Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Kde koupit nové akvárium?

 

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Kde koupit nové akvárium?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2007 20:01 Štěpán Re: bigboban
Platí.
Dělají je do výšky, protože chtějí vidět co nejvíc a na ryby nemyslí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2007 20:00 Muž bigboban [19] Re: filipsi
Protože mám doma akvária 4 rozhodl jsem se vyzkoušet služby "lepiče" akvárií na nějakém menším kousku. Chtěl bych nahradit malé 20l akva za trochu větší a zároveň si i vyzkouším výrobu vlastního krytu.
Rozhodl jsem se pro rozměr 50x30x25, 25 je výška! Většinou se dělají akva se stejnou výškou a šířkou (šířka = rozměr zepředu k zadní stěně). Nebo dokonce mají spíš větší výšku než šířku. Ale já to mám naopak, tedy budu mít lepší (??) poměr plochy hladiny k objemu. ;-)
Ale chci se ujistit - je opravdu lepší mít větší hladinu pri menší hloubce vody? Zatím mě přijde že by to mělo být výhodnější a to hned z několika důvodů:
1) Lepší manipulace (dosáhnu rukou na dno)
2) Menší tlak na sklo
3) Větší hladina, lepší výměna plynů
Je to tak? Platí body 1-3? Proč tedy lidi dělají většinou do výšky? Jen kvůli větší přední stěně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2007 10:19 Muž filipsi [1295] Re: filipsi
Nevim, jake chces akva, ale podle rozmeru to malawi nebude. Proto se mi pro tebe moc nezda myslenka c2. Uz to pouzilo vic lidi, a nelibilo se to rostlinam. Vlastne porad jim proplachujes dno, neusadi se tam nic, jil vyplavis pryc. Procti jeste vic veci na tohle tema.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2007 09:13 Muž bigboban [19] Asi vybráno
Tak mě zatím nejvíc vyhovuje tento člověk:
www.volny.cz/…
To co sháním - 80x40x40 by udělal za 10Kč/litr z 8mm skla bez výztuh (mě tam prostě ty výztuhy vadí). Vyšlo by mě to tedy na 1280 korun.
Kryt zatím nechci, mám přece ty svoje "pokrokové" ;-) LED světla. Kryt si časem možná vyrobím spíš sám za mnohem menší peníz a ty ledky do toho zabuduju.
Pokud jde o pojištění od prodejce, to nepotřebuju. Samozřejmě nechci aby akva vyteklo, bylo by mi líto víc těch ryb než škody na podlaze apod. :-O A škodu z akva má už stejně pojištěnou sám.
Do nového akva se chystám koupit Fluval 105 a chci zkusit pár dalších "revolučních" myšlenek:
1) Už v několika akva používám zabudované vzduchování - tedy do prázdného akva zalepím silikonem hadičky na dno a pak na to píchnu pískovec který hezky bublá, zakryju pískem a z něj kouká jen ten pískovec - supr efekt, přidám kyslík, nehrozí vyplavání.
