Halančíci - chov
Starší reakce
Starší reakce
1 17.07.2014 17:33 Drahoš . [389] - Rostliny Starší reakce
ještě jedno foto, tvar těla jako samice, barva taky světle žlutá (samce mám více do červena), ale ty ploutve?
0 04.05.2014 14:48 KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostliny ahoj vespolek, prosím o určení pohlaví u h. pestrý hjerrensi. Vždy to byla samice, nyní se jí začali vybarvovat a protahovat okraje ploutví. Myslím, že je to nedostatkem samců, mám jen jednoho, původního a narodili se mi postupně samé samice, takže k jednomu samci jsem měl 7 samicí, tahle byla vždy největší.
jasan, tykám běžně, chci to samé i k sobě... už jsem starý, aby mne někdo předělal
tu odpověˇd jsem myslel všeobecně, proto množné číslo..
V sobotu bude na burze v Olmiku. Jinak za ním musíte až do Jeseníku
Je to on. A pokud vim, tak stale zivi. A my si tykame, ne?
nevím
, jestli je to ten, o kom píšete, ale tenhle pán se halančíky kdysi živil... nebo spíše i živí...
karuz.ic.cz/… To prvně zkusím pořešit nějak tady, asi přes Sklorex a kdyby to nějak nedopadlo, tak se pak někomu z vás ozvu. Ono je to teprve ve výstavbě, takže ryby mají ještě hodně času
Do Olomouce (a do Ostravy, ale to mas dal) zajizdi na kazdou burzu pan Ruzicka s nabidkou halanciku, pokazde podle toho jake ma. Minule jsem koupil Chromaphyosemion - krasavce kteri by se ti tam hodili (viz ma prezentace). Ted v sobotu muzes zkusit dojet, pripadne ti SZ poslu na nej cislo. Ale je z Jeseniku.
Tuším že to mám trochu z ruky :( případně doporučení na nějaký vhodný a relativně dostupný druh?
Stav se...
Právě proto se ptám znalejších. Tak nějak sem tušil, že jsou druhy pro které je to prakticky ukázkový životní prostor, ale rád se nechám poučit. Pak už jen vyřešit kde něco takového sehnat
Pokud dobre pocitam, tak jde o objem 25 litru. Neni to moc, ale nejaky parecek malych anualu vychodni Afriky, zvykly na objem vysichajici kaluze, by tam mohl celkem uspokojive fungovat.
Já bych volil nějaké štikovce...
Starší reakce
Ahoj vespolek, je možné že se mi samice Halančka pestrého hjerrensi změnila v samce? Měl jsem 1 samce a 5 samic (tři se mi narodily z původní osádky 1+2). Najednou pozoruji, že se největší samici začínají protahovat a tvarově měnit ploutve a vybarvovat pruhy (všechny typické znaky pro samce). Vím, že u mořských ryb je to běžné, ale u halančíka?
Děkuji Karel
Starší reakce
0 29.01.2014 07:09 Drtikol – Jikry
Je tady nějaký halančíkář z okolí Liberce, který by mohl poskytnout jikry nějakého začátečnického druhu? Jsem teď v tom nadšení z vějířovek, tak bych to chtěl zkusit rozšířit o nejaký další druh.
Starší reakce
To je dobře. To bude hlavní problém halančíků, že skáčou ven. Onehdá jsem volal s Gagalem a jen se smál, že mi vyskákali. Ale teď už si dám pozor.
No tak po prvním dnu nevyskočil ani jeden. je teda pravda, že hladinu mám přes pět centimetrů od okraje akvária.... ale stejně jsem to raději přikryl a zatím se jim daří dobře...
Starší reakce
Přesně tak. Já mám cca 0,5 centimetru škvíru po celé délce krycího skla a i tak jim to stačilo. První rybka vyskočila hned druhý den a pěkně vyděsila přítelkyni, když se vrátila z práce. Celá vyschla a zčernala (ryba
. Pak jsem se tři týdny snažil sklo dávat, tak aby mezera byla rovnoměrně na obou stranách a pořád kontroloval, zda jsou všichni v akvárku. A když jsem je nemohl najít, tak jsem prohledával pokoj. Ale nakonec stejně vyskákali všichni ... Tak snad dopadneš lépe.
Pořádně zakryj akvárko deklem. Mě první noc vyskákaly oba páry, co jsem si přinesl domů škvírkou 2x1cm. Opravdu dobře to zadělej.
0 14.01.2014 21:32 Drtikol – Vějířovka černoploutvá
Tak a konečně je mám doma. Dlouho jsem se na to těšil a už jsem si přivezl své první halančíky. Vějířovku černoploutvou... páreček... Mám je ve svém něco málo přes třicetilitrovém akvárku. Takhle nadšenej jsem nebyl ani nepamatuju.... je to větší radost než když se mi narodil syn
Kdybyste mi chtěli dát nějaké praktické rady abych se vyvaroval chyb tak uvítám každou hloupost i chytrost)
Starší reakce
V Líšni na burze je mívá jeden pán pravidelně,mívá stůl vedle p.Tomance před vstupem do hl.sálu.
Starší reakce
Vím, že minule měl v Brně na burze halany Rybka. Počkej dva týdny a snad budou. Dokonce tvrdil, že to jsou jeho odchovy.
