Akvaristiky v Praze
Pokud budeš mít akva nad 100 litrů, ale do 200, tak bych ti z vlastní zkušennosti mohl doporučit tetra tec ex700 - mám ho rok a je naprosto super... tak případně v mělníku dobré pořízení...
děkuju za radu, vivarium mě taky napadlo.
Jinak psala jsem to v rychlosti a měla jsem pocit že jsem to tam připsala, radši bych vnější filtr, ten vyjde celkově asi líp...
Takže děkuji za tipy

asi zkusím ten mělník, no uvidíme uvidíme
Taky si myslím že Vivárium je nejlepší a není to tak daleko od Prahy.Myslím že ti radi poradí a nesnaží se prodat za každou cenu.Když jsem tam byl minule chtěl jsem difuzor na co2,tak hodinu my je předváděl v jejich akvarijních.A na konec prohlásil ze stonej za hovno at si ho raději udělám sám nebo píchnu jehlu primo do filtru.

V praze jsou dobré právě Miga, ale prodavačky poradí trochu arogantní formou - jako třeba - to snad nemyslíte vážné, to byl vtip, to je blbost - já bych to udělala takhle... ale výsledek je fajn - každopádně jsem teď o víkendu poprvé navštívil vivárium v Mělníku a musím říct, že z plánované návštěvy 1/2 hodiny byly hodiny dvě a jel jsem jen proto, že mě opravdu tlačil čas..
Každopádně co se týká rady ohledně filtru a krytu, tak to ti poradí i někdo z řad zdejších odborníků. co se týká třeba filtru, tak by bylo dobré na úvod napsat, zda chceš filtr vnitřní či vnější...

0 14.04.2009 15:41 burka – kde dobře poradí se sestavením akvaria
Ráda bych to tu obnovila a zjistila aktuální typy na obchod, kde by mi vhodně poradili se sestavením akvária. Napadla mě Miga, ale nikdy jsem tam nebyla.
No k tomu co potřebuji: chci si nově sestavit akvarium- velikost nad 100 litrů, to si nejspíš nechám slepit, mám již tip na sklenáře. Ale potřebuji sehnat kryt, vnější filtr, no to je asi tak vše, nebo možná rady od vás (?)

ale ráda bych prostě nějakou akvaristiku, kde se mi nebudou snažit vnutit to nejdražší a budu s nimi moct probrat všemožný možnosti hlavně ohledně osvětlení, filtrace. Jedná se tedy o Prahu a okolí. Mám auto, takže v blízkosti mohu dojet.
Dík Bára
Starší reakce
akvaristika v gutove (na hroude)
www.karelhofer.cz/… mají krásný rybky vzadu na pokoukání, levný průhledný polský silikon rychleschnoucí a (nekdy) peknou nabidku anubiasu
akvaristika v nuslích v
rybicky.net/obchody/378 malicky ale zradla tam maji dost,
miga v malešicích
www.miga.cz/… me nejak nezaujal,
Já osobně nakupuju podle cen: jbl tablety a vitamíny a tetra žrádlo v hornbachu, specipez a dajana v PET v Hostivaři (pod intersparem), maji občas pěkný výběr kytek (rozrostly mikrosoráč pt. i windelow okolo 80 kc) i rybicek (krome zivorodkovitych, bett jsou ryby drazsi), kytky za rozumnou cenu.
A v OBI Sterboholy Nutrafin tablety, echináč tam stojí 30-40 Kč, Ceratophyllum, cabomba, valisnerka, egeria, acorusy...maly anubias od 70 Kč, ryby mají nejlevnější, (některé mají parazity - větš. živorodkovité) Paví oka a platy okolo 12 Kč, panceřníček skvrnitý, albín 25 Kč...skalary 25 Kč, tetra konzska 25 Kc, rypoun 99 kc, tetry 9-25 kc,..atd. (berou od Plačka)
Anubiasy a kryptošky nemá smysl v obchodech kupovat, lepsi je to po inzerátech na www nebo na burzách. Skvele zradlo ma
www.volny.cz/…
Slušně vedená akvaristika (resp. koutek v petcentru) je na Barrandově, Tilleho nám.,
Starší reakce
0 30.12.2008 15:40 aldas Zdravím,tak jsem se dnes vydal do Práglu na čumendu a byl jsem v Bryksové a mají to tam fakt pěkný a čistý i paní tam byla příjemná,měly docela velký výběr rostlinek a ty mořská akvária mají nádherný,pak jsem šel do pet centra v zábavným komplexu na Čerňáku a nic moc výběr ani rybek ani rostlinek a aqa v Hornbachu taky na Čerňáku na mne vždy ďelá dobrý dojem i prodavač co jsem tak odposouchával

