Přihlásit se RYBICKY.NET »

Břidlice

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Břidlice
 Reagovat na tento příspěvek 11  - Legioix Re: zanet
www.ceresit.cz/…

Prvně číst a potom používat!

Neutrální silikon CERESIT CS26 nemá být používán:
pro konstrukce či prosklení nádrží na ryby a akvárií, protože obsahuje fungicidy;
• na přírodní kameny - může způsobit jejich zabarvení;
• v kontaktu s některými přírodními elastomery (neoprén), protože těsnící hmota by mohla změnit barvu.

A rychle měnit vodu a ven s tím!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zanetRe: NASREDDIN
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN Re: žanet
Možné to je, záleží na tom, jaký ten silikon byl použit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - žanet – silikon
chci se zeptat, včera jsem lepila skálu silikonem ceresit a po zaschnutí jsem dala do akvárka a dneska ráno mě umřely dvě rybičky,myslíte, že to může být tím silikonem?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - laki3Re: Jifi
no raději se ptam, stejne vse co dvam do akva tak predem vyvarim a ocistim ;) takze koupim akvasikikon a zacnu pekne lepit 3spojitelne steny, ktere ve finale daji 150x60 pozadi, jen vaham nad tim zda jej pres sebe lepit na vysku, nebo pokladat nakezato(to by ma 50kg prepravka) nestacila :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jifi Re: laki3
A jaké problémy bys s břidlicí očekával?
Jediný problém můžou být ostré hrany na zlomu. To se dá zbrousit, zahladit.
Pokud břidlici umyješ a očistíš kartáčem, je to OK. Nic se ti z ní uvolňovat nebude a žádné parametry vody ti nebude ovlivňovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - laki3
Ahoj, jaem z Loun a vcera jsem byl pro bridlic v Rabstejne nad Strelou, je to cca 55km, pristupnost do lomu pesky cca 200m nepreberne mnozstvi, klidna krasna priroda, este musim zjistit vlastnosti, unyl sem ji vapkou, a bridlice se nelamala ani nedrolila tak snad bude ok ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Werty74 – Břidlice
Ahoj,já si dovezl dvě lodny břidlice ze Svobodných Heřmanic okres Bruntál ze zatopeného kamenolomu Šifry,je tam velký výběr.Tvary,velikost,tloušťka vše co hrdlo ráčí.
Ale pozor:jak budete vybírat břidlici,tak si dávejte pozor,aby jste nezatopili vesnici Svobodné Heřmanice,které se nacházejí pod kopcem,na kterým Šifry stojí smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jara97 – břidlice v akváriu
Ahoj. Snažím se stále vytvořit pěkné akvárium pro cichlidky kakadu, ale pořád se mi nedaří, aby to vypadalo tak pěkně jako zde na ukázkách nádrží. Mám v plánu tam dát černou břidlici.Může mi někdo zkušenější poradit, jak postupovat při zakládání akvária, aby to vypadalo pěkně?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: cvrcek
Hele nejsem šutrař a sice jsem tam vyrostl, ale už je to pár roků nazad... smich někde jsem vyčetl, že ta rozpadavá by měla být jílová a pamatuji se, že tahle teda byla...To už jsem rybičkařil a dost nadával... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cvrcekRe: LiborSprysl
není možné, aby to byla prachová břidlice?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: cvrcek
Pokud mne paměť neklame, byla dost rozpadavá...takže asi spíš jílová
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cvrcek – břidlice - Havlíčkovy sady - Praha
Nevíte někdo, jaký druh břidlice se nachází pod Havlíčkovými sady (Grébovka) na Vinohradech v Praze. Měla by to být prachová nebo jílovitá břidlice, ale nejsem si jistá. Za odpověď děkuju :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Kaplan007
Není špatně nic, jen si myslím, podle toho co jsem vyčetl, že ta prachová lépe drží po kupě...Měl jsem prostě dva druhy...jedny desky mám asi třicet let a ty druhé jsou štěpky...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - EPluribusUnum Re: kaplan007
Kolem Plzně sem.. je to bývalý lom www.mapy.cz/… a nebo všude okolo Střely.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaplan007 Re: kuza
Co je špatného na jílové břidlici? Já jí mám z Hromnice u Plzně a už jí mám v akva. Poměrně dobře se rozpadala a při proplachování trochu pouštěla. Je to špatně? Po založení byla voda trochu cítit. Dával jsem to za vinu spíše terramlou. Je možné, že to bylo břidlicí?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kuzaRe: Kaplan007
byl jsem v dole Hromnice pro bridlici, ale co jsem si nasel na netu o slozeni, tak nevim jeslti ji tam mam do akva dat ci ne. nevi nekdo?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaplan007 – Kam na Břidlici kolem Plzně?
Může někdo dát tip, kam vyrazit na břidlici v okolí Plzně? Nechce se mi chodit po lese a hledat jí jako houby :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - frantisek – břidličná - břidlice
nazdar kluci, já si to zbírám normálně v břidličný, je to tam prostě všude
 Reagovat na tento příspěvek 0  - omnihash Re: Diesel
use the google, Luke!

