Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

eSHa Exit

 

NápovědaFórum » Nemoci » Léčení a léčiva 

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
eSHa Exit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2007 14:38 Sidonius – Re: rolandmynar
Já váš počin vidím jako přínosný! :-)
Stejně jako Bundův nápad někde podobné návody soustředit/zveřejnit. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2007 14:33 rolandmynar – Re: Sidonius
To je logické. Jen jsem chtěl předejít diskusím a dotazům o samotném použití přípravků. Proto jsem psal pro zájemce. Kdo má odzkoušeno něco jiného a fungovalo mu to, tak to asi bude propagovat třeba jako já toto. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2007 14:29 Sidonius – Re: rolandmynar
Takhle se tady určitě předejde spoustě diskusí (zbytečných)
Zbytečným diskusím na toto téma utne típec pouze to, že si každý uvedené prostředky vyzkouší a bude s nimi spokojen. (Papír totiž snese všechno... ;-))
Do té doby se vždy najde dostatek lidí pochybujících, zpochybňujících nebo propagátorů jiných metod a prostředků léčby rybích nemocí... :-)
BTW: Já mám velmi dobrou zkušenost s eSHa EXITem při léčbě kožovcovitosti, a to nejen osobní, ale i zprostředkovanou - od kolegů, kterým jsem tento prostředek doporučil. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2007 14:03 rolandmynar – Re: bunda
Dal jsem to tady protože jsem tu už viděl spoustu mýlek a doměnek o těchto léčivech. Takhle se tady určitě předejde spoustě diskusí (zbytečných).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2007 13:46 Muž bunda [28]
Super nápad. Asi by bylo dobré dávat návody do zvláštního fora. Každý si ho pak může přečíst než to koupí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2007 13:24 rolandmynar – EXIT a eSHa 2000
Chtěl bych tady jen pro zájemce prostřednictvím mé prezentace upozornit na umístění fotokopií letáků a návodů z výše uvedených léčiv.

rybicky.net/nadrz.php…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2007 11:51 rybkdom – Re: petrys
ahoj,tahle nemoc je rozsirena zejmena u pavich ocek,vznikla hlavne diky jeho chovu od chovatele,který tuto puvodne divoce zijici rybu prechova na velice citlivou rybku, pavi ocko se tak dnes diky chovatelum stava citlivou ryboua nemene k tomu prispivaji i moderni technologie v mnozeni a chovu techto rybek,nebot jsou chovany v doslova cistych podminkach,tzn. chovatel ktery je pak prodava do zverimexu je chova v dezinfekcnim prostredi,jedna se o prostredi kde nejsou pritomny pro jejich vodni zivot normalni bakterie ktere jsou pritomne v piski, rostlinach filtru atd.....chovatel tyto reprodukcni ryby chova defakto v izolaci,kdyz to reknu doslova tak v nadrzi bez pisku a rostlin,kde je jen voda a filtr a s maximalnim svetlem a teplotou vody a profi slozenim nejen vody ale i krmiva,diky tomu dosahne chovatel velkeho mnozstvi odchovu ,ktery velice rychle roste a tak se muze co nejrychleji dodat na pulty zverimexu,takovyto odchov kdyz si prineses domu nevydrzi v chudych podminkach normalniho domaciho akvarka nebot podminky pro jeho zivot jsou velice nevhodne,tzn.-jina teplota,slozeni vody atd.a predevsim plno bakterii ktere predtim rybka neznala a ktere napadaji jeji organismus...rybka se tak stava velmi rychle nachylnou a brzy umira,protoze se nemuze prizpusobit svemu novemu prostredi.
dnes je to nemoc velice rozsirena,taky jsem mela rybky ktere takto odesly,naopak oproti tomu rybky vypestovane od me kamaradky v domacim akvarku stale ziji,mam je nekolik let a preckali vsemizne nemoci ktere kupovane ryby nesnesli.
a ted rada,jak proti tomu bojovat,nekupovat si ryby ze zverimexu-vzdy pojdou....,kazdy tyden menit vodu,udrzovat teplotu a ph vody,tato nemoc se neda lecit ale da se omezit prevenci,vodu mirne osolit domaci soli a nepouzivat kupovanou dezinfekci.
