Jaká ryba bude lovit krevetky?
Zdravím , můžu dát Japoniky k menším mřenkám? 180l nádrž.
Starší reakce
OK, to vypadá, že přidání několika japonik by mohlo být OK pro všechny zúčastněné. Potěr neřeším.
S potěrem a Japonicama zkušenosti nemám, ale když nenakrmím, miznou mi Okružáci, ale rybičky rozhodně ne...
Japoniky mám s pavíma očkama a ty malé rybky docela miznou .
Na zdravé ryby určitě útočit nebudou.
Mám pár Japonic ve svém akváriu, spolu s nimi také Razborky bornejské, ale nikdy jsem nezaznamenal ani náznak ,,útočení,, na rybičky. A to jsou Japonicy hezký torpéda a když spadnou na zem, nestačím je chytit jak doslova ,,peláší,, po zemi...
Mno, když se tak koukám na velikost japonicy, která už je srovnatelná se samičkou cichlidky borelliho, tak si říkám, jestli se nemám bát, že mi krevetky budou útočit na ryby
. Ale to se asi neděje, co?
Japonica a Neocaridina jsou obě nenáročné. Vydrží velké rozmezí parametrů vody, ale Japonica je mnohem větší a ryby na ni tolik neútočí, ne-li vůbec.
Edit: Na druhou stranu se Japoniky v stand. akváriu nemnoží a nejsou tak barevné.....ale nejsou ošklivé. A oproti Neocaridinam jsou to větší řasožrouti. Ale take mohou rády zdrhat z akvárka, když se jim např nelíbí voda.
Nejsou Japoniky trochu náročnější než neocaridiny? V životě jsem krevetky nechovala, tak se poohlížím po "začátečnické" krevetce co hodně vydrží.
Likvidace jiker mi nevadí (on je jako kaviár pravidelně baští samec) a co se řas týče, nedělám si iluze, že by je krevetky zbaštily a akva bylo zářivě čisté. Řasy jsou teď "přijatelné", akorát je tam sinice, kterou nežere nic. Ale kdyby krevetky maličko vypomohly, nezlobila bych se.
Japoniky by to zvládly, jsou dostatečně velké.
rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_japonska
Ale neslibuj si, že když přidáš krevetky, tak řasy zmizí. Pomáhají je redukovat. Ale pokud se řasám alespoň daří, tak je krevetky nebudou stíhat likvidovat...
Edit: Taky pozor na to, že tyhle krevetky jsou schopné krást cichlidkám jikry.
Díky za rady. Tak nějak jsem to tušila, ale jako těžký amatér se radši nejdřív ptám. Takže rybám jako živé krmení raději koupím dafnie a pokud budem chtít krevetky, opráším jim kouli. A řasy v akvárku budou i nadále nerušeně růst.
No jo, ale když mrkneš na první příspěvek, zjistíš, že název má své historické opodstatnění - autor vlákna měl přemnožené krevety a chtěl do akvária něco, co by mu je redukovalo.
Čauky, ve svém akváriu mám poslední cca 4-5 cm velkou Neonku černou, Tetry žhavé, Neonky červené a zlaté, jednoho ,,Fantoma,, Razborky bornejské a Pancéřníčky malé. A když pár dní nekrmím, tak začnou brutálně rychle mizet Krevetky. Jak píše Lojza007, krom Razborek a Pancíků se pustí do Krevetek každá rybička. Ale při ,,dostatečném,, krmení Krevetky volně plavou po nádrži a na dně, mezi kamínky vidím spousty krevetích miminek...
A odpověď je vcelku jednoduchá - vesměs neagresivní ryby dna jako pancéřníčci, ryby o velikosti pár cm (neonky, razbory,...) budou lovit maximálně mláďata a pak bíložravci.
Já jsem si taky myslel, že když gavůnek diamantový krevetky neloví, tak je nebude lovit ani gavůnek boesemannův. Kdepak, ten nemá problém ulovit i dospělý kus. Takže krevet je v akváriu pořád dost, protože mají hodně hustých úkrytů, ale skoro nikdy neplavou ve volným prostoru.
EDIT: Ještě jsem zapomněl, dospělá parmička černopruhá je taky neloví.
Podle mně jsou to vyhozený peníze. Ty krevetky do pár dní zcela zmizí. V akvárku je pro ně málo schovek, ale i tak nebudou pořádně vidět, protože se budou pořád schovávat před predátorem. Velikost těch ryb je přesně akorát, aby se nebály lovit i dospělý neocaridiny.
