Břidlice
Jj přesně tu oblast sem myslel, taky to znám z cesty vlakem Ol-Krnov, akorát sem tam už dlouho nejel - jezdím autem a to se jede jinudy. Ale díky za upřesnění.
Kolem Prahy někde nějaký břidličný lom náhodou není?
A mimochodem nejsem tak bohatý, abych šutry kupoval (ikdyž vydělávám dost)

To by bylo pod mou úroveň!

a nebo ne nějaké skládce ze starých střech.Ze střech jí máš hned udělanou na destičky.Samozdřejmě hranice a okolí tam je toho dost
přesně tak- z Hluboček dál na Hrubou Vodu běž kolem Bystřičky a všude je břidlice plno a je to moc pěkný výlet

Jestli ses z okoli olmika, tak je plno bridlice smerem na Hlubočky, ale presne ti to nereknu kde to je, jel jsem tama vlakem a nechapal jsem kolik ji tam je. Já mám břidlici z lesa poblíž Hranic, mezi Potštátem a Hranicemi, je jí tam fakt kotel. Určitě bych nekupoval kameně, ktery si možu zadarmo nasbírat v přirode (když nepočítám benzín na dopravu) a vybrat si kousky podle svého vkusu.
Zdravím, nemáte někdo horký tip, kde se dá sehnat dostatečné množství břidlice? Vím o okolí obcí Valšov, Břidličná, Třemešná na sever od Olomouce, ale nejsem si jistý jestli jsou tyto místa běžně dostupná. Máte jiný tip? Díky.
Pro představu o spotřebě: Koupil jsem 2 kameny po 10 kilech. Ty se dali naštípat na desky asi kolem 35x25 cm. +-. Udělal jsem z toho dvě pozadí. Jedno 120x50 a druhé 50x30. A ještě zbylo dost odpadu na jeskyňky, skrýše a tak.
no...nemate za co. ale ja mam furt pendrek

pac je to dost daleko a postovny neni moc levny..

kdyz je to zasilka nad 15kg..:(( kdyby jste nekdo mel cestu na sever cech...vemte mi tak 20kg

Jsem z F-M a vůbec jsem netušil, že ta firma tady je. Díky za informaci

Tak zitra se vypravim do FM, jinak diky za odkaz...

Zdravim..taky hodim neco do soudku

Tez jsem shanel bridlici..tady u nas v kraji je jenom hneda...coz se mi nelibi..tak jsem nasel cernou

tady na tehle strankach
www.abcservice.cz/… a ted se podrzte

cena za jedno kilo je 4kc..kdo bych chtel od nich cenik at jim pisne email..jsou velice ochotni..a chteli poslat i na dobirku..( jako vyjimku ) kdyby nekdo chtel cenik pisnete mi na icq 343366095..rad poslu

A když budete v tom zahrádkářství u OBI (nepatří to OBI), podívejte se i na jiné kameny, mají tam slušnou nabídku. Lahvičku s octem s sebou

Zajeď si do Brna. Vedle Obi, u zoo, je takové velké zahrádkářství a tam maj pěknou. Kilo stálo před rokem 15,- kaček
O te lokalitě vim ,ta obec s břidlicovým lomem se jmenuje Jakartovice,ale je to dost od ruky,abych tam jel pro par šutru...

Spousta kvalitní břidlice se dá nasbírat na volně přístupných bývalých břidlicových lomech a jejich skládkách v okolí Vítkova na Opavsku. Konkrétně v Zálužné u Vítkova jsou třeba 2 "haldy" přímo ve vesnici a asi 3 km odtud je opuštěný a volně přístupný břidlicový lom.
Prosím nevíte někdo kde sehnat břidlice v takovym městě kde bydlím já? Bydlím v Blansku a nevím kde ji mám sehnat

Nevi nahodou někdo o vyskytu břidlice vhodne do aqua v okoli Ostravy.Nemyslim obchody tipu Hornbach apd....za odpověď děkuji
Mám břidlici z Rabštejna nad Střelou
Ale nejlepší břidlice je v Hrubé vodě, asi 20 km na sever od Olomouce, už Sudety....
I sv. Václav má odtamtud střechu

Tak ta bridlice v Prachovicich nedaleko Chrudimi je vapenata pridlice s celkem velkym mnozstvi vapence. Byl sem na exkurzi v Holcimu (cementarna)a normalne ji pouzivaji pro vyrobu cementu stejne jako cisty vapenec kery se vyskytuje hned vedle te bridlice, v podtate tam ten vapenec postupne prechazi v bridlice a spatky, je to tam take promichane, takze tuto bridlici bych moc nepouzival ;)
A co ten oxid vápenatý? Oxid vápenatý je obvykle vyráběn rozkladem hornin jako je vápenec (wikipedia).

Toto je sice hezké, ale ten tip přírodní břidlice je přeci jen zajímavější a s velkými kameny se dají dělat divy! Tohle jsou ploché břidlicové desky, které podle mě nejsou až tak vzhledné ...

lidi ze starých stavení si sem tam nechají udělat novou střechu a tu starou břidlicovou hodí do potoka
Tak já Ti poradím - zkus se podívat do Prachovic (resp. kontaktovat někoho kdo tam pracuje) - tam je břidlice jako odpad při těžbě vápence ... Mě se podařilo podobným způsobem sehnat cca 100 kg břidlice - podotýkám, že to byly velké kameny - žádné placáky!!! Prostě jde všechno, jen vědět, jak na to ...

viz moje akva:
rybicky.net/nadrz.php… NEvíte někdo kde pobliž Chrudimi sehnat břidlici???
Tam je samá rovina,ne?

Tam asi žádný břidličný lom nebude.......

Presneji tedy jsem z Kolína....
Bridlicny lom je mezi jabloncem a zeleznym brodem, a v okoli se ji vali spousta. Stredni cechy jsou moc siroky pojem, na to poznat kam mate blizko na vylet.
Zdravim vsechny... kam chodi akvariste na bridlici? Vim ze si ji muzu koupit, ale ja bych to chtel pojmout jako vylet spojeny s uzitecnym. Jsem ze strednich cech tak ze by to melo byt nekde pobliz. Kazdy radi jeseniky, ale to je pro me celkem z ruky. Pripadne jaka bridlice je vhodna do akvaria? Nevim jesti neexistuje vice druhu. Diky za pomoc Gomez
na polních cestách toho je teda spoň u nás
mno břidlici jsem hledala v lese a nenašla jsem ani prd... fakt nekecám,hledala jsem ji hodinu... ještě zkusím na druhou stranu za město... hledat lomy? jo,ty tady máme,ale jen pískovce...

Já scháněl břidlicy, sehnal sem jí kousek za Opavou ve Svobodných heřmanicých je tam břidlicový lom! Doporučují ! Mocný výběr-je sy z čeho vybrat, takže hledej lomy!

pokud je nam dobre znamo a po dobu X milionu let to uz tak je, se nachazi bridlice a kameny v lesich,.... takze si staci zajet za mesto do lesa a urcite tam nejake kameny a bridlici najdes.

zalezi jen na tobe, co z toho si vyberes... a vyvarit to staci ve slane vode ano..

kde sháníte břidlici? a ostatní kameny? je potřeba kameny z řeky vyvařovat nebo něco,kromě omytí,ještě s nima dělat?
Přidat reakci
1 ...... ...... [5]
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 13086x