tato nemoc neni lecitelne,v podstate se nejedna o nemoc,ale o neprizpusobivost organismu rybky odchovane z puvodni rodicovske nardze do te kterou mas doma.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2007 19:28 Muž filipsi [1295]
Slibena aktualizace - vse ok, jen jedna neonka neprezila (uz pred lecbou nevypadala dobre). Sterbaci a ancistrus se tvari spokojene, stejne tak plzi. Jen se mi zda, ze egerii se to trochu nelibi (rozpadani listu, pomaly rust). Ale to muze mit spojitost i s delsi vyssi teplotou, a prostrihanim dzungle. Zvlast odolna krupicka, delka lecby 6 dni.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 22:29 Muž Turok [18]
no já jsem taky po několika měsích dobrých zkušeností s prodejnami zanedbal karnténu a platím za to do ted akorát nechápu jestli sem si přinesl obě najednou protože se krupička prvně objevila na nově zakoupených neonkách a poté co vesměs všechny pomřely začalo útočit odonium....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 21:24 Žena petrys [107]
oodinium-přivlečeno pravděpodobně s pancíky...krátká karanténa, krupice-s dokoupenými rybky...žádná karanténa :-| (v obou případech jsem si žádné nemoci nevšimla, takže sem rybky dala do akva rovnou nebo moc brzy)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 20:57 Muž filipsi [1295]
Pridam taky reakci, kdyz uz to je tady, i kdyz je jeste brzo. Pak zaktualizuju. Asi pred mesicem jsem mel krupicku, vyresil jsem to zvysenim teploty, do 5-ti dni bylo po ni. Ale asi za dva tydny opet zpatky, jen u neonek, a spolu se zaplisnenim ranek. Tak jsem po chvalach koupil exit a 2000. Zaplisneni je po 4-dnech pryc, krupicky jeste zbytky pretrvavaji. Neonky jsou na ni docela chytlave, tak uvidime. Zbytky osazenstva ok.
Ale napada me jeste dotaz - jak jste k ni ostatni prisli? Ja truhlik nekarantenoval sneky, mala karantenka byla obsazena krevetkami. Ostatni taky podcenili u neceho karantenu, nebo nekdo ma svedomi uplne ciste a proste nevi odkud (zive krmeni, ...)?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 19:45 Sidonius
Svoji zkušenost s eSHa EXITem jsem tu nedávno popsal, takže dnes jen stručně:
léčba 5 dní, bez kombinace s eSHA 2000, dávkování dle doporučení výrobce, rostliny, rybky a bezobratlí, (krevetky, plži), zjevně bez problémů. Z jednoho případu nelze dělat závěry, uvidíme příště... :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 19:05 langosh
taky jsem měl nějakého odolného mutanta :) .. léčil jsem to exitem 6 dnů a nakonec to polevilo ... bez ztráty ryby a zatím bez recidivy...ŤUKY ŤUK :) . bez nejmenších dopadů na kytky... co člověk, to jiná zkušenost...
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 18:47 Žena petrys [107]
a fungovalo to na krupici nebo oodinium?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 18:43 miro03
pri kombinácií oboch uvádzaných prípravkov s dvojitou odporučanou dávkou v prvý a druhý den to funguje uspešne,tretí,štvrtý a piaty den dat iba dávku odporučanu výrobcom v prvé dni liečby.Treba však zvýšit,teplotu,znížit filtráciu a pridat vduchovanie.Trochu som s týmito prípravakami experimentoval a do týždna bola nemoc preč. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 18:22 rolandmynar
Myslím, že je to věc vlastních zkušeností s tímto přípravkem. Taky jsem měl na rybách něco jako krupičku (píšu záměrně "něco jako" protože přesná diagnóza je opravdu věc složitá) a dočetl se na netu o EXITu. I šel jsem do obchodu, koupil lahvičku a dávkoval. Pak jsem si všiml, že v letáčku je upozornění, že ho výrobce důrazně doporučuje používat s druhým přípravkem eSHa 2000. No a co se nestalo po přesném dávkování, jen ne tří ale sedmidenním byly všechny příznaky pryč. Žijí nejen rybky (všechny), ale taky šnek a rostlinky jsou fit. Takže já mohu jen doporučit, ale opravdu použít kombinaci obou přípravků. Ještě pro úplnost v té době byl v akva taky čerstvě vylíhlý Ancík a je naprosto zdravý a fit. Má teďka cca 4cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 18:21 Žena petrys [107]
entizol je na předpis v lékárně, buď ti ho předepíše veterinář nebo s tebou bude mít lékárník pochopení a dá ti ho, mrkni sem, podle toho teď jedu já- aviaservis.cz/…
jinak když si zadáš do vyhledávače oodinium tak ti vyjede mnou zadané téma
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 18:19 Muž Turok [18]
