Odchovna, porodnička
Filtr pořádně vymačkat, v horké vodě. Jakmile se trochu zajede tak plavat přestane. Milimetrovým roštem jikry projdou, jen na tom budou asi trošku váznout, když půjdete během tření kolem, tak vemte třeba brčko a trošku s tím roštem zatřeste, at to propadne, než to sežerou.
Děkuju.. filtr sundám a zkusím ho položit volně.. I když to bude problem když má tendenci vyplouvat. Velikost ok síta je 1mm, kde trochu pochybuju jestli jikry propadnou, ale větši oka tam jak jste napsal nechci.. zkusim to trochu předělat..

No uplně dobře to není, jelikož hodně druhů se vytírá téměř na cokoliv. Určitě odpojit přísavku filtru ze stěny, pokud to necháte takhle, tak je otázka tak jednoho dne, než za tím nějaký chovný kus zůstane a přijdete o něj. To samé při odchovu potěru, takhle můžete ztratit postupně dost ryb.
Pokud je tam to topítko opravdu třeba, tak bych ho opět sundal ze stěny a zatížil s ním ten mech na roštu. Dania se třou v blízkosti předmětů, takže s tímhle zařízením bude nakonec v bezpečí pod roštem asi tak 5% jiker, bych řekl. Ideálně by to chtělo rošt přes celé dno a na něj už je to celkem jedno, chomáč mechu téhle hustoty je ok. Ty rostliny nesmí být moc husté, aby v nich ty jikry nezůstaly ležet. Moc těch jiker nemají, takže každá jikra dobrá. jakékoliv další vybavení je tam zbytečné.
Ještě edit: fakt pozor na velikost ok toho roštu, hlavu dokážou strčit do opravdu malé dírky, ale vyndat už jí přes ty skřele neumí. Já je obecně nesnáším, jikernaté ryby téhle velikosti jsou opravdové manipulační peklo, chvíli se to nezastaví a jsou to prostě titěrné potvory.
-v dobách dávno minulých ,jsme třeli ryby z okruhu dánio, do kuliček ze skla
-to zda je je vhodná vám nepovím,připomíná mi to spíše odchovnu pro gekončíka nočního,kde chybí jen kokosová drt a vermikulit

Starší reakce
0 29.08.2016 15:16 DaweCZ – Porodnička
Dobrý den, vyrábíme porodničku chci se zeptat Jestli mužů lepidlo s tavné pistole dát do akvária slepují to tím... Akutně !
Starší reakce
Neboj,časem těch rybek bude tolik,že nebudeš vědět co s nimi.
Jo mám jí v té 60, no právě že bych chtěl co nejmenší ztráty, tak sem pořídil porodničku
Jestli jde o tu nádrž Moje 60,tak bych nechal rybku kde je.Akvárium je pěkně zarostlé,tak vždycky nějaké rybky přežijí.
Tak za mě ani den, protože tuhle vopičárnu považuji za naprosto zbytečnou, protože velmi podobného výsledku dosáhneme máme-li v akváriu dostatek možností se poschovávat, aby určité množství omladiny přežilo. Ono to nelze tak jednoznačně určit, to se prostě musí odsledovat a ta vhodná doba odhadnout.

To mi je jasné, ale mě zajímá jak dlouho tam může být NEŽ porodí
Bezprostředně po porodu pryč.
Tak dlouho až se nevejde ostatním do huby.
Přečetl sem toho dost, ale nedohledal sem, jak dlouho může být rybka v ,,odchovničce''. Rodit bude každým dnem, ale nevím jestli za 1 den nebo za 5 dnů.
Starší reakce
perlinka

