Spínací hodiny
ja mam radsi ten denni
ale da se fakt pochopit i tenhle, jen se musi brat ohled na to, ze jeden cerny spinac neni hodina, to je cely. a kdyz jsem to pochopila ja, jako netechnicka zenska, tak to pochopis taky
j ty taky
0 19.02.2010 12:48 chlade – Re: DavidDizzer
díky, máš to tam
tyto spínací hodiny mám. Ale pokud to nechápeš, je to potřeba vysvětlit pořádně. A tady by to bylo nadlouho. Napiš mi vzkaz a já se ti ozvu
...
0 19.02.2010 12:40 chlade – spínací hodiny
zdravím, chtěl bych poradit koupil jsem si týdenní časový spínač solid
eshop.ambaterie.cz/… a nevím jak ho správně nastavit.návod k obsluze tu sice je, ale nějak to nechápu
díky za rady
Starší reakce
0 13.01.2010 11:08 Semtex [1197] - Labyrintky Průmyslové sítě často trpí na málo známé veličiny jako jsou Harmonické proudy a napětí.
Ty zejména vznikají v sítích kde jesou el. motory, generátory, polovodičové usměrňovače, elektronika a zářivkové či výbojkové osvětlení.
Harmonické kmitočty mají za následek převážnou většinu záhadných poruch, vypínání strojů, vyhoření elektroniky atd.
Boj proti tomu je jednoduchý - Kompenzací.
...este ma "daco" napadlo...problem mozu robit prave ze komp.kondenzatory...-a ich "nabitie" pri zapnuti...
...lebo tlmivka praveze - tlmi prudovy naraz
Abys nakonec nevyhorel od spatneho jiskriciho kontaktu hodin
Jinak ty digitalni by mely jit spravit pripadne vytunit , pravdepodobne tam bude jen pripecene spinaci rele, takze jej poklepat jestli odskoci, nebo vymenit a traba i za nejake pro vetsi spinany proud...
...podobny problem sme riesily v praci...tak isto bol problem v rozpinani...islo o fakt velke ind.zataze
a ked sme to sledovali kontakt sa viac opaloval ked rozpinal...
...nakoniec sa to riesilo pouzitim polovodicovych rele...
...napr. aj jeden akva ohrievac co mam doma 300W pouziva bimetal+triak - nezlepi sa a neiskri....
Nekompenzovane zarivkove svitidlo obsahuje velkou induktivnich zatez viz. popis 4x58W zarivka s klasickymi tlumivkamy. Samotna infuktivni zatez muze zpusobit pri prechodovych dejich proud az 14x vetsi nez jmenovitej. Doporucil bych kompenzaci tlumivek a nebo spinani pres nejakej malej stykac terej by mel v seri razeny kontakty potom uz ke slepovani urcite dochazet nebude.
tak to vypada opravdu na speceny kontakty v tom spinaci, kdyz huz je to jenou speceny, tak to nekdyodskoci kdyz to vychladne (kdysi nam tahle zlobil spinac u vodarny) ale tohlo vypada ze by se musel bud vymenit spinac nebo rozebrat
Zarivky jsou zapojeny klasicky pres tlumivku a je tam dost silnej vyrovnavaci kondik, ale to nevysvetluje proc hodiny nerozpinaji i kdyz jsou bez zateze. Leda, ze by uz byly vsechny od toho kondiku uvareny.
Mechanicky byly rozebrany oboje, ale vse se tvari ok, akorat nerozepne spinac uvnitr, ten zobacek, co ho driz zacvaklej odskoci, ale spinac spina dal
UPS je v klidu, nespina skoro vubec.
A nebydlis vedle toho podivneho domu jak bylo v televizi
jak jim tam zniceho nic hori prazdne zasuvky
No.. prepeti, jsem jen amater ale myslim si... ze kdyby to bylo prepeti ktere provali spinaci tranzistor, ktery dal spina rele... tak by to odnesly i ostatni mene citlive soucastky a digit. hodiny by ani nesly. Neni mozne, ze maji tlumivky pri rozbehu tak velky odber, ze se to rele opravdu pripece ? jestli na to maji vliv kompenzacni kondenzatory atd... treba nejaky odesel... Pripadne stoji barak na indianskem pohrebisti
cert vi...
EDIT: A pripadne prepeti by podle me uz vubec nemelo vliv na mechanicke...
tak jedny rozeber a uvidish
pisesh ze mate UPS, jak casto vam spina??? necvaka obcas?
Jak jsem psal v uvodnim prispevku, zkousel jsem jedny digitalni a dvoje mechanicky hodiny (jedny spinaji fazi a jedny nulak), takze konkretnim kusem hodin to nebude.
ja pouzivam spinacie digitalne hodiny, znacka SOLID, funguju v pohode. ak mas problem s prepeti v stekri mal by si vsetky elektronicke zariadenia (PC, TV, HiFi, akva a pod) napojit cez prepotovu ochranu, bud kupis predlzovacku alebo samotnu prepetovu ochranu a na tu pridas predlzovacku a mal by byt s problemom kolisania prudu pokoj. skusal si vyskusat aj ine spinacie hodiny? dufam ze nepouzivas nejaky lacny cinsky shit. tak nech sa dari.
