Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2 z hasicího přístroje

 

NápovědaFórum » CO2 » Výroba 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
CO2 z hasicího přístroje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.03.2018 14:22 R Muž vaclav [10680] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Skrblík
Abych pravdu řekl tak jarová voda ani pěna po holení se mě neosvědčily. Nelepší je to prostě potopit, bohužel máš tam ten elmag. ventil. Pokud se jedná o tak starý redukčák tak ho můžeš mít v čudu. CO2 je poměrně dost agresivní plyn a on nevydrží věčně. Já jsem za těch skoro 20 let už vystřídal asi 3. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 14:12 Muž Skrblík [9] Re: LeRi
Vyzkoušené jarovou vodou. K úniku nedochází. Je také potřeba říct, že tyto budiky jsou cca 10 let stare
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 12:38 Muž LeRi [310] Re: vaaclav
Takže mu to buď někde utíká a nebo mne ještě napadlo poškození toho budíku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 12:34 R Muž vaclav [10680] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: LeRi
Průtok CO2 je tak malý že trubka v žádném případě nevadí. To se tu řešilo už mnohokrát. Něco jiného je to při sváření ale to není tenhle případ. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 12:13 Muž LeRi [310] Re: Skrblík
Špatně jsem se podíval a potom psal promiň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 11:00 Muž Skrblík [9] Re: LeRi
Však tlak z láhve mám stejný jak ty. Tak nechapu co řešíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 10:37 Muž LeRi [310] Re: Skrblík
Fotka k příspěvku Takhle drží od začátku vstup cca 60 bar - cca 870 psi , výstup cca 1.7 bar - cca 25 psi kolik potřebuješ ty ?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 10:35 Muž Skrblík [9] Re: LeRi
A kolik by si chtěl vstupní tlak? Cca 60 barru je úplně v pořádku.... proč tady píší lidi, kteří o této problematice vědí prd.
Jen dezinformuji ostatní, kteří chtějí poradit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 10:13 Muž LeRi [310] Re: vaaclav
Myslel jsem jestli nemá hasičák s tou trubkou uvnitř, pokud ano tlačí to odspodu přes tekutinu CO2 , má i malý tlak na vstupním budíku a mám pocit že přes tu páku nedostane víc jak 50 barů ( snad kvůli bezpečnostni ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 09:59 R Muž vaclav [10680] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Skrblík
Někde ti to utíká. :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.03.2018 09:50 R Muž vaclav [10680] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: LeRi
Je to klasický hacičák mám ho taky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 09:49 Muž LeRi [310] Re: Skrblík
Viděl ale neviděl jsem ji bez ventilu a s tou pákou co tam máš ty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 09:46 Muž Skrblík [9] Re: LeRi
Co ze si ze mě děláš srandu? smich nikdy si neviděl co2 u hasicaku? Kdo by kupoval predrazenou bombu od rataje. 5kg náplně co2 za 220 naproti ratajovi 0.5 kg za skoro 200.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 09:43 Muž LeRi [310] Re: Skrblík
Na láhvi místo té červené páky.Od čeho je ta láhev?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 09:39 Muž Skrblík [9] Re: LeRi
Jakej ventil nemám?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 09:33 Muž LeRi [310] Re: Skrblík
Jednak tohle není Profi Gejzír od Rataje a zadruhé nemáš na láhvi ventil proč? Zkontroluj ťesnost spojů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2018 07:52 Muž Skrblík [9] – Padání tlaku
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Nastavím tlak na redukčním ventilu na dva bary. po nějaké době ten tlak klesne a už se na 2 bary nevrátí. Tak já zas ručně nastavím na 2 bary a zas to po určité době spadne. Nevíte čím by to mohlo být?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2016 23:08 R Muž vaclav [10680] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Stuco
Je tam napsáno Ventil W21.8 čemuž dost dobře nerozumím ale radši bych se zeptal jestli tím ventilem je myšlen vstupní závit na redukčním ventilu. www.hobynaradi.cz/…
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2016 22:04 Muž Stuco [0] Re: vaaclav
Prave že ešte nemam redukčak chystam sa objednať, takže objednam redukčak w21.8 tento :
www.akvaobchod.eu/…
a som za vodou je tak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2016 21:36 R Muž vaclav [10680] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Stuco
W21.8. Potřebuješ redukční ventil na argon. :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2016 21:35 Muž Stuco [0] – hasiaci prístroj co2 5kg
Ahojte mohli by ste mi prosím napísať aký závit má hasici prístroj 5kg pákový,ten nový? Niekde som našiel že G3/4 a inde zase W21.8. Som s toho jeleň

