Výroba reflektoru
ta zrcadlova mi prijde taky zbytecne draha, potrebuju toho 1,4 m2. Objdednavat z netu ji nebudu, urcite ji koupim nekde doma.
To je myslím ta, co mám - stříbrná. Zrcadlová je silnější. Ale ta cena je dost šílená. Nemáš v okolí nějaké papírnictví, kde by samolepící folie prodávali?
Alobal mi prijde zranitelnejsi, ze se zacne trhat a ta samolepici folie se bude lepe a jesdnoduseji lepit.
Mej jsem na mysli asi tuto:
www.fototapety.cz/…-/ a lepit to budu jen na absolutne rovne plochy, takze ohybani nehrozi.
Tak to zni dobre. Bal jsem se, aby za pul roku nebyla shnila. Pujdu do toho dik.
Já ji mám v krytu teprve dva roky a vypadá stále dobře.
Hlavne je pomerne tlusta a neohebna, spatne se s ni polepuji nerovne plochy. Sam davam prednost matne ciste bile folii. Svetla odrazi srovnatelne se "zrcadlovou", mozna i o neco vic. Nehodi se jen pro reflektor, kde je nutny smerovy odraz.
Tak nevím, já tam lípla ne zrcadlovou, ale tenčí a levnější stříbrnou. Drží pěkně, nezežloutla a světlo odráží perfektně.
Alobal je asi stokrát levnější. Kromě toho ta folie je plastová a na teplo ze zářivek může reagovat třeba žloutnutím. I nová odrazí méně světla než alobal.
kurtind napsal: Já jsem celý kryt vylepil samolepící zrcadlovou folií z papírnictví. Velikost 40*100cm= Kč60,-.
Nevíte někdo jakou ma ta zrcadlová folie životnost ve vlhkém protředí co je v krytu? Jestli se po chvilce nezačne odlepovat nebo se rozpadat. Uvažuju s ní vylepit celý kryt. Díky
Starší reakce
Já jsem celý kryt vylepil samolepící zrcadlovou folií z papírnictví. Velikost 40*100cm= Kč60,-.
to asi ne, protože mi je jasné, že je tam jistý útlum prostředí a od věcí v akváriu se neodrazí všechno, ale spíš jen něco... ale i to něco je škoda "zahodit"... alobal elektriku nežere
Jako teorii si "namlouvám", že takhle je vraceno zpět i to, co se odrazí od hladiny nebo vrátí z vody
Teoreticky jsi objevil perpetum mobile v oblasti svícení
.
no to je celkem zajímavá teorie. a s tím plechem to taky není špatné, ten bych si moh doma ohnout sám, popř. můj děda je klempíř
podle mě pokud nebude reflektor parabolický, tak to kulacení nemá asi zas tak velkou cenu... já jsem u jednoho akva experimentálně vylepil komplet celý kryt alobalem a výsledek byl vynikající=dostačující. Jako teorii si "namlouvám", že takhle je vraceno zpět i to, co se odrazí od hladiny nebo vrátí z vody, ale luxmetrem jsem to neměřil
Nech si u klempiru naohybat plech a popripade ho obal alobalem...Takhle bych to resil ja,jen stim rozdilem ze bych se neobracel na klempire, ale ohnul bych si ho sam(jim by to trvalo dlouho nez by se na to dostali)
zajímal by mě nějaký nápad jak vyrobit reflektor, samozřejmě že nejjednodušší je vylepit kryt alobalem, ale myslím, že nějaký zaoblený reflektor bude více účinný. Napadlo mě třeba rozstříhnout plechovky od piva napůl a vložit pod zářivky, ale není to ono. Jak jste to vyřešili vy?
Přidat reakci
1 ...... 3 ...... [4]
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 12388x