Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2 - rady do začátku

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
CO2 - rady do začátku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2017 13:16 Muž Kapr [9] Re: vaaclav
Ok zkusim o 1-2 kapky vice. A chci se jeste opravit. Te 4dKH je 1,5 ml. a ne 2,5 jak jsem psal poprve. Jen pro upresneni ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2017 12:59 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kapr
Tak to jsem ještě nevyděl ale zprůhlednit by to určitě nemělo. Někdy se to špatně odezírá a musel jsem si za zkumavku dát bílý plast abych viděl barvu. Jestli máš moc CO2 tak světle žlutá může vypadat skoro průhledná asi bych nakapal více kapek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2017 12:47 Muž Kapr [9] Re: vaaclav
Fotka k příspěvku Tak jednak 4dKH vodu a pak nejaky bromothymol. Bylo to v tom setu co jsem koupil.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2017 12:40 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kapr
Co máš za náplň? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2017 11:39 Muž Kapr [9]
Ahoj. Dropchecker tema jsem tu nikde nenasel a zakladat nove nemohu, takze pisu tady. Zacal jsem pouzivat CO2 a jsem v tom uplny laik co se praxe tyka. Voda co jsem dal spolecne s cinidlem do Dropcheckeru se me po dvou dnech temer ztransparentnela, takze je velmi obtizne stanovit barvu. Otazka zni: Mam tam pridat vice cinidla? V navodu bylo 3 kapky na 2,5 ml. roztoku. Nebo delam neco spatne a nebo roztok a cinidlo jsou nekvalitni? Diky za reakce

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2017 14:07 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Rybka
Jestli tam máš magnetventil tak bez něho. Musíš chvíli počkat než to nateče i do budíků. Jedině takhle jsem zjistil kde to utíká. Žádná pěna na holení nebo jar mě nepomohl. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2017 12:05 Muž Zip [277] Re: Rybka
Bez natlakování celé cesty CO2 bys toho moc neotestoval, takže redučák otevřít na požadovaný tlak. Já osobně ponořil komplet bombu, redučák, ale BEZ budíků, jehlový i zpětný ventil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2017 11:01 Rybka – Test
Zdravím,

