Přihlásit se RYBICKY.NET »

Břidlice

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránku 5 Žádná další stránka   1  
Břidlice
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Noxx Re:
Jj přesně tu oblast sem myslel, taky to znám z cesty vlakem Ol-Krnov, akorát sem tam už dlouho nejel - jezdím autem a to se jede jinudy. Ale díky za upřesnění.
Kolem Prahy někde nějaký břidličný lom náhodou není?
A mimochodem nejsem tak bohatý, abych šutry kupoval (ikdyž vydělávám dost) smich To by bylo pod mou úroveň! palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cichliďákRe: Bodík
a nebo ne nějaké skládce ze starých střech.Ze střech jí máš hned udělanou na destičky.Samozdřejmě hranice a okolí tam je toho dost
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bodík Re: ToGi84
přesně tak- z Hluboček dál na Hrubou Vodu běž kolem Bystřičky a všude je břidlice plno a je to moc pěkný výlet X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ToGi84 Re: Noxx
Jestli ses z okoli olmika, tak je plno bridlice smerem na Hlubočky, ale presne ti to nereknu kde to je, jel jsem tama vlakem a nechapal jsem kolik ji tam je. Já mám břidlici z lesa poblíž Hranic, mezi Potštátem a Hranicemi, je jí tam fakt kotel. Určitě bych nekupoval kameně, ktery si možu zadarmo nasbírat v přirode (když nepočítám benzín na dopravu) a vybrat si kousky podle svého vkusu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Král_šnekůRe: Noxx
V OBI!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Noxx – Kde "nalovit" břidlici v množství větším než malém?
Zdravím, nemáte někdo horký tip, kde se dá sehnat dostatečné množství břidlice? Vím o okolí obcí Valšov, Břidličná, Třemešná na sever od Olomouce, ale nejsem si jistý jestli jsou tyto místa běžně dostupná. Máte jiný tip? Díky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SkácelRe: Jack
Pro představu o spotřebě: Koupil jsem 2 kameny po 10 kilech. Ty se dali naštípat na desky asi kolem 35x25 cm. +-. Udělal jsem z toho dvě pozadí. Jedno 120x50 a druhé 50x30. A ještě zbylo dost odpadu na jeskyňky, skrýše a tak.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JackRe: rolandmynar
no...nemate za co. ale ja mam furt pendrek:) pac je to dost daleko a postovny neni moc levny..:) kdyz je to zasilka nad 15kg..:(( kdyby jste nekdo mel cestu na sever cech...vemte mi tak 20kg:-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rolandmynarRe: Jack
Jsem z F-M a vůbec jsem netušil, že ta firma tady je. Díky za informaci potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lorencs Re: Jack
Tak zitra se vypravim do FM, jinak diky za odkaz... palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jack
Zdravim..taky hodim neco do soudku:) Tez jsem shanel bridlici..tady u nas v kraji je jenom hneda...coz se mi nelibi..tak jsem nasel cernou:) tady na tehle strankach www.abcservice.cz/… a ted se podrzte:) cena za jedno kilo je 4kc..kdo bych chtel od nich cenik at jim pisne email..jsou velice ochotni..a chteli poslat i na dobirku..( jako vyjimku ) kdyby nekdo chtel cenik pisnete mi na icq 343366095..rad poslu:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff Re: Osel
A když budete v tom zahrádkářství u OBI (nepatří to OBI), podívejte se i na jiné kameny, mají tam slušnou nabídku. Lahvičku s octem s sebou X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SkácelRe: Osel
Zajeď si do Brna. Vedle Obi, u zoo, je takové velké zahrádkářství a tam maj pěknou. Kilo stálo před rokem 15,- kaček
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lorencs Re: zorro
O te lokalitě vim ,ta obec s břidlicovým lomem se jmenuje Jakartovice,ale je to dost od ruky,abych tam jel pro par šutru... coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zorroRe: Lorencs
Spousta kvalitní břidlice se dá nasbírat na volně přístupných bývalých břidlicových lomech a jejich skládkách v okolí Vítkova na Opavsku. Konkrétně v Zálužné u Vítkova jsou třeba 2 "haldy" přímo ve vesnici a asi 3 km odtud je opuštěný a volně přístupný břidlicový lom.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Osel
Prosím nevíte někdo kde sehnat břidlice v takovym městě kde bydlím já? Bydlím v Blansku a nevím kde ji mám sehnat sad sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lorencs – břidla
X-) Nevi nahodou někdo o vyskytu břidlice vhodne do aqua v okoli Ostravy.Nemyslim obchody tipu Hornbach apd....za odpověď děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ToGi84 Re: cagy2
A já z lesa u Hranic
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cagy2
Mám břidlici z Rabštejna nad Střelou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jakub – Mimo mísu...
Ale nejlepší břidlice je v Hrubé vodě, asi 20 km na sever od Olomouce, už Sudety....
