eSHa Exit
0 08.03.2007 14:33 misanek Já osobně jsem se zbavil krupičky pomocí "anti-ichtinu" nebo jak se to jmenuje je to fakt super. Myslím že je dávkování co kapka to - litr vody a musím říct že po dvou dnech je po krupičce, známý ji měl v akváriu také a co jsem mu tohle dal, tak bylo po ní...
1 08.03.2007 14:04 smajlik – Zpráva o stavu...
Sledoval jsem příspěvky ohledně soli versus Exitu,skoro se bojím hlásit můj výsledek
.Dnes je to 16 dní od prvního použití Exitu,dával jsem ho čtyři dny,přičemž čtvrtý den jsem jenom dokapával,protože jsem měnil trochu vody.Používal jsem k tomu i eSHa 2000.Zatím dobrý
.Ryby jsou veselý,cichlidky kakadu se třetí den používání Exitu vytřely(ancíci jim to stejně snědli),panceřníčci Štěrbovy jsou taky OK,přibyly dva sumci-trnovec bělopruhý (Platidoras costatus),dvě mřenky kubotai,vše v pohodě.Nemocní ostnovci jsou zdraví,rostlinky prospívají.Zdá se že Exit pomohl,zase dám za čtrnáct dní vědět.
Starší reakce
1 25.02.2007 20:40 smajlik – pro paju
Nechci zbytečně moc radit,ale já jsem se setkal s krupičkou poprve v životě.Dnes je to čtvrtý den co jsem začal dávat eSHa EXIT spolu s eSHa 2000 a výsledek je viditelný.Nebudu říkat hop,dokud nepřeskočím,ale zdá se že tyto přípravky opravdu zabírají,nehledě na mimořádnou jednoduchost použití.
0 25.02.2007 20:24 Paja chtel sem se zeptat jestli na krupicku pusoby i preventin?a nebo mi poradte co s ni mam delat!dekuju moc!! muj email sebrlePavel@seznam.cz
0 24.02.2007 14:01 Zdenek.a Tak to gratuluju
Vidím, že Exit opět nezklamal...já už bohužel taky léčím...dokupoval jsem neonky a v karanténě se objevila krupička. Začal jsem včera a dnes už tečky nejdou ani vidět.
0 24.02.2007 11:57 smajlik – průběh léčby
Ve čtvrtek odpoledne jsem dal první dávku Exitu,včera druhou kombinovanou s eSHa 2000,dnes budu dávat třetí dávku.Opět zkombinuji s 2000.Dnešní stav musím označit jako velmi uspokojivý,na ostnovcích téměř žádné bílé tečky nejsou.Už se neotírají o rostlinky a neschovávají se tolik.S konečným výsledkem se zase pochlubím.
0 22.02.2007 22:30 Zdenek.a Aplikuj tak jako Paulinn, obojí společně v dávce dle návodu.
0 22.02.2007 16:10 smajlik Tak snad už naposledy - kombinací mám rozumět polovinu doporučené dávky Exitu a polovinu 2000.Nebo obojí plnou dávku,nebo jeden den jedno druhý den druhé?Jsou to otázky jak v MŠ
.Ale opravdu to používám poprve.
0 22.02.2007 15:40 Zdenek.a V návodu se kombinace sice doporučuje, ale pokud není silná invaze, tak to zase tak důležité není...plíseň vzniká při silné invazi, kdy je pokožka ryby výrazně traumatizována a imunitní systém oslaben toxiny kožovce. Ale je to na tobě, kombinací nic nepokazíš...
0 22.02.2007 15:01 paulinn – kombinace
v návodu se kombinace doporučuje, protože plíseň může být jako druhotný problém po krupičce.
Já vždy kombinovala.
0 22.02.2007 14:52 smajlik Ještě jedna drobnost.Exit a eSHa 2000 nemám kombinovat?Tedy použít je zároveň?A nebo mám po ukončení aplikace Exitu začít s aplikací eSHa 2000?Nebo se výsledek s největší pravděpodobností dostaví po použití jenom Exitu?
0 22.02.2007 14:25 smajlik Děkuju moc za radu.Dám vědět,jak to dopadlo.Jak je mým dobrým zvykem
.
0 22.02.2007 14:20 Zdenek.a To je dobře, že se to ještě nerozjelo. Dobré je při krupičce do krmení přidávat ještě vitamíny, ja přidávám přípravek Vitamin od Dajany, urychluje to léčbu a rekonvalescenci, ale není to nutnost. Teď jen postupuj podle návodu a do 2 dnů bys měl pozorovat ústup.
Přeju hodně štěstí s léčbou
0 22.02.2007 14:14 smajlik Mám nově založené akva cca 180 l vody.Tento týden jsem tam dal první rybky,Ostnovec skvrnitý 2x(otenopoma acutirostre),parmička červenoploutvá 2x,ancistrus 2x,cichlidky kakdu 3x.Ty ostnovce jsem si koupil (ostatní jsou přelovené z mé menší nádrže) a druhý den se na nich (ostnovcích) začali objevovat první bílé tečky.Určitě byli nemocní už z obchodu (Hypernova v Chebu).Tři dny jsem čekal na eSHa Exit a eSHa 2000,u nás to nikde neměli,tak objednáno přes internet.Dnes to přišlo (před chvílí),ostnovci jsou viditelně otečkovaní,ostatní ryby se zdají OK.Zatím jsem tam nakapal Exit podle návodu.Sledoval jsem tvou diskusi a její zásluhou jsem se rozhodl pro Exit.Tak snad pomůže.Je to moje první setkání s krupičkou.
0 22.02.2007 14:01 Zdenek.a Ono totiž v návodu není to dávkování jen tak, osobně považuji Exit za nejvhodnější přípravek na léčbu krupičky a jeho problematiku už jsem na fóru rozvedl docela dost (Zdenek). A k tomu účinku na zastavení rozvoje kožovce - Exit je dostatečně účinný v běžné a doporučované dávce, to, že nemusí jít účinek hned znát je způsobeno tím, že malí kožovci na rybě dospívají a až v určité fázi jdou vidět i okem, takže když se na rybě vyskytnou nové tečky po započetí léčby, tak to není známkou neúčinnosti Exitu. A další důvod proč přesně dávkovat je rozdílný biologický poločas jednotlivých komponent - může docházet ke kumulaci.
0 22.02.2007 13:50 Zdenek.a Jaké máš v aqua rybičky? A jak silné napadení krupičkou to je?
0 22.02.2007 13:47 smajlik Dávali jste tedy oba dva přípravky najednou?
0 22.02.2007 13:28 Rorejs – Zkusenost
My jsme zacli s exitem az ve stadiu hodne rozjete krupicky. Davkovani podle navodu zastavilo dalsi rozvoj, ale nedochazelo ani k vyraznejsimu zlepseni. Pridali jsme dalsich cca 50% a pak uz to slo rychle k lepsimu. Kombinovali jsme to i s Esha 2000 ve stejnym 150% davkovani. Je to cca tak 3 mesice zpatky a od te doby jsou rybky ( pavi ocka, mecovky, bettky ) v pohode a nevypada to ze by to na nich zanechalo nejaky nasledky.
0 22.02.2007 13:13 smajlik – Exit-krupička
Při použití přípravku Exit (snaha o likvidaci krupičky) mám postupovat přesně podle návodu?Nečetl jsem někde,že ze zkušenosti dávku o něco zvyšujete?Prosím někoho,kdo s tím má zkušenost o radu.
Přidat reakci
1 ...... 6 ...... [7]
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 8563x