www.geologicke-mapy.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Diesel – břidlice na pozadí
Zdravím,
sháním černou břidlici na výrobu 3D pozadí.. Poradí někdo kde sehnat? Jsem z Ústeckého kraje.. Děkuji předem za odpovědi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Drahoš .
kdo to má blízko do Opavy tak svobodné Heřmanice tam je zatopený lom jezdím se tam potápět ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepyyczek Re: Yirka
Na Rožmitálsku přesněji kopec Štěrbina je celý na břidlicové skále tak snad to tam nevyrabujou všechno :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Yirka
Břidlice je běžná surovina, takže bych se toho neobával.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Yirka Re: Pepyyczek
Doufám žes tam tím sdělením nevyprovokoval hromadný nájezd. (Obchodníků a překupníků)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepyyczek
Fotka k příspěvku Ahoj všem včera jsem na doporučení sestry zajel kousek od Rožmitálu pod Třemšínem do lesa a ejhle co mě nečekalo. Nádherná rozkládající se břídlicová stěna asi tak 20m dlouhá a takových 15m vysoká fakt nádhera a ten výběr palec kam se hrabou prodejny.Zaplesalo mi srdíčko potlesk a letěl jsem si vybírat každopádně přidávám souřadnice a doporučuji jet z Voltušské strany u hájovny Dědek se tam závora nezamyká je tam jen přivřená souřadnice: 49°33'44.882"N, 13°50'59.691"E

Reagovat na tento příspěvek 1  - scorpion075 Re: omnihash
Sis trochu přihnul, když si páchal tenhle příspěvek, že jo? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - omnihash Re: minicpo
pyryt se je železná rudsa - síran železnatý. Jako každý železo oxiduje. Tenhle proces je pod vodou zpomalenej, ale nezastaví se uplně. Ve větším měřítku by to byl problém, jelikož jako doprvodoná sloučenina u toho vzniká kyselina sírová, ale na těch pár desetin gramu je to uplně jedno. Jenom počítej s tím, že se ti časem z něj stane limonit, což je viuálněv nepříliš atraktivní kámen.
cs.wikipedia.org/…
cs.wikipedia.org/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - minicpoRe: Johan
Uškodí nějakým způsobem vodním živočichům?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: minicpo
Nejspíš pyrit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - minicpo – Zlaté skvrny na břidlici? Co to je?
Fotka k příspěvku Dobrý den, sehnal jsem břidlici a při rozlámání na menší kousky se na některých plochách objevily jakési zlaté skvrny, nevíte co to je? Neuškodí to rakům a krevetkám? Děkuji za odpovědi. Odkaz na obrázek: minicpo.ic.cz/…

