Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Mražené, syrové, živé krmení

NápovědaFórum » Krmení » Neživé krmení 

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Mražené, syrové, živé krmení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.11.2011 18:59 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Zoidik
Vem kostku a přimáčkni ji na sklo ,aby držela.Mě se to velice osvědčilo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.11.2011 17:35 Muž dvorak [94] - RostlinyRe: Zoidik
Přímo s výrobkem od firmy co jste psal nemám, ale jestli dovolíte, tak bych také přihodil špetku do díla a podělil se s vámi o mé zkušenosti s DAJANA Tubiflex a ještě s lyofiliovanými nítěnkami od LONu. U obou jsem s krmením naprosto spokojen. Dravější ryby (nebo spíše hladovější) jako jsou např. živorodky nebo i skaláři se vždy na předem rozmočenou a mezi prsty několikrát pomačkanou "nítěnkouvou" kostku ihned vrhají a vytrhávají z ní "čouhající" nítěnky. Jak rybky tuto kostku otrhávají a ožužlávají, tak se kostka rozmočuje po chvíli se mi v akva vznášejí sušené nítěnky. To je šance pro méně průbujné SAE :) Při krmení tímto krmivem jsem objevil (alespoň u mě) dvě nevýhody - málo krmiva pro krunýřovce a nevhodné krmivo pro hladové pancéřníčky kropenaté, kteří si s oblibou urvou velký kus -> což je nebezpečné.

Ale jinak naprostá spokojenost. Můj tip pro vás: Ve vodě promačkejte kostku několikrát tak, aby z ní vyčuhovali jednotlivé nítěnky. Mohlo by to být pro vaše rybky lákavější a pokud jste tímto krmivem začal krmit z ničeho nic, nechal bych rybky přivyknout si na toto nové krmivo. -> Dával bych jim třeba jen rozmočenou půlku nebo čtvrtku kostky a "dositil" bych je běžným krmivem. Až si na nové krmivo zvyknou, moh by ste začít krmit "kostkou" běžne.

