Difuzory a reaktory CO2
ja bych se dokonce bal, ze se ulomi vstup nebo vystup na hadici do toho reaktoru .. prece jen je to plast..
Rekl bych,ze to napojeni co2 je celkem nestastne reseny. Presne tohle se mi stalo i u externiho atomizeru. Mel jsem stesti,podarilo se mi koupit samotne telo atomizeru...
Myslim, ze se tu objevilo, ze se odlomilo napojeni co2.
1 25.06.2016 10:02 Spike Starší reakce
Ok. Beru bez filtracni vlozky. Diky
Seš moc rychle. Mám na mob. problém se sítí a neodeslal se mi celý příspěvek. Mám tam jemný drátěný sítko, ale že by to bylo ňáký extra micro se říct nedá.
A jakou jemnost jsi mel. Ono to hodne zalezi i na tom pokud se nepletu.
Ahoj. Pokud můžu doporučit žádný filtr nedávej, protož se zanese ať máš filtraci jakou chceš.
Moje ani ne týdení zkušenost. Mám reaktor z odkalovací baňky v které je jemné sítko a už začínám pozorovat jak se začíná zanášet tím samím hnědým sajrajtem který se dělá v hadicích. Takže sítko půjde ven a místo něj jen trubka která nebude sahat až na dno baňky.
Tak jsem se rozhodl. Budu pořizovat reaktor na rozpousteni co2 z filtru na vodu. Vybraný mám tento (
senzor.cz/… ) a uvažují ze do něj dám polypropylenovy filtr ale nevím s jakou jemnosti. Dají se pořídit 1, 5, 10, 20, a 50 mikrometru.
tento reaktor bude umístěny az za externim prepadovym filtrem o objemu filtracnich médií něco přes 70 litrů takže nějaké nečistoty by se k němu neměly dostat.
Jakou jemnost bych měl tedy zvolit.
Starší reakce
Kdyby ses rozhodl pro tu Seru 1000 tak mám jeden navíc
To už jsem tu také viděl udělané.
Pěkně. před nedávnem jsem pvc-u trubky nakupoval a nějaké mi zbyly tak tu fajfku zkusím udělat. Ale ta cena je hrozná když vím za kolik se ty kolena, průhledná trubka a ostatní serepeticky běžné prodavaji
Škoda, za tu cenu by se šiknul...taky jedu na atomizér a bublinkuju víc než je zdrávo
Je to to samé jako na mém odkazu ale pokud si pamatuji nebyla s tím moc velká spokojenost.
www.youtube.com/… je trochu hlučnější
A nebude už lepší vzít něco od "přátel" z Číny, např.
www.ebay.com/…
Když porovnám ceny za korpus filtru na vodu s tímhle tím...a je to bez práce... Pravda, nemám s tím zkušenosti, ale snad by to mělo odvést stejnou práci, jako ten dělaný samo domo.
Ten filtr bych nepočítal. Voda se ti při stékání okysličí a zvýšený obsah kyslíku prospěje bakteriím ve filtru.(laicky řečeno)
Určitě to problém nebude protože to je reaktor značně předimenzovaný. Stačí si najít nějaký komerční
sera.cz/… No on má čistý objem něco přes 400 litrů ale já s externím filtrem přes 550 a plánuji trochu více rostlin. Coz si myslím že je značný rozdíl.
Takze ten reaktor z obalu fitru bude ok ale jakou velikost mám vzít. Jsou užší a širší, kratší a delší?
Já to taky nemám rád chce to pořádný reaktor.
bublinky co jsou na kytkach a ty které se z nich uvolní a jdou k hladině mě až tak netrápí jako ta mlha co vychází z vyústění čerpadla.
0 07.06.2016 10:30 laKatos – co2 reaktor/atomizer pro 500 L bez mlhy
Potřebuji poradit s co2 a jeho rozpouštěním do 500 litroveho akvaria. Zkoušel jsem vyústění hadičky z bomby nacpat k cerpadlu které co2 krásně rozmete po akváriu ale šíleně mě vadí taková mlha. Existuje nějaký kvalitní "rozpoustec" pro objemnější akvária bez tvorby mlhy. Buď již vyráběny nějakou firmou nebo samodomo. Napojení buď na vnitřní čerpadlo a nebo externí prepadovy filtr.
