Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Skalára - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 28 Přejít na další stránku   1  
Skalára - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 20:15 Muž René73 [0]
Fotka k příspěvku Nevíte čím by to mohlo být že mají tak křivou horní ploutev.Já jsem je dostal byly celkem 4 a stoho 3 mají křivou tu ploutev.fotky nic moc foceno mobilem tak se omlouvám

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 13:48 Muž Agip [6] Re: romant
OK, díky za radu.
Nic nevytéká, nečouhá. Vypadá to jako boule a trochu jsou naježené šupiny, ale to bude si způsobeno boulí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 13:40 R Muž romant [28001] Re: Agip
Já si osobně myslím, že se někde odřel(a). Z toho místa mu nic jakoby nevytéká, nebo z toho nic nečouhá, alespoň podle tý fotky to nevypadá, takže bych to jenom sledoval a myslím si, že to nic nebude a samo se to za pár dní srovná. Můžeš preventivně nasadit vodoléčbu v podobě častější výměny vody, tím se nic neskazí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 13:36 Muž Agip [6] Re: romant
Chová se úplně normálně. Žere atd. Mám tam dvě větší a 3 malé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 13:33 R Muž romant [28001] Re: Agip
Jak se ta skalára chová? Plave normálně, žerě, nebo se to projevuje ještě nějak jinak. kolik těch skalár tam máš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 13:20 Muž Agip [6]
Fotka k příspěvku Omlouvám se za trochu nesrozumitelný text. Nějak jsem si to nezkontroloval před odesláním.
Přídávám ještě jednu fotku.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 13:17 Muž Agip [6]
Fotka k příspěvku Do brý dne, měl bych dotaz. Mám větší Skláru a najednou se jí udělala taková boule. Nevěděl by někdo co s tím, nebo tomu nechat volný průběh?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2011 08:48 Muž Yirka [9245] Re: Designer
ano ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2011 08:44 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: Yirka a Agip
Ja to doplnim, i protibakterialni. Zkusil bych pro zacatek eSHa 2000, protoze tezko rict, co se do poranenych mist vsechno muze dostat, i co vypada jako plisen je mnohdy bakterie, a tohle lecivo ma siroke spektrum pusobnosti a zda se k rybam setrnym, alespon mne se tak jevi. Kdyz rychle nepomuze, muselo by se pouzit neco silnejsiho.

Co se tyce toho jak ryby eSHa 2000 snaseji, snaseji jej velice dobre, dokonce v minulosti ani Tercovci vuci nemu neprotestovali. Ale i tak bych si overil, zda nekde na webu neni zminka o rybach, ktere jsou v akvarku, v souvislosti vzdy s konkretnim lecivem. Treba o lidech, kteri si zlikvidovali jen z neznalosti Krunyrovce (Ancistrus) nevhodnym lecivem, jsem slysel zvesti dost :-) .

Vyplati se byt vzdy opatrny, nedelat nic automaticky, bez premysleni a cteni, a hlavne overovat informace z vice zdroju, ne ze nekdo neco nekam placne a ja to vezmu jako fakt, protoze ne vsechno co se pise je vzdy spravne, a bohuzel se dnes dobre siri i pekne bludy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2011 08:22 Muž Yirka [9245] Re: Agip
Ta laciná řešení v této fázi již asi moc dobrá nebudou. Chce to dle možností nějaký lepší protiplísňový lék.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2011 22:35 Muž Agip [6]
Dobrý večer, před měsícem jsem si koupil 3 velké skaláry 17-19 cm na výšku ( a na sviňu se z nich vyklubali 3 samci- 1 nej aktivně v bitkách darována známému) Jedna z těch dvou se dost dodrbala při převozu, hlavně na hřbetní ploutvi. Ze začátku se jí to hojilo, ale v poslední době se to horší. Mám podezření ,že jí to hnisá a prohnisalo na druhej bok hřbetní ploutve. Mám v plánu jí přelovit do menší nádrže a dát jí tam trochu soli (určené množství z knih - odzkoušeno v minulosti rodiči a většinou účinné) a zvýšit teplotu nas 28-29 stupňů... Je to dobrej nápad? Nebo zkusit Preventin, ale Skaláry tu chemii moc nemusí...
Můžu podat foto, ale až zítra (nemám u sebe foťák)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2011 12:12 R Muž romant [28001] – Re: jirkabrana
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2011 11:57 jirkabrana – odpadavani oka
Fotka k příspěvku nemocna samicka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2011 11:55 jirkabrana – odpadavani oka
Fotka k příspěvku Dobry den chtel bych se zeptat proc to tomu tak je? mam chovny par skalar a oboum dvoum odpadava oko! samice uz ho ma skoro venku a sameckovi okolo oka to zacina nejak belat viz foto... Nerad bych o ten parecek prisel tak prosim o radu!