sokol mě se do utracení enchce to bych s tím rovnou seknul... protože nevím jak u krupice ale pokud ty cysty přežijí i v akva bez hostitele tak už nemám chut ani finance schánět znova dno kořeny rostliny atd...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 18:18 Muž Turok [18]
s tím odoniem jsem taky bojoval ale tak nevím nevím jestli jsem uspěl nebo ne .. kde jsi sehnala entizol? je to už asi přes třičtvrtě roku co jsem si to donesl z naších suprových zverimexů.. a ted tři týdny zpět s emi to objevilo znova..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 18:17 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy
já tedy měl poprvé za x let krupici,který sem se nezbavil při soleni,teplotě 29-30°C 14dnůtonepak jsem utratil ryby:-(ono se to drželo jen jednoho druhu...tetra cisaž´řská,jinak EXIT nepouživám...ale šlo mi o tu formu krupice... X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 18:16 Žena petrys [107]
no zkoušela jsem vysokou teplotu a sůl v kombinaci s malachytkou a nejspíš to zabralo-zato mám teď v akva oodinium, kterého se ne a ne zbavit, takže na ten teď dávám entizol a oodinium pomalu ustupuje, jinak jsem dle návodu zkoušela exit s eshou 2000, kde jak psali má RYCHLÝ účinek proti oodiniu...no nic, zase jsme naletěli tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 18:13 Muž Turok [18]
petrys jak ses ji nakonec zbavila?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.11.2007 18:07 Žena petrys [107]
jinak domnívám se, že na slabší formy krupice, je to jistě dobrý přípravek, ovšem na formy odolnější jsou to opravdu vyhozené peníze, kdy si otrávíte ryby i rostliny...toť můj názor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 18:04 Žena petrys [107]
ani já jsem nezaznamenala žádné zázraky s tímto přípravkem, přesto, že píší v návodu, že ani odolné formy ichtyo nemají šanci :-O
ovšem zaznamenala jsem, že po době delší než je těch 5dnů dávkování, to celkem slušně likviduje rostliny tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 17:59 Muž Turok [18]
existuje ještě něco jiného co se oobjevuje jako bílé tečky velikosti mezi 1 až 0,5mm na ploutvích a těle ? :)))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.11.2007 17:56 langosh
Ona je to otázka, zda máte krupičku...
Roman palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2007 17:45 Muž Turok [18] – moje zkušenosti s Exitem
po chválo zpěvu který jsme na webu četl jsem si tohle pořídil a jediné co mohu na tento lék napsat je vyhozené peníze.....

mám už asi 2 týdny krupičku, která se projevuje na dvo až4 rybách dohramdy asi 5tečkami.. ryby mám v akva 50l při teplotě 32C dávkuji už 5dnů a beze změny. nechcu si ani představit jak by "zafungoval" při silném napadení :-D

ještě je zajímavé že nemoc přeskakuje s pavích oček na mečovky především černé a naopak :-D

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2007 20:23 Anonym – krupička v jazierku
ahojte všade sa píše o krupičke v akvarku ale o krupičke v jazierku do ktorého mám prítok z potoku nič, nemôže mi prosím Vás niekdo poradiť ako sa jej môžem zbaviť.Dakujem za rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2007 17:09 smajlik – hmm
Zajímá to ještě vůbec někoho?Mě to aspoň přimělo k tomu,že od včerejška probírám net a hledám zmínky o krupici a receptech jak na ni.Např. na akvarista.cz jsou první dohady o Exitu už z července 2002.Na www.aquar.cz/… je popis té mrchy.Odkaz už tady někde byl od p.Sidoniuse,to je vyčerpávající popis,ale postupy léčby...no nevím.Mluví se tam např. o krádkodobé koupeli v MZ a formaldehydu.Další a další diskuse se skládají ze zásadních odpůrců jakékoliv chemie a z příznivců čehokoliv kromě soli.A jaký jsem si z toho udělal závěr?Vyber si způsob léčby jaký chceš,buď to pomůže nebo ne ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 22:56 Jirka – Katunka
Nejmíň 15let léčím podobně jako ty,dokonce dávám 1polévkovou lžíci soli na 10l,a úspěšně.Každý má prostě zkušenosti s něčím jiným .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 22:19 Zdenek.a
Ne, prof. Bičík uvedl koncentraci 1 čajová lžička na 30l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 21:09 Žena katunka [158]
Zdenek.a myslels jednu čajovou lžičku na litr? To by tak odpovídalo té mé polévkové na 20 litrů...anebo je to spíš koncentrace ještě vyšší.
