Black molly - chov
0 13.03.2008 20:56 Alofok – Re: fantasta
Zkusím to sehnat,mě jde hlavně o to aby to léčení nebylo moc drahé a moc složité (např:u jednoho léku bylo léčení bez rostlin,každý den výměna vody,používat akvaregulátor a spoustu dalších podmínek).
Na tohle dobře zabírá eSHa 2000. Je i na Flexibakterii.
No, ono to mozna zacalo bakterialne a naslednym zaplisnenim jen pokracuje. Hledej Flexibakter Columnaris.
Plisnove infekce byvaji casto az sekundarni problem, napadnou odumrele tkane a oslabene jedince.
...ale když chci něco dopsat do textu smaže se mi text následující...
Já bych věděl, co by to mohlo být... Zkuste kliknout na tlačítko INSERT.
S tím Preventinem je to divné... Když vám za jeden den vyléčí krupičku, že by na obyčejnou plíseň nestačil?!
Zkuste tedy nějaké speciální léčivo na plísně.
www.aquar.cz/…
0 12.03.2008 14:58 Alofok – Re: Alofok
Jo, ještě jsem sem (už nevím kdy) psala,že se té Blackmollce udělal takový bílý výstupek pod tlamičkou, nakonec jsme tu vyhodnotili,že ji asi něco kouslo a že se to spraví.....A žere docela normálně...
0 12.03.2008 14:55 Alofok – Bílá tlamička BlackMolly
Dobrý den,přibližně
týdny jsemzjistila,že má samička živorodky ostrotlamé bílou tlamičku.Koupila jsem Preventin proti parazitickým a plísnovým onemocněním,vypadalo to,že je nemoc na ústupu.Po dvou dnech se narodila této Blackmolly mládátka křížená s Goldmolly.Od té doby se už jen zhoršuje...Zkřivila se jí nějak pátěř,tlamička je pořád bílá a třepí se jí ploutve.Preventin už přestal zabírat.Prosím poradte mi co s ní nebo doporučte nějaké účinné léky.Předem moc děkuji za odpověd
Ps: omlouvám se za ty odstavce a slova sepsaná dohromady ,ale když chci něco dopsat do textu smaže se mi text následující.
Starší reakce
0 23.01.2008 09:56 edith – Re: georged
nechci ti do toho mluvit ale gold nebo black je jen barecvné rozlišení jednoho druhu. Pokud se bavíš o nárocích jsou naprosto stejné, maximálně u přešlechtěných gold můžou být naopak troch větší!
aquaworld.cz/…Starší reakce
0 02.11.2007 12:57 hardy gpld mlly i silver molly jsem myval a chovaji je jak black molly a jspu to krasne zivorodky.Ale uz je dohuzel nemam napadla mi nemoc akvariu a neprezili.Ted mam uz jen jednu samici gold molly uz z vlasrniho odchovu jedina to prezila.silver molly bohuzel nemam!ale v akvaristikach jsou tyto rybky i obtizne sehnat tedy jak jde
rozhodol som sa ze si kupim gold molly alebo nejake ine nevedeli by ste mi poradit ako sa volaju tie biele molinezie alebo ake molinezie este suuuu alebo neviete kde by som mohol najst clanky a pomenovanie molinezii pls dakujem
Když si koupíte rybky v Hornbach, tak to nutně neznamená, že za 2 dny celé akva vychcípe. Chce to jen rozpoznat příznaky aby sis si do akva nezatáhla nějakou chorobu. S Petplanet zkušenosti nemám.
0 31.10.2007 14:56 Baru – ..
Dík,ale myslím,že tak špatně na tom zase nejsem.
0 31.10.2007 00:20 isamik [180] 0 30.10.2007 16:55 Baru – -pro Hardy
Ne,ale Black molly najdeš v každým prům.zverimexu(teda alespon v Brně)cena od 8 do 14korun,jinak určitě znáš Hornbach,Obby,Bauhaus-tam najdeš rybky ,rostlinky,krmiva,akvária atd...Black molly lyra seženeš hůř...