poradí někdo jak provést test těsnosti pod vodou? Normal to celé s otevřeným redukčním ventilem ponořím pod vodu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2017 12:51 Muž dudl007 [15] Re: Zip
Vidíš ta setrvačnost mě nenapdla, je fakt že je to pod tlakem a ten se sníží tak to chvilku trvá. A tak aspoň nemusíš nic reklamovat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2017 11:28 Muž Zip [277] Re: dudl007
Tak jsem to už vyřešil, problém byl zřejmě u mně, systém má docela setrvačnost. Mám delší hadičky( v součtu asi 3m), takže ta regulace jehlovým ventilem je zpožděná a asi jsem to nikdy nenechal dostatečně "ustálit". Další věc, jehlový jde v krajní poloze trochu lehčeji, takže si budu myslet, že se i trochu " ochodil" a funguje lépe :)
Jinak jsem raději ještě udělal test těsnosti pod vodou a ucházela malinko spojka na straně jehlového ventilu, přetěsnil jsem vše Tangit Uni lockem a už je to v pohodě :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 21:25 Muž Zip [277] Re: dudl007
OK, každopádně díky za konzult ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 21:07 Muž dudl007 [15] Re: Zip
Tak v tom případě bych to viděl na tu reklamaci,asi jsi se trefil na nějakého šmejda. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 21:04 Muž Zip [277] Re: dudl007
Matku jsem kontroloval, tím to bohužel není, je dotažená k "čepičce" kterou se otáčí.
Ano hodně často se píše, že Camozzi je kvalita.
Ve videu www.youtube.com/… otevírají redučák do cca 1/3 rozsahu při zavřeném jehlovém a nic jim to nepropouští, to u mně teda nejde, mě frčí bubliny jak o život :-(
Asi zkusím napsat dodavateli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 20:51 Muž dudl007 [15] Re: Zip
Na jehlovém ventilu je jistící matka, nemáš ji zašroubovanou? Pak se nedovře,jinak ten ventil je otevřený opravdu jen malinko. Jinak ventil "Camozzi" je kvalita. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 20:24 Muž Zip [277] Re: dudl007
Vím, že jehlovým ventilem by se měl nastavovat počet bublinek, ale pokud dám na redukčním ventilu tlak cca 2bar, tak bubliny v počítadle ani nespočítám a to jsem měl jehlový ventil zavřený skoro na "krev", buď je něco špatně nebo nevím
hmm
Když jsem koukal např. na YT, tak většina pouští do atomizérů několik barů a jen to dolaďují jehlovým, to mě by asi nešlo, nemůže být třeba vadný?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 19:56 Muž dudl007 [15] Re: Zip
Právě že jehlovým ventilem reguluješ počet bublinek za sekundu. Pokud ti jdou z atomizéru jemné bublinky tak bych tlak nepřidával. Pokud ne tak trochu přidej tlak na redukčním ventilu. Jak má kolega 2-3 bar., to se mi zdá celkem zbytečně moc. Mám vnější atomizér a mám tlak 1,5 bar. a v pohodě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 19:09 Zdena1985 Re: Zip
Mam a mam 2-3 bary a jehlak jen trosku povolenej.krasne jemne bublinky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 18:48 Muž Zip [277] – Zprovoznění nového setu CO2
Zdravím a prosím o konzultaci.
Dnes jsem zapojil CO2 set www.rostlinna-akvaria.cz/…
A vnitřní atomizér www.rostlinna-akvaria.cz/…
Máte někdo tuto konfiguraci? Jaký mám nastavit na redučním ventilu tlak?
Zatím mám nastaveno na 10 cfh (někde tu je uvedeno, že by to mělo odpovídat cca 1bar)
Bublá mi to cca 1 b/sec.
Jehlový ventil mám asi v polovině rozsahu a tím se to asi zatím nereguluje.
Těšil jsem se na tento set a teď v tom trochu lítám, v návodu nic není a bohužel tu je spousta fór k CO2 a zatím jsem nenašel kdo by to polopatě popsal.
Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2017 08:37 GP Re: cezarmilan
prutoky jsou tak male, ze to na tlak nema vliv a naopak se obcas stava, ze pak netesni a utika to kolem osiky.
edit: ups, uz to tam je ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2017 21:41 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: cezarmilan