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2016 08:37 Muž PetrP2B [33] - RostlinyRe: Filip91
Podívej se pořádně na lahev, zda má uveden tlak 190 nebo 250barů, 250barové lahve se nechají naplnit, 190barové už nikdo nenaplní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2016 19:36 R Muž vaclav [10680] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Filip91
Nejdříve bych si ověřil jestli ti tenhle hasičák naplní a pak potřebuješ vyměnit ventil. Nevím jestli to stojí za to tohle absolvovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2016 19:23 Muž Filip91 [15]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2016 19:22 Muž Filip91 [15] – poradíte?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,
mám tento starší hasičák který je plný.
Co bych si měl všechno pořídit a kde to sehnat?
Děkuji za případné rady ;-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2016 13:03 Muž Kublik [8]
Diki, to jsem chtel vedet, tak bude muset byt vedle, nebo mensi...
Octovej test jsem jeste nedelal, ale vyskousim.
Ten jemnejsi, ma zrnitost 2-5mm a jak jsem psal, je to ten samej co mam v mensim akva v prezentaci. Tam mi vsechno krasne roste, ale to je zalozeno asi 3 roky, tak mozna proto :)
Ale jak se nan koukam, tak se moc nelibi jak sem ho naaranzoval, takze ho budu predelavat. Ach jo, snad to rybicky vydrzi :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2016 12:22 Muž amrtin [158] Re: vaaclav
Já vím :) ale i tak potřebuje místo..zase na dýlku,no :-D chtěl vědět rozměry,tak jsem jí změřil ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2016 11:56 R Muž vaclav [10680] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: amrtin
Lahev ale může být v jakékoliv poloze. :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2016 11:37 Muž amrtin [158] Re: Kublik
Jak je veliká?Je to prostě hasicí přístroj..např. 5kg má na výšku 71cm,ale počítej ještě s manipulační výškou a případně ventilem(budíky).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.03.2016 10:19 R Muž vaclav [10680] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kublik
Jak vidím černobílé kamínky tak to je většinou čedič a mramor a tahle kombinace se do akvária nehodí. První je docela ostrá věc a to druhé nejde dohromady z CO2 a obojí je moc velké a bude ti zahnívat dno. Udělej si octový test a uvidíš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2016 09:36 Muž Kublik [8] Re: vaaclav
To same mam i v mensim akvarku, akorat bez tech vecsich tmavych kaminku a krasne mi v nem rostlinky rostou. Ale pravdepodobne ho i tak budu cely predelavat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.03.2016 00:16 R Muž vaclav [10680] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kublik
To tvé dno se mě vůbec nelíbí asi bych ho vyměnil za něco jemnějšího.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 23:08 Muž Kublik [8] Re: vaaclav
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku To mi je jasny ze zalezi na vode ta moje je tvrda ze studny, dnesni test pomoci tetra 6 in 1 bol NO3 50mg/l, NO2 0, GH 16°d, KH 8°d, pH 8, CL2 0. Akvarko mam zalozene asi 2 mesice a vubec se mi nedari udrzet hezky rostliny. Hnojivo davam Profito professional plant food dle navodu. A fakt si nevim rady :-(
Tak to vydrzi vcelku dlouho. A jak je ta lahev asi vysoka? Dalo by se to vlozit do stolku pod akvarium?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 20:34 R Muž vaclav [10680] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kublik
Mám podobné akvárium a hasičák 5kg protože jsem těch lahví už pár spotřeboval ale nikdy si to nenapsal tak naposledy se mě to povedlo od 9.3 2015 do 12.10 2015. hodně záleží co máš za vodu já pouštím 13-14 bublin za 10 vteřin. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 20:20 Muž Kublik [8]
Zdravim, uvazuji, ze bych si poridil co2 bud z hasicaku, nebo nejaky set. Chci ho pouzit do 450l akvaria, objem vody je cca 370l. Zajimalo by mne, jak dlouho by mi vydrzela jedna napln z 6kg hasicaku? Nevite nekdo? Jak dlouho vydrzi vam? Nechal bych to zanute porad, jak jsem tady cetl, vypinani se neoplati... diki palec