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 21:20 PePe – chotoba
Fotka k příspěvku chcem požiadať o radu... na jednej strane skalára pod žiabrovým otvorom sa objavila niaka choroba, ktorá pripomína herpes alebo rozmočený pľuzgier a vidno mu aj mäso... čakal som či sa mu to samé nezahojí po určitom čase (tento chorobný stav trvá už 3týždne)... stále má dobrý apetít jeho správanie sa nezmenilo a ani jeho farba... mám pocit, že ho budem musieť utratiť...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2011 10:30 Muž kortezhugo [983] – Re: AG
...na to si treba zvyknut...lebo este sa to ani nezahoji a uz sa pobiju znova X-) :-)
to potom clovek "nestaci" zazracne vodicky do vody liat X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2011 10:04 Muž AG [114] – Re: kortezhugo, Romy, romant
Díky za reakce, měl jsem akorát pocit že se mu to hojí pomaleji než ty potrhané ploutve.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2011 09:04 Muž kortezhugo [983] – Re: AG
taketo male veci ani netreba riesit...
to zmizne samo za par dni
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 23:58 Muž Romy [1839] - Cichlidy – Re: AG
Nedělej nic jiného,imunita ryby si s tím musí poradit.Dá se pomoci proti druhotnému zaplísnění,a to jsi udělal.Rány z bojů se spraví řádově do několika týdnů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 22:33 R Muž romant [28001] – Re: AG
jasně, podle té fotky to opravdu vypadá na nějaký šrám utrpěný ve vzájemném souboji. Dal bych mu tak 14 dní až tři neděle a měl by být zase bojeschpný chlapík, i když to je i teď. Častější výměnou vody za čerstvou se nemůže nic skazit a tomu hojení to bude jenom nápomocno. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2011 21:49 Muž AG [114] – Skalára odřenina ?
Fotka k příspěvku Dobrý den, chtěl bych se poradit, mám dva samce, kteří si momentálně vyjasňují vzájemné vztahy (šťouchají se, zahánějí, zastrašují a chytají se za tlamy). Před třemi dny jsem objevil že jeden má na hlavě něco jako odchlíplé - odřené šupiny. Ale vypadá to jako bílá tečka. Nezvětšuje se to ale ani moc nezmenšuje. Přidal jsem do vody Esha 2000. Měl bych udělat ještě něco ? Jinak se ta ryba chová úplně normálně, nestraní se, žere, pere se s tím druhým samcem a nevypadá že by jí něco chybělo. Pokud je to jen odřené, za jak dlouho by se to mělo zahojit ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2011 14:15 Muž Designer [5696] - Cichlidy – Re: Yirka
Vzal jsem to okem na rozmer nadrze a pozici tech ryb, ten Skalar vpravo dole ma tak 7 az 8cm bez ocasu, coz pravda uz neni az tak uplny mrnousek :) . Ti nejdrobnejsi pak vuci nemu vypadaji tak nejak v bezne prodejni velikosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2011 13:32 R Muž romant [28001] – Re: Yirka
A to je přesně ono. Jakmile se ta selekce nepodchytí včas a mladý puberťáci se nikterak neprojevují aby bylo zřejmý kdo je kdo a když se k tomu přidá neznalost a podcenění situace, je problém na světě. Souhlasím, že podle fotky už ty skaláry žádný prckové nejsou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2011 13:13 Muž Yirka [9245] – Re: Designer
Múžeš mít pravdu. Ale jednak kolega zjevně znalcem není a dále pak ty skalárky už tak úplně malé nejsou a má je už delší dobu. Pak řeší mnoho dalších problémů z toho vyplývajících.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2011 10:39 R Muž romant [28001] – Re: Designer
To s Tebou souhlasím, jenom je důležitý rozpoznat ten správnej okamžik kdy už je nutný redukovat počty. Ideální samozřejmě je když se omladina projeví a dojde k nějakýmu vytvoření páru. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2011 10:32 Muž Designer [5696] - Cichlidy – Re: Yirka
Dyk tam ma podle obrazku vetsinou mrnousky (kdyz tu velikost srovnam s Tetrou cernou, ktera je na fotce taky), takze si myslim, ze na redukci poctu ma jeste cas, az se vice projevi co s cim a jak. ;-)

