Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Odchovna, porodnička

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 7 Žádná další stránka   1  
Odchovna, porodnička
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2007 09:29 krtek Re: Petr Smolík
Doporučuju vzít 2L plastovou lahev uříznout vršek propíchat boky a zavěsit na kraj akva tak aby vršek byl nad hladinou (třeba drátkem)Ty díry musí být dostatečně velké aby do lahve proudila voda a zároveň dostatečně malé aby potěr nevyplaval. Já tam pod to dávám vzduchovací kamínek a bublinky se postarají o koloběh vody. Co se týká krmení potěru tak mám vyzkoušeno na jemno rozdrcené vločkové krmivo ale ještě lepší je uvařený žloutek mezi prsty v porodničce rozmělněný. Musíte si dávat pozor aby krmení bylo raději málo a častěji než moc. Pak se totiž usadí na dně lahve a začne zahnívat. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2007 13:25 Muž [] Re: Petr Smolík
Chovat potěr ve 0,5 l láhvi je brutální. Rybkám se bude voda kazit a také zakrní, protože nemají potřebný prostor k růstu. Kupte si malé akva bez písku s plovoucí rostlinou a bublifukem, jako odchovničku a potěr dejte tam. Stačí pár týdnů a budete moct vypustit mladé k ostatním. Běžné druhy ryb dorostou do dospělé velikosti během 3-4 měsíců. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2007 21:32 Poppy Re: Petr Smolík
No to máte těžký. Víte vlastně, jak se ty rybičky jmenují?
Jinak ve sklenici vám asi logicky žádný proudění probíhat nebude. Stoupněte si v obyváku za okno, cítíte vítr z venku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2007 19:40 Petr Smolík – Domácí porodnice
Dobrý den. Někdo mi v akvárku nakladl jikry potlesk Proto jsem pořádně umyl zavařovací skleničku 0,5 litrů, rostlinku ostřihal a dal ji v akváriu do skleničky aby vajíčka byla chráněna před sežráním. Na sklenici jsem gumičkou připevnil síťku (cca jako do oken proti hmyzu). Některá vajíčka jsou naprosto bílá, jiná průhledná.
Dnes ráno jsem zde nalezl již dva malé plody, které se už hýbou. potlesk

