Břidlice
Jj přesně tu oblast sem myslel, taky to znám z cesty vlakem Ol-Krnov, akorát sem tam už dlouho nejel - jezdím autem a to se jede jinudy. Ale díky za upřesnění.
Kolem Prahy někde nějaký břidličný lom náhodou není?
A mimochodem nejsem tak bohatý, abych šutry kupoval (ikdyž vydělávám dost)
To by bylo pod mou úroveň!
a nebo ne nějaké skládce ze starých střech.Ze střech jí máš hned udělanou na destičky.Samozdřejmě hranice a okolí tam je toho dost
přesně tak- z Hluboček dál na Hrubou Vodu běž kolem Bystřičky a všude je břidlice plno a je to moc pěkný výlet
Jestli ses z okoli olmika, tak je plno bridlice smerem na Hlubočky, ale presne ti to nereknu kde to je, jel jsem tama vlakem a nechapal jsem kolik ji tam je. Já mám břidlici z lesa poblíž Hranic, mezi Potštátem a Hranicemi, je jí tam fakt kotel. Určitě bych nekupoval kameně, ktery si možu zadarmo nasbírat v přirode (když nepočítám benzín na dopravu) a vybrat si kousky podle svého vkusu.
0 24.01.2008 12:16 Král_šneků –
Re: Noxx V OBI!
Zdravím, nemáte někdo horký tip, kde se dá sehnat dostatečné množství břidlice? Vím o okolí obcí Valšov, Břidličná, Třemešná na sever od Olomouce, ale nejsem si jistý jestli jsou tyto místa běžně dostupná. Máte jiný tip? Díky.
Starší reakce
Pro představu o spotřebě: Koupil jsem 2 kameny po 10 kilech. Ty se dali naštípat na desky asi kolem 35x25 cm. +-. Udělal jsem z toho dvě pozadí. Jedno 120x50 a druhé 50x30. A ještě zbylo dost odpadu na jeskyňky, skrýše a tak.
no...nemate za co. ale ja mam furt pendrek
pac je to dost daleko a postovny neni moc levny..
kdyz je to zasilka nad 15kg..:(( kdyby jste nekdo mel cestu na sever cech...vemte mi tak 20kg
0 17.01.2008 16:03 rolandmynar –
Re: Jack Jsem z F-M a vůbec jsem netušil, že ta firma tady je. Díky za informaci
Tak zitra se vypravim do FM, jinak diky za odkaz...
0 17.01.2008 14:42 Jack Zdravim..taky hodim neco do soudku
Tez jsem shanel bridlici..tady u nas v kraji je jenom hneda...coz se mi nelibi..tak jsem nasel cernou
tady na tehle strankach
www.abcservice.cz/… a ted se podrzte
cena za jedno kilo je 4kc..kdo bych chtel od nich cenik at jim pisne email..jsou velice ochotni..a chteli poslat i na dobirku..( jako vyjimku ) kdyby nekdo chtel cenik pisnete mi na icq 343366095..rad poslu
A když budete v tom zahrádkářství u OBI (nepatří to OBI), podívejte se i na jiné kameny, mají tam slušnou nabídku. Lahvičku s octem s sebou
Zajeď si do Brna. Vedle Obi, u zoo, je takové velké zahrádkářství a tam maj pěknou. Kilo stálo před rokem 15,- kaček
O te lokalitě vim ,ta obec s břidlicovým lomem se jmenuje Jakartovice,ale je to dost od ruky,abych tam jel pro par šutru...
Spousta kvalitní břidlice se dá nasbírat na volně přístupných bývalých břidlicových lomech a jejich skládkách v okolí Vítkova na Opavsku. Konkrétně v Zálužné u Vítkova jsou třeba 2 "haldy" přímo ve vesnici a asi 3 km odtud je opuštěný a volně přístupný břidlicový lom.
Nevi nahodou někdo o vyskytu břidlice vhodne do aqua v okoli Ostravy.Nemyslim obchody tipu Hornbach apd....za odpověď děkuji
Starší reakce
0 09.12.2007 14:56 cagy2 Mám břidlici z Rabštejna nad Střelou
Starší reakce
0 17.11.2007 16:01 Jakub – Mimo mísu...
