Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Spínací hodiny

NápovědaFórum » Technika » Další technika 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Spínací hodiny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 12:33 Muž DrChila [243] Re: michalt
děda taky rád dělal všemožnou elektriku. jenže děda umřel. a měl našlapaný auto elektronikou vlastnoručně vyrobený alarm po jeho odmontování auto nejelo. To samí měl v autě dálkové ovládání na otevírání dveří. To se rozbilo nikdo do toho nevidí tak se auto zamyká klíčem a zasunutím čudlíků. Jo a po nefunkčnosti tohoto po odemčení auta klíčem vyskočí kufr takže něco z toho centrálu funguje:-D. Měl tam namontovaný přes nějakou další kravinu spouštění větráku na chlazení motoru.. normálně se to samo spíná. ale děda to předělal a od tý doby co se to vymontovalo normálně to nefunguje. Takže když to začne jít přes 90°C tka se hold ten větrák musí zapnout manuálně:-D taky udělal domácí zvonek na nějaký kod vymačkaný. pokud se rozbilo to mačkátko zvonek nezvonil nikde nefungoval kod(nikdy nenosili klíče) od tý doby je nosej:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 12:29 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Designer
No dobře, ale teď vážně: Když mám ve stěně zapojenou prodlužovačku, do které se nezasahovalo (vyrobena v Polsku, ale stejně bych tomu věřil), v té prodlužovačce jsou jen ty spínací hodiny, čerpadlo a topítko, v spínacích hodinách osvětlení T5 a na hodinách je uvedeno, že spínají nulový vodič, tak ta chyba je zřejmě jen v tom, že se nespíná fáze, ne? Nebo na něco zapomínám?

Já tedy nemám žádné vzdělání v oblasti elektroinstalace, ale představuji si to tak, že pořád teče nějaký malý proud mezi fází a zemí. Nebo mi něco uniká? Tedy řešení by mělo být koupit spínačky, které spínají fázi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 12:21 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Designer
OT: "...v okamziku kdy jej odmontovali od trubek, zhaslo svetlo." smich smich smich Já nemůžu...to je konečná. :-D :-D

Už jsem viděl, jak se na ethernetové vedení přes půl budovy naindukovalo 120 V a když si sekretářka stěžovala, že jí kope počítač počítač, nikdo ji nevěřil. Už jsem viděl server zazděný v místnosti, do které neexistovaly dveře. Jen do zdi vedl napájecí a síťový kabel. Když se kterýkoliv odpojil, část sítě prostě zhasla a nikdo nevěděl, proč. Už jsem viděl kluka jumprovat starý hotplugový server za jízdy, když mu do něj vypadl svazek klíčů z náprsní kapsy na košili...ale tenhle sporák u mě zatím vede.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 11:52 Muž Legioix [574] Re: DrChila
No ona ta ledka má 30W (reflektor). Žárovka tam předtím byla 40W, takže v tom takovej rozdíl není. Ono když to bylo vypnutý, tak to svítilo skoro jako ta rožnutá 40W :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 11:52 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: DrChila
No to je tim, ze ty hodiny nejspis nejsou urceny pro indukcni zatez. Jeden blby varistor pres vystup spicku pri rozpinani sezere a prestane se to dit. Otazka par minut prace a soucastky za petikacku.

Situace ze neco sviti kdyz je to rozepnute, je spatna, a rychle bych v tech pripadech hledal chybu, normalni to neni.

Extremni pripad mi popisoval kamarad, kdy mu ve starem byte vymenovali sporak a v okamziku kdy jej odmontovali od trubek, zhaslo svetlo.

Beru veci s humorem, ale aspon nejaky pud sebezachovy by mel mit kazdy, at uz tomu rozumi a nebo ne, a kdyz uz ne sam, mel by si nekomu rict uz kdyz mu neco prijde s elektrikou "divne".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 11:49 Muž DrChila [243] Re: Legioix
no taky je docela rozdílný proud v nich:-D žárovka obyč žere jak chro chro a taková ledka co jí? technicky vzato nic. Takže to je docela pochopitelné že to muselo svítit dosti:) Ale ještě tak aby to bylo zadarmo:-D to by bylo prima
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 11:46 Muž Legioix [574] Re: Johan
Toto mě dělalo u pohybovýho čidla (starej typ 20let) když jsem na to připojil led osvětlení (dvůr). Nesvítilo to trochu, ale dost :-D S klasickou žárovkou to nesvítilo vůbec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 11:34 Muž DrChila [243] Re: Johan
no tak to je taky dobrý:-D aspoň si měl intimčo.
mě se zase stalo to že když sem například do prodlužky zapojil světlo co vedal samozřejmě do spínacích hodin či nějaký čerpadlo tak to udělalo cvak a celý se to vynulovalo:-D nějakej zkrat či co naštěstí jedu bez spínacích hodin nic mě netíží
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 11:20 Muž Johan [4958] - RostlinyRe: Burik
Mě při takových hodinách svítily zářivky i v noci (slabě, ale svítily...)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 10:46 Muž Burik [727] - AquascapingRe: zervan
už chápu,díky.

