Krevetky - křížení
A co udělat takovouhle kombinaci aby nedošlo ke křížení
KREVETKY-Neocaridina -blue
KREVETKY-babaulti green-zelená
KREVETKY-Caridina -RED CRYSTAL-třída A-S
dania je v pohodě ke krevetkám
Ještě mám otázku jaký je minimálné počet pro dobrou násadu?
Díky
Do 30 l bych nedávala japoniky vůbec, spíše kvůli velikosti než té spekulované dravosti. Mám je ve 2x tak velkém objemu s n. palmata sp. green a výrazný úbytek nepozoruji.
Babutky a CR mají lehce odlišné preference na parametry vody (viz atlas), osobně bych volila jen ty babutky, CR chtějí přeci jen větší a stabilnější prostředí nebo nějakou neocaridinu.
Možná bych se zamyslela nad tím, zda mladé krevetky budou pro dania spolubydlící nebo večeře, já jsem podezřívavá ke každé rybě (snad krom pancíků a otíků).
Je to 30 L takže
a KREVETKY-Caridina Japonica(amano) nemám tam dávat?
Je to nano kavárium + tam jsou Dánio perlové
Japoniky se nebudou křížit s žádnou jinou malou caridinou (jiný vývoj), babuti se s CR rovněž křížit nebude. Existují spekulace o tom, zda je vhodné chovat japoniky s jinými druhy krevetek, kvůli jejich jisté dravosti k menším jedincům.
Do jak velkého akvária plánuješ tuhle osádku? Do menšího jak 50 l bych je nedávala.
0 26.09.2014 12:12 volhpe1 [41] - Tetry Ahoj všichni,
můžou být u sebe? Aby nedošlo ke křížení?
p.s. v tý tabulce se nevyznám
KREVETKY-Caridina Japonica(amano)
Díky
Starší reakce
Starší reakce
Já koupil na minulé burze cherry co byly spíš ale zbarvené jak sakury a hodil je ke svym cherry...
tak jsem zvedav co s toho vznikne
ja k cherry prihodil nejaky hnusny sakury a zadne prirodni zbarveni teda nepozoruju, naopak cervena se vylepsila
Nezkoušela jsem to, ale trochu bych se obávala té přírodní formy. Většina lidí postupuje obráceně. Z Cherry i Sakur třídím ty hůře zbarvené jako pracovní četu do pěstírny a v akva nechávám jen ty nejhezčí.
Niektoré sa môžu rodiť svetlejšie a budú mať tendenciu vrátiť sa k prírodnému sfarbeniu, iné naopak budú krásne krvavo červené.Vždy treba selektovať.
To znamená?
Máš to správně, Red Cherry a Sakura se kříží, Cherry s Palmatou by neměla.
Odkaz na jednu z tabulek:
novina.pl/… Red sakura ako píšeš sú len červenšie red cherry a krížia sa.Palmaty green by sa nemali.Ideálne k nim dat krevetky caridina.Osobne som za chov jediného druhu.
Starší reakce
Moje drahá polovička měla dřív křížence cherry s pravděpodobně nějakou palmatou, nvm to už jistě, ale vznikly o 1/3 větší, šedé a neplodné krevetky... navíc žily jen par mesiců a pak to postupně poumíralo...
Johan napsal: A kříženci jsou dále plodní?
Jsou plodní - je to varieta téhož druhu. Většinou jsou plodní i kříženci mezi palmatami a heteropodami. Co je zvláštní, tak jsem nikdy nepozoroval, že by se mi zkřížily green palmaty s cherry, ale třeba modrý perly, který jsou taky palmaty se mi s cherry byly schopné pokřížit. Nejlepší je těch krevet tam hodit aspoň 10 od každé variety (druhu) a ony se najdou ty, které si sednou.. V prvních generacích se objevují různě zbarvené a tečkované, potom už vypadají jak normální heteropody..
