Přihlásit se RYBICKY.NET »

Pogostemon helferi - pěstování

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Druhy rostlin - pěstování 

Přejít na předchozí stránku 5 Žádná další stránka   1  
Pogostemon helferi - pěstování
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hop – Re: Darsilius
jsi asi klikař. mě to nešlo. a přitom mi tam kvetou běžně echinodory palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Darsilius – Re: hop
já mám pogo od aqua daho a je v pohodě... rosté krásně... za 3 týdny přešel z emerzního do submerzního růstu a mam ho plne akva... je v me prezentaci, tak se koukněte sami :) jedine co potrebuje je dostatek světla a živin...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hop – Re: MatroneK
zkoušel jsem ji několikrát, od daho neroste, od dennerle neroste, rataj neroste...prostě jim opadají listy a chcípnou, jediní kteří prodávají pogostomon který se mi chytil byli aquamaster.cz byli i na burze v úvalech, tam jsem od nich koupil i mechy na kořenech a vše roste naprosto úžasně ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MatroneK – Re: BarbarOSA
O těchto rostlinách sem četl již před nějakou dobou u Rataje ,http://www.rataj-spk.cz/ vlevo ve sloupečku jsou: - Nové rostliny:
Utricularia Graminifolia
Monosolenium Tennerum
Pogostemon Helferi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roby – Re: BarbarOSA
Pogestemon jsem zasadil pro rozjezd akva s Hygrophilami,Vallisneriami,Limnophiliami a Cryptocorynami do jemné čedičové drtě. Není vůbec náročý na pěstování, do třech týdnů se zbavil emersních listů a docela pěkně roste jak popisuje Roman. Přihnojuji PlantaMinem,1x týdně asi 1/3 doporučeného množství po výmněně vody. CO2 zatím vůbec nepoužívám, přitom mám poměrně vysoké Ph = 7,8 a nízkou uhličitanovou tvrdost KH = 2-4 mg/l. Zato crytocorynám tahle voda vůbec nesvědčí, neujmula se mi ani jedna.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - BarbarOSA – Re: Roman
Pogostemon, je dost tazko pestovatelna rastlinka..
Potrebuje zabehnute akva, a vyvazene mnozstvo zivin atd..
O svetle a pripadnom CO2 nejdem ani pisat, to je samozrejme uplne jasne..
Pri nedostatku svetla Vam sice porasite, ale bude sa tahat do vysky a bude to vyzerat ako palmicka, u mna to tak bolo, tak som to musel podarovat dalej..
Pri dostatocno osvetleni, zivinach, co2 rastie pekne, mnozi sa a taha sa pekne popod strk, vyrastaju len tie sisate vrcholky a vyzera to super..
Drzim palce..
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Roman
roste to samo, bez potíží.netáhne do výšky pokud ji od začátku držíte přimáčknutou kamínky na dně.Potom je to jako zmenšenina aloe vera někde na plantáži ;-) jinak co se týče tvrdosti, tak upravuji vodu kvůli jiným druhům, které potřebují spíše měkkčí, takže jde i ve vodách kde není moc uhličitanů a vápenato hořečnatých sloučenin.Má ráda přímé světlo.A je to taková tvrdá potvůrka, žádný stolístek :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Joseph
Mě roste tahle rostlinka báječně. Taky jsem měl z aqua-daho emerzní a chytilo se všechno co jsem zasadil. Teď sním mám, ale problém. Něco jí chybí a nevim co. hmm Nově vyrostlé listy jsou úplně bílé, nevíte někdo co mam hnojit? Jinak všechny ostatní rostliny jsou bez problémů. Hnojim JBL Ferropol..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mps – Re: Skanky
Ahoj, řešil jsem podobný problém a nakonec jsem zasadil rostlinky tak jak byly bez zastříhání. Během asi cca 3 týdnů byly stonky plné mladých "růžic" s kořínky. V ten moment jsem je ostříhal a zasadil samostatně a původní stonky jsem vyhodil. Vše teď roste perfektně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: Skanky
...clovece pozeram ze ten prechod je pomerne narocny...najviac ma zaujal ten rozdiel emers-submers... :-)
...hned ma napadla Hygrophila difformis :-) tam je rozdiel tiez "obrovsky"

