Kde koupit nové akvárium?
Díky moc všem za tipy. Truhlářství mám za rohem, ale na webu se tváří hrozně hogo fogo.
Nicméně zkusím se tam zastavit, co mi řeknou. Za pokus to určitě stojí.
Obvykle je to tak, že akvaristika spolupracuje s nějakým truhlářem, který jim dodá objednanou skříňku. Pokud máš nějakého svého oblíbeného truhláře, tak si nech udělat skříňku od něho a akvárium někde objednej.
Z Prahy, firma je koukám z Kralup nad Vltavou, to je za rohem. Díky za tip!
Ještě se můžeš zeptat ve Sklorexu.
Měli by dělat i nějaké ty skříňky, ale chce se to určitě zeptat jak to mají s dekory a dopravou..
www.sklorex-akvarium.cz/…
Lepší tam určitě zavolat.
Ahoj, nevim odkud jsi, ale tenhle clovek mi lepil dve mini akvaria, takze jeste funguje, a dela pry i nabytek, ale s tim zkusenost nemam ...
www.akvadolezal.cz Ahoj, máte někdo představu, které z firem vyrábějících akvária ještě fungují? Plánuju druhé akvárium, ale je to řekněme prostorová výzva a potřebuju kromě něho i skříňku na míru. Navíc manželka chce dvířka v lesku, což už sám vyrobit nedokážu.
Ideálně bych firmu, co je schopná udělat obojí. V nejhorším půjdu kvůli skříňce do truhlářství. Zatím jsem kontaktoval Akvamex, ale hrozně jim trvá odpověď (zatím od poslední odpovědi 4 dny). Zkouším ještě Zekiu. Ostatní firmy, co se tu různě zmiňují, už asi neexistují. Buď web dávno nefunguje, nebo je starý a rozbitý.
Starší reakce
Nechával jsem řezat krycí skla u sklenáře a v mezičase se ptal co a jak a povídal, že dělá,co ho baví a právě i párkrát do roka akvárium.....je to o štěstí narazit na někoho ochotného a šikovného.
Za mě taky Brillant Jablonec,mám od nich 840l akvárium,zpracování perfektní a cena byla necelých 10 000.Bylo do v r.2010,dnes už to bude asi o něco víc.
Za mě Brilant z Jablonce nad Nisou
www.brilantjbc.cz/… , dopravu mají vlastní. Mám od nich 375 a mohu jedině doporučit. Veškerá komunikace probíhala po mailu a spokojenost maximální.
Právě, peníze nejsou problém, rád bych koupil u fachmana a ideálně si to i dovezl sám - mám čím.
S Top Transem mám špatné zkušenosti. Sice jako společnost se nebojí vzít do přepravy cokoliv, ale to nic nemění na tom, že zaměstnanci se pak k tomu umí chovat jako hovada.
Jako všude.
Zaujal mě tenhle pán z kousek od vedle, ale zatím bez odpovědi, zítra ho ještě zkusím vyzvonit:
www.akvariateraria.cz/…
Nemá ani ceduli na baráku, byl jsem se tam včera kouknout, tak nevím, jestli ještě funguje. :-/
A kdysi v pravěku, ještě když byl v Bdeněvsi, jsem si nechával lepit u Hájka, ale tam vůbec nevím, jak je na tom dnes.
www.aqua-design.cz
Všechno zde ověřené je Morava, což je prostě na individi dopravu (ne Top Trans) už daleko a mě se tam taky hrnout nechce.
Tak jsem tu právě zkoušel najít ještě nějaké konkrétní reference na někoho ze západu.
OT: tak zrovna akvaria u toptransu bych se nebal... jedna z mala firem (prepravnich), ktera se neboji vzit i akvarium a prepravit ho ...ale samozrejme to musi vedet, ze je to akvarium
Já měl štěstí na sbazaru, viděl jsem tam člověka,co prodává akvária a ryby,tak jsem mu zavolal,zjistil, že slepí i na zakázku a měl jsem to i s odvozem a opravdu nemůžu najít kaz
A rovnou k tomu bylo dost rad, ryby, rostliny.....tak zkusit štěstí na síti
Edit: U toho místního fachmana si výrobek prohlédneš a pak domluvíš na přepravě, prostě a jednoduše nekupuješ zajíce v pytli. Poslední dobou se tady na fóru se zmetky roztrl pytel, to tady nehrozí a cena je podobná.
Než objednám akva u Sklorexu a budu trnout, co s tím cestou Top Trans vyvede, neměl by někdo tip na kvalitní firmu v Západních Čechách?
Dojedu si defakto kamkoliv na západ od Prahy.
Pár firem už jsem obepsal, ale buď napíšou, že nemají čas, nebo neodpoví vůbec a mě tohle prostě nebaví.
