Ryby do akvária do 20 l (mini akvárium)
Ahojky, za mně ač žádný odborník nejsem teda pokud máš 20 litrové akvárium, tak 5 litrů jsou dekorace a zbývá 15 litrů prostoru. Do takového prostoru bych řekl, že se nejlíp bude dařit jedné Bettě nebo hejnu ( max 10 ks ) malých rybek .. třeba razborky bornejské nebo obecně razborky do 2 cm ale nebál bych se ani tetry ohnivé nebo zmíněných malých pancéřníčků ( ale max počet okolo 10 ks ) .. tady nejde o to jak vnímáš akvárium ty sama že to není vězení ale že rybky mají své nároky viz atlas rybek -- chtějí prostor, chtějí plavat, chtějí schovky atd. .. tak když tak koukni ale ""obecně"" platí pravidlo na 1cm dospělé rybky je potřeba 1 litr vody. Ať se daří a hezký den

Právě

proto se raději ptám zde odborníků. Kdybych teď přišla do zverimexu a zeptala se, jestli si k mé osadce mohu pořídit razbory,odpověď by byla za jisté ANO a ještě doporučí 20ks

Ahoj, ono u řady zverimexů/akvaristik se vesměs jedná o to, aby prodat, v málokteré prodejně je jako prodavač odborník nebo aspoň někdo, kdo je sám akvarista.

Ano, ale nemám vězení

mám takový menší byteček pro pandičky, o které se s láskou starám. Při pořízení akva jsem si nakoupila osádku ryb, která byla naprosto nevhodná (nevědomost). bylo mi zde doporučeno část osádky darovat a se zavřenými oči mi bylo schváleno,že pandičky si mohu ponechat. Mám je zhruba půl roku a daří se jim (nesmím to zakriknout). Hezky rostou a plavou si v hejnicku. Když mi ve zverimexu řekli, že když neprodaji ryby a vyrostou, tak jimi krmí hady a plazy

, tak v rámci možností se u mě mají lépe.
Jelikož nechci rybám nijak ubližovat či ničit rovnováhu v akva,raději jsem se zeptala, zda mohu ještě k tomu co mám pořídit malinké rybičky. Pokud ne,tak ne...ale koukám, že co člověk, to názor, tak teď nevím
Ahoj, počkej, chápu správně, že máš v tak malém akváriu 5x C.panda + nějaké Otíky a krevety k tomu? Dívala jsi se na nároky těch ryb? Bys měla spíš pouvažovat, komu je dát a zachránit je, než přemýšlet o dalších kusech do vězení

Ano a 10 kusů si tam klidně dej.
Tak to by bylo super

u razborek jsem koukala po Razbora ranongská,ta by byla OK?
To spíš nějaký malý druhy razborek, akva určitě nějakých sedm kousků zvládne.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda lze přidat do mého malého akva zivorodku wingeovu či nějakou jinou malou rybicku nebo vůbec nic? Mám v akva 5 pandiček, otíky a krevetky.
Jde mi o to, že nemám žádnou rybku, která by pozirala breberky a tak a plavalo mi taky něco nahoře

, ale zase nechci přerybnit akva, už jednou jsem to pokazila, takže se raději ptám
Děkuji za odpověď
Starší reakce
Tak este stale je v hre aj moznost druhej,vacsej verzie akvaria,cca 35x35x45,este som sa uplne nerozhodol,kde by uz zrejme prichadzali do uvahy aj napr. tie kardinalky.Ale objavil som este jeden zaujimavy druh,nikdy som sa s takou rybkou nestretol,
rybicky.net/atlasryb/medaka_woworae ,zrejme je vhodna do miniakvarii...
V atlasech se dá vyhledávat podle jednotlivých parametrů. Akorát nevím, jestli ti to bude fungovat, když nejsi registrovaný uživatel.
rybicky.net/atlasryb/hledat/
Dakujem za odpoved,ja som uz nieco zacal k tomu citat,tie endlerky som mal v zamere,sa mi pacia,len ma pomylilo ze tunajsom atlase je teplota chovu udavana od 23 stupnov,co bez ohrievaca je nerealne...A z tych krevetiek a slimakov nieco konkretne na take teploty a podmienky? Je toho prilis vela druhov,nejak sa neviem v tom zorientovat,to by boli hodiny citania

Řekl bych, že Endlerky, krevetky a běžní šneci takové podmínky zvládnou.

