Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Black molly - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Black molly - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2013 15:08 Muž amazonia [58] - ŽivorodkyRe: tereza
Za jak dlouho rybka dospěje záleží na mnoha faktorech ale nejvíce na teplotě.Může to být za 3 měsíce ale klidně i za 6 měsícu nebo i víc.Čím je výšší teplota tím dřívější dospíváni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2013 14:51 tereza Re: tereza
je lepší když jí mají...:-Dtrápili by se
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2013 14:50 tereza – black molly mimina
dobrý den jakdlouho trvá než se čerstvě narozená ryba stane dospělou?: :) děkuju předem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2013 12:58 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: markiz
Je to normální :-) Více druhů živorodek spí položených na dně. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2013 10:39 Žena markiz [33] – dno
zdravim, jen technicka - je normalni ze molly chrapou pres noc v leze na dne? Clovek by je cekal spis zaparkovany v kytkach..

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 05:05 Muž LiborSprysl [9015] Re: prasan
prasan napsal: Dnes som sa ponáhľal do práce a urobil takú sprostosť.Chcel som vyloviť molly aby porodila a ja blbec som sa akosi pozabudol a dal ju do čerstvej vovovodnej.Prídem domov a je po nej.Teraz hreším sám na seba. rozzureny sad (moja jediná samička)

To ale také vůbec nemusí být vodou... :) ...jen pro trochu uklidnění. Ale může. Mohlo to mít vliv na kvalitu porodu. Ovšem samice mohla uhynout i za příznivých okolností...mohlo se jí třeba "šprajcnout mládě"...Sice teď se vědci otřesou, co jsem to zase napsal za kravinu... :-P Ale již mnoho samic jsem za ta leta našel uhynulých a koukalo z nich kus mláděte...Jikra se rozbalila již na konci porodních cest a šlus...Stává se to i u jiných živorodek a u samic bez rozdílu věku. I když u mladších je to častější...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2013 23:55 -
Dnes som sa ponáhľal do práce a urobil takú sprostosť.Chcel som vyloviť molly aby porodila a ja blbec som sa akosi pozabudol a dal ju do čerstvej vovovodnej.Prídem domov a je po nej.Teraz hreším sám na seba. rozzureny sad (moja jediná samička)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2013 04:39 Muž LiborSprysl [9015] Re: malyLibor
malyLibor napsal: Myslím, že s tím ohříváním jsi to trefila přesně. Mollyny mají rády teplou vodu, a to docela dost teplou, takže se zřejmě skutečně chodí ohřívat tam, kde je zrovna voda nejteplejší. Je vidět, že máš dobré pozorovací schopnosti :-D

Divoké poecilie mají na americkém kontinentu většinou opravdu docela dost teplo...:-)Že mají mollyny, tedy respektive BM, rády teplou vodu je jen naše blbá pověra. Kterou, jak stále vidno i v tomto případě, šíří neznalí opisovači podobných blábolů. Pod vlivem takových teoretiků jsem byl také dlouho a topil BM jak prdlej.Už jsem o tom psal v loňském roce. Dal jsem je do jezírka. BM jsou ještě venku, ve zcela pohodovém stavu. Loni vydržely do října! Takže vaše pochvala pane kolego fakt musí tazatelku potěšit smich :-P ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2013 00:27 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Cayro
Myslím, že s tím ohříváním jsi to trefila přesně. Mollyny mají rády teplou vodu, a to docela dost teplou, takže se zřejmě skutečně chodí ohřívat tam, kde je zrovna voda nejteplejší. Je vidět, že máš dobré pozorovací schopnosti :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 19:58 Cayro Re: romant
Sinici tam zaručeně nemám, jen tu blbou rozsivku, ale té se zase daří. Proto ta chemie. Jinak vody jsem vyměnila 1/3 hned, jak jsem viděla akvárko. A měníme cca 1/3 stejně tak 2x týdně, při čištění filtru a čištění dna a akvárka vůbec. Problém vody v této chvíli prostě je, že se 3 hodiny uvolňovala ta řasa do vody a nefiltrovalo to... A s tím, krom té výměny části vody, bohužel nic neudělám. Ale jinak jsou všechny rybičky v pohodě, šmejdí a baští, i molly si zalezly, když se zhaslo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 19:46 R Muž romant [27981] Re: Cayro
Inu, obecná rady při nestandartním chování ryb je, vyměnit vodu, to kdyby něco, sinice je prevít.
Edit: Měl jsem nějakou asociaci s tou sinicí, nějak jsem se překouk. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 19:42 Cayro Re: romant
Děkuji za odpověď, jsem klidnější. Pořád jsem hlídala, jestli je vše v pořádku.
Dneska jsem měla obzvlášť strach.
Zoufale se mi totiž přemnožila v akváriu rozsivka, tak jsem v nejvyšší nouzi použila chemii. Zabírá to dobře, funguje to přesně podle popisu, rybičky jsou v pohodě, akorát... Dneska nám přišli neplánovaně vyměňovat v paneláku jističe a elektroměry a vypnuli na 3 hodiny elektriku. Takže tři hodiny nejel ani filtr, ani vzduchování...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 19:35 R Muž romant [27981] Re: Cayro
Snaží se vyluxovat nějakou dobrotu z hladiny, dělávají to všechny živorodky, je to normální chování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 19:31 Cayro – Molly u hladiny
Prosím vás, nikde jsem to nenašla, tak jestli by mi mohl někdo dát informaci, proč se black molly drží občas u hladiny. Lámu si tím dost hlavu. Někdy šmejdí po celém akvárku, někdy jsou tvrdohlavě zalezlé u dna a někdy jsou nasockované u hladiny. Už jsem měla podezření, že je to třeba nedostatkem kyslíku, nebo špatnou vodou, ale asi ne - měřila jsem, hodnoty prakticky stejné a ony to přesto dělají. Většinou, když svítím. Už je podezřívám, že se snad ohřívají. Protože když mi sepne topení, tak jsou pro změnu všechny nacpané u topení. Podotýkám - vodu studenou nemám - v rozmezí 24,5 - 26°C.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.09.2013 16:13 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: guly
Podivej se na tu nadheru:
rybicky.net/nadrze/15605&kateg=1&kateg=1&typ=0
a neni to jedine tak hezke male akvarko tady. Nemusis dokazat totez, ale snaz se tomu alespon priblizit, at se maji Tve rybicky co nejlepe. To je to co mas ted delat.