byl znalý v oboru ale našel jsem tam jen jednu mrtvolku(kostru).
Jinak stále platí jak říká Václav že nejlepší akvaristika je na burze

Starší reakce
Prima akvaristika je v Praze 3, Lipanská ul. Jmenuje se ZOO MIX, jsou tam příjemní prodavači, mají přehled a dobře poradí. Sice je tam málo akvárií,ale ryby berou často od chavtelů, takže i ty citlivější nejsou tak náchylné, jako z improtu. Objednat lze u nich cokoliv.Berou rostliny od Aqua Daho a p. Hořánka(myslím).
Asi je to pravda. Můžu potverdit, že tady v akvaristice byli 3 prodavačky a jedna hověla spíš akvaristice a jiná zase teraristice. a když jsem se na něco ptal z teraristiky, tak řekla moment zavolám kolegyni až obslouží zákazníka a ta vám toho poví víc... Ne každý může znát všechno a je to o přístupu.
Určitě máš pravdu. Je to hlavně o konkrétních lidech. Problém ale vidím v tom, že pokud se něco dělá dobře, tak je to iniciativa zaměstnanců, kterým nejsou ta zvířata lhostejná. Z vedení těchto řetězců je pokyn jasný a do jisté míry pochopitelný, hlavně vydělat a prodat cokoliv, kamkoliv a kdykoliv. Což se dá pochopit z hlediska ekonomiky ale z hlediska těch zvířat je to průšvih.
2 09.08.2008 20:10 Ivana PC Ruzyně Tak mi to nedalo a musím reagovat - v současné době máme v Praze cca 25 prodejen PetCenter a zhruba stejný počet na celé ČR a připadá mi vysloveně nefér napsat "děs běs, vyhněte se obloukem"

Ano - problém je v tom, že ne každý prodavač je akvarista - ale sortiment máme přece jen široký, nejsme specializovaná prodejna akvaristiky. Noví prodavači se zpravidla vyprofilují - na kočkaře, pejskaře, teraristy,... a samozřejmě máme na prodejnách i dobré akvaristy. Ale není prostě dost dobře možné mít takového člověka na každé prodejně, na každou směnu. Bohužel jsme řetězec a tak například nabídka ryb je fixní, je stanoven plán osazení i rozvržení akvárií. Zpravidla není možné nabídku obměňovat či rozšiřovat (pouze například u tlamovců si vybírám druhy). Když přišel chlapík, že potřebuje XL krunýřovce, domluvila jsem mu ryby přímo v Akvarimexu. Za sebe musím říct, že o akvaristiku se zajímám cca 3 roky a i když mám doma jen malé akva (54l) s barbusáky a ancistrusy, snažím se vždy poradit podle svého nejlepšího svědomí (často nákup rybek i rozmluvím) a pokud nevím, jdu se rychle podívat například na akvarko.cz apod.

A to jsem na "Šestce" největší odborník

Karanténu v současné době nemáme nikde, občas se teď přes léto objeví bakterka, jedná se většinou o 1-2 nádrže z celkového počtu 18. Ještě bych chtěla připomenout, že v prodejních akváriích panují poněkud odlišné podmínky od těch, které máme doma - velký pohyb ryb, velké množství kusů apod. Zde je opravdu těžké "uhlídat" každý úhyn. Například dnes jsem vylovila pouze jednu zlatou moly, tak doufám, že to není tak hrozné. I když, přála bych vám vidět ten nadšený výraz v očích každého, kdo mi přijde triumfálně a patřičně jízlivě oznámit, že "Máte tam chcíplou rybu"
Tímto končím svou slohovou práci a přeji mnoho akvarijní radostí a málo zlosti s námi prodavači