I sv. Václav má odtamtud střechu:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roman
Taky přihodím.No když se bagrovaly základy pro skleník, nebyl problém nabrat kámen o délce až 1,5x1m a naštípat co se zlíbilo.K dneškuse mě ty placáky válejí vedle v pokoji na zemi, páč jsem nacpal do aqa magakořen,ale na starších fotkách určo v profilu najdete ty placky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - OriRe: Mikifr0sty
Tak ta bridlice v Prachovicich nedaleko Chrudimi je vapenata pridlice s celkem velkym mnozstvi vapence. Byl sem na exkurzi v Holcimu (cementarna)a normalne ji pouzivaji pro vyrobu cementu stejne jako cisty vapenec kery se vyskytuje hned vedle te bridlice, v podtate tam ten vapenec postupne prechazi v bridlice a spatky, je to tam take promichane, takze tuto bridlici bych moc nepouzival ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BertikRe: rolandmynar
A co ten oxid vápenatý? Oxid vápenatý je obvykle vyráběn rozkladem hornin jako je vápenec (wikipedia). no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rolandmynarRe: ufinka
Jukni se sem. Po vápníku ani jeho sloučenině ani památky pruvodce.geol.morava.sci.muni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ufinka
pozor ale, pry je bridlice i vapenata..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mikifr0sty Re: marsz
Toto je sice hezké, ale ten tip přírodní břidlice je přeci jen zajímavější a s velkými kameny se dají dělat divy! Tohle jsou ploché břidlicové desky, které podle mě nejsou až tak vzhledné ... hmm :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marsz
lidi ze starých stavení si sem tam nechají udělat novou střechu a tu starou břidlicovou hodí do potoka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ČUPR Re: Mečovka64
Zkus něco vygooglovat: www.google.cz
nebo zkus tady: www.stavbaserver.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mečovka64
A kde tuto horninu sehnat v okolí Mladé Boleslavi by jste někdo nevěděl ??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mikifr0sty Re: Lukas0091
Tak já Ti poradím - zkus se podívat do Prachovic (resp. kontaktovat někoho kdo tam pracuje) - tam je břidlice jako odpad při těžbě vápence ... Mě se podařilo podobným způsobem sehnat cca 100 kg břidlice - podotýkám, že to byly velké kameny - žádné placáky!!! Prostě jde všechno, jen vědět, jak na to ... ;-)
viz moje akva: rybicky.net/nadrz.php…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ČUPR Re: Lukas0091
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukas0091 – Břidlice
NEvíte někdo kde pobliž Chrudimi sehnat břidlici???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Přéma Re: gomez
Tam je samá rovina,ne? :-) Tam asi žádný břidličný lom nebude....... :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gomezRe: filipsi
Presneji tedy jsem z Kolína....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi Re: gomez
Bridlicny lom je mezi jabloncem a zeleznym brodem, a v okoli se ji vali spousta. Stredni cechy jsou moc siroky pojem, na to poznat kam mate blizko na vylet.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gomez – Břidlice
Zdravim vsechny... kam chodi akvariste na bridlici? Vim ze si ji muzu koupit, ale ja bych to chtel pojmout jako vylet spojeny s uzitecnym. Jsem ze strednich cech tak ze by to melo byt nekde pobliz. Kazdy radi jeseniky, ale to je pro me celkem z ruky. Pripadne jaka bridlice je vhodna do akvaria? Nevim jesti neexistuje vice druhu. Diky za pomoc Gomez
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: KačkaB
na polních cestách toho je teda spoň u nás
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KačkaBRe: Logman
mno břidlici jsem hledala v lese a nenašla jsem ani prd... fakt nekecám,hledala jsem ji hodinu... ještě zkusím na druhou stranu za město... hledat lomy? jo,ty tady máme,ale jen pískovce... no :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Logmann – Lom
Já scháněl břidlicy, sehnal sem jí kousek za Opavou ve Svobodných heřmanicých je tam břidlicový lom! Doporučují ! Mocný výběr-je sy z čeho vybrat, takže hledej lomy! ano
 Reagovat na tento příspěvek -1  - WoolinRe: KačkaB
pokud je nam dobre znamo a po dobu X milionu let to uz tak je, se nachazi bridlice a kameny v lesich,.... takze si staci zajet za mesto do lesa a urcite tam nejake kameny a bridlici najdes. ;-) zalezi jen na tobe, co z toho si vyberes... a vyvarit to staci ve slane vode ano.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KačkaB – břidlice a kameny do akva
kde sháníte břidlici? a ostatní kameny? je potřeba kameny z řeky vyvařovat nebo něco,kromě omytí,ještě s nima dělat?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [5]

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 13086x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4717-bridlice?od=201