Vzhledem k tomu, že je většinou chovatelským cílem mít co nejvýrazněji zbarvené krevety, dělám spíše to, že z akvárek s dobrými gen. vlastnostmi (co se zbarvení týče) hážu do jednoho, dvou akvárek ty jedince, kteří nejsou pěkní a tam se to kříží. Tzn. cíleně nic nekřížím, protože je to u heteropod a palmat více méně bezpředmětné - vždy nakonec vznikají nevýrazní jedinci. To třeba selekce a cílené křížení u taxonu C. cantonensis je jiné kafe, ale do toho nedělám, neb priority jsou jinde.
když to vidim ten paskvil tak to asi je rozdělim red cherry a yellow
0 11.02.2014 13:35 radim
Hm, tak to by nebylo špatné... A kříženci jsou dále plodní? Předpokládám, že ano.
Záleží čeho kříženců s cherry. Toto je třeba cherry x yellow a navrch má nějakou nekrózu uvnitř těla
Starší reakce
No mezi náma bez mikroskopu je krevetka určená jen odhadem a bez záruky
Jestli je to tak, jak píšeš, tak se křížit nebudou. Problém je v tom, že krevetky se nedají určovat podle barvy.
aha chapem teda ja si myslim ze je to skor druh Krevetka Neocaridina palmata sp. Nectarine lebo maju taky spinavi pruh na chrbte ale zase nemaju take oranzove flaky zatial vobec ...ale mam take co su z vajickamy a to sa podoba uplne na tuto
rybicky.net/obr/plzi/max/473.jpg
takze dufam ze sa krizit nebudu ak je to teda tak .
No, pokud ta přírodní forma je Neocaridina davidi, tak se nezlříží, protože je to jeden druh, ale budou se spolu množit a potomci budou přecházet k přírodní barvě. Ovšem pokud ta zeleno průsvitná je Neocaridina palmata, tak se spolu křížit nebudou.
ahoj vpodstate ked chvam red cherry spolu z prirodnou formou tojest nejaka zeleno priesvitna tak moze byt ze s a skrizia ??? lebo nechcem pokazit peknu cervenu farbu
dikes .
Starší reakce
koukám se brzo ptáš, krevetky už nakoupeny a vesele si plavou v jednom akva
Nebudú.Aspoň podla mňa nie sú.
Krížia sa.
- samozrejme se krizi, rili jsou red cherry s poruchou pigmentu
Starší reakce
jj, díky za odpověď. Už jsem trošku pátrala a studovala. Chystám se na burzu do Zlína, tak omrknu co tam bude. Red cherry už mám, možná i Pink tiger
tak bych chtěla zkusit chovat i jiné.
Starší reakce
- mno tak takovych pink tygru najdu v AQ hned nekolik
- normalni vybledly samec Red Cherry
krizit se samozrejme budou, jestli muzu radit kup si je radeji od nejakyho chovatele, urcite i usetris
nebo zajdi nekam na burzu
btw ty eshopy me fakt bavi
Neocaridina heteropoda var. Pink tiger? wtf??? chapu, ze se tam nenapisou vyblita red cherry ale todle.. ?
Starší reakce
0 06.08.2013 18:21 mysta – Caridina red crytal + black crystal
Prosím o radu, myslela jsem, že black s red se budou křížit, ale tady je prodavají dohromady, tak nevim zda do nich jít
www.mk-zoo.cz/… má někdo zkušenosti? Díky
Starší reakce
tak ještě chvilka úvah a asi mám výsledek:
1.nádrž:
Neocaridina davidi Yellow
Caridina cantonensis Tiger
2.nádrž:
Neocaridina davidi Sakura
Caridina babaulti Green
Neocaridina palmata = zhangjiajiensis White Pearl
Teď ještě sehnat dobré krevetky ze spolehlivého zdroje a věřit, že se jim u mě bude líbit.