Doufám, že mě nebudete za můj názor linčovat kvůli jeho případné "nekvalitě"! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2011 16:11 Muž LiborSprysl [9015] Re: Deathbull
"Suché" nítěnky (a také patentky a artémie) jsou krmiva určená především jako náhražka pro ryby, které sbírají z hladiny. Dobrá náhražka je to ale jen určitých firem...Do směsí jsou naprosto ideální. Ocení je asi opravdu jen živorodky, které sežerou i svoje vlastní h...o smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.11.2011 12:59 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: Zoidik
Já měl tyhle tubifex kostky i od JBL a také se na to ryby moc netvářily, nakonec jsem to nadrtil a zkrmil malým očkům, rostly po tom pěkně....smutné za tu cenu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2011 12:53 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Danila
Vycházel jsem z toho co byla psáno na etiketě, že se prej projeví dravost ryb. Tu vidím když leju rozmražené patentnky a dafnie. Nicméně že těch 75Kč to musej sníst i kdyby se jim nechtělo. Udělám rybám z toho nějaký mix se sušeným jak to dělávám s vločkama a granulema a hold to budou muset zdlábnout. Názoru profíka si cením, díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2011 11:24 Žena Danila [4490] - AmerikaRe: Zoidik
Není to zas až tak skvělé krmení na to,abyste se s ním trápil:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2011 10:59 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: ustavprochore
Nenchal. Nechávám to nasáhnout přímo v akvárku. Ale zkusím to. To mě fakt nenapadlo u mrazem sušeného pohoštění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2011 10:38 Žena ustavprochore [567] Re: Zoidik
Nechal jste to nasáknout vodou někde mimo akva?
Jinak bude rada asi jediná: hlad je nejlepší kuchař! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2011 07:29 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumím – DAJANA Tubifex
Koupil jsem rybám nové krmení DAJANA Tubifex www.psikseft.cz/… a vypadá to www.moje-akvarium.net/… Že by z toho byly ryby nějak moc hin se říct zrovna nedá. Pravda je, že je to pro ně nové. Jako první se do toho pustily mečovky po prvních minutách nedůvěry. Máte někdo zkušenosti s tímto krmivem? Běžně je krmím vločkama, granulkama, patentkama a dafniema, tak tohle asi neberou zatím jako krmení...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.08.2011 17:50 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: romant
A nebo přítel přilepšil rybám nítěnkama v nepřítomnosti majitelky :) Jak se říká, co oči nevidí, srdce nebolí :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2011 14:47 R Muž romant [28001] Re: FelidaeS
Pokud jsou i barevně odlišné, tak by to patentky s nějakou příměsí nítěnek být zřejmě mohli, ale to, že po rozmrznutí dokáží obživnout, to se opravdu zdráhám uvěřit. Zřejmě máš v akváriu živou vodu. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2011 14:42 Žena FelidaeS [61] Re: romant
Tak dle tohoto odkazu, ten živý shluk, který byl u kořenů rostliny při přesazování, tak to byly nitěnky. Ovšem těmi nekrmíme. Ledaže by byly v těch zmražených kostkách bloodworms. I když tu píše níže, že jde o patentky, na obalu přímo toto není napsané. Nemůže jít třeba o směs patentek a nitěnek? Jelikož něco z těch červíků je tenčí a delší a něco je kratší a silnější v tom, co se rozmrazí....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2011 14:12 R Muž romant [28001] Re: FelidaeS
Mrkni se na tenhle článek a třeba to co se Ti nachází v akváriu dokážeš určit podrobněji.
rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2011 14:06 Žena FelidaeS [61] Re: Deathbull
Jen upřesňuji, že jsme fakt nikdy nekrmili živýma nitěnkama. :-) Bylo to na mé přání, že mi živé červi fakt dost vadí. smich Později mě přítel ukecal aspoň na mražené...ale fakt jsem dnes viděla na dně pohyb, aniž by mělo co je rozpohybovat. Žádný proud v těch místech není. Naštěstí ty hýbací zmizli v žaludcích panceřníčků. ;-) Neříkám, že většina není mrtvá, ale přeci jen třeba jeden z rozmražené kostičky přežije. :-) Ale je fakt, že rozmražené na talíři se nikdy nehýbali, až dnes asi po 15 minutách v akva. No, přít se nebudu, stačí, že se mi směje doma drahá polovička. hop jen jsem tajně doufala, že se někomu taky hýbou :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2011 13:53 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: JuraS
Nevím no .)

Ale hlavně pokud píše že krmí bloodworms, tak počítám že jde o patentky a ne nitěnky. Ono nejjednodušší vysvětlení bude, že se přeci jen krmilo živou nítěnkou, některé se zavrtaly do dna a spokojeně vegetí v akva dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2011 12:30 JuraS Re: Deathbull
jsem přesvědčený, že nítěnky by zamražení mohli přežít..i v přírodě mohou zmrznout i s blátem na kost..kdy by se pak na jaře brali nové kdyby jim mráz škodil ? to stejné i patentky by mohli přežít..záleží ale na stupni zmražení..zmražení ledničkou by mohli zvládnout ale nějaký profi pultový mrazák asi ne...a hlavně ne rychlé zmražení..aby měli možnost vyprázdnit vnitřnosti aby jim nezamrzli a neroztrhali je zevnitř...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2011 12:10 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: FelidaeS
Pokud je jisté že se červy hýbali sami od sebe a ne že s nima pohnul proud...tak to je fakt velmi, velmi zajímavé :)