Starší reakce
nevim kolik bublin ti do nej jde ,filtr by se mohl zavzdusnit .. mam ho skoro rok a jeste jsem ho necistil a furt jdou mikrobublinky.
Ja ho prave mam na vstupu a jdou mi dost bubliny z rampy. A je potreba ho take nekdy cistit?
Starší reakce
Difuzor protlaci u 0.2atm a to same lipove drivko.
je to voda pokud se toho v tom difuzoru chceš zbavit buď počkej a nebo ho otoč vzhůru nohama a vytlačí vzduch vodu a pak to otočíš zpět
Tak keramický difuzor kvasničák z 1 PET protlačí viz. foto. Akorát nevím co to tam je za velkou bublinu
Zda je to vzduch nebo voda, ale nevím jak by se tam vzala, když sem to do akva dával už s hadičkou.
Rostlinky už bublinkujou, to je paráda.
Pri sete (bomba, redukčný ventil) je lepší klasický keramický difúzor, pri burčiaku, alebo inom podobnom princípe bude lepšie lipové drievko. Lipa je strom Slovanov a rastie snáď všade na každej dedine v meste, lese....
no dakujem toto vyzera naozaj dobre uz len zistist ktor by bolo lepsie Nieco ako Bazzoka difuzor ktory robi dost hmliste malicke bublinky alebo lipove drievko ? ktore je lepsie ? zhladiska bubliniek a rozprasovania ?
Protlačí kvasničák z PET lahve keramický difuzor v akváriu nebo musím dát lipové dřívko?
Na lípě?
Ahojte ja by som potreboval take Lipove drievko no zohnat sa to kde dá ?
..niesom velmy znalec stromou tak neviem nemá niekto taky kusok na vyrobu difuzoru
? ...diki
Starší reakce
Všichni jistě znáte tento nepotřebný díl dodávaný jako příslušenství k filtraci. Stačí jen přidat špejli a nový atomizér nasadíme na vývod či sání nebo lze snadno integrovat do hadicového systému. (špejle je bambusová , na špízy).
Špeejle musí jit až do proudu.
Starší reakce
Jjasne skacu ale pomalu,,zatim to jede mesic a zatim dobre,tak uvidime no,,a neni problem to kdykoli vymenit,
Nekřič hop, dokud ti nepřeskočí
možná teď to jde líp, ale chce to testovat delší dobu (třeba půl roku). Až delším používáním se pozná rozdíl. V každém případě pak dej vědět, výsledek mě docela zajímá
Ja vyzkousel drivko z mlade tresne,,planky,a podle meho to jede lip nez Lipa,,
On nemusí byť neskôr zlý. Lipové drievko nasaje vodu a zväčší svoj objem. Toto sa rovnako pri tomto difúzore využíva, teda vlastnosť drievka
Takže ten môj difúzor sa nakoniec dosral... keď som ho vyrábal bolo to z čerstvo odrezanej lipky a nabil som ho z opačnej strany
, teraz vypadáva, takže môžem vyrábať odznovu.. dám na radu cezaramilana a použijem celý spätný ventil + zvonku dám ešte kovový spätný ventil...
Starší reakce
Nemusí a môže určite. Ja som to robil takto a celý difúzor aj so spätným ventilom som úplne schoval v piesku. Nieje na škodu ak jeden je mimo akvária, tak isto ak sú dva
jen bych ten zpěťák dal mimo akva. Samozřejmě první v cestě (nejlépe hned za hranu).
Idem si konecne vyrobiť difuzor z Lipky... Nikde neviem nájsť či sa použije celý spätný ventil alebo sa zreže a dá sa len časť? ako ste si to vy urobili?
Přidat reakci
1 ...... ...... [2] 3 4
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 11609x