Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akara - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Akara - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2007 14:33 Bob Re: Venca
Osobne bych chvatal do nejblizsi akvaristiky, koupil AquaSafe nebo jakykoliv jiny prostredek na upravu vody, dale neco na mereni parametru vody.
Zmerit parametry vody (hlavně NO2, NO3), a dat je sem.

Pokud mereni prokaze zvysenou koncentraci NO2 tak vymenit podstatnou cast vody (50%) za novou (upravenou AquaSafem).

Jeste poznamka. Ze salatu to urcite nebude.

Ted koukam, ze to akvarko je mesic stary, takze je velmi pravdepodobne, ze v nem biologicka rovnovaha nikdy nebyla, vice napriklad zde:
wds.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2007 13:27 Muž Venca [25] Re: Bpb
Děkuji za odpověď -molitanový filtr jsem doopravdy pral v chlórované vodě pod tekoucí vodou doma z kohoutku ,ale pak už dále při dalším čištění jsem odpustil část vody do kýble a ten filtr vypral v této vodě snad takle by to šlo,aby se nezničili bakterie (jsem se to tady někde dočetl na fóru).Co se týče toho aktivního uhlí tak to jsem taky nedal .Mám molitan pak nějaký keramický válečky a pak zase molitan tak kam s tím uhlím? Koupit uhlí a vyměnit místo tý keramiky ?A teď abych se vrátil k těm akarkám co s nima ? Vyměňovat vodu nebo léčit?? Ty akarky sedí na dně a stmavli a nehejbou se ,nežerou,akorád když je nějaká rybka vyruší se snaží odplavat jinam ,ale nejde jim to! Maj trhavé pohyby při plavání a při tomto pokusu o plavání jdou až na bok .A co teď za každou dobrou radu budu vděčen.Zatím mám nasazený léčivo EXIT a eSHa 2000 tak nevím jestli je to otrava tak měnit vodu??? A fest --každý den? Ale zase kolik měnit vody při 100L čistého.Mnoho odstáté vody nemám! Mám připravené vždy 30l.

Teď mě napadla ještě jedna myšlenka s tou otravou ---- předevčírem jsem dal list salátu a tři slabolinký kolečka okurky abych přilepšil ancíkům ráno jsem šel do práce a nasypal jsem trochu vloček jak obvykle a kus salátu i okorky tam ještě byli.Řekl jsem si,že to vyndám až přijdu navečír s práce .Když jsem přišel domů s práce ... zametýno ...ani okurka ani salát nezbyl akorád středový košťál ze salátu ten jsem vyndal.Tak jesli to nemaj s té zeleniny?? Salát jsem spařil a oplách,ale okurku mám takový dojem že jsem nemyl a rovnou kolečka!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2007 11:25 Bob Re: Venca
Koukám, že se nikdo nemá k reakci, tak bych se pokusil, i když jsem zde teprve krátce :-)
V deníku píšeš, že jsi nedávno léčil krupičku exitem. Po každém léčení pomocí chemie je biologická rovnováha značně narušena, je nutné vyměnit po částech větší objem vody, dát do filtru aktivní uhlí pro odstranění zbytků léčiva, a pravidelně měřit kvalitu vody (NO2 a NO3).
Příznaky svědčí o otravě, to že ostatní rybky jsou v pohodě nemusí nic znamenat, na NO2 má každý druh jinou citlivost (Čichavci určitě menší než cichlidy). Na přesnou diagnózu jsi bohužel dal málo informací, máš vnitřní molitanový filtr, který se snadno zničí například vypráním v chlorované vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2007 09:34 Muž Venca [25] – akarky hnědé -nemohou plavat
Mám dvě je to nepochopitelný z ničeho nic akarky jsou u dna ,stmavli a ocásky neboli zadní ploutvičky maj staženy.Koukal jsem když chtěli plavat tak se přetáčejí na bok -tak asi maj něco z měchýřem nebo co? Nevíte co to je ????
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 2 ...... [3]

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 4176x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3754-akara-nemoc?od=101