Ty červy nalezené v akva by vysvětlovala krátká doba zmražení a přítomnost vajíček u zmrazených larev...ale tohle...to mi teda hlava nebere a osobně si myslím že je to nesmysl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2011 11:55 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: FelidaeS
Osobně se mi to nestalo tedy nikdy. Zajimavé. Ikdyž pravda, ja to nikdy ani moc nepozoroval. CO sežraly než dopadlo sežraly. Nikdy nic nezbylo na dně. a když jo, tak do rána to bylo fuč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2011 11:40 Žena FelidaeS [61] – mražení červi obživnou
Mám dotaz ohledně zmražených červů, zda má někdo zkušenost, že by ve vodě obživli?...že by dlouhodobou hibernaci v mrazáku přežili....Kupuji mražené krmivo od firmy Petra-aqua, Bloodworms a artemii...Nedávno jsem přesazovala nějaké rostliny v akva a shluk živých červů byl u kořenů. Podala jsem podezření, jelikož to byla rostlina v místě, kde rybkám házím rozmražené červi, že by některé mohli přežít a zavrtat se do dna. Přítel se mi vysmál, že je to nepravděpodobné, ale dnes jsem viděla na vlastní oči, že z jedné čerstvě rozmražené kostičky po nějaké době se dva červení červi na dně hýbali. Je to tedy možné? Stalo se to někomu? :-) Artemie tedy neobživnou, ale je možné že někteří červíci ano? Je to tedy blééé hop (kvůli tomu nekupuju živé krmení, že je to fujky :-) )

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2011 14:58 Usine Re: Tonakona
Jako krmení se červy používají, ale opatrně, protože jsou příliš tuční. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2011 12:51 Tonakona – Kosťáci
Ahoj, lze krmit rybky kostními červy? Má někdo zkušenost? Používají se jako návnada na ryby a lze je snadno pěstovat. Nikde jsem se nedočetl, že by se používali v akvaristice jako krmivo.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2011 22:06 Usine Re: Bak
Je to hlavně o dodavatelích. Na jejich popularitu se vykašli. Kupuj kvalitu a nebudeš mít takové problémy. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2011 19:43 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: Usine
Dodavatelů může být hoodně a žádný by si nepřál být populární. Krmení co je zmražené je super výživa, ale.... Neexistuje nějaká stránka s hezkými fotkami parazitů na buchankách ? Mám jen učebnici pro rybáře a ta je dost skoupá na metodiky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.06.2011 12:11 Usine Re: Bak
Záleží od koho kupuješ, ale předejít nákaze je těžké. Dobré je mraženky rozehřát pod vodovodem na punčoše a vodou nešetřit. Někdo používá i horkou, ale to ztrácí krmení na kvalitě. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2011 08:53 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky – Buchanka - cyklop
Ahojte,řeším mraženou potravu, občas mi v akvárku zařádí nějaký prevít, mám podezdření zda si paví očka občas nekazím tímhle mraženým krmením. Nemáte někdo zkušenost se živorodkami celkově a krmením mraženou buchankou ? Přijde mi že krevety to snáší celkem dobře a prosperují když občas něco málo nakrmím ale už jsem slyšel možných přenášených parazitech.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2011 20:10 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Usine
