiným ovocem???
Starší reakce
Chvám Colossomu macropomum a ako spestrenie jedálnička používam sušené rybky určené pre mačky. Hodím jej ju celú, vždy sa s tým zabaví kým to rozhryze a zje. Myslím že keď sú to rybky tak by na tom nemalo byť nič zlé...
Tiež keď som chcel vidieť silu jej stisku tak som jej hodil mačaciu granulu - bez problémov ju rozhrýzla, dokonca za výrazného chrúmania
A s tým spomínaným pangasom by sa tiež vedela zadrhnúť
Starší reakce
já myslím že běžně ti doma včely nelítají ne
...no ked som choval ocelaty tak raz stalo ze zozral osu este ho aj sekla...poriadne to napuchlo ale za par dni bol v pohode...
...ale nie je ryba ako ryba
...tiez som si myslel ze bude ponom...
0 30.04.2010 15:22 uniorn [21] - Rostliny Dobrý den, mám možná přiblblý dotaz, ale mám otevřené akvárium, bez krytu, jen s poličkou se zářivky a docela často kolem toho krouží mouchy a můry a spadnou do vody, rybky se o to okamžitě postarají a mají to jako spestření jídelníčku, (konkrétně parmička černoskvrnná), ale, co by se stalo rybě, kdyby spolkla, nebo kousla do včely?
Starší reakce
Krmil uz niekto z vas aq ryby betainovimi peletami? Rybari to pouzivaju pri zakrmovani. Mate s tym skusenosti?
Starší reakce
0 10.09.2009 20:47 JuraS Nevím jestli netradiční..namíchal jsem směs nejen pro terčovce...
sáček zmrazeného mořského koktejlu, 2 krabí tyčinky, pár kousků hovězího srdce (víc jsem neměl, zbytek), kostka artemie, kostka dafnie, stroužek česneku, kus zmraženého špenátu, 2 prášky pangaminu, 1 prášek multivitamínu..mixér..
jednu lžičku slupli všichni ubytované v akvu za pár vteřin..a to nebyli přes den o hladu...
nechtělo se mi do sklepa ale zítra už teď zmraženou směs rozmrazím a přidám lžičku belachanu a na špičku nože carophyll red...jen uvidí že s tím jdu k akvu tak proskočí sklem..za to ručím...
Starší reakce
u akvarijních ryb neexperimentuju, ale karásci v jezírku žerou skoro vše včetně ovoce
0 22.08.2009 12:38 zet – Re: JuraS
já osobně krmím granulkama hikari cichlid gold(tlamovce)a používám takovou fintu.před krmením si granulky namočím do vlažné vody tak na 30min.ve starém hrnku a pak je mírně rozmačkám přeleju přes nepoužívané čajové sítko a šup s tím do akva.nic neplave a všechnopomalu klesá na dno.stejným způsobem jsem krmil i ostatní ryby.vždy naprosto bez problémů.
Starší reakce
0 09.08.2009 19:05 JuraS Dostal jsem nějaké vzorky krmiva na objednání..jsou tam nějaké granulky psáno na pytlíku, že pro cichlidy..barva červená a zelená..ta červená plave nahoře, jen nabobtná a neviděl jsem žádnou rybu, že by připlula a ochutnala..dnes plavala od rána na hladině a před chvílí jsem ji vylovil a nebyl tknutá..tak nevím z čeho to je děláno..asi z barvenýho korku...
0 09.08.2009 18:56 Hagar – Re: JuraS
koupila jsem Hikari pro cichlidy,plave to na vodě jak ondatra a nežere to nikdo.Zkoušela jsem to dávat i jiným rybám do jiných aq,ale nic.Dokonce ani čichavci líbající a ti sežerou kde co
0 09.08.2009 18:54 Hagar – Re: Caleb
no nevím,teda,já chovám žako kongo,amazoňany a ara ararauna a tohle bych si jim netroufla dát,jde o to,že nesmí solené,mastné,kořeněné,může mít jednou velké zdravotní problémy! A sypat oběd do akva???
0 09.08.2009 18:01 JuraS – Re: včelař
jo to jo..v eshopech ano..v kameným těžko...připrav se na smrad nonplusultra...i když manželka říkala, že proti práci v kravíně je to libová vůně...
na netu to prodávaj 250g za 150Kč, jak píšeš je to fermentovaná kreveta
Přidat reakci
1 ...... ...... [6] 7
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 12484x