I zdejsi znalci ne prave vyjimecne kupuji ryb vice, aby si pak mohli nechat slusny par ci dva, a casto by akvarko kam umisti vice prcku az tolik dospelych neuneslo ani nahodou ;-) . Nakoupit vic a pak si vybrat je specialne u nekterych cichlid velice bezne, takze zbavovat se toho navic, to se prece dela az ve spravny cas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 20:39 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: luk
140l je na jeden dospělý pár občas to jde i na dva páry ale to je spíš náhoda a akvárium musí mít dostatek úkrytů X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 19:33 luk – Re: Yirka
stahnuto na 6 to us snad by mohlo byt ale tezko se budu loucit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 19:27 Muž Yirka [9245] – Re: luk
Už jsem ti, myslím, psal, že 14 skalár v tom akváriu je zrůdnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 19:17 luk – Re: Bob66
Fotka k příspěvku nevipada to spatne zkusim to bud vydrzi nebo ne jinak je mam rok

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 19:11 luk – Re: Bob66
diky za radu jeste se zeptam mam 140 litru akva 70x50x40 skalary 14ks 2 tetry skalary od nejvetsi po nejmensi je to asi dosty vid???vim ze nevyrosttou tak jak by meli musim ja asi udat sad sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 18:52 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: luk
Musíš se zaregistrovat a potom si můžeš založit prezentaci akvária ;-) rybicky.net/napoveda/nadrze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 18:44 luk – Re: Lu.kO
uvidis a ted porad ty me palec chci si dat take akva sem na net aby sem se pochlubil ale jsem amater hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 18:36 Lu.kO – Re: luk
OK Zkusim to ;) diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 18:31 luk – Re: miro03
aho jmuzu se zeptat kolik mas skalar v akvariu a jek je velke???dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 18:30 luk – Re: Lu.kO
ahoj zkus pridat vzduchovani bud chybi kyslik nebo ceka na zradlo ja mam 140 litru akva mel jsem take ten problem koupil jsem cepadlo na 400 litru a vzduchovaci motorek a ted je vse ok kytky roztou a rybam se dari
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2011 18:13 Lu.kO – Skalára - dýchání
Moje skalára (mám jí 2 dny 2ks) - 1 z nich se chodí občas nadechovat nad hladinu, je to normální u téhle ryby?? co by to kdyžtak mohlo byt za nemoc? (Zrychlené dýchání nemá, žere dobře a i dobře tráví potravu... a odkalova jsem a vyměnoval 1/3 vody pred 3 dny) Diky za odpovedi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 19:46 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Tony
Na plísně je vhodný a úspěšný Acriflavin X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 18:54 Tony – Skaláry
Mohl bych se zeptat me na jedné samičce u tela narostla bílá plíseň jak ji mam odstranit ? coze coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 01:04 Muž miro03 [27] - Cichlidy – Re: Kakarinka
Fotka k příspěvku Chcelo bi to fotku nemocného,poraneného skalára.Taktiež si urobit prezentáciu nech možeme vidiet aké veliké kavárium máš,čím krmíš,či upravuješ vodu a čím,teplotu vody,atd...?O aký druh cichlidy,cichlíd ide?Nestačí napísat mám jedného skalára,dve menšie cichlidy a čakat že niekto odpovie.Popopozeraj v prezentáciách uživatelov týchto strániek,poprečituj forum o nemociach skalár,prípadne skús pozriet vo fore diskusiu aj o mechanických poškodeniach skalár. ahoj

