Přihlásit se RYBICKY.NET »

CO2 z hasicího přístroje

NápovědaFórum » CO2 » Výroba 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
CO2 z hasicího přístroje
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavel – hasičák - úprava
Fotka k příspěvku sehnal jsem si hasičák 1,5kg (naplněný), ale teď řeším, zda se dá zprovoznit.. - nevím jestli se dá napojit redukční ventil (je-li nutný...)kvůli průměru trubičky která z hasičáku vychází, a jak to spouštět - je tam spoušť na zmáčknutí prstem...

Reagovat na tento příspěvek 0  - runnerRe: RadekCX
Cetl jsem to diky moc.
Muj posledni prispevek byla reakce na nekoho jineho, tak sorry.
Navic odkaz od ghostika mi nefugoval.
Jeste jednou diky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: RadekCX
Klídek, zvyknete si, že vaše snaha půjde občas "mimo"... Nebo že za vaši radu bude poděkováno někomu jinému... :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX Re: runner
cece opravdu ctete vubec to vlakno? o pet prispevku zpet jsem dal odkaz na to kde jej objednat nebo co shanet, stejne info je o dva prispevky dal pod tim obrazkem s flaskou od ghostika rozzureny

rika se tomu LAHVOVY VENTIL NA CO2 SE ZAVITEM 17E
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel Re: Usine
No právě že se jim u nás i za ty peníze vůbec nechce. Je to asi podobný jak teď napsal runner
 Reagovat na tento příspěvek 0  - runnerRe: karelpavel
Četl jsem toto vlákno. Mám stejnou láhev jako ghostik a potřeboval bych někde sehnat takový ventil co tam má on. Jenže nevím jak přesně se tomuto ventilu říká (druhu závitu do lahve a závit na připojení dalšího příslušenství) Navíc u nás ve městě, kde plní lahve mi vůbec nebyli schopní poradit :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Čendik Re: runner
Pokud někdy jezdíš do Brna tak mohu vřele doporučit firmu Rehas. Nechal jsem si tam vyměnit ventil na hasičáku aby mi tam pasoval redukčák a bylo to do týdne hotové a s naplněním jsem se vešel pod pětikilo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: karelpavel
Jaké milodary. Je to běžná služba za peníze. smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel Re: Usine
No u nás by se na takové milodary mohly z vysoka vy.... Ti by nato řekly jen _ ne nemáme neprodáme a když si to seženete tak možná naplníme a pak nashle - tzn. zřejmě málo kde jsou takhle ochotní :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: runner
Kup si rovnou starší lahev v plnírně. Pak si ji v hasičských potřebách můžeš vyměnit prázdnou za plnou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekCX Re: runner
no zalezi co to presne je za lahev - melo by ale stacit zajit do nejakych lepsich svarecckych potreb a chtit lahvovy ventil na CO2 (ma pojistku na pretlak) - stoji kolem 600Kc - tipuji ze bude mit zavit v lahvi 17 E (v podstate se pouzivaji jen dva a ten druhej je o dost vetsi)