O rostlinách prosím jinde:
rybicky.net/forum/3037 Díky.

0 26.12.2020 23:28 Billislav – Miniakvarium bez vykurovania
Dobry den,kratko na uvod,so zaujmom som precital vacsinu tejto diskusnej temy,ale predsa som nenasiel/prehliadol odpoved/radu vhodnu pre moj pripad...Nie som uplny novacik,v mladosti akvarium bolo,take to jednoduche,kde podla dnesnych metod,specialnych pomocok,postupov chovu mi pri mojom sposobe chovu malo do tyzdna vsetko uhynut

Ale darilo sa mi,zrejme to bolo dane tym ze akvarium bolo velke a tolerovalo chyby...A teraz k podstate,chcel by som skusit ako relax/hobby nieco z opacneho konca litraze,chcel by som zalozit miniakvarium,a rad by som si nechal poradit,ak ma niekto vyskusane overene kombinacie...Ako specificku vec ale som si vymyslel,ze by som chcel akvarium prevadzkovat pri izbovej teplote bez ohrievaca,a teploty v miestnosti kolisu od 17 do 24 stupnov...Dalej by boli parametre,objem 15l,osvetlenie LED (miestnost je dost tmava),a jednoducha filtracia.Co by ste konkretne poradili pre zaciatky,ak by som tam chcel zive rastliny,ake? plus nejake krevetky,mozno slimaky,a par kusov vhodnych rybiek? Existuje nieco vhodne pre takuto kombinaciu podmienok? Dakujem
Starší reakce
Ahoj, mám založenou vedle velkého akva jednu louži o obsahu 12L. (viz prezentace). Zatím slouží jako šnekárium, ale až mě ty levatky naštvou, hodím tam Helenu. Nicméně, máme tu takové dilema. Teď je to low tech, jen kytky, teplota je tak 20°C (topítkem vyřešitelná), filtr bych případně nějaký malý závěsný. Ale... dovnitř bych si já představovala cca 10x red cherry a třeba 5-6 borarasek.. děti a muž se mě pokouší přehlasovat na beťáka. Přijde mi to na něj malé, a vzhledem ke gupkám ve velkém akva nebude cesty, že by se beťák stěhoval, rozcupoval by mi samečky... Co myslíte?
Starší reakce
Když bude ta betta rapl, tak ti krevetky sežere.
Na krevetky tady určitě lépe odpovědí jiní, co se týče té betty v 10 litrech, tam záleží i na pár dalších věcech, pokud se bude často měnit dost vody, tak to nějak půjde, pokud s tím člověk nebude chtít mít práci, bude to horší. Takže při zakládání nádrže je potřeba předem myslet taky na budoucí objem alokovaného času při údržbě -- a tam větší nádrž s menší osádkou (a spoustou rostlin) jasně vede.
Dobre tak tam nebudem pchať nič iné, uvidíme, možno krevetky časom