2) Zaujala mě tato myšlenka člověka z ciziny:
www.cichlid-forum.com/…
Nasává vodu uvnitř akva a vrací jí tak, že jí vypouští trubkama co jsou pod pískem. Opět bych chtěl toto použít ale v kombinaci s tím Fluvalem. Buď všechnu vodu nebo její část bych "vracel" do rozvodu trubek na dně akva, tedy nestříkal bych vodu na hladinu, ale tryskal bych to jakoby ze dna. ;-)
Pokud budu dělat nové akva s těmito "nápady" nezapomenu to pořádně fotit, aby mohl pak třeba vzniknout nějaký článeček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 13:30 Muž filipsi [1295] Re: georged, bigboban
Ten, kdo musi nahradit skodu, je vyrobce, ne prodejce. Prodejce jen za zvlastnich okolnosti. Zvlast pak upozornuju na par. 5. Zákon č. 59/1998 Sb. Opravdu bych se o to nechtel soudit, myslim, ze by to bylo marne. Zde lezi tiha dukazu na poskozenem. Tezko se sezene znalec, co potvrdi, ze prasknuti zpusobil vyrobce a ne zakaznik nejakym tuknutim (tak to koneckoncu popravde i bude, vetsinou si za to muze necim uzivatel)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 13:13 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: bigboban
Ano ale vrámci občansko právního řízení, kde budete muset dokázet, že to bylo vadou na výrobku nikoliv vaší špatnou manipulací a zacházením...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 13:05 Muž bigboban [19] Re: georged
Dobrý vtip! :-D
Pokud mi zakoupený výrobek ne mojí vinou způsobí škodu, tak mi to samozřejmě prodejce/výrobce MUSÍ nahradit to je bez debat. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 12:17 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: filipsi
Ok.. koukal jsem že tento typ akvária nabízí většina internetových obchodů z 6mm, ale záruku poskytují jen na vadné zboží nikoliv na škodu způsobenou tímto zbožím... To s tou slámou zní zajímavě - kouknu na to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 12:09 Muž filipsi [1295] Re: georged
Samozrejme, ze jsem vypocet vyzkousel, nez jsem na nej dal link. Pro bocni steny vychazi pri bezpecnosti 3.8 tloustka 6.1. Tloustka 4mm pri bezpecnosti 1.5. To me spolehlive vede k domence, ze i takove akva ze 4mm skla to vydrzi. Prohnuti je samozrejmost, tak proste pruznost a pevnost funguje. Ze by nekdo takove akvarko chtel pouzivat jako samonosne, postavene na hranach, nemyslim. Tak dno staci take takove. Ze to funguje, doklada zminovany uzivatel, co ma 100l doma ze 4-ky uz 10 let.
Bezpecnost 3.8 je uz docela dost. 1.5 - jak jsem psal, doma bych to mit nechtel. A to pro vypocet byla pouzita pevnost v tahu toho nejobycejnejsiho skla, jeste snizena.
(jo a taky to neberu jako hadku, jen ukazuju, jak to je, pri tom se sam poucuju - jinak by me nenapadlo pocitat to, bral bych to, co by vyrobce udelal)
Ale zpatky k zajimavostem od fyzikalnich zakonu - mozna stoji za to projit ten web, kde je vypocet, hloubeji. Ted jsem prave precetl clanek o tom, jak jecna slama brani rustu ras www.fnzas.org.nz/…
Zajimave. Jdu se podivat, treba vypadne jeste nejaky klenot.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 11:23 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: filipsi
To že byse jim to nechtělo dělat z tenčího nevěřím. To že to dělají až do 120*50*50 z 8mm to bude asi tím, že mnohem důležitější než délka akva je výška vodního sloupce. K té kulatosti - podobně jako přehrady - je to mnohem stabilnější, ale to neznamená že to musí být z tenčího skla - problém by byl u hlubšího škrábance nebo praskliny na tenčím skle. To že by to šlo ze 4mm skla, nad tím se musím jen usmát - tlak působí nejen na vypouklou stěnu, ale i na ostaní a tam by 4mm místo 6,3 potřebných bylo zajímavé pozorovat - ze 4mm skla mám terárko ve kterém je trochu vody a po letech vidím, že se lehce prohlo...

