Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Spínací hodiny

NápovědaFórum » Technika » Další technika 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Spínací hodiny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2014 22:26 Muž georg [112] - AfrikaRe: PEPIS1
A to je v Ikea prodávají jako set (2ks) za 100,- :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2014 22:16 Muž Aforte [628] Re: PEPIS1
Souhlas. U mě taky 100%. Mám je u 3. světel. Na 4. světlo jsem je nestihl koupit. stydim :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2014 22:12 Muž PEPIS1 [11] - Rostliny
To máš pravdu. Mám 2 a šlapou jako hodinky. :-D
Stejně se časy opakují každý den stejně, nejsou potřeba digitální hodiny s možností nastavení na každý den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2014 22:07 Muž georg [112] - AfrikaRe: Edit
Pravda, ta jede furt, jedině mechanicky rozbít :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.06.2014 22:02 Žena EditHa [91] - TetryRe: Aforte
zlatá mechanická časovka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2014 20:02 Muž Aforte [628] Re: jmalyska
Tímhle bych se moc nedržel. I jeden výrobek "horší firmy" může vzít do kapsy řadu kvalitních a značkových firem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2014 20:00 Muž Mozkomor [167] - Amerika
Co by jste chtěli po Sencoru, když vyrábí vše na co se podíváš... a vše nekvalitně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2014 14:02 Muž Amras [34] Re: bigbob
Já je ani nemusím vytahovat. Stačí vypnout světlo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2014 12:55 Muž bigbob [0] Re: Amras
Uple to same se mi stalo vcera, taky sem vytshoval atmana..sel sem si do obi koupit nove spinacky a kdyz sem dorazil domu, tak sem zjistil, ze tu puvodni opet funguji, takze mam doma dvoje:) Moje doporuceni je nejdriv vytahnout spinacky a potom ostatni..jinak odborna rada od Designera nize..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2014 11:25 Muž georg [112] - AfrikaRe: Amras
mrkni dolů tam to se to rozebíralo :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2014 10:59 Muž Amras [34]
Fotka k příspěvku Nevíte co se děje? Občas když mám zapnuté světlo přes spínačky od Sencoru (viz. foto) a vytáhnu čerpadlo (Atmana) tak se spínačky zresetují. Čas, programy, prostě kompletně celé :-O

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2014 18:03 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: bigbob
A budes cekat, kdy se to stane znovu? Zadne zarizeni, ktere strkas do zasuvky, nesmi znicit jine zarizeni, ale samo musi taky ledacos prezit. Zde bych rekl, to nesplnuje ani filtr, ani ty spinaci hodiny. Abych se zbavil resetovani spinacich hodin (ktere jsou tedy fakt zazrak, to snad delal nejakej Indian, a dle ceny za to ze pracuje musel platit), dal jsem na privodni snuru toho nejhorsiho filtriku varistor. Soucastka za 4Kc a mam po problemech, spicku sezere (je to lepsi nez nic). Vyrobci na to kaslou, zarizeni neodrusuji a obcas ani nijak nechrani, a pak to vypada takhle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2014 15:47 Muž bigbob [0] Re: Designer
elektrika je pro me spanelsk vesnice.., ale jesti to chapu trochu dobre, tak priste z prodluzky odpojim nejdriv hodiny a potom vsechno ostatni??
Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2014 15:39 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: bigbob
Pri rozpojeni indukcni zateze se ona zatez brani tim, ze na jeji indukcnosti naroste napeti do nebezkych vysin (pokud se tomu necim nezabrani), a to dokaze ledacos prostrelit. A Ty jsi nechal vsechno v prodluzovacce a celou ji odpojil. Filtr vyrobil na sve indukcnosti poradne napeti (holt jsi vytah tu prodluzku ze zasuvky v ten nejnevhodnejsi okamzik v ramci sinusoveho prubehu) a pokrtil jim vsechno ostatni k ni pripojene. Gratulace, trefil ses bajecne smich .

Edit: Kdyz to znovu ctu, vytahl jsi z prodluzovacky jen filtr. Takze doslo u kontaktu k rozpojeni-spojeni-rozpojeni (proste to zaskrtalo o sebe) a vysledek je tentyz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2014 15:29 Muž bigbob [0]
Ahoj,
dnes pred vymenou vody sem odpojil filtr z prodluzky (PES) a neco ruplo v digitalnich spinacich hodinach a hodiny jsou v haji:) Hodiny jsou zapojene ve stejne prodluzce. Myslite, ze tam mohlo nastat nejake prepeti? Nebylo by lepsi mit ty hodiny zapojene v solo zastrcce?

