Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Skalára - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 18 Přejít na další stránku   1  
Skalára - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2013 11:06 Muž sportsmen [62] Re: romant
Zvláštní je, že jsem si nevšiml žádných bílých výkalů. Ryby žerou jak zjednané, rostou, nejsou pohublé. Přes léto jsem jim tak dopřával až bych jim to mohl závidět :) Dobrá, přeléčím separé a pokud by se příznaky objevili i u další ryby, přeléčím celou nádrž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2013 11:02 R Muž romant [28001] Re: sportsmen
Vytamíny všem a tu postiženou rybu bych separoval a bude tam zřejmě nutný jí potrápit entizolem, neb děrovka není nic jinýho než přemnožení bičíkovci. Ty vitamíny to někdy ještě když to není moc rozjetý, nebo jsou ty příznaky nepozorovatelný dokáží podržet a zachránit, ale jakmile už se dělají dírky a objevuje se ta bílá hmoty, takový ty vřídky, už to chce silnější léčivo, což může být ten entizol, nebo třeba z komerčních Flagellol.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2013 10:56 Muž sportsmen [62] Re: romant
Člověk si myslí, že krmí plnohodnotně a oni chybí vitamíny. Mám přeléčit celou nádrž a nebo jen separé napadenou rybu? Problém je ten, že se k nádrži dostanu až za 10 dní. :( Ale pokud jde o děrovku, tak by se to nemělo za těch pár dní nějak moc rozjet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2013 10:50 R Muž romant [28001] Re: sportsmen
Na ten SAK nakapej vždycky před krmením pár kapek Fishtaminu a per to do nich.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2013 10:38 Muž sportsmen [62] Re: LiborSprysl
Živým jsem krmil pouze přes léto. Ani mražené nedostávají dobré tři měsíce. Krmím pouze krmení SAK a granule pro ryby dna (výrobce nevým). K čemu se přikláníte vy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2013 04:54 R Muž romant [28001] Re: sportsmen
No, děrovka to bude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2013 04:41 Muž LiborSprysl [9015] Re: sportsmen
Pán teď v poslední době krmil pravidelně živým,že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 23:38 JoKa Re: sportsmen
Nedokážu s jistotou říci, co to je, ale rozhodně bych jí separoval od ostatních, ať se to nešíří... A naordinuj častou výměnu vody, dokud to nikdo přesně neurčí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 23:06 Muž sportsmen [62] Re: sportsmen
Fotka k příspěvku Ještě jedno foto.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 23:03 Muž sportsmen [62]
Fotka k příspěvku Prosím poraďte. Z ničeho nic se mi na jedné rybě objevily tyto bílé tečky. Jsou pouze v okolí oka a pouze na jedné rybě. Na jedné straně jsou tři na druhé pouze jedna. Ryba se nestraní, neotírá, není lekavá a normálně přijímá potravu. Při pohledu ze předu je vidět, že bílé tečky vystupují nad povrch hlavy.

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.12.2013 21:36 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Elis
léčba u střevních parazitů by měla u skoro všech léčiv na ně , pokud si dobře pamatuji, trvat min 6 dní , kvůli vajíčkům ve střevech , teplota se zvyšuje až na 32° právě kvúli rychlejšímu líhnutí ,ale zase s ohledem na snášenlivost ryb. Použil jsem SH TeraP , doba léčby 10 dní teplota lehce ke 30° , vypadá to že zabralo , teplotu je potřeba zvyšovat i snižovat postupně , každý den o max 1° kvůli šoku , ted ryby láduji deně Fishtaminem a pouze rostlinnou stravou, jsou trošku pohublé ale to se dožene ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 21:09 R Muž romant [28001] Re: Elis
Couž teď napsat jinýho než, uvidíme. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2013 21:08 Elis Re: romant
ne,je úplně ok a žere. vrátila jsem jí zpátky,telota 28.je to brzo?snad už bude ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2013 22:23 JoKa Re: Elis
Nechat a nechat ji tam, pokračovat s vitamíny... Skoro každá nemoc, co se dá vyléčit, se ráda a ještě častěji vrací... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2013 21:41 R Muž romant [28001] Re: Elis
Nech jí zatím v té karanténě a futruj těma vitamínama. Jak vypadají ta místa, kde bylo to cosi bílého? Nejsou tam dírky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2013 21:38 Elis Re: romant
už vypadá ok. díky za rady!!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2013 18:23 R Muž romant [28001] Re: Elis
Pobyt v karanténě do odeznění příznaků, těch zjevných, po léčbě ještě klidně týden a futrovat krmením s vitamínama, třeba od sery fishtamin, nakapanej do granulí, nebo do rozmraženýho, aby se to do nich efektivně dostávalo, to samý platí i o rybách ve spelečenským akváriu, dávat vitamíny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2013 11:22 JoKa Re: Elis
Dokud nebude úplně v cajku. To se asi nedá paušalizovat, jestli týden, nebo dva. Klidně bych jí tam nechal ještě pár dní potom, co se vyspraví...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2013 10:25 Elis Re: Elis
Ryba noc přežila,teplotu má 28 a jdu vyměnit vodu.jak dlouho bych jí měla nechat v karanténě? díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 18:19 Elis
A sakra...asi mam čekat to nejhorší,co. Z čeho se to udělá? mam jí dva měsíce a pohoda.Jdu postupovat podle tvych rad.dekuju !!!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 18:09 R Muž romant [28001] Re: Elis
Hmm, myslel jsem to boužel dobře. Děrovka, to ten příznak narážení, to je hodně mizerný. Postiženou rybu přelovit do separé a léčit na vnitřní parazity, třeba Entizolem a ostatní v akváriu sledovat, možno z komerčních použít Flagellol od sery. než to seženeš, tak solnou lázeň(pol. lžíci soli na 20 litrů, ideál bez rostlin, sůl je zahubí) a druhej den vyměnit polovinu vody a event. opakovat. a zvednout teplotu klidně přes 30 stupňů.