Edit: Dobrá vzdávám to :-D .Akvárium jsem si nedávno nechal vyrobit a nové neplánuji. Jsem zastánce předimenzovanějších akvárií(už kvůli pocitu klidu a klidnému spánku smich ). A myslím že i akvárium by mělo mít nějakou tu větší "rezervu", ale rozhodnutí je na každém..... Jinak každý máme jiný názor na věc a k tomu diskuse jsou smich V žádném případě se nechci s nikým hádat - možná by bylo nejlepší se na to zeptat nějakého výrobce a zeptat se ho, jaké akva by si dal do bytu on X-) ...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 07:43 Muž filipsi [1295] Re: bigboban
Asi se zeptám takto : Je zde někdo, kdo má tento typ akvária s podobně tenkým sklem déle jak rok bez potíží ? Kdyz uz se ptas takto: rybicky.net/forum/3552 nick cajraa. A uz ja taky konec :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 07:30 Muž filipsi [1295] Re: georged
www.zekia.cz/…
Boze, alespon si to precti, kdyz uz hazis odkazy sem a tam. Houby klasika, kulate. Doufam, ze vidis, ze zatizeni od 250l vody na vetsi hloubce a delce je trochu jinde. A jen tak mimochodem, zrovna ta kulatost akvarka je to, co k jeho pevnosti prispiva. Spocital sis to? Ja tvrdim, ze 80*40*40 vydrzi i ze skla 4mm. Jen bych to doma mit nechtel (s detmi). To 6-ky bych se nebal ani trochu. Druhy skel nerozebirej, neverim na to, ze male nadrze se delaji z nejakych specialek. Ani u hornbachu, ani jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 07:12 Muž bigboban [19] Re: georged, filipsi, Sidonius
Koukám že se tu rozjela dobrá hádka. :-( Ale ještě znovu - chcete mi někdo tvrdit, že všechny ty obchody co prodávají akva z 6mm tak prodávají akvárka co prasknou? Fakt si myslíte že by si to někdo troufnul prodávat kdyby věděl že to byť jen jednomu zákazníkovi ruplo? :-| Nebo ještě jinak - slyšeli jste/zažili jste někdy že by vůbec kdy někomu celé akvárko prasklo a komplet vyteklo? Já viděl kupu historek že někomu teklo akva zkrz spoje, že vyteklo díky technice apod. Ale nikdy jsem neslyšel že by ruplo celé akva. A pokud 6mm akvárka při 100l prodávají jak hypermarkety tak inet "specializované" obchody tak by těch postižených byly hromady! rozzureny
Sidonius poslal hezké odkazy, ale všude byla nabídka 6mm akva. Tedy žádám odpůrce 6mm skla aby učinili to samé! Pošlete pořádné ODKAZY (ne jen názvy firem) kde jde koupit akvárko kolem 100l které bude podle vás z bezpečného skla. Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 22:44 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: filipsi
A nebude to třeba tím, že od rozměrů které oni vyrábí jako standartku se tenčí sklo nehodí ?To že dělají 120*50*50 z 8mm u klasiky jde, stále jsou v normě, ale je to klasika spim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 22:35 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: Sidonius
SkloRex dělá i jiné, stačí jim napsat. Zekia, to že Vám nejde stránka otevřít, to už je těžké, zkuste jiný prohlížeš. Farao Vám zodpoví dotazy telefonicky ;-) . Nebo si to spočítejte. Ukončím to asi tak, klidně si to kupte, ale pak nechoďte brečet, až to vyteče. rozzureny Když se podíváte do kterékoliv tabulky (a nemusí to být ani vypouklé stačí klasika, tak doporučená tloušťka bude > 6mm !!!).... A to že je více typů skel, už ani nebudu rozebírat - a můžete jen hádat, jaké jsou k dostání v Hornbachu rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 22:10 Sidonius Re: filipsi
Taky bych to tak viděl. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 22:07 Muž filipsi [1295] Re: georged
Treba zrovna zekia dela z 8 do rozmeru 120x50x50. A to je trosku jinde. Takze na 80*40 BOHATE :). Navic ma v nabidce jen 8 a 10 mm u nadrzi s kulatym prednim sklem. Nebude to tim, ze je pro ne jednodussi delat jen z 8 a 10, nez ten nejmensi model nabizet z 6-ky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 22:00 Sidonius Re: georged
Georged: Koukni na zekii.cz, sklorex-akvarium.cz a Farao. Děláte si srandu?! rozzureny
Zekia - stránka s nabídkou těchto nádrží nejde otevřít, Sklo-rex nabízí tento typ od velikosti 80x50x60cm! a Farao má odkaz na stránky Zekie:!!! rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 21:49 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: filipsi
K slovu bohatě mám výhrady. A počítal jsi to ?Tak dobře to zas nevyjde ani tady... Pokud použijete např. tabulku od Loderstedta, tak je to zase "hodně nebezpečné"... tak pak se v tom člověk vyznej.
Asi se zeptám takto : Je zde někdo, kdo má tento typ akvária s podobně tenkým sklem déle jak rok bez potíží?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 21:43 Muž filipsi [1295] mno
Pro ty z vas, kteri si to opravdu chteji spocitat, jake sklo akva potrebuje (ne co je zvykem):
vypocet "jednoduchy": www.fnzas.org.nz/…

Samozrejme sam mam taky rad akva bytelna uz od pohledu, ale opravdu to neni nutne.