Ahoj, mám dotaz: sežerou cichlidky borelliho krevetky neocaridiny nebo nesežerou? Zvažujeme přidat do akvária 2Rybičky pár krevetek, takže chci nějaké "začátečnické" neocaridiny, ale nevím, jestli nejsou moc malé.
Starší reakce
Záleží na velikosti toho čtverzubce . Ti větší si poradí . Šneci ,krevety, tetry červené i neonky .
Likvidaci šneků bych řešil jinak, než přidáním šnekožrouta. Pročti si vlákno
rybicky.net/forum/2928
Můj názor tam je jako nejnovější přidaný, v podstatě platí i pro tvůj případ...
bude.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda bude čtverzubec trpasličí lovit krevety nebo malé krevety. Jde o to, že v akváriu mám mnoho šneků a heleny to čistí pomalu (2 měsíce nasazené) Chtěl bych se tedy zeptat zda je bude lovit, popřípadě jakou rybičku přidat, co by pojedla šneky. Předem děkuji
Starší reakce
koukal jsem i že dayany sou cca dvojnásobně tak velcí jako japonicy. To sou teda velký krevetky. To už zní lépe ty crystalky nebo cherryny
Nehledej problém,tam kde není,snaž se pochopit,že když vytvoříš vhodné prostředí,pro prioritní živočichy,tak se jim bude dařit.
Běžně chované krevetky jsou společenští všežravci (min 10ks+),dokáží atakovat rybky se zdravotními problémy,ale na druhou stranu zdravou rybu neuloví,platí to i pro daynány.Mohou prospívat v nádržích s dostatečným podrostem,aby mláďata měla dostatečný úkryt,před většími rybičkami,než dorostou do velikosti,v které mají dostatečně tvrdý krunýř (bezbranou krevetku po svleku na volném prostoru,slupnou téměř všechny ryby,kterým se vejdou do tlamky).
Krevetky likvidují jikry ryb,které nepečují o potomstvo a některé požírají i vajíčka surmovek.
V přijatelných podmínkách,lišky neumřou hlady a zajíci nevyhynou.Jestli nechceš mít krevetky jako spotřební zboží (odchovy Caridina japonica,filtrující krevetky,nebo Sulavesi se u laikům moc nedaří ),tak se nauč pro základ chovat a množit Cheriny,Crystalky,nebo Dayány.Pokud možno v monokultuře s vhodnými druhy ryb a dostatečným množstvím úkrytů,pro svoje chovance.
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
Možná vím,o čem mluvím,ale neznám všechno.
vypadají zajímavě, ale píše se tam že můžou zaútočit na malé ryby u dna. To znamená že by mohly i na šneky nebo rybky ne?
já už mám cca 3 v akvárku a vím že sou to dobrý krevetky.Já sem si právě říkal že bych koupil 15 maximálně, kdyby nějaký měli nějakou nemoc tak by mi tam pak zůstal i tak hezký počet. Ale stejně musím prvně počkat až akvárko řádně zaroste
Japoniky jsou dobrá volba ale v dospělosti jsou docela velké. Za mě je 15 na 41 litrů vody docela dost. Bral bych polovinu. Ale je to jen můj názor.
Jak jsem odpověděl Anthraxovi, asi bude nejjednodušší koupit jen japonici a víc to neřešit. Místečko na 20 l akvárko nemám. Z jedné strany akvárka je televize a z druhé skříň
Já jsem tam dal jeden košíček sagittaria teres. po nějaké době sem přišel k akvárku a zjistil jsem že mi odumírají rostlinky.Před nějakou dobou sem přidal plovoucí rostlinky a ted sem zjistil že utvořily "shluk" na jednom místě a tam tudíž nešlo světlo a tak roslinky střádali
tak sem teď většinu plovoucích vyhodil a nechal tam vyloženě jen pár kousků plavat na hladině. Ono asi než riskovat že budu kupovat neocaridiny a ty budou jen zpestření jídelničku ryb, tak raději koupím třeba 10 - 15 japonic a bude to.nebude to sice barevný akvárko až tak moc ale bude tam vidět "různost".
Osobně si myslím, že i když tam dáš plno rostlin, tak u čtyřpruhých parmiček ty krevetky nepřežijou ani den.