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2011 21:24 Kakarinka – Nemocná skalára
V akváriu máme 1 skaláru a 2 menší cichlidy. Skalára má zarudlou tlamku, také kořen prsních ploutví (kousek prsní ploutve jí dokonce chybí, má na ní také takové bílé chomáčky, myslím, že to bude plíseň. mohlo by s tím souviset to zarudnutí? (i když nevím, jak by to souviselo s tou zarudlou tlamkou). Cichlidy na skaláru vůbec neutočí. prosím o radu, co by to mohlo být za nemoc a čím ji lečít, dík

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2011 17:53 JagerMaister
určite nejaký parazit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2011 13:30 Žena annis [21] – Co to je??
Fotka k příspěvku Tak po čtyřech dnech na samotce z něj vyšlo toto.Je to tak 5mm dlouhé a max.3mm vysoké.Po přelovení do karantény už nežere vůbec.Žádné díry na hlavě jsem nenašla a výkaly ,byť tedy nežere,nějaké jsou a jsou tmavé,krátké.Nos se asi vyčistil,už z nosní dírky nic nečouhá.Je tam jen ten pigment-je to normální? Dříve ho neměl a jeho sourozenec ho taky nemá..Na boku jsem si všimla mírné proláklinky -nejde nafotit.Jakoby důlek,povrch není nijak narušený a na druhé straně nic takového nemá..Nevíte,co by to tedy mohlo být?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 22:50 Žena annis [21] – Re: Bob66
Tak jsem si to prostudovala a i tak z toho moudrá nejsem.O akva se starám,N-látky hlídám,stravu mají pestrou-Sera,Tetra,Hikary od každého několik druhů,mražené kromě nití..Bílých výkalů-tak jak jsou popisované, bych si snad všimla.Jedinou věcí je stres z dominantního samce,stále ho atakuje. Zranění jsem ale vyloučila Zatím jsem ho přelovila a vyčkám.Chtěla jsem se ale zeptat,kdybych přeci jen objevila nějaké díry,má cenu v této poslední fázi vůbec léčit?Nemá rybička už tak poškozené vnitřní orgány,že by stejně byla potencionáním nebezpečím ,jako oslabená pro tendenci dokola něčemu podléhat,pro ostatní osádku? A v případě léčby -doporučuje se léčit celé akva.Ale na druhou stranu , zdravé, siné rybičky si s bičíkovci běžně poradí, tak mi přijde divné je event.oslabovat léčením.Moc se omlouvám,že se pořád ptám,snad je to jen ten vřídek,ale ráda bych byla připravená i na tu horší možnost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 20:32 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: annis
www.akvamania.webz.cz/… Bohužel to není moc dobře poznat z té fotky a je to jen můj dohad i podle tvého popisu hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:50 Žena annis [21] – Re: Bob66
Bobe ,ale ono už je to pár dní ve stejné velikosti..kdyby to by "červík" choval by se takhle?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:48 Žena annis [21] – Re: Bob66
ne myslela jsem ,že jsou při ní bílé táhnoucí se výkaly a že se díry dělají kdekoliv na hlavě -tohle je z nosních direk..nakonec ale je to jedno,kde se to provrtá -možná cesta menšího odporu..Tak já teda nevím,co teď dělat.Olšové šišky nebo léčit celou nádrž..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:41 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: annis
Škoda že to nejde ještě přiblížit, ale buď nějaký nádor nebo by to mohla být i děrová nemoc ale podle těhle fotek to nejde moc rozeznat :-O Přiklonil bych se k té děrové nemoci pokud jak píšeš jí leze z otvoru soplík :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:31 Žena annis [21] – Re: annis
Fotka k příspěvku xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:31 Žena annis [21] – Re: annis
Fotka k příspěvku xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [28] ...... 39 40

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 36939x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5376-skalara--nemoc?od=1351