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.11.2015 17:30 R Muž vaclav [10680] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Qvicala
Fotka k příspěvku Může být v jakékoliv poloze.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 17:25 Muž Qvicala [3] - Momentálně snaha o více rostlinné akvárium a do budoucna jen hejno neonek a krevetky.
Dobrý den, prosím Vás, může Co2 set z hasičáku být položen na ležato ?
Docela by mne to zajímalo, právě kvůli té vnitřní trubce, která se tu tak urputně řešila a taky protože tento způsob dávkování zvažuji, ale budu řešit velikost flašky kvůli místu. Buď malá na stojáka nebo velká, pokud to půjde, na ležato ....

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2015 15:42 Žena Andulka [0] - Raci, krabi, krevetky
Zdravím kolegy akvaristy, chtěla bych přidávat do akva CO2 z hasičáku, ale sama si na to netroufám, nebyl byste někdo ochotný mi s tím pomoct? Bydlím v Praze. Samozřejmě ne zadarmo :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2015 20:53 Muž cezarmilan [586] - RostlinyRe: Baymax
Aj ja mám jednú takúto. Tú mi plnia, nie menia. Keďže v našom meste plničku nemáme, tak musím niekedy čakať týždeň dva. Toto je nevýhoda hasiacého prístroja. Možno ty pochodíš ináč, pretože niekedy to bez problémov vymenili. Záleží na firme, ktorá ako. No skús tú zvaračskú techniku. V tom ti ale neporadím, pretože ani obchod, či niečo so zváraním v meste nemáme.
No a naozaj tlakovú skúšku nerieš, to ti určite výmenu neskomplikuje ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2015 10:51 Muž Baymax [5] Re: Sputnik
dobre pokusim sa to spravit a potom uvidime
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2015 10:07 Muž Sputnik [12] - RostlinyRe: Baymax
A byl jsi to už zkusit vyměnit?
Tím bych začal a kdybych neuspěl,tak bych teprve řešil co s ní. Prvně bych zašel do svářecí techniky,pak plnička,nakonec hasiče.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2015 09:17 Muž Baymax [5] Re: cezarmilan
www.prometeus-sl.sk/…
nie je to presne ten moj ale taky isty mam doma
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2015 09:15 Muž Baymax [5] Re: vaaclav
riesim to preto lebo po keby bol po tlakovej skuske asi by mi ho ani nenaplnili ani nevymenili ci mylim sa ?
a fotku momentalne dat nemozem lebo som mimo domova ale je to urcite na CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2015 21:34 R Muž vaclav [10680] - Echinodory + stonkové rostliny
Nevím proč řešíte tlakovou zkoušku, stojí od 60 do 120 kč podle lahve. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2015 21:02 Muž cezarmilan [586] - RostlinyRe: Baymax
Veľa by napovedalo foto toho hasičáku. Je to vôbec na CO2?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2015 10:09 Muž Baymax [5] Re: cezarmilan
tam su dva roky ale ten prvy neviem aky je ale asi nie je podstatny ale ten druhy je tlakova skuska a ta mi konci v 6 mesiaci tohto roku cize to musim stihnut vynenit ho dovtedy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2015 20:08 Muž Tomson [0] Re: Baymax
Primo do svareci techniky,jim to tam necha s a jdes za poplatek z lahvi co ma atest..a plnou,,zadny problem, palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2015 19:51 Muž rybka1 [178] Re: Baymax
Daj ju pieskovat,striekni na sivo a normalne ju vimen za plnu,ja som tak uz obmenil dve flase. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2015 19:42 Muž cezarmilan [586] - RostlinyRe: Baymax
Pozri sa na fľašu aký rok je tam vytlačený, teda vyrazený. Potom si nájdi plničku v okolí.
Na Slovensku ti ju hasiči nenaplnia. Musíš navštíviť plničku a dúfať, že ti ju vymenia. Väčšinou sa na plničke stretávam s ochotou ;-)
Reklama
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 8

Zpět na obsah sekce CO2 Přidat příspěvek • Zobrazeno 14249x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/6215-co2-z-hasiciho-pristroje