Jestli si chces poridit dalsi akvarko (at uz jakkoli velke), klidne, proc ne, na to se prece nemusis ptat, sam musis vedet jestli chces a nebo muzes ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 22:28 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: guly
Já ti svůj názor řekl. Starej se o to, co teď máš, a studuj a uč se. Až budeš mít tu 250ku, budou se ti zkušenosti hodit. Ale to je jen můj názor, rozhodnout se musíš sám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 19:23 guly – tak co
Mam teda koupit porodnicku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 17:04 Muž Yirka [9118] Re: guly
Tak nějak cítím, že ti přece jen chybí některé základní znalosti. Třeba ta o filtrování. Filtr musí jet nonstop! Proto doporučuji:
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 16:46 guly – dik
hale co kdybych koupil porodnicku moc nestoji mohl bych a o maly rybicky maly se neboj ptal sem se kamaradu a rikali ze vezmou tolik kolik dam ale neboj jsou to skuseni akwaristi a to svoje si budu snazit o nej pecovat ale porad moje rybky na ne koukam a maji porad hlad tak jim tam dam jenze jidlo jim spadne nejaky dolu a mam ted trochu zkazenou vodu a snazim se filtrovat skoro cely den kdyz pridu ze skoly ale porad je takova makova prosim o radu a co ta porodnicka je to dobrej napad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 16:39 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: guly
Můžeš ji tam odlovit těsně před tím, než "porodí" mladé. Ale zkus se zamyslet nad tím, co pak bude s mladýma? Taková samička může mít i 30 a víc mladých. Co s nimi? To spíš to malé akvárko zařiď a nech zabíhat a až bude samička "rodit", tak můžeš ty mladé, které přežijí (a budou to ty nejsilnější, protože ty slabé ostatní rybky sežerou) přelovit a odchovávat je zvlášť, dokud nebudou dostatečně velké a rychlé, aby je ostatní nesežraly. Ale já bych to nedělal. Pěstuj si trpělivost a počkej, až budeš mít to velké akva, a do té doby se nauč tohle si udržet stabilní tak, aby se v něm rybkám dařilo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 16:07 guly – diky
diky za spolupraci a pomoc koupim ten ruzkatec a budu se snazit neco odchova hale muzu se zeptat mam jeste jedno mensi akwa mel bych do nej dat tu samici a tu kitku a kamenynebo ji mam nechat v to noralnim co myslite dekuji za odpoved
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.09.2013 13:01 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: guly
Asi se budu opakovat, ale já bych ti poradil trpělivost. Pořiď si ten růžkatec - Ceratophyllum demersum, a nauč se o tohle malinké akvárko starat tak, abys ho do Vánoc udržel ve stabilním stavu - aby ti tvé stávající rybičky ve zdraví přežily. Až dostaneš na Vánoce to 250ti litrové akvárium, pak ho zodpovědně založ a teprve potom přemýšlej nad rozmnožováním rybek. Ony se ti budou vytírat i v tom malém, ale stejně jako v přírodě ti z mladých skoro nic nepřežije - jejich vlastní rodiče i další spolubydlící ve tvé akváriu jsou zdatní lovci a na malých si pochutnají. To prostě k životu patří.
Pokud se teď naučíš starat o tohle malé akvárium, budeš mít potom mnohem snadnější práci. Ve větším akváriu se snadněji udržuje biologická rovnováha. Potom budeš moct tohle malé používat jako porodničku a uvidíš, jak velmi rychle dokážeš rozmnožit black molly i mečovky.
Přeji ti hodně trpělivosti a ať ti to plave rybka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2013 21:08 guly – dik
Já vim je dobrá mamka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2013 20:54 - Re: guly
Ďakuj tak dobrej mamke.250L bude úplne super.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2013 20:29 guly – dik
moc steme nepotesili dekorace se mi moc vyhazovat nechce neco stala a mas pravdu plave u dna a moc neji kitky dokoupim protoze by my mela mecovka za 13 dni rodit tak dokoupim a poslu fotku a pak mi muzete klidne zas poradit a jak to mam udelat koupit si 100 litove akwa by me neco stalo a je mi 15 let a mamka rekla ze mi koupi 250 litrove akwa az k vanocum tak proto si nemuzu dovolit veci bylo by dostacujici 250 litrove
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   03.09.2013 22:42 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: guly
Ne že bych chtěla být rýpavá, ale proč v tak mrňavém akvárku trápíš molly a mečovky? I pro ta paví oka to je malé. Molly a mečovky by si zasloužily alespoň stolitrové AQ. Jinak pokud máš skutečně párek, tak za třičtvrtě roku mladé jistě už stihli mít, akorát, že je ryby sežraly. A vyhoď tu "dekoraci", aby ty ryby měly místo na plavání a kup místo toho nějaké rostliny, máš jich tam málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 20:42 Žena moncajss [4] Re: guly
nejde o to jestli ma nebo nema bricho nejlepsi je ji nechat porodit bez porodnicky.. brisko ma hranate vypada jako by chtela prasknout moc nejí a plave u dna ;) ale přidej o hodně více kytek a možná i ještě jednu samičku :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 19:59 guly – aha
A jak poznám ze je má v brise
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   03.09.2013 19:43 Muž Poweres [59] - ŽivorodkyRe: guly
Ja bych řekl,ze se maly nemaji kam schovat.Malo kytek,male akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 19:38 guly – cele akwa
Fotka k příspěvku Prosím o radu o jakou koliv od každého já bych chtel malý prosím co mam delat
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 19:33 guly – moje prezentace akwa
Fotka k příspěvku Tady to je
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 15:00 - Re: guly
Pridaj fotky urob si prezentáciu akvária a hádam budeme múdrejší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 14:15 guly – prosim o pomoc
mam black molly pres trictvrte roku a porad nic zadne male mam 1 smaici a jednoho samce a porad nic mam neco zmenit pocet klidne poslu fotky prosim o pomoc proc see jim nechce co mam udelat aby byli maly dekuji za odpoved