Vliv nalepenych hornich podelnych vyztuh - ten bych neprecenoval. Ma to velky vliv na pruhyb akva. ale uz ne tak velky na to, co to akva vydrzi. Dle provedeni totiz muze dochazet k velkym koncentracim napeti, a tak paradoxne akva ze slka, ktere by bez vyztuh vydrzelo (prohnulo by se) muze s vyztuhou po napusteni prasknout. Nestava se to proto, ze akva se delaji z takoveho skla, ktere to proste vydrzi i bez vyztuhy i s vyztuhou. V tomhle pripade tedy 6mm bohate staci.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 21:25 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: Štěpán
Alespoň někdo sdílí názor, že to není "dobré akva".... máto blíže k teráriu než k akváriu...(ale vyvracet, že to není opravdu akvárium nebudu :-D - jen se nesmí napustit víc jak do 3/4 :-D)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 21:17 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: Sidonius
Tak je nahoďte! :-D Koukni na zekii.cz, sklorex-akvarium.cz a Farao. No až si to někdo z odvážnějších koupí a napustí, ať napíše jak moc se to prohnulo :-D

Edit: Jinak k Hornbachu mám své výhrady... Třeba jsem zažil, že měli "chybu na cedulce" a prodávali terárium jako akvárium(když jsem je na to upozornil, tak mi ani nechtěli věřit... ale akvárium 100x50x50 ze 4mm skla mi bylo hned podezřelé :-D. Pak si to někdo koupí a poplave....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 21:01 Sidonius Re: Štěpán
Měl byste to, Štěpáne, sdělit těm výrobcům... :) Ať neblbnou... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 20:22 Štěpán Re: bigboban
Akvárium 80x40x40 by se mělo dělat z osmičky. Ze šestky bez výztuží vydrží asi taky, ale bezpečnostní rezerva bude dost malá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 20:20 Muž bigboban [19] Re: Sidonius
Díky Sidonius. Takhle nejsem za vola, že si pletu akvárium a terárium! rozzureny
Na všech uvedených odkazech je vypouklé akva kolem 100l bez výztuží a z 6mm skla!
Tedy v Hornbachu jsou zločinci, ale všude jinde je to normální? coze
Připadá mi to tu tak trochu jako jakási anti-Hornbach histerie! :-|
Chápu argumenty že 6mm sklo je málo, ale pokud to tak prodává kupa prodejců tak to asi taková tragédie nebude né? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 20:06 Sidonius Re: georged, Petr Leitner
Georged: Ale rád bych viděl odkaz na výrobce akvárií, který toto vyrábí a prodává jako akvária...
Hovoříme oba o témže akvariu? :-) Tedy o tomto?:
Georged: Koukl jsem schválně i na stránky známých a prověřených výrobců akvárií a oni to vyrábí z 8mm skla a s výstuží...
Tak je nahoďte! :-D
Petr Leitner: V Hornbachu jsem narazil na akvárko s rozměrem 80x40x35 (vychází to na 112l) s vypouklým předním sklem.
www.akvaria-ante.cz/…
www.aquaprofi.cz/…
www.akvaria-teraria.cz/…
Tady sice neuvádějí tloušťku skla, ale cena je zajímavá - 1260,- Kč :-)
www.akva-tera.wz.cz
a taky tady:
mojeakvarium.cz/…
(Už mě to nebaví... hmm :-D )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 17:37 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: filipsi
Důvěřuj, ale prověřuj :-D Koukni to tabulky od Loderstedta ;-) Ta tabulka je sice jen orientační, ale postačující :-D Ale máte-li někdo jiný názor, já se nebráním(já si to nekupuji)... Ale rád bych viděl odkaz na výrobce akvárií, který toto vyrábí a prodává jako akvária.... stačí jakýkoliv
Edit: Koukl jsem schválně i na stránky známých a prověřených výrobců akvárií a oni to vyrábí z 8mm skla a s výstuží...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 17:35 Muž filipsi [1295] Re: georged
:) Mohl bych videt ten vypocet?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 17:25 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: Sidonius
Z 6mm skla bez výstuží za 1400Kč, tak bych si to osobně nikdy nekoupil(ta cena pro mne byla zarážející, neboť jsem předpokládal akvárium z 8mm skla s výstužemi). Pokud si spočítáte tlak na nevypouklé stěny, zjistíte, že jste na hranici a pokud spočítáte tlak a namáhání na vypouklou stěnu v místě uprostřed stěny a uprostřed u hladiny, zjistíte, že jste již hranici dávno překonal. Prasknout to možná nepraskne, ale děsil bych se okamžiku, kdy se mi na vypouklé stěně "objeví" hlubší škrábanec.... Osobně jsem viděl prodávat i "akvária", jež bych považoval za "nebezpečná" a bylo to právě v Hornbachu ! Ale jestli jste ochoten "šetřit na akváriu", tak se můžete dočkat, že veškeré vaše peníze, které utratíte za obsah přijdou vniveč... Není to nic proti Vám, ale můj osobní názor je, že to nemohu v žádném případě doporučit.