Napiš Gagalovi, je z Olomouce (jestli se nepletu) a určitě by byl schopen ti poradit¨nebo dát nějaký kontakt
Dobrý den, nemáte někdo kontak na některého chovatele Halančíků z okoli Brna. V Semilasu na burze jsm bohužel na žádného nenarazil. Dik
Starší reakce
Všechny rybky rejdí všude
kdepak vůbec nerejdí... já je totiž ještě nemám. Jen jim postupně připravuju akvárko. A zjišťuju co jo a co ne... nerad bych pak nějaké ryby skladoval v kýblu nebo řešil jiné zbytečné chyby až dodatečně.
Takže by rejdili.... hmmm... nevadí.... cuba bude jinde a nebude s ní alespoň starost.
Starší reakce
Tyto rybky, co jsou tak malýho vzrůstu, ti, myslím, ty kytičky jen tak nepoboří. Spíš se divím, že ti halančíci v nich nerejdí
Starší reakce
tak si tam dej pancíka malýho nebo toho otíka i ty jsou fajn. Já mám sice pancíky ale taky spokojenost.
Tak.. a teď ještě aby to co nejméně rylo ve dně... s otíky zkušenost nemám (tak jako je to prozatím u většiny ryb) mám tam tuhletu kobercovku malokvětka (cuba)... no a bylo by senzační kdyby tam na tom dně zůstala.
Starší reakce
Otíky nebo nejmenší druhy pancéřníčků klidně, nicméně záleží, jakým způsobem třeš halančíky. Pokud do mopu, nevidím problém.
Tak to je výborné. Díky za částečné zlepšení nálady do nového dne.
Dám vědět, jak spolu vycházejí, nebo jak spolu vycházeli.
0 22.08.2013 07:52 Drtikol – Halančíci + nejaký ten likvidátor řas
Dobrý den.
Když bych si chtěl (akva něco přes 30l) dát k halančíkům gardnerovým (začínám s nimi) nějakého toho krunýřovce, parmičku černopruhou nebo něco uplně jinéhoco by v tom akváriu dělalo trochu pořádek a usnadnilo by mi to údržbu. Co byste mi doporučili? Pochopitelně s ohledem na halančíky. V ideálním případě něco co by je nerušilo při tření. No a jestli nic, tak se holt nedá nic dělat. Ale věřím že něco by se našlo. (Takový krunýřovec jednopruhý by se mi tam líbil)
Starší reakce
Ahoj Ádo já sháněla zas halančíky bivittatum a striatum ale tady v okolí Liberce jsem žádného chovatele ani prodejnu nenašla. Naštěstí jsem napsala do Vivaria a příští středu mi přijdou kurýrem čd do Liberce na vlakáč. Ceny mají příznivý jen ta doprava je trochu dražší.Tak zkus taky Vivarium mají tam výběr a můžeš si i objednat od nich dovážejí od českých chovatelů přímo.Tak hodně štěstí
Starší reakce
0 31.07.2013 09:45 Adam – Halančík skvostný
Zdravím...
Sháním halančíky skvostné (Aphyosemion exiguum)
Nevíte někdo jestli je možné je u nás sehnat.... pokud možno poblíž liberecka
Díky moc už dlouho po nich pátrám a nic.
Starší reakce
A nemáš na toho pána kontakt?Třeba bych se s ním mohla domluvit.A jak probíhá chov a odchov u tohodle druhu?
Já je mám, jen pár, zatím. Mám je od pana Bojanovského z Brna, ale ten do RK nejezdí.
Na Brněnské burze je má snad vždy.
Ahojda lidi nevíte o někom, kdo prodává nebo chová či bude prodávat halančíky dvoupásé?Sháním páreček.Je možné i setkání na Akva Expo v RK.Dík
Starší reakce
0 26.05.2013 15:20 KAKTUS1010 prosim Vas aky je rozdiel medzi nematolebias whitei a papilliferus???
Dakujem
Na aquaburzy do Olomouce i do Ostravy vozi pravidelne pan Ruzicka krasne mlade halanciky z rodu Fundulopanchax, Aphyosemion i jine. Ale koukam, ze to je pro tebe asi trochu z ruky.....
Ja sam ted nemam zadne mlade, ale mohl bych postradat dva jiz odrostle samce F. Gardneri. Pokud chces jako zacatecnik zkusit jak se budou vyjimat v nadrzi, tak nemam problem ti je zadarmo venovat. Ovsem jen pri osobnim odberu a to asi bude stejny problem, co?
0 24.05.2013 11:30 KAKTUS1010 Zdravím nema tu niekto z Vás na predaj nejake druhy z rodu Fundulopanchax nejake druhy pre začiatočníka??
Dakujem
Starší reakce
No jasně Zoom. Já činím na. Cool a .....
snad, nebo to zkusim najít někde u nich na netu, jen otázka, nebyl to náhodou ZOOM než COOL? Že jsem právě koukal na oba prgramy a xena, nebo simpsni to asi nebyly
Určitě budou opakovat.
Bylo to někdy odpoledne kolem čtvrté.
četl jsem o ní u Vítka a Kadlece, ale fotku vidím až tady, škoda, že jsem ten pořad neviděl
ale tobě za příspěvek tobě palec hore
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 9
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 8284x