Tak a teď, čím je mám krmit chuděry aby neměly hlad a pořádně rostly? Mám je nechat dál v láhvi, dokud pořádně nepovyrostou? A jak to bude s filtrováním vody a okysličováním, bude jim to takto stačit? Sklenici jsem v akvárku postavil kousek od filtru, dostanese se k drobečkům okysličená voda? Sklenici jsem postavil, neměla by spíš raději ležet, když voda v akvárku koluje od zhora dolu? Nemov máte jiný domácí způsob jak rybyčky odchovat do větší velikosti, aby je jiné ryby nesnědly? Moc děkuji. ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2006 16:48 Žena Rypka [12] Re: katkus
Za mě je to jen na porod, aby dospělá ryba nesežrala mladé při vrhu. Na odchov je lepší normální akvárko...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2006 13:37 Muž [] Re: katkus
Do takovéto porodničky se dává potěr, aby se ochránil před ostatními rybkami. Až povyrostou tak je dáš zpátky a porodničku vyndáš pryč. Pokud nechceš mít z porodničky kolotoč tak ji prostě přichyť k jedné straně akva ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2006 13:07 katkus – Odchov malých rybiček
Jib si pořidil něco co vypadalo jako průhledná plechovka co pluje po hladině vody o velikosti 10x7x7cm a říkal tomu odchovnička.
Chci taky odchovat rybičky, ale až je budu mít nechci aby byly v takovéhle divné věci která pluje po hladině pořád dokola jako nělaký pidi kolotoč. Je to vůbec vhodné pro mladé rybičky?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2006 23:38 macanavy Re: anonym
No takhle to mám, akorát že tam mám takovou malou nádržku, a dírky v tom mám, ale je tam problém ten, že voda skrz ty dírky dostatečně neprojde a zplodiny z ryb neodpadávají do velkého akva a tím se tedy ta voda v té malé nádržce dostatečně nefiltruje a rychle se znečišťuje :-( nevíte co s tím???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2006 22:56 Muž [] Re: Macanavy
Můžeš vzít PET láhev (2l), uříznout vršek, propíchat a nechat v ní porodit samičku. Láhev připevníš k okraji akva a samičku hned po porodu přendáš. Potěr zůstane v lahvi a bude mít skrze ty otvory dostatečnou filtraci. Nesmíš však ty otvory udělat moc velké aby potěr nevyplaval do akva. Má to tu výhodu že potěr se narodí ve stejné vodě v které bude potom žít. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2006 22:12 macanavy Re: havel-st
Špatně jsem to specifikoal. Mám akva asi 80 litrů a ta porodnička bych chtěl aby plavala v tom akvu, abych dal do něčeho samičku tam mi je vyrodila a pak bych ji dal pryč. A ta krabička s tim potěrem aby mi plaval v akvárku. Tak do čeho je mám dát, aby se dostatečtně filtrovala voda a nebylo to pro ně moc malý? Děkuji za radu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2006 22:08 Havel-st Re: Macanavy
Byla řeč o plovoucí porodničce, nechám krabičku plavat v 40 tilitrové karanténce - potěr tou síťkou unikne, a samice zůstane zavřená. Ty unipacky (kelímky) včera nabízeli v tv reklamně, mají takový rantlík s komůrkama a pěkně plavou. Já je mám od zboží.
Světlo je spíš na obtíž, rodí většinou za šera, nebo v noci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2006 21:33 macanavy Re: havel-st
A to jim nevadí, že nemaj ani světlo ani vzduchování ani filtr, žádná kytka nic?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2006 20:25 Havel-st Re: Macanavy
Já "rodím" většinou jen pro sebe, takže vždycky něco narychlo vyrobím, asi 12 x 18 x 8 cm a rybku tam dám, až když začne rodit. Třeba kelímek na saláty beze dna přetáhnu síťkou od pomerančů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2006 18:38 Macanavy – Domácí porodnička
Chtěl jsem se zeptat, jestli náhodou nemáte ponětí jak by měla bejt velká plovoucí porodnička po domácku vyrobena? Abych ryby nějakou malou porodničkou netrápil palec děkuji za odpověď!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2006 13:13 Havel-st Re: Vodnik
Nez takove opicarny, tak nechej ryby porodit normálně. Potěr se někde schová a přežije to, co má. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2006 12:43 Vodník Re: havel-st
Mech nemám a nikde jsem ho ani neviděl.
Tak jim dám na dno něco děrovanýho. Potěr po porodu asi padá dolu, ne? Kus plexiskla a udělám do něj půl cm díry.
Edit: Ještě mě napadá, nekrmím živou potravou, třeba je nenapadne žrát něco co se hejbe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2006 12:29 Havel-st Re: Vodnik
To co máš je do společné nádrže, asi bych přidal trochu mechu, aby samička nesežrala potěr.
Určitě je něco, jak popisuješ dál, aspoň já to úspěšně používám - buď udělám pro samici kapsu z plastové síťoviny, co dávají zahradníci kolem stromků, nebo uříznu dno od krabičky na salát a přetáhnu jí síťkou od pomerančů. Potěr odplave do prázdné nádrže, skoro beze ztrát - zrovná koukám na 47 kousků od mladé Black Molly. :-)

Tři rybky do porodničky, to asi nebude to pravé. Pozoroval jsem Mollu ve společném akvárku a žrala vlastní potěr tak, že se okamžitě po vypuštění otočila a zblajzla to, aby jí ostatní nepředběhly i když by to asi čtyři hodiny - přibližně po dobu porodu - dělat neměla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.10.2006 12:24 Vodník Re: Vesnah
Ne, ryba se dá dovnitř a když porodí, tak tam je s malejma a jiný ryby na ně nemůžou. Nebo je to v prázdným akva a po porodu potěr uteče skrz síťku a rybka v ní zůstane. Já bych řekl to první, je moc hustá. Dal jsem do ní 3 rybky které se mi zdaj těhotné. Možná jsou jen přežrané.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2006 12:05 Žena Vesnach [56] Re: Vodnik
Jakoze by malinky vpluly dobrovolne z akvaria do sitky?
Ja ma zkusenosti pouze s plavaci porodnickou a to z pruhledne umele hmoty bez sitky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2006 12:00 Vodník – Porodnička se síťkou
Jak to funguje ? Myslel jsem že se to dá do prázdného akva a potěr síťkou propluje a rybka ne. Ale ta síťka je hodně jemná. Není to pro akva s rybama, kde v síťce je rybka se svým potěrem ?
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 6 ...... [7]

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 13947x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5458-odchovna-porodnicka?od=301