Edit: Podle parametrů akvária která byla udána, by měla být tloušťka nevypokulých stran alespoň 6,3 mm a vypouklé alespoň 6,5-7,2 a to za předpokladu, že nedojde k nadměrnému průhybu čelních skel(tzn. budou tam výstuže). Což akvárium nesplňuje a tudíž bych ho za akvárium nepovažoval - na terárium je to ideální(tam by mohla být tloušťka i 4mm)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 14:47 Sidonius Re: bigboban
Jestli se vám takové akva líbí - berte ho za ty peníze!
Pokud byste ale chtěl někdy v budoucnu přidat na světle, budete mít více starostí, než v případě klasického akva, kde si popřípadě vyrobíte nebo necháte vyrobit nový kryt. U "Radialu" to tak jednoduché nebude. Tam bude záležet na možnosti vmáčknout do stávajícího krytu další zdroj...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 14:07 Muž bigboban [19] Re: Štěpán
Já tu vůbec neřeším poměr výrobní a prodejní ceny. Mě přijde cena 1400 za 100l zahnuté akva úžasná protože je prostě bezkonkurenčně nejnižší co jsem viděl. Pokud mi někdo doporučíte kde nakoupit levněji rád tam půjdu. A opět viz původní odkaz, tam je to samé za 2300. A rozhodně jsem nekoukal jen tam, "zahnutá" varianta je většinou tak o tisíc dražší než stejně velké "normální" akva. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 13:46 Muž filipsi [1295] Re: Štěpán
No to je prave to, "neco" za zakrivene sklo a pracnost. Pracnost a cena toho skla je uplne jinde nez uriznout rovne tabule.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 13:37 Štěpán Re: georged
Za 1400 Kč je to úžasná až zarážející cena coze . Až podivuhodná. ... Protože 1400 Kč za vypouklé akva tvých rozměrů je už skoro výrobní cena...
Podivuhodná říkáš. Mně podivuhodná nepřipadá. Normálních 112 litrů stojí obvykle 1000 kč včetně dph. Skla je v něm asi za tři stovky. Připočti si něco za zakřivené sklo a větší pracnost, a možná by mohlo stát ještě míň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 09:51 Muž bigboban [19] Re: georged
Opět jen upozorním na můj původní odkaz na net obchod kde prodávají vypouklé akvárium z 6mm skla. Navíc pokud o tom někdo prohlásí že je to akvárko sotva by si někdo troufnul prodávat něco kde hrozí prasknutí... hmm
Kdyby mi to vyteklo tak to bych pak musel - rozzureny prodejce/výrobce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 09:41 Sidonius Re: georged
Myslím že to není akvárium, ale terárium
To myslíte špatně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 09:20 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: Petr Leitner
K těm výztužím... ty bych tam být tebou určitě chtěl. Slouží k tomu, aby se stěny neprohýbaly(jinak se trochu prohnou ven) a co se týče bezpečnosti je to +. Pokud si tam dáš nějaký slušný kryt nebudou přes něj vidět ;-). Jinak co se té tloušťky týče, je-li to prohnuté akva, tak by sklo mělo být 8mm a měli by tam být výstuhy. Nevypouklé akva by mohlo mít 6mm ale pořád by tam měli být výstuhy. Tak pozor. Dle mého názoru je "akvýrium" vypouklé z 6mm skla bez výstuh časovaná bomba(myslím že to je na 99% terárko - tam se výstuhy dělat nemusejí(není tam tlak vody na celou stěnu) a tloušťka skla je "spíše terarijní na takovýto rozměr").Shrnuto : Myslím že to není akvárium, ale terárium hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 08:27 motýlek Re: Petr Leitner