Starší reakce
Ja to udelal takhle a spokojenost:
rybicky.net/clanky/650-porodnicka
Ona se vetsinou porodnicka pouziva proto, ze se chteji mlade pokud mozno vsechny a troufam si rict, ze z toho pohledu je to sikme sklo bezpecnejsi.
Nicmene chapu i takovato udelatka, treba v pripadech, ze v akvariu ziji ryby, ktere nedovoli prezit ohledne poteru nicemu. Nekdo chce par kousku k tomu co ma, a ze si to chce zkusit sam a ne koupit (treba i kvuli moznemu zavleceni nemoci), tak si par kusu mladych vypipla a vypusti je volne do spolecenskeho akvaria az povyrostou do bezpecne velikosti, coz nekdy nemusi byt moc dlouho.
Nech to na přírodě. Máme víc samiček pohromadě a potěru mraky. I bez sítěk.
Ale ty oka nesjou tak velká

Ovšem funguje jen pro hodně velké samice...takže zase tak skvělý není...Malé samice uváznou v okách...
0 01.07.2014 19:27 Monča – porodnička popis a návod na výrobu

zde přikládám foto mé "porodničky" + návod (je velice jednoduchý)
Starší reakce
Jestli chces rozumne neco odchovavat, stejne potrebujes nejakou dalsi nadrz. Takze pak treba takhle:
rybicky.net/clanky/650-porodnicka
Pokud chces nahodne zachranit obcas nejakeho prcka, dej na hladinu poradne plovoucek a kdyz neco nahodou rano najdes v rostlinach, vylov to fajfkou a soupni do:
www.akvarista.cz/…
K tomu nepotrebuejes prakticky nic a z par malo mladych muzes i tak mit radost.
A nebo nech akvarko poradne zarust a obcas se stane zazrak. Takhle se mi jednoho dne z krovi vynorila mala Plata koralova, nakonec tam i dospela, a to bych si myslel, ze v tom akvarku nemuze nic prezit. Kdyz odhlednu od ostudy, co jsem do celkem maleho akvarka tehdy narval (ze poridim vetsi) a ze jsem nemel ani cim slusne fotit:
rybicky.net/fotogalerie.php… Podivej se mi na velké akva na profilu, mam tam ve fotkach odchovnu.... Do misky od bonbonu jsem vyvrtal nebo žhavým hřebíkem udělal hromady dírek zavěsil na 2 plastové tyčky a pověsil za akva, když jsem chtěl vyměnit vodu tak jsem misku jenom zvedl voda s kalem (hovínka, nesnězená potrava) vytekla do velkého akva a po "zatlačení" pod hladinu se voda dírkama zase napustila

Mi plata požere i 3 dny starý potěr který s ní plave....
Na hladinu dej nějakou plovoučku a nemusíš se o ně bát, některý přežijou a asi po 2-4 hodinách už jsou mimča akceptována.

0 02.02.2014 23:16 matus13 Poradite mi nejaku porodnicku do spolocenskeho akvaria? Lebo mam tehotnu black mollu a bojim sa ze mi ten poter hned pozeru ostatne ryby.
Starší reakce
Odlov ji dle své úvahy, já bych ji už odlovil. Jestli máš kolem 40 mimin, tak asi jich už víc pravděpodobně mít nebude. Nebo stejně bude mít za pár týdnů další.... Miminka nech v porodničce dokud nevyrostou do velikosti kdy je už ostatní nepožerou... Pokud máš větší akva, tak bych je dal tam ať mají víc prostoru na plavání ovšem ne do akva de máš ostatní ryby.... Mimina krm na prach rozmělněným vločkovým krmivem 3x denně ale velmi málo moc toho nesní...
A ještě teď jich tam je čtyřicet něco ale jak poznám že už porodila abych jí mohla odlovit ?
A až jí od lovím ty malý mám nechat v porodničce jak dlouho ?
Ja si myslim, ze je to mecovka.
Rostlina nikdy nikomu nevadila...

