Jeseter malý - chov
0 25.01.2022 15:48 Šimon Kostřica Může jeseter být v akváriu 600l? Potom bych ho možná pořídil. Děkuji za rady.
Starší reakce
Haha a já si říkal že pro jesetera bude málo 3500 litrové jezírko natož nějaké 150 litrové akvárko. Pokud ho člověk chová chvíli než vyroste to 500l by ještě šlo. Je pravda že existují i menší druhy jeseterů, ale každopádně co jsem slyšel jsou pěkně žraví a tak jsem nápad zavrhl. Myslím že by si jesetera neměl pořizovat nikdo pokud nemá obrovské jezírko a už vůbec necpat tyto ryby do akvária. Člověk musí počítat s tím, že ty druhy jeseterů co se tady běžne prodávají dorůstají 1m - 2m.
No on jeseter není až tak akvarijní ryba, takže bych na radu "dlouholetého akvaristy" až tak nedával
Jeseter nepatří do akvária.. možná dočasně jako prcek do akvárka od 500L nahoru, do menšího bych ho nikdy nedával.. a jak trochu poporoste tak šup s ním do několika kubíků vody
tak ptal jsem se jednoho dlouholetého akvaristy a ten říkal,že tohle by až tak nemělo vadit...
mám tedy na to raději zapomenout jestli to chápu správně...
0 02.12.2012 17:13 havranik22 – jeseter malý ve 25 stupnovém akvariu,risk,nebo absolutní nesmysl?
Rád bych se otázal zkušených akvaristů,jestli je možno mít v akvariu jesetera pod 25 stupni a 130 litry vody...
Starší reakce
4 22.08.2012 10:39 iva – jeseter malý v akváriu - krmení z ruky :)
protože máme ve studenovodním akváriu 30cm kapra, pár karasů, lína, plotičky a přes 30cm sumce tak by se na jesetýrky s krmením nedostávalo tak se hodně rychle naučili takto papat
sice sem tam chtějí ochutnávat i malíček ale nítěnky a návnada pro rybáře ( granulky ) jim chutnají nejvíc
Starší reakce
Pohladit, papat z ruky...
to bude super... Díky za tipy pro žrádlo, poznamenám a kouknu se v šumperku u Rataje jestli to má.
tak pak je to v pořádku
mně se nejvíc osvědčily značky Sera a Vitakraft . Krmivo sme střídali aby nebylo moc jednotvárné . Když se ryby naučili žrát z ruky krmili sme tubifexnem od Vitakraftu,zezačátku granulema od Sery... naši měli tak 25 cm tak jeden den třeba polovičku kostky nitenek a pad na druhý den granule.. a tech pro jednoho tak trosinku ale 4 ks. a krmili jsme 1x za den tahle ryba je fakt super naučí se žrát z ruky a taky pohladit
V zimě jezírko zamrzá a co máme ty kapry, tak se na podzim zakrmili a vydrželi v pohodě do jara bez krmení. Ono by stejně ani nechtěli zřát a ani by nedostaly přes zimu. Tak že toto budeme praktikovat i s jesetery. Čím ste je krmili, kolik ste toho dávali přes léto? Vzduchování máme přes léto i přes zimu plus samozřejmě filtrace.
ahoj my jsme měli v zahradním jezírku také 2 hezké kousky... ta litráž je dobrá .. tyto ryby potřebují skutečne kvalitní vzduchování ( tehdy snese i teplejší vodu ) a hlavně nepřekrmovat to je moc důležité
my jsme udělali chybu že jsme je krmili v zimě ( řekla nám to prodavačka v obchodě..)
jeseter se pak nafoukne a uhyne..
tak nato pozor
0 08.08.2011 09:42 Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumím Zdravím. Dostali jsme dva Jesetery malé do zahradního jezírka (4000l vody) Jsou tam společně s Koi kapry. Má někdo zkušenost s chovem těchto ryb? Jak je krmit, jak často je krmit, kolik jim toho dávat? Dostali jsem k nim i krmivo. Mělo by to být přímo pro ně. Jsou to takovéto granule
eshop.jezirka.info/… . Poradí někdo praktické zkušenosti s chovem této ryby v jezírku?