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2013 14:59 Žena moncajss [4]
nic mi tam neroste :-D ale maj rostlinu :Ceratopteris thalictroides takk nevím no :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   24.08.2013 17:48 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: moncajss
Jestli mas nejakou rostlinu pekne zarasenou svezi zelenou rasou, dej jim ji k dispozici, budou ji rady ozobavat. A skla u akvaria nech klidne zelenou rasou porust, pokud Ti roste.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2013 23:40 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: moncajss
přečti si posledních 5 stranek vlákna a odpoviš si sám :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2013 23:35 Žena moncajss [4] – mimina :)
konečně se mi po 3 měsících narodilo 7 mláďat black molly.. chtěla bych se zeptat čím je mám nebo musím krmit a co potřebují? :) díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   03.07.2013 19:03 R Muž romant [27981] Re: jamrock
Já bych měl trošku jinej tip a tím jsou živý dafnie a zvláště ty letošní jsou opravdu 2 v 1, prostě zelenej obsah napěchovanej v masitým obalu, po tom jdou všechny ryby. ;-) Jinak mrkni do příslušnýho vlákna stran toho živýho krmení, tedy když bude třeba nějakej dotaz na toto téma. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   03.07.2013 18:55 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: jamrock
A co znamená klasické krmivo ? I ta nejobecnější poučka je to, že strava by měla být co nejpestřejší. Takže je celkem přirozené, že se v tom spektru objeví i krmení s hlavním podílem rostlinné stravy. Pokud rybky žerou 7 dní v týdnu jen sušené a pořád stejné, tak to dobré není. Zrovna u živorodek ten rostlinný podíl stravy hraje celkem velkou roli. Nemusí to být nic složitého. Stačí spařit list hlávkového salátu a hodit jim ho. Až uvidíš jak to berou tak pochopíš, že to pro ně jednoduše je potřeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2013 18:26 jamrock – Black Molly
Ahoj, četl jsem, přesně cituju ,,Co se týká krmení je vhodné jedenkrát týdně přidávat trochu zeleného krmiva, např. zmrazený špenát´´. Má s tím někdo zkušenosti, nebo stačí je krmit klasickém krmivem?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 17:43 Kamča Re: Designer
Děkuju za tvůj dlouhý příspěvek. Docela si mě uklidnil, podle tvých zkušeností tohle opravdu nevypadá na parazity ... Zakalené oko není a výkaly taky v pořádku. Doufám, že je to jen z tý vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 17:35 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Kamča
Vylezle oko je dusledkem nejakeho vnitrniho tlaku, proste se v rybe neco hromadi. Stejne tak muze mit ryba nafoukle bricho, ale muze mit i vylezle oko a pritom byt vychrtla.