Edit: Ve společenským vyměnit polovinu vody a přidat výluh(y), třeba Torben, Amazon, dle návodu, předávkování zde je ku prospěchu věci, ale s rozumem. Ve společným zasolit lehce(pol. lžíci na 50 litrů vody, což je bezpečná koncentrace i pro rostliny)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 18:03 Elis – Skalára skvrny
Fotka k příspěvku Vkládám fotku. Stalo se to během jednoho dne z ničeho nic. Zda se mi i že je najednou vic řas, že nějaka změna ve vodě? sad

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 17:38 R Muž romant [28001] Re: Elis
Tipuju vnitřní parazity(děrovku), ale o akvu není nic známo, tak se připojuji ke kolegovi, aspoň tu fotku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 17:35 JoKa Re: Elis
Jak velké jsou ty skvrny? Nebyla by fotka, ta napoví víc??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 17:35 Elis – Bílá plísen na skaláře
HELP-na hlavě mojí skaláry amazonské se udělaly bílé skvrny,jako by se jí loupala kůže. Taky mi přijde zmatená a naráží do skla. Teplotu mam jako celou dobu 26 stupnu. Má s tím někdo zkušenost,co by to mohlo být? díky :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 19:04 JoKa Re: Ryco
Z té fotky toho fakt moc vyčíst nejde... Rozhodně bych jí ale přelovil, do separé, kde by se dalo nějak léčit a zvedl teplotu, ovšem podle toho co píšeš, asi moc šancí není...
Pokud možnost přelovení nemáš, rozhodně denníma výměnama vody nic nezkazíš...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 18:54 R Muž romant [28001] Re: Ryco
Osobně bych tu rybu netrápil,podle mě jí sužují vnitřní paraziti, ale můžu se mýlit, za sebe doporučuji šetrný utracení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 15:35 Ryco
Fotka k příspěvku Dobrý den
Mám Skaláru která má na hlavě díru a rozpadlou horní část tlamky.
Skalára se chová normalně, plave, žere bez jakéhokoliv problému vodu měním často.
Chtěl bych se zeptat zda stím má někdo zkušenosti a co stím?