Starší reakce
neviem ale asi teraz dost nizku...menili sme vodu takze bola riadne studena
a pokial je teplo tak som si vsimla ze sa jeseter zdrzuje iba v hlbokej casti...
Tvoje jesetery chcú určite len pohladiť
no závojnatky mám v jezírku taky a to sou teda zrouti vypaseni
a jeseterum davam nitenky z ruky a vzdycky je sezerou a to je mám jen pár dnu
a jakou teplotu máš v jezírku?
su strasne slepy asi...pretoze sa fakt v poho daju chytit ale nerobim to...bojim sa ze by sa mu to moc nepacilo
z ruky jedia aj karasy
ti pazravejsi urcite
a musím ríct ze se dají i perfektne ochocit a krasne zerou z ruky a muzete je i pohladit prosto mazlici
no tak pokial viem tak tam chodi neviem ci rad alebo nerad ale ten nas chodi az ma niekedy pol tela von z vody
Jeseter rád leze na mělčinu? To je snad největší blbost jakou jsme kdy četl!!!
Jeseter rád leze na mělčinu, pozor aby se dokázal dostat zpátky do vody...
nie iba im je teplo alebo maju malo kyslika...ale ja moji to robili a v poho prezili do jesene a potom ich ulovila macka...teraz to mame pre zmenu zakryte ked sme neni doma
0 23.07.2010 18:26 david – zvláštní chování jeseteru
zdravim. poridil jsem si 2 jesetery malé do jezirka 5x 5 metru nejhlubsi misto je 120 cm vzduchování jsem výrazne zesílil kvuli vedrem venku.teplota jezírka je 19-23 stupnu. jeseteri jsou cili ale kdykoli jdu kolem jezirka vysrci obadva hlavy a jakoby tanci na miste a pak couvaj dozadu presne jak delfíni
setkal se nekdo s takovým chováním? signalizuje to hlad nebo neco takového?
Starší reakce
Krmení: Živí se bezobratlými živočichy na dně vod - larvy hmyzu, červi, korýši, vzácně také drobnými rybkami. V zajetí se krmí speciálními umělými krmivy pro tyto ryby.
Jeseter malý snese i vyšší teploty než uváděných 18°C, podmínkou je ovšem dobře prokysličená voda.
Starší reakce
jesetera sibirskeho? vzdyt ten doroste do delky min.150 mozna i vice jak velke je to akva?
Bé je správně, jinak budeš větší akvárko pořizovat každoročně.
presne me jezirko je 4x4 metry takze je potreba mit dobre vzduchovani a co specialni uprava vody pro jesetery? ph, tvrdost v jezirku
je potreba nejak specialne upravit vodu? a jak velci jsou jeseteri ve tvem jezirku a kolik je uz mas?
Ja mam jezirko 4x4 metry a neco pres metr hloubka mam zaple cerpadlo ktere okyslicuje a vodu a jeseterum se krasne dari.Krmim je granulema pro jesetery a cervikama co se prodavaji v rybarskych potrebach
jasne ze pujdou do jezirka to akva bylo jen napad na prezimovani ale v mistech kde zije ve volne prirode je chladná voda tak je v jezirku pres zimu zrejmne necham
Co se týče životních podmínek, je to ryba, která žije (ač vzácně, MRS ho řekl bych semo tamo vysazuje s jeseterem obecným nebo velkým, teď přesně nevím) v ČR i volně, takže asi snese dost.
zalezi od podmienok, ale dufam ze ich chces potom dat do jazierka? neviem ci by om vyhovovalo zit v tom akva dlhsie ako v zime :p ale dorastie max do metra a pol
tak je tedy vyskousim dat do akva jestli se prispusobi doufam ze jsi zvyknou
a do jake velikosti muze jesetr malý vyrust?
to je na tebe ale akva musi yt v chladnej misestnosti pretoze v zime by mali byt chladnejsie teploty, a ked ich nechas v jazierku tak by mal bezat filter aby sa voda okyslicila, filter vsak nemoze brat vodu zo spodu a riedit ju najlepsie ak ho umiestnis niekam plytsie ale zas aby nezamrzol, moji jeseteri sa stali potravou pre macky a tak sa zimy nedozili, karasov mam schovanych pre istotu :p
diky za rady a jak je to s prezimovanim ryb? muzu zustat v jezirku nebo je muzu nacas dát do akvarka? akvarko ma 2100l
krmila so ich sera splecialne pre jeseterov ale mozes pozbierat na zahrade cervikov alebo dazdovky spapaju ich neboj :p
My jesetery máme a krmíme je specialnim krmivem určeným přímo pro ně od Hikari. Taky nám sní moučného červa a mražené korýše.