ďakujem pekne, čo najrýchlejšie sa do toho pustím nech im je už lepšie

Tak prísavník (pokud je to ancistrus) se má dorůst přes 10 cm. Čili bych spíš tipl, že ty ryby v pohodě nebyly. Jinak tady v atlasu je pokročilé vyhledávání:
rybicky.net/atlasryb/hledat/ Tam si zadej minimální objem nádrže. Uvidíš, že toho moc není a k bettě se to z různých důvodů nehodí. A navíc měj na paměti, že 16 litrů je hrubý objem. Vody tam reálně bude ještě méně.
Ani ty krevetky bych tam být tebou teď nedával. Je dost pravděpodobné, že by to nepřežily. Opravdu měsíc nebo lépe dva počkej, až se nádrž zajede a kytky se rozrostou.
Edit: Pokud jsi začátečník, tak bych šel alespoň do 50 l nádrže. Tam už budeš mít možnosti výběru podstatně lepší a je to i jednodušší zvládnout než miniakvárium.
V tom 16l mala predtým teta bettu a dvoch prísavníkov a vyzerali v pohode preto som sa pýtala. Ak by som chcela k bette zmestiť ešte nejaké rybky aký objem by asi musel byť? A v tom 10l by teda nevadilo zopár krevetiek?
Krevetky v pohodě, ryby raději ne.
Starší reakce
Nechci strašit, ale při pohledu na ty fotky se nemůžu zbavit dojmu, že ti Otíci mají krupičku. Doporučuji prostudovat si téma:
rybicky.net/forum/2223 a zařídit se podle rad tam uvedených (hlavně modrý rámeček nahoře). Jinak už brzy nebudeš mít starosti s případným vracením nevhodných ryb.
Ono těch 10 litrů je hrubý objem (20 x 20 x 25 cm). Odečti dno, dekoraci a máš tak 8 litrů čistého bjemu... Ne nadarmo se ten set jmenuje "AquaEl Shrimp Smart"...
Tři kluci endlerčí (
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova) by to asi zvládli, ale jsou to živorodky, tzn. čuňata, výkaly, zhoršené kvalita vody, malý objem nádrže... Nevím, no. Zůstal bych u krevetek, k tomu šneky okružáky, kružníky...
Ale počkej si na další názory, nejsem vševěd

Este prosim o radu...ak by som volila cca 10 krevetiek a tri gupky (samci)...to by slo? Za predpokladu ze prisavnikom najdem novy domov, nie kanalizacnu ruru

Dakujem

preco je treba dat prisavnikov prec? A kolko krevetiek je max. pocet?
Ty přisavníky pryč,to je tak jen pro krevetky a s oďřenýma ušima a přivřenýma očima možná jednu bettu,je to moc maličký....Ale základ je pěkný..

Ahojte,
Poprosila by som vas o radu, nakolko som zaciatocnik bez skusenosti. Do prace k pracovnemu stolu som si kupila aqua el 10l. akvarko. Dala som si ho zabehnut do akvaristiky, kde mi dali jeden koren, 4 ks anubias, 2x prisavnik obyc a 2x prisavnik jednopruhy a externy filter, osvetlenie je led original aquael. Foto v prilohe. Rada by som si dokupila krevetky a rybky. No tu som v koncoch, nakolko neviem ci vobec rybky a ak ako kolko a ake? Budem vdacna za rady, nechcem sa ist stylom pokus omyl.
Starší reakce
Z vlastní zkušenosti potvrzuji, co píše Anthrax

Měla jsem pocit, že mám akvárko jako hrom a teď zjišťuji, že je to vlastně loužička s omezeným výběrem ryb. Jestli máš možnost, rozhodně pořiď větší, nebudeš litovat

0 25.03.2020 08:25 vojtavy – Složení krevetária
Ahoj,
chtěl bych si zařídit akvárium primárně pro krevetky, ale rád bych ho oživil a doplnil i nějakou rybkou. Moje vize byla krunýřovec jednopruhý a neonka modrá. Mohl by mi někdo poradit v jakém minimálním počtu by měly tyto ryby i krevetky být? A bude mi na toto osazení stačit cca 25l akvárium 40x25x25? Akváriem nejsem úplně limitován, jen se mi tento rozměr nejvíce hodí.
Díky Vám
Starší reakce
Děkuji. Jeste tedy vymyslim ty sneky. Krevetky asi opravdu jen Neocaridina, že
Opravdu nic? :(
Dobře a druhy sneku byste doporučila jaké? Hlavně pro úklid a klid pro rostliny ????
A to jestě hrubych 19litrů..já bych to nechala jen pro ty krevetky,a taky šnečky...