Starší reakce
Tam, kde betty je chovají na velkoprodej (asie apod)....je maji v placatých láhvích od rumu (takové ty malé placatky). a zenská kazdy den hadicí leje vodu (ani se to necisti). Bezne se prodavaji ve sklenicich..hranata kostka se zrcatkem. Taky by mohli dat vsechny do jednoho akvarka, by zakaznici meli podivanou
Jinak na Cernaku je to ubohost (ve srovnani s jinejma akvaprodejnama)
No stejně to není ideální když jsou vedle sebe.
Více druhů a několik velikostí.
No vzhledem k tomu, že bojovnice nepotřebujou vzduchování a obvykle se prodávají v obchodech v plastových kelímkách, tak je taková samostatná kostka docela luxus

Na prodej samozřejmě. Na život je to bída.
"Mají i několik velikostí ancistusů."
Tak tímto jste mě dostala.
Kdyby měli více druhů....?dobře,ale velikost?Ti malí Vám dorostou!

Bohužel s ní nemá dobré zkušenosti. Mám objednané sekavce a už je to 14 a pan majitel se neozval. Tak jsem tam zašla a zjistila že ztratil moje číslo. Znovna jsem dala číslo a opět je to 14 dní a nikdo se neozývá. Docela dobrý zkušenosti mám s akvaristikou na ládní, docela dobrý velký výběr ryb(zajímavý druh ancistruse, kterého jsem jinde nepotkala). Jediná věc, která dojem ničí jsou samečci bojovnice v malých kostkách bez vzduchování. Jinak mi hornbach ČM mi nepřišel tak hroznej. Prodavači věděli když jsem se zeptala a rybky vypadali zdravě. Mají i několik velikostí ancistusů.
V tomto největším PetCentru na okraji Horních Počernic jsem se byl podívat - prostor je opravdu veliký. Mají tam velký výběr krmiv...co značka, to jeden regál. Co se týče samotné akvaristiky - výběru ryb, potažmo rostlin, je to podobné jako v ostatních petcentrech, možná o trochu větší. Jinak je to tam malinko zařízený jako petcentrum na ČM - mají tam i neprodejné zvířata (želvy, papoušky atd.) Takže trochu taková Zoo. Shrnutí - je to defacto klasický petcentrum, akorát několikrát větší.
Čeho je tam určitě větší výběr, jsou takové ty potvory jako pavouci, štíři, scinkové a žáby, který vypadají jako hovna

A také velký výběr hlodavců....
0 13.05.2008 10:35 Vlado – zkušenosti s prodejnou
Máte někdo zkušenosti s novou prodejnou (údajně nejlepší a největší) otevřenou v Horních Počernicích? Centrála Pet Center Horní Počernice. 1 900 m2 prodejní plochy. Podle obrázků na internetu vypadá dost dobře.Ale skuste si vyhledat na internetu zoozajac,taková akvaristika tady nikdy nebude.
0 12.05.2008 21:44 mirielll Ja nakupuju rybicky v Hostivari, dole pod Intersparem...
Nebo na Grosi, P10.
Jeste ji podekuj, ze ji nevypadly v aute

Starší reakce
Je to určitě velkoobchod a dodávají i tuzemskyým akvaristikám (mimo exportu), takže by jsi jel zbytečně.
dost silně pochybuju že by jsi od nich nějaké ryby získal jen tak...je to velkoobchod zabývající se výkupem,exportem a importem rybek, bereme od nich ryby v práci, rozhodně to není akvaristika, kde si může kdokoliv přijít a koupit si co se mu zlíbí...
Zkusenosti s nim nemam, ale napisu, jak bych to udelal ja, treba to bude inspirativni. V prvni rade bych si o malawi a tanganika hodne cetl. Az bych "vsechno" vedel, rozhodnul bych se pro to ci ono, a udelal zakladni navrh vyberu ryb a akva. To bych zkonzultoval se zkusenymi. Akva bych vybudoval, a nechal jet. Pak (v prubehu) bych zjistoval, kdo je chova a prodava (to bych mozna zjistil uz ve fazi zjistovani co a jak), kontaktoval ho a zajel si pro ne.
To není krám, ale velkoobchod... Nevím, jestli tě někam dovnitř pustí.
Zdravíčko akvaristi