Diky za rady

Ps.Vyrazim do OBI pro nove:(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2014 18:54 amrtin Re: Designer
Asi ne,mě připadá,že některým tady je to úplně jedno...čas jim to ukáže,až na to dojde ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.04.2014 15:49 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: dudak
dudak napsal: já mám ryby v pokoji, kde je prakticky tma, takže i kdyby se teoreticky vyhodil proud přesně na 12h a měli obráceně den a noc tak to nepoznaj - respektive ve dne budou mít opravdu tmu. Nemyslím si že by to rybám nebo rostlinám nějak vadilo.

No ale budes mit problem v tom, ze soucet vektoru gravitace Zeme a Slunce bude opacne, protoze ve dne je soucet vektoru gravitaci nizsi (Slunce nas ze Zeme vytahuje k sobe), a v noci vyssi (Slunce nas taha k Zemi). Jo, ja vim, mame taky jeste Mesic a ten v tom dela poradny chaos, nehlede k tomu, ze akvariste nemaji akvaria stejne daleko od stredu Zeme a pod nami je ruzne husty material... V te souvislosti mne napada, ze ani cas nemame vsichni vzajemne vztazen stejne rychle bezici a jeste se jeho beh pri vzajemnem porovnani meni.

No ma pak v takovem fyzikalnim svinciku nejaky vyznam se zabyvat tim, kdy vlastne svitim? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 23:27 Muž dudak [1895] Re: amrtin
nejdýl nám proud nešel 8h a to byla plánovaná odstávka když něco měnili na trafu, akvárko to zvládlo v pohodě, zřejmě by dalo mnohem víc. Nemám tolik ryb a kytek je tam dost, malý akvárko jedu bez problémů bez filtru....., ale to už odjíždíme bokem od těch hodin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 20:50 amrtin Re: dudak
No,kdyby vypad na 12 hodin,asi bys měl jiný starosti(filtr...) :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 20:42 Muž dudak [1895] Re: amrtin
já mám ryby v pokoji, kde je prakticky tma, takže i kdyby se teoreticky vyhodil proud přesně na 12h a měli obráceně den a noc tak to nepoznaj - respektive ve dne budou mít opravdu tmu. Nemyslím si že by to rybám nebo rostlinám nějak vadilo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 19:54 amrtin Re: Kytka
Tak na pár dní asi ne,ale může to bejt klidně i týden a ten by už mohl vadit.Tady ve vedlejším tématu někomu vadí i přechod na letní čas a to je proti tomuhle o ničem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 19:33 R Muž vaclav [15036] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: michalt
Když nechceš přehazovat zásuvku tak ty hodiny rozeber a přepoj správně to co máš teď je hodně nebezpečná záležitost. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 19:26 R Muž vaclav [15036] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: dudak
Pro mě je to samozřejmost a mám to už dost let. Jinak orientace fázového a nulového vodiče je jen doporučená. Spousty čínského šmejdu je zapojeno obráceně např i ty spínací hodinky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 19:22 Muž dudak [1895] Re: vaaclav
proto mám radši vše ještě zapojené přes proudový chránič, ale o tom už tady toho bylo taky napsáno dost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 19:19 R Muž vaclav [15036] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: ludvik
Pořád lepší než mít ve všem fázi i při vypnutých hodinách. V rozdvojkách je to běžně prohozené. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 17:56 Muž ViktorX [474] Re: ludvik
Nikomu to neradím, ale u 3 vodičového TN-S je to pokud vím skutečně možné, ovšem pod jednou podmínkou - všechny zásuvky v bytě musí být zapojené stejně, takže by to tak musel zapojit všude :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 17:29 Muž ludvik [1082] Re: vaaclav
Proboha ... neraď nikomu, ať si prohazuje dráty v zásuvkách!
vaaclav napsal: Je problém vodiče v zásuvce prohodit aby spínaly přeci je tu fázi. :-)