Ale nikdy by mě nenapadlo se v něčem vrtat,když je to stále v zásuvce,ikdyž vypnuté přes spínací hodiny.Pád do akvária mi také nehrozí,tak můžu být v klidu:-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 10:44 Muž DrChila [243] Re: zervan
z toho plyne nedávajte spínací hodiny do prodlužováku nad akvarium:-D aby vám nespadli do vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 10:38 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Burik
Povedzme, že to vypne svetlo. Človek si myslí, je to vypnuté, nie je tam elektrika, nič mi nehrozí a začne sa v tom rýpať (alebo náhodou padne do vody), lenže ono tam napätie je - Len nie je zvedené "do zeme". Stačí sa však chytiť omylom holou rukou a skope to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 10:25 Muž Burik [727] - Aquascaping
já mám ty DH7 a jsem spokojen.
Jen asi blbej dotaz,ale co je za problém,že to spíná nulák?Vůbec se v elektrice neorientuju stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 10:20 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: amrtin
Tiež mám väčšinou tie na fotke vľavo, sú lepšie ako iný typ, čo mám, ale predsa niektoré kusy idú dosť nepresne, za mesiac aj 10 minút.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 10:14 Muž Legioix [574] Re: amrtin
Já mám ty nalevo na fotce. Taky si nestěžuji a nějak jsem odchylku v tom, jestli se předbíhají a nebo spoždují nezaznamenal. Minutu za měsíc bych ani neřešil :) Ono je to stejně skoro vše od jednoho výrobce, jen tam je jiné logo: www.emat.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 09:45 amrtin Re: Legioix
Fotka k příspěvku Tak ty jsou luxusní! palec Ale i ta cena.A já mám troje hmm Ale já si nemůžu stěžovat,sice jsem jedny musel reklamovat,protože si dělaly co chtěly(spínaly zcela náhodně a vyměnili mi je kus za kus),ale jinak teď všechny šlapou přesně,za měsíc neudělaj navíc ani minutu X-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 23:52 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Legioix
Vďaka, DCF mi nenapadlo! No, sú o dosť drahšie, ale hlavne tie druhé sa mi pozdávajú, podsvietenie displeja, 28 programov... Len škoda tej Schuko zástrčky a zásuvky, ale to dnes zväčša nie je problém, len si človek musí dať pozor. Tak asi aj objednám, ešte popozerám zajtra, či tu v okolí niečo nie je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2014 23:35 Muž Legioix [574] Re: zervan
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 23:09 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: michalt
Jáj, ten link som prehliadol, vďaka, no je to zaujímavé, priam divné. Inak súhlasím, že aj ja by som si radšej priplatil za presné (hlavne na niektorých miestach, kde nemám jednoduchý prístup a ide o spínanie dôležitých zariadení), ale žiaľ, človek vopred nevie :( Mal som jeden kus, ktorý extrémne nepresne šiel, ale len keď sa mu batéria naplno nabila (teda keď bol dlhšie v elektrike), potom tak blbol, že za deň tuším aj hodinu "utekal". Chcel som to ísť reklamovať, ale nejako som na to zabudol, až skončila záruka.

Pokiaľ má niekto tip na spínacie hodiny, ktorých výrobca garantuje nejakú rozumnú presnosť, sem s nimi! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 22:23 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: zervan
Díky za odpověď. Ano, některé hodiny opravdu spínají nulák. Podívej se na odkaz v příspěvku od Designera těsně před tím mým (26.11.2013). Tam je to explicitně uvedeno v specifikaci. Kromě toho, já to mám uvedeno jako schéma přímo na těch spínacích hodinách.

Je velice nemilé, že přesnost závisí od kusu :-(. Radši bych si trochu připlatil a měl něco spolehlivé.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 22:17 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: michalt
Nejako sa mi nechce veriť, že niektoré hodiny spínajú nulový vodič a nie fázu, nie je to proti predpisom? Mám veľa kusov (nie len doma) spínacích hodín 2 rôznych modelov (resp. od 2 výrobcov) a čo sa týka presnosti, je to kus od kusu odlišné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2014 21:59 Muž michalt [737] - Miniakvária – Jaké hodiny?
Ahoj, chtěl bych si koupit spolehlivé digitální spínací hodiny.

