Nebudeme se tu asi handrkovat o obchodech v mém městě zvláště když tu nebydlíte
Prostě mi jen věřte, že jsem opravdu několikrát obešel obchody s tím, že potřebuji nějakou zářivku s označením 8xx (Philips, Osram, Narva). Obvykle na mě jen vykulili oči a ukázali mi to, co měli, ať si to přeberu sám. Vždy se jednalo o výrobky Hungary (nevím, zda je to země původu či samotná značka). U nás se snad ani jiné nevyskytují - mám na mysli ty větší (18W). Ve dvou obchodech je nabídli za 41,- Kč, v tom posledním, kde by mi to byli snad i schopni objednat stály ty samé 71,- Kč. Nechci ani vědět, kolik by si naúčtovali, kdyby speciálně kvůli mně nějaké objednávali. O malých 8 W zářivkách se ani nemá smysl bavit. Ty všude prodávají tak, že jich leží hromada v neoznačené krabici, trubice na trubici, a ani na samotné trubici není nic vytištěno. Dokáži si představit ty obličeje, kdybych se jich tam zeptal, jestli to jsou třípásmové lineární zářivky
.
Přiznávám, že jsem se nebyl ještě podívat v Planeu, které je na druhé straně města, ale schválně to zkusím. Třeba to vyjde
.
Každopádně jsem se pořád nedozvěděl, jestli to jsou na těch obrázcích rozsivky, bo co.