Ale nejlepší břidlice je v Hrubé vodě, asi 20 km na sever od Olomouce, už Sudety....
I sv. Václav má odtamtud střechu
Tak ta bridlice v Prachovicich nedaleko Chrudimi je vapenata pridlice s celkem velkym mnozstvi vapence. Byl sem na exkurzi v Holcimu (cementarna)a normalne ji pouzivaji pro vyrobu cementu stejne jako cisty vapenec kery se vyskytuje hned vedle te bridlice, v podtate tam ten vapenec postupne prechazi v bridlice a spatky, je to tam take promichane, takze tuto bridlici bych moc nepouzival ;)
A co ten oxid vápenatý? Oxid vápenatý je obvykle vyráběn rozkladem hornin jako je vápenec (wikipedia).
Toto je sice hezké, ale ten tip přírodní břidlice je přeci jen zajímavější a s velkými kameny se dají dělat divy! Tohle jsou ploché břidlicové desky, které podle mě nejsou až tak vzhledné ...
0 12.11.2007 20:52 marsz lidi ze starých stavení si sem tam nechají udělat novou střechu a tu starou břidlicovou hodí do potoka
0 12.11.2007 15:34 Mečovka64 A kde tuto horninu sehnat v okolí Mladé Boleslavi by jste někdo nevěděl ??
Tak já Ti poradím - zkus se podívat do Prachovic (resp. kontaktovat někoho kdo tam pracuje) - tam je břidlice jako odpad při těžbě vápence ... Mě se podařilo podobným způsobem sehnat cca 100 kg břidlice - podotýkám, že to byly velké kameny - žádné placáky!!! Prostě jde všechno, jen vědět, jak na to ...
viz moje akva:
rybicky.net/nadrz.php… 0 11.11.2007 19:46 Lukas0091 – Břidlice
NEvíte někdo kde pobliž Chrudimi sehnat břidlici???
Starší reakce
Tam je samá rovina,ne?
Tam asi žádný břidličný lom nebude.......
Presneji tedy jsem z Kolína....
Bridlicny lom je mezi jabloncem a zeleznym brodem, a v okoli se ji vali spousta. Stredni cechy jsou moc siroky pojem, na to poznat kam mate blizko na vylet.
0 08.08.2007 13:11 gomez – Břidlice
Zdravim vsechny... kam chodi akvariste na bridlici? Vim ze si ji muzu koupit, ale ja bych to chtel pojmout jako vylet spojeny s uzitecnym. Jsem ze strednich cech tak ze by to melo byt nekde pobliz. Kazdy radi jeseniky, ale to je pro me celkem z ruky. Pripadne jaka bridlice je vhodna do akvaria? Nevim jesti neexistuje vice druhu. Diky za pomoc Gomez
Starší reakce
na polních cestách toho je teda spoň u nás
mno břidlici jsem hledala v lese a nenašla jsem ani prd... fakt nekecám,hledala jsem ji hodinu... ještě zkusím na druhou stranu za město... hledat lomy? jo,ty tady máme,ale jen pískovce...
0 19.08.2006 16:20 Logmann – Lom
Já scháněl břidlicy, sehnal sem jí kousek za Opavou ve Svobodných heřmanicých je tam břidlicový lom! Doporučují ! Mocný výběr-je sy z čeho vybrat, takže hledej lomy!
Starší reakce
pokud je nam dobre znamo a po dobu X milionu let to uz tak je, se nachazi bridlice a kameny v lesich,.... takze si staci zajet za mesto do lesa a urcite tam nejake kameny a bridlici najdes.
zalezi jen na tobe, co z toho si vyberes... a vyvarit to staci ve slane vode ano..
0 12.08.2006 19:57 KačkaB – břidlice a kameny do akva
kde sháníte břidlici? a ostatní kameny? je potřeba kameny z řeky vyvařovat nebo něco,kromě omytí,ještě s nima dělat?
Přidat reakci
1 ...... ...... [5]
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 13077x