Pau..já nemám moc co vysvětlovat..nikdy jsem vliv soli na kožovce, ryby ani rostliny jako takové z odborného hjlediska nezkoumala...pouze konstatuju, že u mě tato léčba zabrala. Sůl jsem se na krupičku rozhodla vyzkoušet po té co jsem si přečetla něco málo o životním cyklu kožovce...kombinace vyšší teploty k urychlení vývoje a soli k zvýšení sekrece kožního slizu mi přišla celkem logická, nejméně invazivní a v důsledku nakonec i úspěšná. Přiznávám, že v okamžiku kdy jsem zjistila, že mám ryby nemocné mě vliv léčby na rostliny vcelku nezajímal...ryby pro mě jsou stoprocentně na prvním místě a už ze zásady (jako chemik smich ) jsem odpůrce chemie v akváriu. Samozřejmě, že pokud by mnou zvolená léčba nezabrala zkoušela bych jiné způsoby a nakonec bych se možná dokonce dostala i k Exitu...naštěstí toto nebylo třeba. Ještě bych možná měla uvést, že jsem díkybohu měla krupičku jenom jednou...ale pokud by se nákaza ryb opakovala i přes všechny argumenty pro a proti jak soli tak Exitu bych zase sáhla po soli...každý holt nejraději čerpá z vlastních pozitivních zkušeností ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 19:37 Zdenek.a
Osobních invektiv? To jsem určitě nechtěl...ale za svým názorem si stojím, nikdy jsem neříkal, že Exit je zázrak, např. při přesazování rostlin, kdy dojde k rozrytí dna a uvolnění možných cyst, ke kterým se Exit nemohl dostat, používám preventivně Bioicht od Dajany (pokud uvidím alespoň jednu rybu, která se otírá o rostliny apod.), ale jen v případech, kdy se krupička nerozjela, pak volím Exit .
A abych byl opravdu objektivní, snažím se, aby se k tématu vyjádřili přední odborníci, a to zejména z UK. Předběžně jeden z nich, pan prof. Bičík uvádí, že koncentrace soli je neškodná do 1 čajové lžičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 19:26 paulinn – To Katuuu
Katuško můj názor na sůl a EXIT znáš (kdo neví, jsem velkým příznivcem EXITu) ale mohla bys vysvětlit salinitu tak nějak lidsky(ani nevím, jestli jsem to napsala správněsmich) a tudíž rozdílné zkušenosti s EXITem v různých akva.Sice o tom tady už tuším bylo napsáno hodně, ale zkus to srozumitelně, ne jako chemik;-) BTW je fuška jak EXIT, tak 2000 sehnat, já osobně mám balení v záloze (to k tebou zmiňované konkurenci jiných firem ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 19:20 Žena petrys [107]
Co se týče exitu, mám dvě zkušenosti-esha 2000 je dobrý na léčbu nemocí, na které je určen(plíseň,...), esha exit holt účinkuje u každého trochu jinak(u mě neúspěšně), ale při kombinaci těchto dvou produktů bych byla opatrnější, protože esha 2000 obsahuje kromě jiného i měď a ta je pro sumce jedovatá(na což jsem přišla až pozdě :-( ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.03.2007 15:35 Muž []
Katunko, já se též můsím zastat Zdenka, o Vašem vzdělání nepochybuji, ale dávka 1 lžíce na 20 l a přidání malachytové zeleni, byť v třetinové dávce a ještě 3O st., není moc vhodnou léčbou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 15:25 smajlik
Děkuji...ještě se podívám na nějaké další příspěvky ohledně zkušenosti se solí a se způsobem použití.Jenom doufám,že už nebudu mít příležitost to zkoušet.Lepší je mít ryby zdravé .Já jenom....mě ten Exit připadá hrozně jednoduše použitelný,a výsledek jsem si právě osahal.Měj se hezky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 15:20 Zdenek.A
No, já mám asi schizofrenii...nebo někdo jiný...nevzpomínám si, že bych napsal, že je všemocný!! A nemyslím si, že by ryby zabil, používám ho v plné dávce i na potěr...! Chtěl bych vidět, jak by přežily sůl a 30 stupňů. A nedoporučuju jen Exit, doporučoval jsem i chininchlorid!