Dudak: jestli máš výpadek jednou dvakrát do roka, bydlíš na šťastném místě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 17:28 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: vaaclav
OT: To radši nechci dělat. Zapomene se na to, odlepí se nálepka s upozorněním, o deset let tu prodlužovačku někdo použije k něčemu jinému, kde na pořadí vodičů záleží a nebudeme se stačit divit :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 16:40 Žena Kytka [2146] Re: amrtin
amrtin napsal: Akorát se ti může stát že při výpadku elektřiny na delší dobu a současně za tvé nepřítomnosti budou mít ryby budíček večer a ráno večerku :-P Já bych je raději nahradil(postupně) digitálními.
p.s.:a jestli odvětíš,že nikam nejezdíš,tak tomu neuvěřim :-D

A vadí to na těch pár dní něčemu? Ryby to řešit nebudou a pro kytky je důležitější, že je ten režim pravidelný.
Taky si vystačím s mechanickýma a jsem spokojená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 16:33 R Muž vaclav [15036] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: michalt
Je problém vodiče v zásuvce prohodit aby spínaly přeci je tu fázi. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 16:06 amrtin Re: dudak
Akorát se ti může stát že při výpadku elektřiny na delší dobu a současně za tvé nepřítomnosti budou mít ryby budíček večer a ráno večerku :-P Já bych je raději nahradil(postupně) digitálními.
p.s.:a jestli odvětíš,že nikam nejezdíš,tak tomu neuvěřim :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 15:47 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: dudak
Souhlas. Taky mám jedny mechanické spínací hodiny a jsou fajn. Odkdy jsem je nastavil, nemusel jsem se jich dotknout (až teď při změně času). Je trochu škoda, že nespínají fázový, ale nulový vodič. Ale ničemu to nevadí, při údržbě to stejně všechno vytáhnu ze zdi. Dokonce se na prodlužovačce dají používat taky zástrčky, které jsou přímo vedle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   04.04.2014 15:03 Muž dudak [1895] Re: ludvik
no za 2 stovky jsem měl všechny čtvery, takže jedny za 50,- , že se za měsíc o minutu zpozděj mi vůbec nevadí a ohledně těch výpadků proudu mi to taky nevadí, v nejhorším se jim ta perioda trochu posune navíc v dnešní době výpadky jsou tak 1-2x do roka. Mám je teprve 8 měsíců, ale nemůžu si na ně stěžovat. Co je levné nemusí být vždy špatné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 11:32 Muž ludvik [1082] Re: dudak
Já našel ... od Gembirdu. A pak od APC (ale to je cenou úplně mimo) a těch pár ostatních neumělo co jsem chtěl (třeba víc intervalů denně). Je tedy fakt, že jsem chtěl i ethernet a webové rozhraní (nebo alespoň nějaké).

Ten gembird by byl v pohodě, 4 řízené zásuvky, 2 neřízené. Asi 16 intervalů na každou zásuvku, ruční ovládání. Synchronizace času. JENŽE: to by musel umět to, co slibuje v manuálu a co lze nastavit v konfiguraci. Časované zásuvky, co se občas nezapnou, občas nevypnou, druhý den se rozštelují (NTP neNTP) a za pár měsíců přestanou fungovat úplně jsou naprosto k ničemu. Alespoň, že zůstaly pořád zapnuté a nemusím to fyzicky měnit ... Ale tupé zásuvkové pole za osmnáct stovek je docela drahá sranda.

Problémy s normálními spínačkami jsou asi tyto:
a) zabírají moc místa (pokud to nejsou na DIN lištu)
b) blbě se k tomu pod akva leze.
c) nedrží přesně čas (ani digitální ... nenašel jsem žádné se synchronizací třeba rádiem, tedy u nás, na netu se dá)

P.S.: než analogové hodiny z ikey za dvě stovky radši ty digitální od "profesionálů" za 260 :-) Alespoň fungují furt stejně, výpadek proudu nevýpadek proudu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 11:17 Muž dudak [1895] Re: LUMOS
dlouho jsem něco takového sháněl, ale i když se něco najít dalo, bylo to dost drahé, nakonec jsem zvolil 4x analogové spínačky z Ikey, dohromady za 198 Kč a jsem úplně spokojený. kdybych jich nepotřeboval tolik, tak ani o jiném řešení neuvažuju a tak to bude mít asi většina akvaristů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2014 21:12 Muž Mozkomor [167] - Amerika – Z hlavy...
spínání co2 (pokud se to neřídí spínanou zásuvkou od pH metru)
spínání topení v závislosti na teplotě (v případě poruchy termostatu)
spínání nočního osvětlení
spínání UV lampy eventuelně
spínání dávkování hnojiva
...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2014 18:29 amrtin Re: Yirka
Fotka k příspěvku ;-) ahoj