Podle diskuzí v tomto vlákně jsem pochopil, že jestli si koupím ty, které jsou označeny jako DH7, je dobrá šance, že půjdou přesně a nebudu je muset nastavovat každý týden. Jenže ty spínají nulový vodič. Jiné, které spínají fázi, neznám a trochu se bojím, že jestli je koupím, zase budou nepřesné a stejně je budu muset vracet, reklamovat, trhat si vlasy a lézt po stěnách.

Důvod, proč chci spínat fázi, je ten, že mi osvětlení (T5) bliká i po vypnutí přes tyto spínací hodiny. Nebo je nějaký jiný elegantní způsob, jak se toho blikání zbavit s použitím hodin, které spínají nulový vodič? Do prodlužovačky bych za účelem vzájemné výměny levého a pravého drátu zasahoval jen nerad.

Děkuji za všechny reakce a přeji hezký den.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 10:56 amrtin Re: Burik
Jo,ale já myslel,že ho máš napojenej jako filtr :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 10:55 Muž Burik [727] - AquascapingRe: amrtin
To není filtr, ale čerpadlo :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 10:40 amrtin Re: DrChila
Ty připojuješ filtr přes spínací hodiny? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2013 10:38 amrtin Re: Designer, AG
Jasně,já tomu rozumim ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2013 09:43 Muž AG [115] Re: amrtin
Musel tu ochranu ale připojit mezi ty hodiny a tu neodrušenou zátěž. To by asi fungovalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2013 00:28 Muž DrChila [243] Re: Designer
taky mám kouzelný digitální spínač.. a pokud do něj strčim a nebo vytáhnu Eheim compact 1000 ozve se cvaknutí a vypne se a vynuluje vyresetuje :-D řešení mám jiný nepoužívám ho když sem doma tak to zapnu když sem pryč nechám to běžet. a světla jsem vyřadil z provozu jen když příjde návštěva se svítí nebo při údržbě či nějakym tom šmrdlání v tom při škole a práci ale čas na to není. takže max návštěva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2013 00:16 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: amrtin
Zkus si to predstavit. Ze spotrebice Ti po rozepnuti vylitne napetova spicka do nebes, ma v ceste spinaci prvek, at uz je to cokoli, a vystavi ho pekne vysokemu napeti. Takhle se to sezere na varistoru hned jak je to mozne (za jeho privodni snurou, kdyz hrabat se do vodotesnych veci nemuzes), jeste pred spinacim prvkem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2013 00:09 amrtin Re: Designer
Nebo pro "netechniky" by stačilo hodiny zapojit přes přepěťovou ochranu,ne?Ta má v sobě varistor taky,ne?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.12.2013 00:06 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: hardy
Narazil jsem na problemek, ze se digitalni spinaci hodiny resetovaly (nekdy i zblaznily), pri praci s malym cerpadlem, obcas, ale prijemne to jiste neni. Nebudu to slozite rozebirat, kdo vi neco o spinani indukcnich zatezi vi, a kdo ne je mu to fuk a chce to jen vyresit.

Mezi zdirky na spinane zasuvce (mezi fazi a nulak te zasuvky, kam neco za ty spinaci hodiny pripojujete) staci pripajet varistor. Pouzil jsem tento: www.gme.cz/… , reseni za 4Kc.
Hodiny ted pracuji naprosto bez problemu, varistor spicku sezere a jinak nema na provoz zadny vliv.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2013 15:46 Muž Designer [5696] - CichlidyOverene spinaci hodiny
Dohledal jsem to, v Hornbachu maji za 200Kc presne tyhle:
www.elektrobock.cz/…
Mam troje, zadny problem, vsechny bezi jak z praku.