Omlouvám se za kvalitu fotky je to focené z mobilu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 19:17 R Muž romant [28001] Re: Tomiino
Před podáním rozpustit a nalejt jako roztok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 19:16 Muž Tomiino [43]
ok :-) dodani soli do vody je nejlepsi pri vymene vody rozmichat postupne v kybli..a ne to jen tak nasypat do akva co :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 19:07 R Muž romant [28001] Re: Tomiino
Však já Ti píšu, že nejen NO2 jim může vadit, oni jsou i jiný formy N látek, ale nechme toho, nebaví mě to. Měň vodu, lehce to zasol a ten torben a bude se vidět, kam se to pohne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 19:04 Muž Tomiino [43] Re: romant
jasny ale ja tam NO2 nemam :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 19:00 R Muž romant [28001] Re: Tomiino
Nejen NO2 jim může vadit a to dávkování soli jsem Ti už psal, chce to trošku číst. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 18:48 Muž Tomiino [43]
byl jsem ted u rodicu.Provedl jsem mereni NO2 latek..test na nulove stupnici takze to je v pohode,ted budu odkalovat a menit 40l ze 300l vody.Torben dodvam furt stejne..kolik soli muze byt na 300l teda? :-) nevim teda proc ma tek velke oko..zakalene neni,stejne jako druhe i jako u ostatnich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 11:50 R Muž romant [28001] Re: Tomiino
Ten hřbet je odřenej a začíná se toho chytat plíseň a to oko, pokud je vystouplý a není celkově kalný, tak by mohlo ukazovat na vyšší hodnoty N látek, takže klasiku v podobě vodoléčby, prostě jak jsem psal. Jinak sůl podporuje tvorbu slizu, jenž rybu na povrchu těla ochraňuje, takže použití v doporučené bezpečné koncentraci je vhodné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 11:46 Muž Tomiino [43]
Fotka k příspěvku je trochu mazla ale ta tupka u hrbetu je videt

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 11:39 Muž Tomiino [43]
a na jedne jsem nasel jednou tak vetsi oko nez druhe oko :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 11:30 Muž Tomiino [43] Re: romant
torben dodavam maji v akva na 10 l kybl pri vymene 2ml,sul do akva nedavam je to s ni lepsi??fotku uz mam tak dodam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 11:25 R Muž romant [28001] Re: Tomiino
Pokud ryba žere, tak bych to neviděl nějak tragicky a aplikoval standardní postup, častých výměn vody, lehkýho zasolení(pol.lžíci na 50 litrů vody) a aplikaci rašelinovýho výluhu. Bez fotky nedokážu odpovědět konkrétněji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 11:22 Muž Tomiino [43] Re: romant
Ryba zere,vykal jsem zatim nepozoroval,ale myslim ze je v poradku..strani se trochu hejna ale to skalary delaji,kdyz prijdu k akva normalne zerou vse co pada do akva.Bedary jsou svetle..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 10:59 R Muž romant [28001] Re: Tomiino
Jaký je chování té ryby? Straní se hejna? Žere a jaký má výkaly, nejsou takový dlouhý a jakovy dutý s píš světlejší barvy? Není ta ryba nepřiměřeně hubená?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 10:47 Muž Tomiino [43]
Ahoj lidicky,vsem preji krasnou sobotu.Chtel bych se zeptat na skalary devil.Jestli se jedna o nejakou nemoc nebo normalni vec...zpozoroval jsem na jedne v miste hrbetni ploutve pupinek neco jako bedar :-) vyfotit to nezvladnu nemam dobrej fotak...nejaka odpoved co to muze byt?dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2013 10:32 R Muž romant [28001] Re: valerie
valerie napsal: moc vám děkuji za radu mě to doporučily ve zverimexu muc děkuji :-( Bohužel je personál v obdobných obchodech mnohdy nevzdělán a je proto docela vhodné přicházet na nákup s informací, jenž si člověk samostudiem načerpá a je tak schopen i nekompetentní prodavače poučit a nestydět se za to. To samozřejmě neplatí o všech prodejnách a prodavačích(kách) tam pracujících. :-)
Edit: Velmi důležité ze strany nakupujícího je taktéž podat personálu správnou informaci o našem akváriu, spoluobyvatelích, jeho velikosti atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2013 10:27 valerie Re: grunda
moc vám děkuji za radu mě to doporučily ve zverimexu muc děkuji :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2013 10:20 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: valerie
ani nemusíš, tu rybu rovnou vyhoď a novou už nekupuj. Máš na ni malé akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2013 10:19 R Muž romant [28001] Re: valerie
Ach jo holka, ta skalára tam rozhodně nemá co dělat a to samý platí o rájovcích, tady bude všechno jiný než změna osádky zbytečným snažením se. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2013 10:17 valerie Re: romant
akvárium mám 60 litrů jsou tam ještě neonky asi 9 a 2 rájovci filtr i vzduchování mám pokusím se i o obrázek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2013 04:38 R Muž romant [28001] Re: valerie
Osobně si myslím že by se mohlo jednat o tzv. děrovou nemoc, nebo-li vnitřní parazity v poslednějším stádiu, což obvykle bejvá konečná. Pokud ryba nežere bude její cesta na druhej břeh vysoce pravděpodobná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2013 01:51 Muž Mislow [305] Re: valerie
Ahoj, nejlepe udelat fotku. Jak velke je akvarium, kolik ryb a jakych? Jaka filtrace, vzduchovani ano ci ne? Cim vic inf., tim lepe. Podle popisu to vypada na krupicku, ale kazda inf. o akvariu pomuze k urceni nejen nemoci, ale i priciny. Vzdy je nejlepsi prezentace. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2013 23:51 valerie – skalár se drží u hladiny a špatně dýchá
ahoj potřebuji poradit můj skalár se drží u hladiny ztíženě dýchá a má bílé tečky u hlavy prosím pora´dte mi co je to za nemoc a jak ji léčit :-(
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [18] ...... 39

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 36708x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5376-skalara--nemoc?od=851