Reagovat na tento příspěvek 3  - SnowMan – Geologická mapa
Zdravím.
Mapa pro všechny co netuší jestli se v jejich okolí nachází břidlice. www.geology.cz/…
Tak hodně štěstí na lovu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: mike3667
Já bych to nehrotil. Kde se ta fóbie z jakéhokoli byť jen stopového množství vápníku bere :-D . On se zas tak dobře v běžné vodě nerozpouští.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: mike3667
Paltí co jsem již napsal, já bych to neřešil, ale třeba někdo jiný bude jiného názoru a poradí něco jiného. X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mike3667 Re: romant
Fotka k příspěvku drbal sem to pot horkou vodou a nic i sem zkoušel drátěným kotoučem na vrtačkua nic moc ale když naleju ocet tak to šumí opravdu malo ani to skoro není slyšet

To bych si myslel, že je nějakej lišejník, nebo tak něco. Vzal bych na něj drátěnej kartáč a uvidíš, jak se bude tvářit. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mike3667 Re: romant
Fotka k příspěvku pro jistotu sem vložil foto

Nedělal bych s tím až zase takový pokusy. Normálně na ní ten ocet kápni a když to bude šumět, tak to asi opravdu nějaká usazenina vápence je, ale do akva jí klidně můžeš dát i tak. Ona se ta "škodlivost vápence" někdy zbytečně démonizuje. Pár vápencovejch usazenin na šutru Ti v akva nic podstatnýho neovlivní. Nebál bych se toho. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mike3667 – břidlice
debrej panové .prosim o radu sehnal jsem si břidlici a na bocích je mírně nabělalá myslím že tam je asi usazenina vápence mohu to vyvařit v octové vodě a následně porádně proprad v čisté vodě?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: genetikus
U břidlice jsem o takovým případu nikdy neslyšel. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - genetikusRe: romant
A nemůže to nějak změnit složení vody a tím ohrozit zdravý ryb??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: genetikus
Určitě. to, že se loupe je naprosto normální. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - genetikus – Břidlice v akváriu - bude to v pořádku?
Ahoj, dneska jsem našel na zahradě moc hezkou břidlici - chtěl bych jí dát do akvárka 60L, ale nejsem si jistý, jestli nebude vylučovat nějaké škodlivé látky a podobně... :-O Navíc mě zaráží, že když jsem břidlici omýval od hlíny, začaly se z ní odlupoval kousíčky od krajů... vsadím se, že kdybych silněji hodil přidlici na beton, prostě by se rozpadla... hmm Tak co, můžu jí dát mezi ryby?? :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Tomiino
Mrkni se třeba sem.
leccos.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomiino
dobry vecer,prosim vas nevite z ceho se sklada bridlice?jake jsou v tom latky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: S@L@
Obávám se, že jediná břidlice na kterou v Budějcích a okolí narazíš je ta z Baumaxu :) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S@L@ – Břidlice a jižní čechy
Předem krásné vánoce a hezký nový rok všem
love
Přejdu k věci,je možno najít v jižních čechách okolo Buďejc(Českých Budějovic ;-) )břidlici?
Pročetl jsem všech 6 stránek,ale ani slovo jižní čechy a břidlice sad .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tragett – Břidlice v okolí Hodonína
Ahoj, prosim vas nevite nekdo kde se da sehnat v prirode v okoli Hodonina bridice, nebo nejaky pekny kameny? :) Zajima me okoli Hodonina a tak, jsem na dovolene na Morave tak bych si rad zkraslil akva nejakym prirodnim materialem :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sollik Re: Stistko
Je to pro tebe sice docela z ruky, ale břidlicový lom je mezi Tanvaldem a Železným Brodem. Už jsem to tu kdysi psal, někdo si tam zajel a za pár korun (tuším za flašku, nebo stovku) si naložil plný auto ;-) A dá se zajet až do lomu, takže nic netaháš k autu ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: Stistko

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 5

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 13086x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4717-bridlice?od=51