já je vždycky mívám týden, akorád mi tak výjdou, vydržely by i dva (víc jsem nezkoušela), jen mě zajímalo jestli by to byl až takový rozdíl ;-) ale stejně nevím kde bych mohla nechat téct kohoutek :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2011 18:53 Usine Re: katterinecka
Pod vodovodem vydržely než jsem je zkrmil. 3 dny jsem je nechal vyprázdnit a potom klidně i více jak týden. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2011 18:53 Muž kortezhugo [983] Re: katterinecka
ja som ich tiez maval pod tecucim vodovodom cca do tyzdna...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2011 18:49 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Usine
a jak dlouho ti takhle vydržely?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2011 18:44 Usine Re: Designer
Tak z tou nádržkou na wc bych to nezkoušel. Musela by to být dost velká rodina. Jinak z nich zbude jen krvavá kaše. Nemůžou být totiž volně, ale v látkovém pytlíku, jinak by byly po prvním spláchnutí v kanalizaci. Kdysi jsem to zkoušel. Nejvíce vydrží pod kapajícím, nebo mírně tekoucím vodovodem. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2011 16:36 Muž kortezhugo [983] Re: katterinecka
ako pise romant ide o to bahno....
len ze ake?
najlepsie miesto bol potok hned vedla masokombinatu....cca 30 rokov dozadu
tam sa vypustal do potoka "bordel"...
niteniek tam bolo hruza - tony...
ale ziadny akvarista pred prichodom nejedol....-neoplatilo sa :-D
bol tam nepredstavitelny smrad...a v tom "bahne" neuveritelny bordel
boli aj cistejsie miesta -ale tam bolo male mnozstvo -viacmenej strata casu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2011 15:50 R Muž romant [28001] Re: katterinecka
Tak podle mě je to způsobený tím, že nítěnky se živí v podstatě bahnem a i s tím bahnem je potom ryby konzumují a to je podle mě ten rizikový faktor. Patentky, dafnie, buchynky, komáří larvy atd. lovený v přírodě ve vodách kde nejsou ryby jsou daleko bezpečnější zdroj živýho krmiva, ovšem i u nich je možný se s nějakou nákazou posléze setkat, ale ten přenos různých bakterií a infekcí je v případě nepřítomnosti ryb v lovných vodách daleko menší než u bahnem vyživených nítěnek. Alespoň, tak tomu rozumím já a tak jsem si to i ověřil svojí vlastní zkušeností se jmenovanými druhy živého krmení. Jistě se najde někdo daleko znalejší a osvětlí nám tuto problematiku podrobněji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2011 13:57 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: romant
zajímalo by mě proč třeba patentky, nebo jiné živé krmivo není pro ryby tak rizikové jako nitěnky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2011 12:06 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Pokud jde o nitenky, videl jsem je prechovavat v misce ve splachovadle, nasazene na pulce brambory. Pry v te chladne vode, a pri splachovani jak je bezne, par dni vydrzi, a na te brambore (koukam uz to zminoval soubi) se vycisti. Ani tohle jiste neni 100%, ale jako inspirace...