Já jsem dřív dával lahve prázdnou za plnou a tam jsem otvíral lahve nadoraz protože občas kolem osičky ucházely. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2017 21:04 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Čo tak neotvoriť ventil na fľaši celkom? Nikdy som ten ventil neotvoril na maximum, pri akvariách to ani nieje zapotreby. Tým nech sa zaoberajú zvárači.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.01.2017 17:12 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: GP
Tak tak, proto taky je prakticky k nicemu dvojbudikovy ventil. Dokud tam je kapalne CO2, tak ukazuje porad stejne a dolu zacne padat, az kdyz uz zbylo jenom plynne CO2 a to ztraci tlak. Na druhou stranu to je nejnebezpecnejsi okamzik, protoze redukcni ventil muze zacit poustet vetsi tlak, nez na kolik je nastaven a v tu chvili jde do akvaria vetsi mnozstvi plynu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2017 17:04 GP Re: MirekSazava
pokud plyn dosahne daneho tlaku, tak zkapalni (zjednodusene). proste to nevi kolik je tam uz v kapalnym stavu a kolik v plynnym.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2017 16:26 Muž MirekSazava [71] Re: GP
Jako pri tom plneni? Nevim... Bylo mi receno, ze stat se to muze, proto je tam ten pojistny ventil. Flasce to prej nic udelat nemuze, ta prej vydrzi 700 bar.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2017 15:18 Muž dravec [72] - Rostliny
Chalani dakujem za odpovede. Cize budem to radsej vážit a kupovat presne 1,5kg plynu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2017 14:44 GP Re: MirekSazava
to je divny, to by ten plyn proste zkapalnel ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2017 13:49 Muž MirekSazava [71] Re: vaaclav
Nene, tlak jsem kontroloval chvíli po naplnění. Ale bylo to moje první plnění, tak jsem nevěděl, že je to špatně, sice tam bylo víc, než když jsem jí koupil, ale říkal jsem si, že od prodejce tam třeba toho plynu nebylo tolik. Na balkoně byla přes noc kde bylo chladněji než v obýváku. Měj jsem tam přesně 190 bar. Majitel plnírny mi pak řekl, že se zaměstnanec asi překoukl a místo 1,5 kg tam dal 2 nebo 2,5 kg, už nevím přesně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2017 13:43 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: MirekSazava
Pochybuji že by ti to nafoukli na tak velký tlak, to spíš jestli si to nenechal na balkoně na sluníčku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.01.2017 13:40 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: dravec
Odpařovací tlak (bod varu) kapalného CO2 od 0°C to 30°C je:
Teplota(°C) Tlak (atm)
0 = 34.4
5 = 39.2
10 = 44.4
15 = 50.2
20 = 56.5
25 = 63.5
30 = 71.2 :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.01.2017 13:27 Muž ludvik [1082] Re: MirekSazava
Zajímavý, že jde přetlakovat. Mě to plní tekutým, nejspíš - a plnič prohlásil, že když se to tam nevejde, tak tam víc nenacpe ani kdyby chtěl.
Do té 2,1 litru mi dávají 1,5 kg plynu. A do 4 litrové dobu jen dvě kila, než jsem si toho všiml a vždy ho musím prakticky donutit ke 3 kg. Jsou to flašky z rostlinna-akvaria.cz
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.01.2017 10:48 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: dravec
Záleží to na teplotě okolí. Nejlepší je ji zvážit, na lahvi je vyražená její váha, stačí ji jen odečíst. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.01.2017 09:57 Muž MirekSazava [71] Re: dravec
Myslím, že kolem 70 bar. Mě ji naopak jednou přetlakovali na cca 200. A doma na balkoně mi z flašky vylítla pojistka a flaška lítala po balkoně.
Nejlepší podle mě je, zvážit flašku před/po plnění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2017 09:26 Muž dravec [72] - Rostliny – tlak v flasi po naplneni
Chcel by som sa opytat kolko by mal byt tlak vo flasi (2,1kg) po jej naplnení plynom CO2 doplna? mam totiz podozrenie ze mi flasu nenaplnili na maximum...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 19:24 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: vaaclav
Ha, premyslel jsem spatnym smerem, mea culpa.
Porad me nenapadala sloucenina,kde po jejim rozlozeni by uhlik chtel ihned reagovat s kyslikem. Ze muze reagovat uhlik z elektrody me absolutne nenapadlo. A pritom trafo k vlackum a UHLIKOVA elektroda puvodem z ploche baterie byla moje oblibena hracka. Chloru jsem jiste vyrobil kilogramy :-)