A k té poznámce: já mám taky vysokoškolské vzdělání a nepotřebuji se s tím chlubit...to jen k tvé úrovni!! A slovy: "není chemik jako chemik" jsem nekomentoval úroveň, ale zaměření...což by racionálně myslícího a vysokoškolsky vzdělaného člověka mělo napadnout!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 15:18 Žena katunka [158]
Smajlík...žádný recept nemám...soli jsem dávala jednu polévkovou lžíci na 20 litrů vody, do toho 1/3 doporučené dávky malachitu, teplotu na 30*C. Filtr jsem vypínala kvůli malachitu, vzduchování jelo naplno, po pěti dnech bylo po krupici. Vodu jsem vyměnila 1/3 po skončení léčby za odstátou a dál už jsem měnila jen při pravidelném týdením odkalování. Co udělá sůl s bakteriemi z vlastní zkušenosti nevím (vzhledem k tomu, že já filtr odstavila).
Pokud někdo mou výměnu názorů se Zdenkem vnímá jako nevkusné handrkování je mi to líto...jediné o co mi šlo bylo připustit, že Exit není všemocný, že je srovnatelný s jinými metodami a že holt každému pomůže něco jiného.... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.03.2007 15:09 smajlik – snad už dost
Mě je hrozně líto,že racionální výměna zkušeností a názorů se zvrtla v ne příliš vkusné handrkování.Katunce pomohla sůl,mě pomohl Exit.Ale alergičtí na sebe proto být nemusíme.A na obhajobu Zdenka - na myšlenku použít Exit který zabral,mě přivedl on.Katunko,prosím,když jsi používala sůl,musela jsi vypnout filtr?(já totiž v akva nemám žádné vzduchování,obstarává ho filtr a rostlinky)Jak dlouho to léčení trvalo?Možná,až budu mít znovu krupici (ne že bych si ji přál),zkusím tu sůl.A voda po soli se potom vyměňuje postupně?A co udělá sůl s nitrifikačními bakteriemi ve filtru?Prosím o popis tvé zkušenosti.Díky :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 15:09 Žena katunka [158]
Jj sůl bezpochyby chemie je...stejně tak voda, vzduch, jídlo, rostliny, štěrk.... smich Jistě někomu ryby odrovnala sůl někomu Exit...jediný co jsem chtěla, abys přestal uvádět Exit jako všemocný...rybám i rostlinám taky škodí a pokud jsou oslabené tak jim taky škodí ...a opět se dostávám k meritu věci: každému krupici může vyléčit něco jiného a ani Exit není všemocný (pak by bylo s podivem, že konkurence ještě nezkrachovala)
btw tvou poznámku o úrovni mého vzdělání nebudu komentovat...svědčí spíš o tvé úrovni ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 15:04 Zdenek.a
Říkal jsem biolog, ne chemik...a není chemik jako chemik...A NaCl snad není chemie, nebo jód, který obsahuje a jeho účinky...
A ani krupička už není tak snadno zvládnutelná jako dříve, i u ní se vyvíjí rezistence. A argument, že to tvoje ryby i rostliny zvládly je proti spoustě těch, kterým to rostliny odrovnalo zanedbatelný. I řada těch, co doporučují sůl uvádí negativní efekt na rostliny...
Navíc nikde jsem neuvedl, že sůl ryby zabíjí, ale škodí jim, a to je rozdíl! A pokud je ryba oslabená, tak to může být spolu s vysokou teplotou její konec. Máš docela zajímavé interpretační schopnosti...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 14:47 Žena katunka [158]
No já jsem vysokoškolsky vzdělaný chemik...ale to nesouvisí s mou otázkou...nejde mi o složení přípravku tam jistě rozdíl je, ale jde mi o to o co asi všem kdo léčí nějakou nemoc...O VÝSLEDEK! A pokud je nemoc vyléčena bez chemie (anebo s minimem) je to podle mě stokrát lepší než sebelepší chemický přípravek....A pokud je podle tebe hypertonický roztok tak super nebezpečný jak vysvětlíš, že se tímto způsobem úspěšně léčila krupička v dobách kdy se nám o nějakém Exitu ani nezdálo? A jak to, že to moje ryby i rostliny bez problémů zvládly?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 14:40 Zdenek.A
Už mě přestává bavit vysvětlovat proč...vysvětloval jsem to několikrát, navíc tu bylo i vysvětlení z hlediska biochemického, nějakého veterináře apod...Hlvním plusem Exitu je složení (nebudu opakovat) a koncentrace: jednotlivé složky se potencují a díky interakci je možné používat neškodné koncentrace. Díky interakci je Exit schopen působit na parazitická stádia, která jsou chráněna pokožkou nebo žaberním epitelem (tvrzeni parazitologa z FVL), to v jaké míře je individuální a ovlivňuje to řada faktorů (např. i sůl, která zvyšuje vrstvu slizu). A na negativitu soli se stačí zeptat každého vysokoškolsky vzdělaného biologa, který bez problémů vysvětlí negativní působení hypertonického roztoku na ryby, které na to nejsou zvyklé, nemluvě o rostlinách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 14:08 Žena katunka [158]
Zdenek.a..jj internet snese hodně...i spoustu veterinářů a biochemiků smich (to nebylo na nikoho konkrétně). A pořád jsi mi nevysvětlil v čem je ten Exit lepší (teda kromě toho, že dává víc vydělat prodavačům...). Já solí a malachitem krupičku vyléčila, rybky ani kytky nezdechly...tak v čem je výhoda?