0 18.03.2020 23:09 Nives – 19l
Ahoj, plánuji akvarko 30x25x25 cm.
Chtěl bych tam mít krevetky red cherry.
Šla by jeste nějaká rybí osádka? Hejnko razborek nebo par živorodek?
Díky
Starší reakce
Tak jsem neodolala, ze sklepa vytáhla staré 10l akva a na nedělní burze se vyřádila

Použila jsem substrát, část vody a kytek ze starého akva, nicméně filtr nemám a neplánuju, funguje to jiným, musí to fungovat i mně

Otázka je, kdy tam zkusit nasadit první krevety? Momentálně se tam prohání deset velkých šneků a už i potomstvo (netušila jsem, že reprodukční cyklus šneků je tak bleskový

), ryby neplánuju. Viděla jsem teda nějaké pidi razborky v téhle velikosti, ale krevetám bude beztak nejlíp o samotě, ne? Pokud teda to bude šlapat
Starší reakce
A počítej s tím, že ti razborky budou ty krevetky požírat. Osobně bych tak malé akvárium udělal úplně bez rybek. Dát tam jen krevetky neocaridiny a uvidíš ten cvrkot. Případně můžeš přidat nějaký další druh, který s nimi nebude množit, když to chceš pestřejší. Rozhodně bude na co koukat. Krevetky bez rybek se chovají jinak, než když očekávají každou chvíli útok dravce. I i tak malé razborky dravci jsou. Prostě větší žere menšího.
Všechny variety druhu se kříží, tak že pokud chceš barevnou stálost, je lepší mít jednu barvu Neocaridin.
A že je z čeho vybírat...
cz.pinterest.com/…

Přečti si vlákno o krevetkách, můžou se ti křížit mezi sebou. Další info.
www.krevetkus.cz/…
OK tedy jeden druh Razborek, pravděpodobně půjdu do skvrnoocasá (Boraras urophthalmoides).
Pancéřníčky NE.
A Krevety Neocaridina. Můžu kombinovat barvy? Viz fotka.
Proto jsem psal pokud. Osobně bych je tam taky nedal, zapomněl jsem to doplnit, ale jak jsem psal jeden druh razborek rozhodně a krevetky
Edit: chybí mi tam kus textu, kde jsem psal že bych dal jen jeden druh razborek a krevetky. Nevím proč, ale poslední dobou mi to nějak blbne, posledně mi v deníku takto chyběl odstavec. Píšu to z telefonu ale nikdy jsem neměl problém až posledních 14 dní. Takže omluva, držel bych se toho co psal 4Sima
Přidávám se k názoru 4SIMA s tím, že když už rybky do tak malého a nestabilního biotopu, tak jiný druh Borarasky, než Ti "expert" doporučil zrovna tu největší (viz.atlas min.40L nádrže). Na Pancéřníčky rovnou zapomeň...ty mám problémy udržet ve 30L a úmrtnost nových byla obrovská...
Krevetky budiž, zkusit můžeš, ale rod Neocaridina, který je nejodolnější.
PS: ještě obligátní rada, prostudovat si odkazy v tomto vláknu:
Nakon obligátní...přečti si odkazy ve vláknu:
rybicky.net/forum/15
Pancéřníčky bych tam nedával vůbec, jenom ten jeden druh rázborek a krevetky jak už napsal 4sima.
p. Pavelku znám, má pěkný ryby, párkrát jsem od něj bral. Jinak podle mě bych dal jeden druh Razborek, například Barmské, bornejská či skvrnoocasá dělají pěknou parádu. Krevetky taktéž. Pokud pancéřníčky (mám oba druhy)tak mě osobně se líbí spíše Hastatus. Vše je o tobě jak se ti to líbí ale dva druhy razborek bych rozhodně nedával
Dal bych jeden druh razborek a krevetky.
Přidat reakci
1 ...... 39 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 45619x