Pricin to muze mit vice, ale nemam prislusne vzdelani, takze to beru jen ze svych pozorovani, toho co si kde prectu a nebo pochytim od ostatnich, a vsechno pochopitelne jen selskym rozumem a logikou.

Vnitrni paraziti se pri jejich premnozeni rychle projevi stranenim se ryby, ryba prestava zrat, postupne hubne, muze se ji zakalit oko, vylezt oko, pozdeji (kdyz to ryba tak dlouho vydrzi) se mohou rozpadat ploutve. Mimo to se muze objevovat derova nemoc, a to uz i kdyz ryba nema jine priznaky. Nicmene pokud jde o hexamitu a podobne, nevidel jsem rybu odejit bez hlenovitych cirych vykalu, proste ze odchazi vystelka strev. Nepamatuji, ze by mi ryba odesla na vnitrni parazity bez priznaku na vykalech, at uz to trvalo jakkoli dlouho.

Tohle mi moc jako vnitrni paraziti nepripada. Kdyz rybe s vnitrnimi parazity vyleze oko, nebyva ciste (i kdyz co ja vim, treba byt muze), drive se zakali.

Nestrani se, zere, vykaly ma v pohode... muze jit klidne i o nejakou obycejnou bakterialni nakazu v dusledku hromadeni odpadnich produktu ve vode, tohle bych tipoval. Ono totiz nejake zlepseni u vylezleho oka a vnitrnich parazitu bez poradneho leceni, tedy samo od sebe, prilis nepripada v uvahu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 17:30 Kamča Re: romant
Tak budu doufat. Jak říkám, chová se úplně normálně jako vždy, když mě vidí u akvárka, hned se přižene s ostatníma a,,,loudí,,. Neschovává se, plave krásně, oždibuje kytky. .. Výkaly tmavě hnědé, dlouhé cca 1,5 cm. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 17:22 R Muž romant [27981] Re: Kamča
Pokud "je" má, tak jí časem, dříve či později umoří, tedy pokud se nepokusíš o léčbu, což bych u takto produktivních ryb ani snad nedělal a volil jenom to utracení. Jinak já, podle těch stávajících doplňujících informací o tom jak se ryba chová a jaký má výkaly, si budu myslet že jde "jenom" o ty dusíky. P.S. Kdyžtak to Libore zvedni a uveď na pravou míru. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 17:17 Kamča Re: romant
Tak nebývá než doufat... :-( A ještě se zeptam, když je má, jak se to může zase projevit? Zase jí vyleze oko? :O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 17:13 R Muž romant [27981] Re: Kamča
Jasně že může, včera jsem Ti to v mojí první reakci na Tvůj dotaz popsal, takže je klidně možný, že na vině jsou opravdu jenom ty zvýšený dusíci a tou vodoléčbou se to upraví do normálu, to by byla lepší varianta.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 17:10 Kamča Re: romant
A může to být i něco jinýho? Vypadá úplně normálně, jí s chutí, prohání se s ostaním, vaýkaly dlouhé tmavé. ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 17:04 R Muž romant [27981] Re: Kamča
Kamča napsal: Mě jenom zajímalo, co to měla s tím okem, protože jsem to nikdy neviděla. Takže děkuju všem za rady :-) Budu votravnej jak čvtrtodenní zimnice, ale pokud jsou to ty paraziti, tak to má a mít bude, ta vodoléčba to jenom pozdrží a možná o několik dní oddálí a stejně to nakonec dopadne, jak psal koloega LiborSprysl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 17:01 Kamča Re: romant
Mě jenom zajímalo, co to měla s tím okem, protože jsem to nikdy neviděla. Takže děkuju všem za rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2013 16:54 R Muž romant [27981] Re: Kamča
Kamča napsal: Myslim, že to vše máme ok Teď už zase jo...112 litrů to je nějakej set, řekl bych a tam bejvá dost nicotná filtrace, ale můžu se mýlit, holt ta prezentace , tedy alespoň mě, aby bylo možný vyřknout nějaký předběžnější soud, chybí. ;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 13

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10590x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4198?od=151