já netvrdím, že je to lepší - jen to nevidím jako vadu ... a možná pro skapávání vody zpět je to snad lepší mít "uvnitř" bočních skel než nahoře ... ale je to určitě nepodstatné ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 08:19 Petr Leitner akvárko vs terárko
No pokud jsem to od oka zkoumal tak to bylo 6mm sklo. Na výše uvedeném odkazu mají vypouklé akva 100l taky z 6mm skla. Tedy mělo by to jít na akva použít. Nebo je snad ještě nějaký jiný rozdíl mezi akváriem a teráriem než v tloušťce skla? coze
V inzerátech jsem nic moc neobjevil a ceny na netu jsou skoro stejné jako v tom Horbachu. Třeba u techniky (Fluvaly) jsou ceny v obchodech klidně trojnásobné než na netu (1300 vs 4000 u Fluvalu 105), ale u akva se mi zdají +- stejné a potom je lepší si akvárko v klidu odnést z obchodu.
A k těm výztuhám - jako kryt nepoužívám sklo, ale akrylát (prostě takové to plexisklo). Přijde mi to mnohem lepší, nehrozí rozbití horní hrany akva. A toto plexi dávám přes vrchní hranu. Co má za výhody dát kryt jakoby dovnitř? Mě přijde, že bych to odtamtud špatně vyndaval. :-(
Jo a ještě něco na závěr - v Americe používají ten akrylát běžně na výrobu filtrů ale i celých akva! U nás je toto (kromě tisíce dalších věcí) podle mě dost pozadu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2007 07:00 motýlek Re: Petr Leitner
proč ti vadí ty "výztuže" ? - je to dobré na krycí sklo ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 23:03 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: Petr Leitner
Za 1400 Kč je to úžasná až zarážející cena coze . Až podivuhodná. Zjisti si tloušťku skla(aby to nebylo terárko a né akvárko ! U terárka by to tak těch 1400 stát mohlo). Protože 1400 Kč za vypouklé akva tvých rozměrů je už skoro výrobní cena... K tvému dotazu na "náchylnost k prasknutí", prvně akvárium by mělo být dělané tak aby neprasklo ... Strach bych z toho neměl(pokud to má správnou tloušťku !) Otázkou je ale praktičnost takového akva a jak se v tom budou cítit rybky... přeci jen při pohybu před přední stěnou se bude pohyb rybkám jevit rychlejší než ve skutečnosti je...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 21:11 Muž filipsi [1295] Re: Petr Leitner
jinak, pokud nesetris kazdou korunu, se mi ta cena za nove ohnute akvarko zda dobra. Pokud setris, nejlepe inzerat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 21:07 Usine Re: Petr Leinter
Podívej se do inzerátů nebo zkus vyhledávač a když neuspěješ tady tak zkus akvaristu nebo akvárko.cz :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2007 20:26 Petr Leitner – kde koupit nové akva?
Sháním nové akvárko. Nyní (kromě jiných menších) mám 72l. Měl jsem představu o nějakém 80cm dlouhém s objemem +-100l. Myslel jsem že bych si nechal nějaké vyrobit ale zdá se mi to dražší než koupit nové. Nechci akva z tenkého skla co musí mít nahoře "výztuže" - nalepené skleněné proužky.
V Hornbachu jsem narazil na akvárko s rozměrem 80x40x35 (vychází to na 112l) s vypouklým předním sklem! A to za asi 1400 Kč. Přijde mi to dost nízká cena.
Třeba tady je to samé za 2300 korun:
mojeakvarium.cz/…
Dokážete poradit jestli je to dobrá cena (těch 1400) za tento objem navíc za "zaoblenou" verzi? Jde někde sehnat levnější?
A ještě dotaz - může být to ohýbané přední sklo náchylnější na prasknutí?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [3]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 6703x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4293-kde-koupit-nove-akvarium?od=101