viz treba www.gce.cz , sekce prumyslove aplikace, katalog v pdf obj. č. 07 758 42
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel Re: runner
Tak si pročti tuto diskusi a určitě se dozvíš ( najdeš )co potřebuješ X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - runner
Ahoj, nevíte někdo kde by se dal sehnat uzavíratelný ventil na 1,5kg hasící lahev, aby se dala naplnit CO2 a k tomu šel našroubovat redukční ventil 3/4? Díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zradaRe: Čendik
Akvárko není svářečka. Odběr je tak malý, že položení bomby nevadí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Čendik Re: pros
Nejsem zatím žádný velký znalec téhle problematiky, ale vyrábím si v současnosti CO2 z hasičáku a tak různě hledám a narazil jsem na tuto stránku: www.svarbazar.cz/…
Je tam nákres jak je to s tou trubkou a osobně laicky si myslím že varianta položit hasičák je ta nejhorší. Kapalné CO2 teče přímo do ventilu. Když bude stát a bude s trubkou, tak se v horní části trubky při malém odběru stihne vypařovat. Když se dá vzhůru nohama a trochu plynu se odpustí aby se trubka vyprázdnila tak v tom taky nevidím problém. To pokládání bych osobně nedělal.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TommysRe: Usine
Aha no ja bublám ještě přes petku kterou mám jako počítadlo, zatím ho mám nastojato na ležato ho dávat nebudu uvidím jak to bude fungovat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: pros
Odběr CO2 je tak malý, že je úplně jedno jestli je tam trubka nebo není. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pros Re: vanTomas
Přesně tak, jediný rozdíl mezi hasičákem a lahví na sváření nebo k použití v akvaristice je ten že hasičák má uvnitř trubku až na dno aby při hašení šlo ven "tekuté" co2 a lahev na sváření má nasávání u vrchu kde je plynné co2. Správně bys měl mýt ten hasičák dnem nahoru a po vypotřebování vyšroubovat ventil a tu trubku zaříznout. Dá se používat nastojato, ale těžko říct jestli netrpí redukční ventil. Já jsem ho aspoň položil.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vanTomasRe: luka
O takovém hasičáku jsem taky uvažoval, ale nesehnal jsem na něj redukční ventil, tak jsem se rozhodl nakonec pro ten velký 6-ti kilový.
Jinak CO2 je v hasičáku opravdu v kapalném stavu. Proto je při opuštění lahve ve větším množství tak studenej až ledovej a proto se elektromagnetický ventil zahřívá el. energií, aby oteplil plyn z lahve a svářečům nezamrzali přístroje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: Tommys
CO2 je v hasičáku v kapalném stavu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TommysRe: O.Tom
CO2 hasičák, jestli se nepletu neobsahuje žádnou pěnu, to by v akva nedělalo dobrotu, ale práve stlačený plyn a funguje tak že hasíte právě plynem CO2 a proč?Protože pak oheň nemá O2, jednoduchý...myslim:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LangMaster Re: luka
No myslim že by na něm mělo být napsane CO2 Hasici přistroj to je ten pravý 65 baru alespon myslim ze je tam tolik.Jo ještě ohledně te lahve každých 5 let tlaková zkouška a životnost 40 let tak že podle toho berte hasičák někde by vám to nemuseli naplnit pokud to neni na černo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lukaRe: Usine
Fotka k příspěvku Pridam foto ako ta flasa vyzera vskutocnosti.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: zrada
Vodní taky nebude to pravé ořechové, o tetrachlóru nemluvě. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom Re: Miras
Ten klasicky bezny hasici pristroj co byva na skolach atd je zpravidla delan jako velka nadoba (to co je videt :) ) ktera obsahuje hasici latku (voda, voda s penidlem, prasek) a malou bombicku natlakovanou nejakym plynem, pri spusteni hasicaku se prorazi ta natlakovana bombicka a vznikly tlak v cele nadobe vytlaci hasici latku :)
Jinak tady stim CO2 je myslen asi "snehovy" hasici pristroj, ktery pokud se nepletu obsahuje prave stlaceny CO2 jako hasici napln.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zradaRe: Miras
Pěnový hasičák nedoporučuji. :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek -1  - Miras Re: Tommys
no možná se zaptám jak blbec, ale není přeci v hasičáku ta náplň(pěna) která pak hasí, nemůže se to dostat do akva?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TommysRe: luka
Používám 5Kg hasičák s CO2, není v tom problém, až první origo náplň vybublá nechám to předělat na "černou bombu", naplnit a pojedu dál:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hanz Re: jajaapaja
No tak ja myslim, ze ani moc ne, kdyz je to Rothenberg. Hlavne z halvy ji nevim. A neni problem se domluvit na sleve ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja Re: hanz
Nojo ,ale tá cena!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hanz Re: luka
V OBI prodavame lahve s CO2 aj i redukcni ventil.
PS:neberte to jako inzerci, na to malo platej. Pisu to jen, aby jste vedeli, kde sehnat COcko ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vanTomasRe: Usine
Jj, přesně tak. Já třeba používám průmyslový CO2 a bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - UsineRe: luka
Jsou dva tipy CO2 potravinářský a průmyslový. Oba můžeš bez problému použít do AQ. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luka – napln v hasicaku
Chcem sa vas opytat aka je napln v original naplnenom hasicaku ci je to cisty CO2 ktory mozem pustit do akvaria.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraSRe: Usine
Vašku byl jsem u toho kdy se tam dědula pokoušel nechat si naplnit dva hasičáky staré sotva 15 let..ale protože výrobcem je slovenská fabrika která je už nevyrábí a nemají na ně náhradní díly tak mu je vzali a vyhodili...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: BC/.Killer
Lahev má životnost 40 let mění se jen ventily. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraSRe: BC/.Killer
v kovopodniku praha nikoliv..šel jsem plit bombu na co2 minulý týden, kontrola byla rok prošlá a tak mi to sfoukly naráz...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BC/.Killer – co2
ahoj,
myslíte že mi naplní starý sněhový hasící přístroj ? má již prošlej atest, poslední se dělal v roce 1992... X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: trodat
Lahve na CO2 mají životnost 40 let. Jestli si to dobře pamatuji, stačí zabrousit k nějakým hasičům a jejich předpisům.:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik Re: trodat
Nejsem si jisty jak je dlouho platna tlakova kontrola
mnelo by to byt na nem i vyrazene
Pokud ji nema proslou tak ti ji bezproblemu naplnej
Ja to tak delam a nikdo nic nerikal :o)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - trodat – hasičák
mám hasičák sněhový 5kg z roku 1977 ,samozřejmě prázdný,myslíte ,že bych mohl koupit uzavírací ventil a jít vesele plnit.Nebudou na mě koukat jako na magora.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik Re: Eff
byl to tento:
cgi.ebay.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff Re: ghostik
To je dobrý zdroj. Já nakoupil za podobnou cenu na AUKRO.cz
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik Re: kristian
byl vcetne sondy
zdroj
EBAY.COM
cca pred necelym rokem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kristian Re: ghostik
mohl by jsi poslat odkaz ci kontakt na ten ph meric? za takovou cenu se pomalu shani nova ph sonda. diky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik Re: JuraS
....revizní zkoušku, nějakou odbornou firmu a kdo ví co ještě.....
to jeste nekdo takto neco dela v teto republice ? ne