Pokud máš místo, dej vedle 20l kostku, trochu písku, nějaký kamen, jávský mech a případně ještě nějakou nenáročnou rostlinu, nějaký bublifuk nebo pidi filtr, co tam bude trošku hýbat s vodou a tam si dej krevetky. Uvidíš, jak rychle se budou množit. A pak jich pár můžeš zkusit dát vedle do akvária a uvidíš, jak rychle zmizí.
Jde o to jaké rostliny přidáš. Pokud chceš aby měly krevety co největší šanci, tak jdi do mechů, růžkatce, najasu apod. Prostě chce to houštiny a ne jen rostliny jako takové.
Pokud ti ale opravdu jde o chov krevet, tak sólo nádrž bude vždy nejlepší řešení. Zrovna parmičky po krevetkách půjdou. Obzvlášť když už jsou tam zabydlené.
mám parmičky čtyřpruhé a neonky červené. už sem k nim jednou neocaridiny dal ale dlouho nepřežily.tak sem si říkal že když zkusím vysázet další rostlinky tak by se třeba malé krevetky měli kam schovat.
Při možnosti se schovat něco přežije. Nepíšete jaké parmičky a ty budou asi větší lovci než neonky. U mne s neonkama problém nemám, krevety se množí.
já sem přemýšlel jestli když do mého akvária přidám rostlinky (a tím pádem i úkryty) tak jestli by krevetky neocaridina přežili ve společnosti neonek a parmiček? Co myslíte?
Včera jsem pozoroval 2 dánia perlové, jak se snaží rozškubnou centimetr a půl velkou krevetu.
..ať pomůžou se sinicema...
To co píšeš za druhy jsou na řasy, sinice musíš zvládnout sám.
Je to jednoduché, jakákoli hladová rybička si zobne do Krevetky, která se nestihne schovat...
Mně žralo mládě samice Endlerky krevetky.
Píšu to v minulím čase, protože jsem to viděl jen 1 den. Možná měla zrovna hlad. Jinak asi 2 generace mladých krevetek tam úspěšně rostou s Neonkama modrýma.
Dokonce i podstatně menší neonku modrou jsem viděl žrát mladé od krevet. Je to opravdu o tom, co se rybě vejde do tlamy. Taky ale hodně záleží na úkrytech a krmení. Pokud jim poskytneš dostatek např. růžkatce, ve kterém se budou moci ukrýt, tak přežijí a rozmnoží se i ve společnosti větších ryb. Samozřejmě to z hlediska krevetek ideál nebude.
A taky jsou tu i větší duhy krevet, kterým požrání od ryby velikosti kardinálky nehrozí. Např.:
rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_japonska Dokonce i neonka? No teda. Já budu dávat pryč pár akar hnědých a zřejmě i tetry kosočtverečné. Myslím si že Akary mi po nocích zlikvidovaly otíky a pancéřnířky panda, A tak jsem chtěl menší rybky tzn kardinálky pandy a k nim otíky a několik krevetek ať pomůžou se sinicema. Jestli ale i rybky velikosti kardinálek loví krevetky, no potěš. Jednou jsem viděl, jak kančík příčnopruhý zblajznul rybu- mladou mečovku, která se mu podle mně nemohla vlézt do tlamy. Vlezla.
No jsou to zkrátka věci.
Starší reakce
Starší reakce
Krmím je každý druhý den tabletami a jednou za čas ukorka. Nemyslím si že mají hlad ale neznám jiné vysvětlení . Úkrytu i všeho dalšího by měli mít dostatek
Na mrtvé rybičce si určo pochutnají, ale že by baštili živé Krevetky ? To asi ne. I když, hlad je hlad...
Zdravím a mám dotaz ???? mám 120 l akva kde byli stovky krevet a mám tam od malička dva ancitruse. Akvárium krásně prosperuje ale krevetky prakticky zmizeli je možné že je ancitrusy žerou ? Nic jiného mě nenapadá.
Starší reakce
Nikdy jsem to nezahlídla,že by živorodky žraly nakladené vajíčka,spíš ozobavaji mikroorganismy z rostlin,a zbytky potravy co se zachytily,kdyby to tak bylo,60% začatečníků by neřešilo přemnožené šneky..
Tak hlavně, že na na vajca Levatek úplně s....
Tak ony jsou stále hladové,tak proč si nepřilepšit živou potravou,ale budou tě milovat..
Takové čudle jedou po krevetkach?to by mé vážně nenapadlo.Potvory nenažrané
Přidat reakci
[1] 3
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 5004x