0 30.10.2007 10:45 Radka – .
Tak by si ta kamarádka mohla doplnit znalosti.
Zásadně se rybky nesmí dávat do čerstvě udělaného akva.
0 29.10.2007 20:08 Baru – ----------------------------------
1 28.10.2007 15:54 Radka – .
Měření vody se provádí testy,které se dají koupit v akvaristice nebo na internetu.Pokud jsi dala do akva rybičky už za 3dny od založení,tak je to špatně a rybičkám hrozí otrava NO2(to byla nejspíše ta příčina špatného stavu rybek),ještě cca. 2 týdny budou rybky v nebezpečí.
Taky do vody nedávej žádné prášky(tím spíše,když nevíš přesně k čemu jsou).Stačí,když se čerstvá voda nechá odstát. Přečti si prosím tě něco o akvaristice ať neděláš další chyby.Teď hlavně nepřidávej žádné rybky ,než se voda ustálí-zhruba 2-3 týdny.
0 28.10.2007 13:15 Baru – Ps
Kamarádka mi dala nějaký prášky na úpravu vody-jinak ji mám studniční....
0 28.10.2007 13:13 Děkuju – ----------------
0 27.10.2007 15:28 Radka – .
Vyměňuješ pravidelně vodu,odkaluješ?Jak dlouho je akva založené.Otestuj vodu na NO2.
0 27.10.2007 13:56 Baru – :(
Už mi umřel i druhý a třetí zůstal a vypadá zdravě,budu mu muset koupit kamaráda jinak asi umře taky i když se sžil s platama....
Mám ted nějakýho podivnýho pancéřníčka-je hrozně malej,pomalu dýchá a je moc tmavej
.......Asi to dlouho nevydrží...
Trochu jsem jim přidala vzduchu a jsou čilejší,tak nevím jestli to nebylo tím.
A hnojivo jsem tam nedávala...
0 24.10.2007 18:11 Radka – .
Může to být ze stresu nebo špatná kvalita vody .Taky mohly být už předtím oslabené a změnu nezvládly.Změřte NO2 a NO3.
0 24.10.2007 16:55 Baru – Black molly
0 22.10.2007 15:55 Klááááár Já myslím, že BlackMoly můžou být i červené, jako že jsou to nějaké no, nevím, ale podle mě jsou to taky BlackMoly.
Starší reakce
To je v pohodě..Můžeš mi sem dát odkaz kde o tom píše? Já pozoroval jen Xiphophorus helleri a pokaždý se z nadějné samice se silnějšim paprskem na řitní ploutvy vyklubal samec,který za celou dobu neměl mladé. Byl to vždycky oproti ostatním samcům docela gigant,ale když jsem ho zkoušel nechat vytřít se samicema,tak žádné mladé ani po půl roce nebyly..Zkouzmal sem to protože v každý knížce o tom bylo něco jiného,tak jsem chtěl mít jasno..Jinak u některých druhů je skutečně přeměna zdokumentována,viděl sem na to nějakej film,ale o mečovkách to nebylo..Tam to ale funguje tak že když neni mezi samicema samec,tak vůdčí samice se přemění,ale nepamatuju si jak dlouho to trvá..každopádně mečovky nežijou nějak závratně dlouho
0 04.10.2007 14:56 Sidonius Jestli narážíš schválně na mečovky,tak se pleteš,pokud to nikdo nezměnil v atlase na něco jinýho,tak jsem tam vše popsal,z mečovkama mam hodně zkušeností a tenhle "úkaz" jsem sledoval a opravdu se nemění.
Narážím na závěry Sorexe, kterého v této záležitosti respektuji. Omlouvám se, ale věřím víc jemu, než vám.