Nejsem obchoďák o2, abych se někde vnucoval.
Ale kdyby někdo věděl o někom spolehlivém, tak bych to ještě zkusil.
P.S.: Přesně tohle je pak důvod, proč jdu radši pro sériovku do Hornbachu, nejde mi o ušetřený dvě stovky, ale nebaví mě dva tejdny obvolávat x firem a přijít si, jako že je vlastně ještě obtěžuju.
Starší reakce
Přesně. Za ty prachy se da poridit jednou takové akva s dobrým filtrem a světlem. Chce to jen se dívat a trochu hledat.
Navíc na bazoši a nebo i fauně můžeš sehnat zánovní akva v perfektním stavu někdy i s vybavením za rozumnou cenu.
Yirka má pravdu. Tyhl seťáky navíc mívají nevyhovující úplně všechno a věci levné, dvakrát placené, nakonec moc levně nevycházejí. Taky bych se zamyslel nad nějakou literaturou pro začátečníky, to je jedna z nejlepších investic
Akvárium nakupujte raději u odborného obchodu nebo si ho nechte zhotovit u sklenáře.
Tam těch 130 litrů pořídíte včetně vybavení za polovic, jen nebude panoramatické. O úrovni obchodu již svědčí popis produktu... objem 130ml může napsat jen ten kdo o tom nemá ani páru, filtr nic moc, ve vybavení zbytečnosti, nu a i zařazení mezi elektrozboží o lecčem hovoří. Jinak panoramatické je módní nepraktičnost.
Vlastnosti pro toto elektro zboží:
Barevné provedení: Stříbrná
Materiál produktu: Sklo
Typ vody: Sladká
Tvar akvária: Panoramatické
Objem: 130ml
0 17.08.2020 10:42 KarelStein Ahoj. Já teď plánují k Vánocům dceři koupit akvárium
netobchodak.cz/… na rybičky a zajímá mě, jestli máte zkušenosti s touto značkou nebo radši na míru? Vůbec se v tom nevyznám. Předem díky.
Starší reakce
Mam od nich 4 akvaria a jednu skrinku a mohu vrele doporucit
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda máte někdo zkušenost s výrobcem/prodejcem Zekia.cz
Zajímá mne akvárium i skříň.
Děkuji,
Starší reakce
Máš pravdu. Podíl sice ve firmě nemám, ale doporučuji nemám co vytknout (po 4 letech)
Akorát tam neumějí moc počítat typ SA3 60x30x60 objem 216 l
chybička se vloudila zřejmě vynásobením x 2.
Mám od nich AQ, kryt, osvětlení a skříň pod AQ cca 4 roky a nemám jim co vytknout. (Dodáno vlastní dopravou až před dům)
Vybíral jsem mezi fa. Zekia a SklorexBrno v té době to byla špička na trhu (aspoň podle fora).
Sklorex neměl truhlárnu na nábytek.
PS: čti pozorně v textu, najdeš odpověď na tvoji otázku na sklo
www.zekia.cz/… 0 29.03.2018 20:20 Maja16 – Výběr akvária 200l
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli někdo z vás nemá zkušenost s firmou Zekia a akvarii která nabízejí ?
Případně z jakého skla jsou akvária vyrobená (Na stránce jsem to nemohla dohledat)
Dekuji a přeji hezký večer
Starší reakce
0 28.11.2015 16:12 Mireceeek – Akvárium
Starší reakce
Jak poznamenal Radek, všechna skla jsou Float, tedy plavené na cínové lázni a následně válcovány na požadovanou tloušťku.
Já bych koupil akvárium od Fardy, Sklorexu, Zekie, Akvatera, JVT... Těch firem je více.
Konkrétně od Akvatera je 200l za 1.890,-Kč. Rozměry 100x40x50cm. Záruka tři roky.
ahoj, no jde mi o to nejlevnější tedy float plavené sklo...nemyslím si že by sklo dělalo rozdíl mezi akvárii...hlavně nehodlám dát 5 tis jen za hromadu skla a za značku...ale díky za tipy
Měl jsi akvária ze všech třech skel někdy vedle sebe? Je to srtašnej rozdíl.
No ja si myslim ze 200 pod 1800 jentak nesezenes. To je 9 korun za litr a to bude hodne tezky. Za me je 1800 krasna cena.
Edit: Ještě bych chtěl upozornit, že všechny skla jsou float. I optiwhite je float. Jen je to obchodní název produktu od AGC. U nás je normální sklo planilux, extra čiré sklo je diamant. Teď jsme přešli na výrobu planiclearu, který nahradil planilux a rozdíl mezi normálním sklem a diamantem je u 8mm skla téměř neviditelný. nazelenalý odstín je trochu vidět až u lepených 2x8mm skel. a pak u pochozích, kde se lepí 3x10mm.