Sam nitenkami nekrmim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.04.2011 11:30 PetrNovakBolid – Mražené, syrové, živé krmení
Snižování hodnoty sušených a mražených krmiv bylo důkladně zkoumáno pro výrobu tržních ryb. Při použití sušeného a mrazeného planktonu jako krmiva, které je podáno ke krmení do vody, dojde k velkým ztrátám živin. Volné aminokyseliny se vyplaví do vody nevyužité prakticky všechny, a u ostatních bílkovin dojde ke ztrátám přibližně jedné třetiny. Pokud krmivo leží ve vodě více hodin, ztráty jsou kolem 50%, obdobně ještě větší ztráty jsou ve slané vodě (vliv osmotického tlaku mořské vody, vysávání tekutiny ze tkáně).
Zmrazení nebo sušení není zárukou odstranění všech patogenů v krmivu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.04.2011 19:58 R Muž romant [28001] Re: miske
Však oni se v obchodech čerstvý koupit dají, ale o té nezávadnosti se dá jistě polemizovat, když si uvědomíme kde vlastně nítěnky žijí, což jest bahno různých odpadních kanálů a stok, tak je jen otázkou času, kdy se společně s touto pochoutkou, kterou ryby opravdu mají rádi, dostane do akva nějaká ta nemoc. Jak již tady bylo napsáno, nejeden akvarista si vyvraždil akvárium právě proto, že nedokázal odolat a nítěnky svým rybám dopřál. On si holt každý musí nějakým tím průserem projít, aby se snad poučil. Tím rozhodně od krmení nítěnkami neodrazuji, to si musí každý zvážit sám na co se cejtí a do jak velkýho rizika je ochoten jít. Já osobně, taktéž zatížen negativní zkušeností přeji všem, kteří nítěnkami krmí, ať je nic špatnýho při používání tohoto krmiva nepotká. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2011 19:50 miske Re: romant
njn chcelo by to vymyslieť nejak nádrž kde by sa to dalo chovat najlepšie keby to mali priamo v obchodoch a len si nalovíš čerstvé a nezávadné palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2011 19:19 R Muž romant [28001] Re: katterinecka
Čím déle se nítěnky povedou udržet na živu, tak tím jsou vlastně kvalitnější, protože ty červíci ze sebe postupně dostávají to bahno, který je posléze tím možným zdrojem různých nemocí a infekcí. Ta doba doba uchování se pohybuje kolem toho týdne. Každodenní propláchnutí studenou vodu je nutností. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2011 19:19 miske Re: katterinecka
no to by som mal doma malú vojnu keby som to strčil do chladničky smich ale je to super nápad a soubi žrúti su to veľký sa čudujem že v tom akva ešte niečo mám smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2011 19:14 Usine Re: miske
Ne všechny nítěnky ale ryby sežerou a ty co se zahrabou do dna tam už zůstanou pokud tedy nemáš nějakého bagristu v akva. Měl jsem je ve dně i po pěti letech co jsem s nimi přestal krmit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.04.2011 19:13 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: miske
já je vždycky dám do ledničky, do uzavřené dózy (aby to nesmedělo), vodu jen tak aby byly ve vodě ale neplavaly. Každý den je propláchnu studenou vodou a pak s nimi krmím. Propláchnutím se slijí mrtvé nitěnky (které většinou plavou). Nikdy jsem je ničím nekrmila a tímto způsoběm mi vydrží týden i dýl.
Dělám to takhle už od mala, takže aspoň 10 let. Ale jestli má někdo lepší způsob
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2011 19:12 Muž soubi [32] Re: miske
ale myslím si že tu jednu porci v klidu skrmíš....parmičky čtyřpruhý co máš jsou velcí žrouti.... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2011 19:04 miske Re: soubi
jj vďaka zajtra skočím do obchodu ako sú na tom zo živím sajrajtom a skúsim to palec ten pohľad stojí za to už pri mrazených pri živých si to neviem ani predstaviť :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2011 19:00 Muž soubi [32] Re: miske
je to taková odměrka....jako od sunaru. Urdžet je při životě je docela problém. Chce to chladnější vodu co protéká a jako žrádlo se jim dává tenký plátek syrového bramboru. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2011 18:53 miske Re: soubi
ako ich kupujete, po kolko sú balené a na ako dlho sa daju udržať pri živote?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2011 18:51 Muž soubi [32] Re: miske
živý jsou v pohodě.....když se začnou mrskat to teprve uvidíš ten správný rachot v akvárku.. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2011 18:50 Usine Re: soubi
Mražené nítěnky bych nikdy nekoupil, dokonce ani ty živé. Párkrát už jsem byl po nich bez ryb. Jeden den je vypláchnout nestačí a udržet je na živu trochu déle je v bytě velký problém.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2011 18:50 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: miske
ono to není ani zas tak o tom jestli je voda kalná, dusitany nebo dusičnany můžou stoupnout aniž by to bylo nějak vidět a pro ryby jsou nebezpečné. Zvlášť u novějších nádrží ;-) Proto je lepší nepřidávat příliš organických zbytků které ryby nespotřebují.
Já krmím živýma nitěnkama a jsem s nimi spokojená, a neboj rychlé nejsou :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2011 18:45 miske Re: soubi
neviem nejak velké akva nemám a zatial je videt skrz, trocha bordelu za ten pohľad stojí nepotrebujete ani pirane smich a od žumpy mám ešte velmi ďaleko smich neviem všetko je to o kompromisoch nie X-) ešte chcem skúsit živímy no stoho mám väčšie obavy že tie mrchy budú rýchlejšie ako moje rozmaznané rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2011 18:39 Muž soubi [32] Re: miske
to jo ryby to žerou ale špiníto vodu jak sviňa...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [5] 6 7

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 9811x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/762-mrazene-syrove-zive-krmeni?od=201