Dovolím si Sorexe citovat:
"Změna pohlaví ze samice na samce (arrhenoidie) je u živorodek jednoznačně popsána POUZE u několika druhů rodu Xiphophorus"
Nevím jak je ten tvůj samec starý,ale mladí samci takle běžně mohou vypadat..Jinak se může klidně jednat o nějakou genetickou chybu - něco jako genotyp samce a fenotyp samice
Ale ano, možné to je.
Jestli narážíš schválně na mečovky,tak se pleteš,pokud to nikdo nezměnil v atlase na něco jinýho,tak jsem tam vše popsal,z mečovkama mam hodně zkušeností a tenhle "úkaz" jsem sledoval a opravdu se nemění.A zatím nikdo nemá 100% jistotu že mláďata měl "samicosamec"..vždycky tam maj nějakou samici navíc od ktrý ty mladý pocházej
Promiňte, že odbočuji od Black molly, mám mladého samečka pavího očka, který gonopodium zřetelně má, i samičky honí
, jinak ale vypadá jako trochu barevnější samička. Proč nemá závojnatý ocásek a ploutvičky jako ti ostatní? Nijak mi to nevadí- to jen, že jste to téma načali. Black molly mám taky dvě samičky a jednoho samečka, jsou super!
Pohlaví se nemění.Vše je dané předem,akorát trvá někdy dýl než se to vyvine.U živorodek poznáte pohlaví u kusů nad 3 cm skoro na 100%.Samečkové mají místo řitní ploutve takovou trubičku - gonopodium (pindík).Ne zcela vyvinutí samci mají zpočátku jen silnější paprsek na řitní ploutvy,který se pak mění v gonopodium, po přeměně gonopodia je samec pohlaavně dospělý.Například u mečovek pak ještě dorůstá mečík na řitní ploutvy.Někdy se může stát že samcovi se vyvýjí gonopodium pomalu,ale tělo roste rychle.Protovznikly fámy o změně pohlaví..o tohoto druhu je vše dané předem
0 03.10.2007 12:57 VlastaK Hezký den,
včera jsem v akvaristice dokupovala rybičky do akvárka Black Molly. Po paní prodavačce jsem chtěla páreček, ale ona mě překvapila tím, že řekla, že mi může dát i dvě holky. Že u té dominantní se změní pohlaví na samčí. Je to možné? Zdálo se mi, že paní rybičkám rozumí, sama od sebe mně dala další rady, jak je mám přidat k ostatním rybičkám (pomalu temperovat, vodu přisolit a ten den nekrmit). To se mi stalo poprvé, ostatním je asi šumafuk, co s rybičkami bude.
Díky za odpovědi. 0 03.10.2007 10:00 Havel-st V tom taky nemám jasno, někdo tvrdí, že je to jak říká p. prodavačka, někdo že je to jen pozdní vývin samce. Četl jsem taky, že tito samci jsou méně plodní, nebo vůbec neplodní. (Stává se to častěji u mečovek.) Já vždy nechával pro chov ty dříve "zesamcovatělé" - jsou menší, než samice, jak tomá být a nikdy nezklamali.
Přeměna samiček se prý stává běžně u našeho Sekavce písečného, ale to taky snad ještě není řádně doloženo.
0 03.10.2007 09:35 VlastaK – Black Molly
Hezký den,
včera jsem v akvaristice dokupovala rybičky do akvárka Black Molly. Po paní prodavačce jsem chtěla páreček, ale ona mě překvapila tím, že řekla, že mi může dát i dvě holky. Že u té dominantní se změní pohlaví na samčí.
Je to možné? Zdálo se mi, že paní rybičkám rozumí, sama od sebe mě dala další rady, jak je mám přidat k ostatním rybičkám (pomalu temerovat, vodu přisolit a ten den nekrmit). To se mi stalo poprvé, ostatním je asi šumafuk, co s rybičkami bude.
Díky za odpovědi.
Přidat reakci
1 ...... ...... [12] 13
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10603x