Mimochodem v časopise na klub.akva.sk je krásný článek o dusitanech..mimo jiné se tam píše, že pokud ryby onemocní krupičkou nemá se hledat příčina v zavlečení infekce, ale v tom PROČ ryby vlastně onemocněly...zdravá ryba by měla atak kožovce ustát bez problémů...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 13:43 Zdenek.a
Pro katunka: tak to asi neumíš číst!! Ja jsem nikde nenapsal, že nefunguje nic jiného...Takže se zamysli o čem meleš ty...já jen říkám, že Exit je lepší než sůl a vysoká teplota a rychlejší než většina ostatních přípravků! A jestli sis nevšimla, tak už to potvrzují i veterináři, nějaký biochemik apod. A jestli ti připadá 2-denní léčba malachytkou reálná, tak si ji klidně používej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 12:23 Žena katunka [158]
Poslední dobou se tady nějak přemnožila témata zabývající se krupičkou, takže mi to nedá, abych taky nepřihodila svou zkušenost. Při krupičce jsem zvýšila teplotu na 30*C, dala sůl a asi třetinovou dávku mal. zeleně. Vysokou teplotu přežily jak rostliny tak ryby (vzhledem k tomu, že mám závojnatky docela zajímavé), sůl i malachit přežili taky všichni a krupička byla za pár dní pryč. Přežili i pancéřníčci, kytky sice na čas zastavily růst, ale velmi rychle se vzpamatovaly. Mal. zeleň mě stála 16 korun (a to tam ještě 90% obsahu mám) sůl a peníze za elektriku na topení nepočítám.
Pro Zdenek.a jsi opravdu jako beran...pořád dokola si meleš o svým svatým exitu...je takový problém připustit, že může zabrat i něco jiného? Neuraž se, ale většinu tvých příspěvků už ani nečtu...jak někde vidím tvoje jméno, vím, že jde zase o Exit a krupičku...Fajn je to tvůj názor, ale proboha nech ostatní dejchat... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2007 00:48 Zdenek.A
Anti-ichtin a do 2 dnů? Nechci zklamat, ale je to jen obyčejná malachytová zeleň...tedy žádný zázrak...a vyléčení do 2 dnů neslibuji ani u Exitu... ;-)
Pro smajlík: výsledek se hlásit neboj, viděl si to na vlastní oči...se solí bys ještě léčil a rostliny by vypadaly jinak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2007 14:33 misanek
Já osobně jsem se zbavil krupičky pomocí "anti-ichtinu" nebo jak se to jmenuje je to fakt super. Myslím že je dávkování co kapka to - litr vody a musím říct že po dvou dnech je po krupičce, známý ji měl v akváriu také a co jsem mu tohle dal, tak bylo po ní...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.03.2007 14:04 smajlik – Zpráva o stavu...
Sledoval jsem příspěvky ohledně soli versus Exitu,skoro se bojím hlásit můj výsledek ;-) .Dnes je to 16 dní od prvního použití Exitu,dával jsem ho čtyři dny,přičemž čtvrtý den jsem jenom dokapával,protože jsem měnil trochu vody.Používal jsem k tomu i eSHa 2000.Zatím dobrý :-) .Ryby jsou veselý,cichlidky kakadu se třetí den používání Exitu vytřely(ancíci jim to stejně snědli),panceřníčci Štěrbovy jsou taky OK,přibyly dva sumci-trnovec bělopruhý (Platidoras costatus),dvě mřenky kubotai,vše v pohodě.Nemocní ostnovci jsou zdraví,rostlinky prospívají.Zdá se že Exit pomohl,zase dám za čtrnáct dní vědět.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [6] 7

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 8524x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6981-esha-exit?od=251