...ale asi ti neostava nic - "len" to risknut...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Skanky – Re: Štěpán
to netuším. počkám na další názory
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Štěpán
Když se dívám na ten emerzní pogostemon, není možné ho převést na podvodní verzi tak, že se nechá ponořená jenom jenom spodní půlka a dole začnou růst podvodní listy? Aby se předešlo té fázi, kdy shodí pod vodou všechny listy a téměř chcípne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Skanky
Fotka k příspěvku ahoj,
vcera jsem zakoupil Pogostemon. Muzete mi nekdo poradit jak ho zasadit. jestli cele stonky tak jak je anebo je zastrihnout (viz foto)

diky

Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: René
Přesto bych počkal, skoro nic z ní nezbude, ale je možné že poroste. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - René
Já ji od Akva Daho měla - rozpadla se do týdne na cáry. Prý se má vydržet a ona obrazí - no u mne nebylo co - to byla kaše.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Anonym
Roste pomaleji, ale jinak velice dobře. Emerzy z A-D byly ve výborném stavu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Honza
Ahoj! Tak jak tyto rostlinky rostou? Rozrůstají se? Nedělají nějaké problémy? Mám v pkánu jich od A-D pár obkednat, tak sháním nějaké informace.
Díky H. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vrubouš
www.akva.sk/…
Ruzovi spise pri submerznim pestovani...Dostatek svetla a zivin zaruci naruzovelou barvu listu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - David12188
No ruzova,spis navrchu,mam ji ve 12-ti litrech,kde svitim 15w.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff
Růžová? Zřejmě hodně světla při emerzním pěstování, nebo jsou růžové i při tvém submerzním pěstování?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - David12188
Koupil jsme ho od zname v akvaristice,4 kosicky za cenu pro obchody za 56Kc/ks.Do dneska jsem nevedel,ze tu tohle tema je,cerpal jsem informace spis z akva.sk.Jinak jsem myslel,ze bude zelena,ale na vrchu je spis jako do ruzova.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sidonius
Asi se (konečně!) s touto rostlinkou někomu roztrhl pytel. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lisak
Viděl jsem jí v úterý v akvaristice v Přerově, takže se sehnat určitě dá.
Že jste se nepochlubil, Davide!? Někteří tady kvůli němu nespíme :-D , a vy si ho kliďánko koupíte v A.D. už před měsícem!... :-D
Tak ať vám ten plevel, kucí, roste! ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - David12188 – ...
Ja ho mam od Daha asi mesic a roste mi docela dobre i kdyz prvni 2 tydny to byla bida.
Skvělá zpráva Side, objednám též.
Effouš: Pokud by se Urticaria graminifolia i Pogostemon helferi objevily v nabídce českých pěstitelů, bylo by to velmi příjemné oživení našich nádrží...
Pogostemon helferi jsem dnes koupil - je v nabídce AQUA-DAHO. ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ufinka
takže se opravdu domluvit s někým z SK a přijet do Bratislavy, 6.10 by tam měla být akvar.akce)
Já na přednášce v Brně byla, ale rozdávání mi nějak uniklo ((
Pokud by se Urticaria graminifolia i Pogostemon helferi objevily v nabídce českých pěstitelů, bylo by to velmi příjemné oživení našich nádrží ;-)
A do Bratislavy s kýblem :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vrubouš
Rozdavala ji Christel Kasselmann v Brne na na oslave 100.let spolku Cyperus Brno.Vim,ze slovaci byly ti,kteri toho odnesli hodne :-D .
Tema o Pog.helferi www.akva.sk/… jsou tam i nejake fotky.
Jinak sehnat se da jedine z Polska,Nemecka a jinych evropskych zemi.Cena kolem 30 Eur (pry).Preprava a dovoz nebude asi taky levny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ufinka – z akvarko.cz- od Rejpala
citace Rejpala: Když už jste u stonkových rychlerostoucích rostlin, rád bych doporučil do vaší pozornosti dvě pro akvária velmi perspektivní rostlinky, které jako zajímavé novinky představila na své druhé přednášce C. Kasselmannová v Brně.

První je Utricularia graminifolia (bublinatka), která se podle autorky velmi dobře uchytí např. po "nacpání" do vyvrtaných děr v kořenech apod.

Druhou je Pogostemon helferi původem z Thajska, kde údajně roste na vápencích, takže tvrdá voda našich veřejných vovovodů by jí mohla vyhovovat. Této rostlinky po přednášce rozdala značný počet vzorků z vlastního akvária, mezi českými a slovenskými akvaristy už nasazená je. Jaká bude úspěšnost, se teprve uvidí. Roste však prý velmi dobře.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff – Pogostemon helferi
Dá se tato zajímavá rostlinka sehnat i v české republice? Má ji někdo?

www.plantacquari.it/…

www.tropica.com/…

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [5]

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 10095x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3973-pogostemon-helferi-pestovani?od=201