potřeboval bych poradit jestli náhodou nemáte někdo zkušenosti s tímhle obchodem v Praze, náhodou jsem na něj narazil
www.aquarium.cz/…, přece jenom jsem z moravy a do Prahy to mám docela daleko tak abych nejezdil zybtečně kvůli nějakému shit obchodu. Vím, že mají rozesílaní rybek ale nejraději bych si je nakoupil osobně na vlastní oči
Mám zákem o Malawi rybky nebo tanganika, ještě nejsem pevně rozhodnut
Děkuji za případné přízpěvky
Starší reakce
No s tim vyberem rostlin je to proto,protoze u Horanka ted pres zimu nic moc nemaji.
Jj teď dali tu akvaristiku dohromady a rozšířili jí, takže výběr ryb je fakt dobrý. Dokonce si vzali po domluvě, některý ryby ode mě, koupil jsem špatně

. Co se týká rostli, je třeba si zjistit, kdy dostanou nové a potom je tam výběr docela dobrý.
Musim souhlasit ale jen co se tyka rybiček. Kytky nemaj zadny

Asi momentalne nejlepsi akvaristika v Praze je v Nuselske 108.
V Rudné jsem ještě nebyl, ale včera jsme s přítelkou zajeli do vivária v Mělníce. Mohu jen doporučit

. Ochotná obsluha, která ví o čem mluví a dokáže odborně poradit. Koupili jsme si Peckoltii sp. L-135 a Hypancistrus sp. L-201-Inspector. Dokonce mě i na toho inspektora upozornili, že ho dovezli před 10ti dny a že by to byl další stres(převoz) v krátké době za sebou. Prý není problém ho tam nechat zamluveného ještě nějaký čas, aby se na100% aklimatizoval a uklidnil a že nám po několika dnech zavolaj, že si ho můžeme bez zbytečného rizika převézt

. No to je skvělej přístup ne?!

. Všude jinde, by ho beze slova zabalili i kdyby jim přijel teprve ráno

!! Navíc se dají i rybky, který momentálně nejsou v prodejně objednat a pak vám zavolají, že ho pro vás mají připraveného. My za čtrnáct dní čekáme telefon ohledně Zlatýho nugeta s velkýma puntíkama, měli jen s malýma

chjo. Jo jo, mohu jen chválit a doporučit

A kde tam je ten obchod? Nebo jeho adrena na netu?

0 01.02.2008 00:14 irča – Rudná u Prahy
Dneska jsem si zajela do Rudné u Prahy (Vláčkem ze smíchova za dvacet minut- vyhlídková jízda Prokopským údolím

), nalákala mě tam nabídka kytiček jednoho e-shopu, který tam má kamenný obchod, ale cestou jsem narazila na obří zverimex, kde je velice ochotný personál. Kytky měli většinou od aqua daho nebo od Rataje, ale výběr slušný. Sehnala jsem tam i reflektor na zářivku za 189korunek.
Ceny kytiček jsou normální.
Jo a mají tam dokonalý zvěřinec, mraky rybiček, želviček, brouků a pavouků, králíků a morčat, dokonce jedno holé nahaté morčátko a opičky

Jo a v té druhé akvaristice jsem také byla, nic moc, funguje spíše jako výdejna kytiček z e-shopu (kytky mají také většinou rataj a aqua-daho)
Starší reakce
0 15.01.2008 00:11 irča Docela dobrej dojem na mě udělalo Petcentrum na Slávii v Tescu, milí prodavači, ktří jsou zjevně i akvaristi

Mám od nich hafo rybek a jsou čilé a spokojené

.
Pet centrum na Chodově je děs běs, přinesla jsem si od nich krupici

.
A zverimex na spořilově je fajn

Starší reakce
0 11.01.2008 12:01 hilsner_urquell –
Re: Luca Výborná akvaristika je v Praze na Žižkově v Seifertově - solidní výběr, ceny i prodavačky