Edit:no v tom vlaknu o teto moznosti pochybuji i velke kapacity tohoto fora
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 19:15 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: DavFM
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 18:38 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: pepino
Troll?
no, kazdopadne, zadnou elektrolyzou CO2 nevyrobis
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 18:25 pepino – jak je lepší získávat co2
Ahohky. Přemýšlím o co2. Je lepší z láhve nebo elektro lízou? Mí s tím někdo zkušenost? Pepíno

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2016 18:59 laKatos Re: vaaclav
By me zajímalo co to je za kapalinu. Ale když budeš opatrný a s pocitadlem nebudes moc hýbat tak aby se ti nedostala kapalina do akvaria tak tam použij olej nebo něco co se pomalu odparuje a nejlépe i neškodné pro akvarium

Možná bych použil glycerin ale nevím co na to ryby a rostliny v případě ze by se to dostalo do nadrze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2016 18:48 Dominik Re: vaaclav
A nejde tato kapalina vytvořit svépomocí? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2016 18:06 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Dominik
Prodávají do toho kapalinu která se neodpařuje. :-) www.profiplants.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2016 17:45 Dominik – Pocitadlo bublin
Ahoj, jak udrzet vodu v počítadle bublin? Mám skleněné počítadlo bublin ( www.rostlinna-akvaria.cz/… ) a voda v něm mi vydrží max týden-dva. Zkoušel jsem uz tri ruzne zpetne ventily umistene pod pocitadlem ale neuspesne, zrejme se bude voda dostavam pryc smerem do akvaria? Zkousel jsem umisteni zpetneho ventilu i pred a za pocitadlo zaroven.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2016 22:46 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: vrkal
Sú zrovnateľné, kupujem tam u cca 3 roky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2016 19:33 Muž vrkal [1] – drop checker ebay
Jaké máte zkušenosti s drop checkerem co se prodává na ebay, aliexpres apod...prostě z číny. Je kvalitou zpracování srovnatelný s těmi co se prodávají v českých eshopech? Ukazují o jeho koupi vzhledem k téměř třetinovému rozdílu v ceně.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2016 16:39 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: aviater
předpokládám, že to nejvíce postihlo pomalu rostoucí rostliny. Samotná aplikace CO2 nebude asi primární problém. V akváriu jsou řasy přítomné i když nejsou okem viditelné v podobě spor. Až když dostanou nějaký impuls, nebo jinak řečeno, nastanou podmínky pro jejích růst, dají o sobě vědět. Mohlo to být poklesem pH, které při dávkování CO2 jde dolu, rozhozením rovnováhy mezi prvky, protože rostliny začaly více příjmat živiny, nebo kombinací obojího.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2016 16:05 aviater Re: ŠtefanT
Nádrž několik let, kryptokoryny a echinodory cca měsíc. CO2 jsem dosud nepoužíval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2016 15:39 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: aviater
Na fundovanou odpověď hodně málo informací. Jak dlouho je nádrž od založení? Jaké kytky a hlavně kolik jich je v nádrži? A fotka by také hodně prozradila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2016 13:37 aviater Re: Rakvista
Pánové, prosím o radu. Po zavedení CO2 po čtyřech dnech černá řasa. Kytky a dno. Není to štětičková, ale chuchvalce. Díky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2015 17:00 Muž Rakvista [20] Re: vaaclav
Dobrá omlouvám se asi jsem to blbě přečetl....jen pro info tlakovou zkoužkou by se zabývat měli bez ní jim to ani nenaplní a pak je výsledně tl.zkoužka vyjde na cca od 600Kč.To je zálkad....víc dodávat nebudu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.12.2015 15:23 R Muž vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Rakvista
Překrucuješ to co jsem napsal, přečti si můj příspěvek znovu, nikde nepíši že redukční ventil se závitem W21 je jen na argon a ani o tom že neexistují hasičáky s G3/4. CO2 už dělám hodně dlouho a docela dost lahví mě prošlo rukama. Informace se snažím dávat co nejstručněji a srozumitelné i pro laika. Nemíchám do toho normy a tlakové zkoušky abych nemotal lidem hlavu. Jinak nevím jestli je to zrovna v tomhle fóru ale ve starších příspěvcích by si našel že doporučuji redukční ventil bez budíků nebo jen z jedním, protože jsou trochu lacinější a práci odvedou stejnou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2015 11:45 Muž Rakvista [20] Re: GP
Redukce a regulace jsou synonyma ;-) Ano pokud se chceš vyjádřit naprosto přesně technicky máš pravdu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] ...... 13

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 16690x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5578?od=301