U akvaria je to v podstatě uplně jedno, protože máš zelený kytky, vodu zbarvenou od kořene a třeba tmavý pozadí.
nekoukal bych až tak na cenu , spíš na ověřenou kvalitu .... když se koukneš na diversu a podobně , za cca stejnou cenu 10kč za litr - nevystěrkované rohy atd ....
Proc myslis ze sou tmavsi? Rozdil propustnosti svetla je asi 3%. Float je do zelena.
No ono není hlavně sklo jako sklo.
Dělají se nádrže z Floatového skla, jsou nejlevnější ale nejtmavší. Poté ze skla Guardian a Optiwhite a ty jsou pomalu 3x dražší.
www.prirodni-akvaria.cz/… Sám sis odpověděl. Zkus kontaktovat nějakého sklenáře v okolí
Ahoj nevíte kde pořídit akva v Hradci a okolí?...hledám tak 100x40x50 a podobné...prostě 200-250 l abych se dostal pod cenu akvária diversa z e-shopu,...tedy pod 1800 Kč/200l myslím že v případě soukromého lepení by to neměl být problém
Starší reakce
Hmm, to vypadá dobře, děkuji za radu. Určitě budu rád, když budeme v kontaktu, nechám si poradit ;)
Hm, to je zajímavá informace, děkuju. Teď už jen s někým pořešit jaké akva, jestli udělat uvnitř přepážku na filtr, jestli dotáhnout vodu do pokoje atd.
kdyz od nich vezmes i kryt + rampu + skrinku pod akva, tak doprava tech 80 km bude max. 5% z ceny cele zakazky. A to jsem jeste dost prehnal
. Nebo at to spoji s nejakou jinou zakazkou ktera bude tvym smerem jestli na to nespechas
Nad těma jsem taky přemýšlel, jen je to k nim 80km a to už bude doprava přeci jen něco stát. Nebo se nemám bát si dovést akva sám? Dodávku máme.
Dobré odpoledne všem
Jelikož se už za měsíc stěhujeme, tak nastává okamžik přemýšlet nad vysněnou velkou nádrží - cca 500-600 litrů. Budeme bydlet ve Valašském Meziříčí a mé otázky tedy jsou:
1) kde na Valašsku si nechat udělat či koupit nádrž daného objemu
2) zda-li je tu bydlí někdo, kdo by s podobnou nádrží poradil, ideálně osobně
3) zda-li má někdo chuť se semnou podílet na vzniku radami, které bych publikoval zde na fóru, tak aby i další vášnivci nemuseli pracně procházet stovky a stovky diskuzí a článků, v kterých se člověk snadno utopí.
4) pokud najdu z Valašska spřízněnou duši, která mi s tím vším pomůže tak budu happy a klidně pozvu na grilovačku apod.
Dííííky Martin
A ještě doplním info: nádrž bych měl rád hotovou příští rok v létě. Do té doby provést rekonstrukci pokoje, vymyslet stojan (železo? dřevo? vyzdít?), popřemýšlet nad krytem, osvětlením, jak přivést vodu a či vůbec atd. atd.
Starší reakce
Ahoj, planuji koupi noveho akva o rozmerech 80x35x40. Zna nekdo nejaky kvalitni a dobry obchod nebo lepeni v Praze? Napadlo me jit do ZOO branik (mam to kousek), jestli mate nekdo zkusenosti, tak mi pls dejte vedet.
diky moc!!
Starší reakce
Kupoval jsem začátkem roku klasickou 200 a stála 1800. To je 9 korun litr. A je to 8mm sklo.
Myslím že menší akva s menším sklem by měla stát méně.
No právě... Za ty prachy bych měl 240l
www.mamejeradi.cz/…
V místním akva obchodě stojí 80x40x40 (nebo 35 teď něvím) okolo 1200, ale bez lišt a krycího skla.
No popravdě cena přemrštěná u nás v Jablonci nad Nisou máme sklenáře a ten by tohle zmáknul cca za 1280kč a bonus krycí skla grátis možná poptat jiného sklenáře??
Jen pro představu:
www.sklenarstvi-bulvar.cz/… Nevim, jestli to jeste plati, pac uz jsem dlouho akvarko neobjednaval, ale co si pamatuji z poslednich let, pocitalo se pro takoveto bezne rozmery a tyhle velikosti kolem 12Kc za litr akvarka, tedy pro predstavu co to bude stat.
OK, ještě uvidím co mi řeknou místní sklenáři a pak bych dal vědět. Jednoho už mám vyřízenýho, když mi odpověděl že akvárko 80x40x40 by stálo 2300,- nevím kde na tu cenu byl, ale taková suma se mi zdá moc
Přidat reakci
[1] 3
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 6704x