dobrej napad taky radsi zakryju to jezirko kdyz by je mohli kocky ohrozovat to nedopustim
a jeste dotaz cim jesetery krmit? pri jim chutna ziva potrava nebo je lepsi specialny krmeni pro ne?
ja neviem tak 20 cm? kvalita vody bola dobra ma to tak 7000 litrov, bolo tam iba 8 karasov a 3 jeseteri, filter aj s uv lampou, pravidelna udrzba este sme ho aj cistili takze voda bola urcite kvalitna a keby tam zdochli tak ich tam vidim, lenze nasi susedia maju tych maciek... a jeseteri v noci plavaju vekmi blizko pri kraji tam ma voda tak 20 cm a velmi zle vidia... tragika tento rok jazierko zakryjeme pletivom pretoze ich chceme chovat 100 cm im bude stacit a bude tam aj chladnejsie neboj
jezirko ma hloubku 100 cm a jo decetla jsem se ze jsou haklivjejsi na kvalitu vody jak velci byly?
Já osobně zkušenosti nemám, ale kamarád má sádky a má je tam... ta teplota je dobrá. nejde o tropickou rybu takže klidně vol i 15°C
ano hlavne okyslicena voda my sme mali troch tak si daj pozor na macky nam ich vytiahli svien hnusne ta voda proste okyslicena musi byt a sak ak ho mate dost hlboke tak tam bude urcite chladnejsie. ake to mas hlboke?
0 07.02.2010 20:44 sandra52 muze mit jeseter teplotu v zahradnim jezirku 18? je to dobra teplota?
Starší reakce
ne hned, teplota se da snizit postupne, treba 2-3 dny aby se ryba aklimatizovala
jinak jesetr zerou i v zime, musi krmit, na rozdil od karasu a kapru kteri se naopak vubec nesmi krmit pres zimu a kdyz teplota vody klesne pod 10st. Jesetr je aktivni i pres zimu a dost jich pojde vyhladovenim. dost lidi ten fakt nezna
Nejsi trochu blázen te do jezírka si děláš ne takovej teplotní šok by tam vydrzel tak hodku vic urco ne
jesetr nepatri do akvaria, ani sam, natoz v kombinaci s neonkama
ve volne prirode ho sezerou dravci, neni na ne ,vycviceny,, je z umeleho odchovu, takze sup s nim do umeleho jezirka, nejsou ted zamrzla
Starší reakce
ahoj, 2 dny jsem tu nebyla a za ty 2 dny Mireček dokonal své dílo a zmizely poslední 3 neonky, takže sežral od vánoc celkem 15 kousků
když jsem dneska ráno viděla, že zmizla už i ta poslední, tak mě už fakt vytočil, takže putoval do vaničky. Má tam vzduchování a mě nezbyde nic jiného než ho připravit na ten rybník(někdo se ptal kde to je...je to rybník(vodní nádrž) pro případ požáru na Nové Huti v Ostravě, ale je nevyužívám min.20-cet let a mají ho v pronájmu rybáři, kteří si tam ryby nasazují, krmí, mají přísné podmínky ohledně délky chycených ryb atd, no prostě fakt se starají. Venku je +10st, myslíte, že když ho nechám v té vaničce, několik dní a zkusím mu tu vodu postupně ochlazovat, tak by ten rybník mohl "rozdýchat"? Minimálně týden nemá mrznout
To máš pravdu jenomže jsem mněl 2 a moc dlouho nevydrželi mně je nakazily ryby jiny asi.
Tak určo je po nocích baští.jeseteři všech druhů jezdí a vysávají ze dna vše co se dá zbaštit, včetně potěrů jiných druhů ryb.Zrovna dneska jsem v šasopise rybolov o nich četl na toto téma.jinak je to ryba do rybníčku, tak bych ho v aqa netrápil.
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2449x