Pogostemon helferi - pěstování
Pogostemon, je dost tazko pestovatelna rastlinka..
Potrebuje zabehnute akva, a vyvazene mnozstvo zivin atd..
O svetle a pripadnom CO2 nejdem ani pisat, to je samozrejme uplne jasne..
Pri nedostatku svetla Vam sice porasite, ale bude sa tahat do vysky a bude to vyzerat ako palmicka, u mna to tak bolo, tak som to musel podarovat dalej..
Pri dostatocno osvetleni, zivinach, co2 rastie pekne, mnozi sa a taha sa pekne popod strk, vyrastaju len tie sisate vrcholky a vyzera to super..
Drzim palce..
Mě roste tahle rostlinka báječně. Taky jsem měl z aqua-daho emerzní a chytilo se všechno co jsem zasadil. Teď sním mám, ale problém. Něco jí chybí a nevim co.
Nově vyrostlé listy jsou úplně bílé, nevíte někdo co mam hnojit? Jinak všechny ostatní rostliny jsou bez problémů. Hnojim JBL Ferropol..
Starší reakce
Ahoj, řešil jsem podobný problém a nakonec jsem zasadil rostlinky tak jak byly bez zastříhání. Během asi cca 3 týdnů byly stonky plné mladých "růžic" s kořínky. V ten moment jsem je ostříhal a zasadil samostatně a původní stonky jsem vyhodil. Vše teď roste perfektně.
...clovece pozeram ze ten prechod je pomerne narocny...najviac ma zaujal ten rozdiel emers-submers...
...hned ma napadla Hygrophila difformis
tam je rozdiel tiez "obrovsky"
...ale asi ti neostava nic - "len" to risknut...
to netuším. počkám na další názory
1 16.12.2009 18:42 Štěpán Když se dívám na ten emerzní pogostemon, není možné ho převést na podvodní verzi tak, že se nechá ponořená jenom jenom spodní půlka a dole začnou růst podvodní listy? Aby se předešlo té fázi, kdy shodí pod vodou všechny listy a téměř chcípne.
0 16.12.2009 18:37 Skanky [26] ahoj,
vcera jsem zakoupil Pogostemon. Muzete mi nekdo poradit jak ho zasadit. jestli cele stonky tak jak je anebo je zastrihnout (viz foto)
diky
Starší reakce
0 10.01.2009 23:31 Usine – Re: René
Přesto bych počkal, skoro nic z ní nezbude, ale je možné že poroste.
Starší reakce
0 01.01.2008 13:54 Anonym Roste pomaleji, ale jinak velice dobře. Emerzy z A-D byly ve výborném stavu.
0 01.01.2008 08:12 Honza Ahoj! Tak jak tyto rostlinky rostou? Rozrůstají se? Nedělají nějaké problémy? Mám v pkánu jich od A-D pár obkednat, tak sháním nějaké informace.
Díky H.
Starší reakce
0 09.11.2007 18:04 Vrubouš www.akva.sk/…
Ruzovi spise pri submerznim pestovani...Dostatek svetla a zivin zaruci naruzovelou barvu listu.
Ja ho mam od Daha asi mesic a roste mi docela dobre i kdyz prvni 2 tydny to byla bida.
0 09.11.2007 12:51 Sidonius Effouš: Pokud by se Urticaria graminifolia i Pogostemon helferi objevily v nabídce českých pěstitelů, bylo by to velmi příjemné oživení našich nádrží...
Pogostemon helferi jsem dnes koupil - je v nabídce AQUA-DAHO. Starší reakce
0 10.09.2007 11:08 Vrubouš Rozdavala ji Christel Kasselmann v Brne na na oslave 100.let spolku Cyperus Brno.Vim,ze slovaci byly ti,kteri toho odnesli hodne
.
Tema o Pog.helferi
www.akva.sk/… jsou tam i nejake fotky.
Jinak sehnat se da jedine z Polska,Nemecka a jinych evropskych zemi.Cena kolem 30 Eur (pry).Preprava a dovoz nebude asi taky levny.
citace Rejpala: Když už jste u stonkových rychlerostoucích rostlin, rád bych doporučil do vaší pozornosti dvě pro akvária velmi perspektivní rostlinky, které jako zajímavé novinky představila na své druhé přednášce C. Kasselmannová v Brně.
První je Utricularia graminifolia (bublinatka), která se podle autorky velmi dobře uchytí např. po "nacpání" do vyvrtaných děr v kořenech apod.
Druhou je Pogostemon helferi původem z Thajska, kde údajně roste na vápencích, takže tvrdá voda našich veřejných vovovodů by jí mohla vyhovovat. Této rostlinky po přednášce rozdala značný počet vzorků z vlastního akvária, mezi českými a slovenskými akvaristy už nasazená je. Jaká bude úspěšnost, se teprve uvidí. Roste však prý velmi dobře.
Přidat reakci
1 ...... ...... [5]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 9722x