Jj, je tam uzemneni. Jedny mech. spinaji nulak a jedny fazi, ale nejedou ani jedny, takze tim to nebude.
Spina to 4 T8 zarivky 58W, ale hodiny nevypinaji ani kdyz jedou naprazdno
Takze je mozny ze ma pravdu JuraS, asi to zkusim vrazit na nezalohovanej vystup z UPS.
videl bych to taky na specene kontakty, ci odeslo rele.... bud moc velky zatizeni ci prepeti v siti
aha, to je asi blbost, vono tam bude i uzemneni, takze nic...
Mozna zbastlena elektrika, zkuste ty hodiny v zasuvce otocit o 180 stupnu.
taky bych rekl ze to bude velkym odberem... napis co vsechno to spina
0 11.01.2010 12:08 JuraS napadá mě jediná věc a tou je přepětí nebo podpětí či jak se to jmenuje v síti..nám to taky blblo zejména v létě kdy se jeden rok nakoupili do každé kanceláře mobilní klimatizace a do zasedaček se dali velké stacionární..kdo měl na dané větvi kam to všichni zapojili i počítač přišel o zdroj a mnohdy i o desku a řadič disku s elektronikou disku..ty výkyvy byly tak šílený...
Mam problem se spinacima hodinama u akva v praci. Nejdriv jsem mel digitalni, ale nevypinaly, tak jsem koupil mechanicke, do 2 dnu prestaly vypinat take, tak jsem si donesl mechanicke hodiny z domu, kde mi pul roku fungovaly, do dvou dnu prestaly vypinat
Naprosto nechapu proc, otocnej mechanismus chodi, zobacek vyskakuje, jen spinac co je uvnitr zustane seplej. Myslel jsem, ze je to velkym odberem, ale dela to i bez zateze. Kdyz do hodin klepnu, tak vypnou.
Nezda se mi, ze by troje hodiny byly vadny, ale dalsi sem i kupovat nechce. Dela to i na vice zasuvkach.
Nenapada nekoho neco?
Starší reakce
...presne tak - aj cas drzia perfektne...
...ak si ich viete zohnat - doporucujem...stara poctiva robota...a v "jednoduchosti je sila"
...na pokazenie tichto hodin treba kladivo
...to hej
tie uz maju "daco" odkrutene - ale nedam ich "za nic" - tolko s digitalnimi "nenakrutis" co uz toto ma za sebou
Tyhle stařešinky mám taky a jsou spolehlivější než nové, které jsem koupil v Bauhausu. Nepředběhly se za půl roku ani o minutu. Ty nové byly teda levné (asi 65 Kč), ale dost hlasitě cvakají a při výpadku proudu se začnou trošku předbíhat.
vyzerá to ako muzeálny kúsok, resp. skoro ako výškomer z nejakého lietadla.
...tak tak - zvyknu sa pouzivat aj kondiky na zalohu - pri elektronickych ziadny problem...
...v praci sme pouzivali 1Farad kondik na take veci - zaloha udajov,nastaveni,pameti....
ja mam taketo idu cca 20 rokov a skusal som...akumulator drzi cca 4 dni - este nebol ani meneny...
ČUPR napsal:
Není pravdou, že když digitální, tak s baterií. Existují digitální s automatickým dobíjením, které zajistí napájení při krátkodobém výpadku elektřiny.
A copak je v nich dobíjeno, není -li to baterie?
Z toho vyplývá, že když digitální, tak s baterií.
Mechanických mám víc, než ty troje digitální a - jde to i s nimi.
Taktez pouzivam mechanicke. Ale uz jsem v ruce drzel digitalky bez baterie. Pri vypadku byly bez nastaveni. A spotrebic za hodinamy proste zustal do prichodu majitele vypnut.
Tak o tom že jsou i digi bez baterie, jsem ani nevěděl. Osobně mám jak mechanické tak digitální a jsem spokojenej.
Pouze u tech kvalitnejsich co maji zalohovaci baterii. Pokud dojde k vypadku tak se mechanicke jen trochu opozdi. Kdezto digitalky bez baterie jsou nahrane.
Právě o to točení mu nejspíš jde. Digitální při vypnutí proudu není potřeba přenastavovat.
Já nevím, ale nastavení je jednodušší než u nezálohovaných digi. Vždyť máš vše nastavené a tak stačí pouze otořit kolečkem na reálný čas. Tedy u těch nejrozšířenějích.
Přidat reakci
1 ...... [12] ...... 15 16
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 19893x