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   03.04.2014 16:37 Muž Yirka [9247] Re: LUMOS
Většina akvaristů si vystačí s max. 2 spínacími hodinami a lištou s pár zásuvkami, které zajistí vše potřebné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2014 13:57 Muž ludvik [1082] Re: LUMOS
Kazdý zjistí, že nic pořádného neexistuje, případně je to drahé - a poskládá to z normálních spínaček. A měnit se to nikomu nechce ... Takže zbývá malé procento těch, kteří plánují důkladně a hodně dopředu.

A největší skupině stačí jedna řízená zásuvka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2014 13:53 LUMOS Re: Designer
Nevyplati se Ti to, koupi to malokdo.
A toto je presne to, co som tu chcel zistit.
Skutocne to tak? Myslia si aj iny ze o to bude maly zaujem? Ja som vychadzal z toho, ze tento "problem" riesi takmer kazdy akvarista. Ale mozno sa mylim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2014 12:37 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: LUMOS
Nevyplati se Ti to, koupi to malokdo. A tak budes mit prodanych par malo kusu, zisk zadny zazrak, pokud po odecteni vyvojariny vubec nejaky, a vecny strach, co se stane az nekdo vyhori a zacne se resit, jestli to bylo ci nebylo od Tveho vyrobku a jestli splnoval vsechny nalezitosti.

Ma rada, udelej si to klidne pro sebe, komercne na to hod bobek ;-) .

EDIT: A pokud, pak to prodavej jako nejaky modul, ktery si nekdo nekam muze zamontovat, ne jako finalni vyrobek. Vyhnes se tim moznym problemum.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2014 10:36 LUMOS Re: LUMOS
No ja uvazujem ze sa do niecoho takeho pustim - nechcem tam riesit dalsie merania, ani ziadne pocitacom riadene akvarium, iba casove hodiny s displejom a klavesnickou na niekolko nezavislych zasuviek. Zaujimalo by ma, ci sa mi to oplati robit (ak to uz bezne existuje) a ci by bol pripadny zaujem aj inych ludi.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2014 05:28 Muž Mozkomor [167] - AmerikaRe: vaaclav
jj na co hromadu spínacích zásuvek, když to lze vyřežit komfortně a cenově ne o moc dráže. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 21:08 R Muž vaclav [15036] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: LUMOS
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 20:42 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: LUMOS
No ja sa chystám na to. Už mám nakúpené "haraburdy", ale ešte treba nájsť čas :) Sofistikovanejšie riešenie bude založené na Raspberry Pi, bude robiť kadečo, ale na tento účel skúsim s kamarátom (on je na elektroniku) použiť lacné AVR (ATMEGA32), k tomu jednoduchý displej a samozrejme RTC a viacportové relé. Aby som bol konkrétnejší:
dx.com/…
dx.com/…
dx.com/… alebo dx.com/…
a displej nejaký má.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 20:36 LUMOS Re: LUMOS
Ci uz len na ovladanie osvetlenia, alebo aj niecoho ineho, mna zajima ci je mozne kupit zariadenie, ktore umoznuje akvaristom casovo ovladat viac vystupov nezavisle na sebe. Pripadne ci si taketo spinacie hodiny niekto urobil sam pre vlastnu potrebu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 15:48 amrtin Re: LUMOS
Fotka k příspěvku :-|

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.03.2014 14:07 Muž PetrP2B [33] - RostlinyRe: LUMOS
Spínací hodiny s vice výstupy jsem viděl akorát na DIN lištu do rozváděče, 4 kanálové s velkou možností nastavení pro každý kanál zvlášť stojí přes 4000,-. Takže asi nejvhodnější použít několik spínacích zásuvek a nebo to řešit ovládacím automatem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   25.03.2014 14:02 R Muž Silent [5949] Re: LUMOS
Tak filtraci a ohřev rozhodně není vhodné ovládat přes spínací hodiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.03.2014 14:02 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: LUMOS
Ve vetsine akvarii je vhodne resit spinani v case jen u osvetleni, ostatni by melo bezet stale. Vypinat treba filtr je totalni zrudnost ;-) .

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 19897x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6455?od=175