Na hroudě jsem ještě nebyl, ale tady si ve srovnání s petcentrem na Floře připadám jak v ráji

0 11.01.2008 11:10 Luca Pet centrum na ČM(pod multikinem)Většinou pozitivní reakce...souhlasím! Zvlášť s jednou blonďatou prodavačkou máme super zkušenosti... milá, ochotná, ví o čem mluví a nesnaží se udělat obchod za každou cenu. Zdravý rybičky i kytičky...
Na rozdíl od Hornbachu na ČM, kde jediné co je, je výběr...ale taky hromada mrtvolek, často špinavá akva a prodavči, kteří vám vnutí cokoliv...
Rostlinky na to jak vypadají dost drahé...
Musím zajít do té Bryksovy ul...!
Starší reakce
dneska jsem byl v Gutovce a byl jsem celkem spokojej, výběr rybek celkem slušnej akorát kytky neměli njn konec tejdne. Příjemný prodavačky a hlavně tomu rozuměj ne jako v oBi nebo Super Zoo v Benešově

hrůza obchod
byl jsem před Vánocema ve spořilovský akvaristice v Albertu pro jávskej mech od rataje za 55 očí,jinak je to tam docela hezký.
Nad Albertem je již delší dobu otevřená, ale je to klasické PetCentrum - vypadá hezky, ale dost drahá.
Jinak v Praze existují v podstatě jenom dvě "slušné" akvaristiky - Na Hroudě a Miga a to je přátelé, ruku na srdce, ubohost na hl. město. A to tyto dvě akvaristiky ještě podle mě patří k silnému podprůměru ve srovnání se zbytkem republiky - Vivarium, Sklorex atd.
Starší reakce
Ten obchod mám kousek. S prodavačkami se dá dobře pokecat o čemkoliv.
No do migy chodím už dlouho. Nejdřív se tam střídaly blondýny, které mi neochotně dávaly potkana do krabičky smrdící od whisky, ale teď tam pracuje jen majitel. Celej den maká na počítači a o zákazníky se docela stará. Mají velký výběr a internetovej obchod docela funguje až na sklo na zakázku teda, ale to je prý dodavatelem, vždy se na něho dlouho čeká...
Podmínky se rozhodně zlepšily od těch dob dříve. Jinak já tam chodím pro živé jen potkany a ryby jako krmnou zvěř a pro techniku.
Edit: Jo a teď jsem objevila další obchod. Na Seifertově ulici, když se jde od zastávky Lipanská směrem k Viktorce (nebo k Hlaváku), tak po levé straně je teď nový obchod a nepřišlo mi to tam špatné, ale asi by to měl ohodnotit někdo zkušenější. Hlavně, že tam mají plno drápatek

.
A plno odkalovačů

Byl jsem tam asi před třemi nedělemi s vizí, že pokud by měli nějaké, které jsem sháněl, tak bych je zakoupil. Bylo jich tam sice hodně, ale všechny v takovém stavu, že jsem to hned raději zavrhl. O cenách nemluvím - hrůza...
Včera jsem jel kolem, tak jsem se stavil podívat co mají nového. Překvapilo mě velké množství poměrně hezkých rostlin, i matečních. Co mě ovšem překvapilo ještě víc byly ceny těch rostlin! 350,- za rostlinu je už trochu přehnané nemyslíte? Pokud se týká ryb, tak vše při starém - některé zajímavé kousky, klasika za dobrou cenu (ve srovnání s PetC.). Krupička ve 1/4 nádrží, tlamovci v taky ne zrovna dobrém stavu ...

Asi před 2lety tam prodávala paní, která tomu rozuměla. Od té doby, co tam není, tojde od 10 k 5.

Dřív jsem tam byl každou chvíli, teď tak jednou za měsíc dva
Zcela souhlasím.Ono dát tam holku aby prodávala je jednoduchá věc.Na druhou stranu,pokud majitel nemá čas a nebo nechce si vybírat personál neznalý věci, tak je to jenom k jeho škodě.O penězích personálu se ani nebavím.
Přidat reakci
1 ...... 8
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 27724x