jinak mam k tomu PH merak s vystupem na elektromagneticky ventil za 1200.-

takze cele 2350.- i s merenim PH 24hod./den

a zbastlene to bylo za cca 2 hod.
palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraSRe: ghostik
No já mám v plánu minigejzír s emg. doplněný o redukci na plnitelné bomby + řídící jednotku..budíky nepotřebuju a než to bastlit doma tak to raději celou sestavu..jo kdyby se daly jednotlivé díly sehnat za pár šupek a mohl jsem si to sestavit doma sám tak to beru ale stejně budu potřebovat revizní zkoušku, nějakou odbornou firmu a kdo ví co ještě...z práce bych i sehnal hasičák..předpokládám, že ten 6 kg nejspíš...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik Re: JuraS
A kolik stala hotova pred rokem ( pripadne dnes ? )
Ja mnel tyto naklady
100.- - lahev
450.- - ventil
600.- - redukcni ventil
-------
1150.-
+200.- - rocni naklady ( 2x az 3x za rok ji naplnim a jedno plneni mam za 100.- )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraSRe: ghostik
A nevyjde nakonec celá sestava dražší než koupit již hodovou sestavu ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik Re: PetrP2B
Jo to jsem taky hledal oznaceni zavitu
Pruser je ze z hlavy si nevzpomenu jak je znaceny
Zkusim se podivat po netu jestli nenarazim na to oznaceni

Jestli jsem se nespletl tak to byl tento
www.cwkatalog.cz/…
07 758 42
Oxid uhličitý
G 3/4" 19,0 MPa (190 bar)
zavit 17 E
cena 470,-

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [6] 7

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 14603x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6215-co2-z-hasiciho-pristroje?od=251