C. Snow white k nim klidně můžeš dát. Nebo tam budeš mít i Tiger??? Myslím, že klidně i ty palmaty (white pearl).
Myslím,že sa davidi s palmatou nebudú krížiť.No osobne som to račej nikdy neriskoval.Často už aj v predajniach je to riadny mix a nik ti nekríženie nemôže garantovať.
Pozor,ako white bee sa predáva caridina cantonensis ktorá je takmer na nerozoznanie od palmaty white pearl.
Asi najaktuálnejšie info stále nájdeš na stránkach Crustahunter.
www.crustahunter.com/…
Tu spolupracuje aj dodáva foto práve Chris Lukhaup a Reinhard Pekny.
Je možné dát některou bílou do nádrže se Sakurama nebo Yellow, aniž by se křížily?
Křížení s Tygrem a Babaulti green nepředpokládám.
Ako píše ivaha:
1.Došlo k preklasifikovaniu na najstaršie známe pomenovanie Neocaridina davidi.(starý názov heteropoda či denticulata sa stále ešte používa)
2.presne ako píšeš
3.Testom DNA sa zistilo,že sa jedná o Neocaridinu palmatu.(zhangjiajiensis je staré ešte používané pomenovanie,ostatné je len obchodný názov)
1) to bude všecho jedna a tatáž krevetka
2) ano, a. i b. můžeš, Caridiny a Neocaridiny se nekříží
3) N. zhangjiajiensis je podle mýho totéž co N. palmata, pokud se nepletu
Připravuju nové krevetárko a ve svém původním chci změnit osazenstvo, bohužel mám trochu hokej v názvosloví, přečetla jsem krevetí knížky z knihovny i spoustu informací na webu, ale stejně bych si to radši potvrdila:
1. žlutou krevetku jsem našla pod třemi názvy. Je to jedna a tatáž nebo jsou to různé druhy?
Neocaridina denticulata Yellow (Krevety sladkovodní - Jiří Patoka)
Neocaridina heteropoda Yellow (Sladkovodní krevety - Chris Lukhaup - Reinhard Pekny)
Neocaridina davidi Yellow (rybičky.net).
2. chci do každého z krevetárek dva až tři druhy, ale takové, které se nebudou křížit.
první nádrž: Neocaridina davidi Yellow
druhá nádrž: Neocaridina davidi Sakura
a. další vybraná krevetka je Caridina babaulti Green. Jestli jsem dobře četla, je možné ji přidat do kterékoliv (výše uvedené) nádrže a nebudou se křížit
b. další vybraná krevetka je Caridina cantonensis Tiger. Jestli jsem dobře četla, je možné ji přidat do kterékoliv (výše uvedené) nádrže a nebudou se křížit.
3. uvažovala jsem ještě nad bílou krevetkou, ale opět tápu v názvosloví:
Caridina cantonensis Snow white (rybičky.net)
Neocaridina palmata White (rybičky.net)
Neocaridina palmata = zhangjiajiensis White Pearl (Sladkovodní krevety - Chris Lukhaup - Reinhard Pekny, rybičky.net)
Neocaridina zhangjiajiensis Snowball (Krevety sladkovodní - Jiří Patoka)
Neocaridina zhangjiajiensis Ice Blue (Krevety sladkovodní - Jiří Patoka)
jsou některé z nich totožné nebo špatně pojmenované?
je možné některou z nich přidat do výše uvedených nádrží, aniž by se zkřížily s ostatním osazenstvem?
samozřejmě hledám krevetky, které nebudou příliš náročné na chov a budou se, pokud možno, množit.
Starší reakce
Aha, tak to jsem nějak zaspal
sakury uz mas dneska jak cervene nebo oranzove tak i cokoladove nebo cerne
Neocaridina davidi var.orange sakura
Hnědá sakura? já žil v přesvědčení že sakury jsou spíš takové červenkavé
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 8 9
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 14710x