Já jsem dal do porodničky(tý závěsný) rostliny, které jsem den před tím zastřihával a plovoučky nemusíš řešit. Ty rostliny tam mám už 3. den od porodu a celkem v nich rejdí. Snad ty rostliny nevadí, přístup k hladině mají.Jo a je to omladina mečovek.
Vyprdni se na porodničku a přidej plovoucí rostliny, kde se omladina schová, pak možná všechny nesní...
Děkuji, ale nesní všechny ne? Před chvílí tam byli dvě rybičky a teď tam je 14 rybiček.
Živorodky tohle, to pojídání, obvykle dělají. Podívej se do atlasu, všude se to píše, osobně si myslím, že to co je na obrázku je nějaká plata, ale můžu se mýlit.
Edit: Jestli chceš nějaký mladý, tak po porodu tu samici odlov. Nebo to takto vůbec neřeš a měj v akváriu možnost se poschovávat, ideál jsou nějaký chuchvalce rostlin a ona si příroda cestu najde a něco jistě přežije.

Nevíte co je tohle za rybu? To je ta ryba právě porodila ale připadá mi že je chce sníst už jednu snědla nevím proč to dělá ?

Jaké ryby tam chceš dát a jakou jsis koupila ? Bodlo by kdyby jsis založila prezentaci...
0 29.01.2014 16:44 Kájinka Ahoj koupila jsem si porodničku. Ale nevím kdy jí tam mám dát. Rybička už má veliké bříško a dává se ta porodnička do akvárka?
Starší reakce
Podívej se do mého alba s fotkami co mám na profilu, mám tám vyfocenou jednoduchou, podomácky vyrobenou porodničku z mísy a dvou tyček. Nic mě to nestálo a zládne to i ten co je jak se říka "levej". Když jim chceš vyměnit vodu tak to jenom vyáhneš nad hladinu, voda vyteče do akva a jak tu misku ponoříš zpátky do vody tak dírkama vespod ti voda nateče zpátky

Kdyz pak ty male nachas viset v akvariu v tomhle:
www.levnaakvaristika.cz/…
nic Ti je nesezere, vodu budou mit z velkeho akvaria (takze se nebude kazit tak rychle jako v malem objemu), a nepotrebujes ani dalsi vybaveni jako topitko.
EDIT: Na cisteni je fajn si poridit hranatou plastovou nadobu na potraviny. Tim to podeberes, cele vytahnes, mlade vyklopis a sitku vydrhnes, rybicky jsou stale ve vode a bez loveni. Az sitku zavesis zpet, mlade zase jen opatrne prelijes.
Tak ten chuchvalec plevele dej do tý flašky, vodu z akvária, kterou budeš denně částečně měnit a uvidíš, jak se zadaří, po porodu samičku odlovíš zpátky a v tý flašce budeš tu vodu měnit denně, klidně polovinu a několikrát denně krmit, jsou to žrouti a za 3 týdny je přelovíš k ostatním.
Já bych to chtěla zkusit takhle, protože tam opravdu máme některé rybičky agresivní (např. pestřenec)..
Do akvária kde teď je dej nějakej chuchvalec rostlin, nějakýho plevele a ono se něco zachrání.
Chci se zeptat, nemám doma odchovničku a jedna živorodka brzo bude mít mladý, tak mám v plánu jí dát mimo akva do 5l sklenice a dát něco na dno a třeba jeskyni... bohužel nemám navíc ani filtr topení či vzduchování, tak se chci zeptat, jestli mi něco poradíte? osvětlení bych zařídila lampičkou.. myslíte, že mám šanci, aby tam ty mladé vydrželi? díky
Starší reakce
Jelikož mám v akva betty, dania a rozborky (112l akva). A už jenom to mamku překecat ne případné rozmnožení bett bylo složitý, tak ancíky ne

Mmám to jenom jako zkušenost, ne na prodej nebo tak. Jen abych se něco přiučila.
Pokud nemas zkušenosti s rozmnožováním tak do danii bych šel, ale bettu bych si nechal na pozdějc, co třeba zkusit ancíky?
Budu se snažit :P potřebuji si to vyzkoušet , když přežije alespoň jedna rybka pro mě to bude úspěch a posun dopředu

No to by šlo, když budeš dbát na hygienu

Přidat reakci
1 ...... 6 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 13980x