Ovsem je treba zminit, spinaji nulak. Spinani faze je o stovku drazsi, jinak ale vypadaji stejne (drive jsem je tam nevidel, az ted nedavno), nicmene ty se spinanim faze jsem v provozu nemel. O bezpecnosti si jiste neco vyslechnout mohu, nepopiram, nicmene ja jsem v tomhle peclivy, jak se hrabu v akvariu, vsechno leti ze zdi, ne ze bych to jen hodinami vypnul, to by zrovna pri spinani nulaku mohlo byt nemile (az na svetlo, ktere v mem pripade nema jak do vody havarovat).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2013 20:46 Muž Vstrom [82] - Malawi
přijde mi, že tyhle digitální nejsou moc dobrý. Každý druhý kus vadný:( Chce to asi něco kvalitnějšího ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2013 17:51 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: JosefVavra
U veci s vice nastavenimi a mene tlacitky se obcas vyuzivaji dvojhmaty, tedy stisky nekolika tlacitek soucasne, coz mnoho beznych smrtelniku nenapadne. Takze treba drzis v cem to chces nastavit a mackas co chces nastavit (treba cas a k tomu mackas hodiny, minuty atd.) Ony jsou tyhle veci mnohem jasnejsi, kdyz Te zivot donuti pro ne psat firmware, protoze pak zacnes chapat proc co jak je :-D .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2013 16:54 JosefVavra – spínačky
koupil jsem si spínací hodiny za 20 euro a naprostá spokojenost již několik let , a koupil jsem si spínačky za 99kč asi troje a nefungujou už žádný a to během roku ( vše analogové ) ty digitální sou na mě složitý :-D jedny tu mám ale neumím je nastavit a ne jen já ale již více lidí mě to chtělo ukázat jak na to a nic smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2013 14:47 Dušan Re: Losky
Ja používam dva typy hodín, vyzerajú skoro rovnako. Ten prvý typ má veľmi nepresné hodiny, za mesiac majú odchýľku aj 10 minút a jeden kus mi tak zblbol, že čas šiel niekedy 2 - násobne rýchlo. Druhý typ (z lacnejšieho obchodu, iná značka nakreslená) sú podstatne presnejšie. Takže asi treba proste skúsiť iný typ a využívať reklamácie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2013 13:39 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: KarlosS
baterky jsem ještě nikdy neměnil a budou tak dva roky staré.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2013 13:10 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Losky
No já používám (pracovně) digitální spínací v odbavovacích pracovištích a když nějaký blbly, hned jsem je vyměnil a ty co byly dobrý jedou nepřetržitě cca 10 let. Po dvou letech akorát měním baterky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2013 12:49 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: Losky
Mam v provozu troje digitalni za 200Kc z Hornbachu a bezi O.K.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2013 12:43 Muž Vstrom [82] - Malawi
používám pouze digitální spínací hodiny a z 6 mi už tři blbnou. Jedny maji špatný displej, druhé zase zlobí při ručním spuštěním a třetí se každou chvíli restartují, takže jsou taky k ničemu. Mechanické nechci kvůli cvakání:-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 12:05 Roman Re: ludvik
Já jsem před pár dny vyměnil mechanické za digitální - Lídl za 130 peněz kousek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 10:45 Muž hardy [45] Re: ludvik
ja ted mam solight DT11 a DT03 a ani jeden neni dobry opravdu strasny kram clovek nastavy a po par dnes je po spinani a museji se znova nastavyt a nemusi vypadnout ani proud
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 10:13 Muž ludvik [1082] Re: hardy
Kanlux digitální. Stály 250 korun. Mají i záložní baterii, takže je výpadek elektřiny neohrozí. Intervalů umí dost (teď nevím přesně, ale snad patnáct). Na displej sice ve skříni moc vidět není, ale to vcelku nevadí. Nejsou ani extra velké. A jediný problém mají, že se rozštelovávají, tak dvě minuty týdně. No co už ...

O mechanických hodinách bych ani neuvažoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 09:59 Muž hardy [45] Re: Zdeněk Šafr
mam ten samy problem hodiny se mi treba po tydnu vynulujou a je po spinani uz nevim co poridit aby to sepinalo v pohode mam furt akva po tme :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 09:46 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Zdeněk Šafr
Já je mám taky a černý packy dole mam sepnuto. Naprostá spokojenost s něma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 08:56 Muž Yirka [9260] Re: Zdeněk Šafr
Jen jestli jsi nezapomněl zasunout. ;-)
(Sepneš-li ručně, fungují?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 07:56 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: Zdeněk Šafr
Sis koupil nějaký šmějd mě to jede normálně X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 07:30 Zdeněk Šafr – Šmejd s názvem spínací hodiny Solight typ DT 01
Ve čtyřech bodech „manuálu“, je jako druhý bod napsán text: „Zasuňte černé plastové dílky (západky) podle potřeby (1 dílek = 15 minut). V tomto období bude sepnuto.Je to zcela opačně. V této poloze je rozepnuto !!!!!!! Navíc zakoupený denní spínač nefunguje, vůbec se neotáží, tedy nespíná. Výrobek firmy SOLIGHT vůbec nelze doporučit.8726

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2013 11:31 Muž ludvik [1082] Re: Rafter
Hledal jsem ... našel jsem ... ale nepoužívám. Ta energenie v předchozím mém příspěvku nefunguje správně, možná ty nové typy už ano. Pak existuje NETIO (viz www.koukaam.se) jenže to umí naprogramovat jen jedno spínání, jednu událost (může to stačit, mě ne).
A pak jsou výrobky UBNT (www.i4wifi.cz/…) ale ty jsem nezkoušel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2013 10:28 Rafter – Spínací hodiny s více zásuvkami.
Fotka k příspěvku Dobrý den.
Nemáte někdo tip na digitální spínací hodiny, které mají více zásuvek a každou zásuvku je možno individuálně naprogramovat? Jednalo by se o něco podobného jako na přiloženém odkaze.
www.marcmart.net/…

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 19900x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6455?od=281